Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Miranda
Creer datum:
20-03-2020 14:34:08
LENTE
Eindelijk zon ?
Auteur: Miranda Creer datum: 20-03-2020 14:36:39

30-Daagse: Voorlopig droog en vrij zacht

Na de vele regen en wind van de afgelopen maanden is het weer bij ons in rustig vaarwater terecht gekomen. De vraag is echter: houden we dit weertype vast of keert de wisselvalligheid in alle hevigheid terug? De nieuwste uitvoer van de 30-daagse biedt hier uitsluitsel over.
Maart eindigt rustig en vrij droog

De derde week van maart belooft droger en warmer te verlopen dan normaal volgens het ECMWF (Europees weermodel). Een groot hogedrukgebied is hiervoor verantwoordelijk en ligt met zijn as van west naar oost over Europa. Actieve storingen krijgen geen kans om ons land te bereiken en moeten uitwijken richting Scandinavi of Zuid-Europa. Soms weet een zwakke storing toch tot ons land door te dringen, maar het levert bij ons nagenoeg geen neerslag op. Buiten kan het best aangenaam aanvoelen omdat er vrij weinig wind staat en de zon best krachtig is. Wel kunnen sommige nachten behoorlijk fris uitpakken. In vooral het binnenland kan het namelijk afkoelen tot enkele graden onder het vriespunt.

In de vierde week van maart wordt het weer nog steeds bepaald door een krachtig hogedrukgebied, maar ditmaal ligt de kern van het hogedrukgebied boven Scandinavi. Het zorgt bij ons voor een stevige oostenwind en maxima die na alle waarschijnlijkheid niet al te hoog oplopen. We zien dit ook terug op de temperatuurkaart, waar geen bovennormale temperaturen worden verwacht in een groot deel van Europa. Het hogedrukgebied zorgt ook voor droger weer dan normaal in de meeste gebieden.


In de eerste week van april zien we het hogedrukgebied meer richting Rusland verplaatsen, hierdoor kan met een zuidelijke stroming warme lucht richting Noord-Europa stromen. De verwachting is dat in sommige gebieden een afwijking kan ontstaan van 3 tot 6 graden boven normaal. Bij ons worden geen bijzondere afwijkingen van de temperatuur verwacht. Veel neerslag wordt in grote delen van Europa ook niet berekend wat duidt op de aanwezigheid van een hogedrukgebied.

De tweede week van april lijkt veel op de eerste week met een min of meer dezelfde verdeling op de weerkaarten; namelijk een veel te warm Noord-Europa en een min of meer normale temperatuur voor West-Europa. Veel neerslag wordt niet verwacht, maar in Noorwegen en delen van Zuid-Europa kan mogelijk wel meer regen vallen dan normaal in deze tijd van het jaar.

Weerplaza 17-03-20
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier