Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Alex
Creer datum:
26-02-2020 20:05:37
OPMERKELIJK
Ook in 2020 weer opmerkelijke berichten
Auteur: Alex Creer datum: 26-02-2020 20:06:36

Scorende Wijnaldum openhartig in FC Rijnmond: ‘Samen bidden voor de wedstrijd is prachtig bij Liverpool’

Rotterdammer en oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum was maandagavond belangrijk voor zijn club Liverpool. In de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen West Ham United maakte hij de openingstreffer voor de koploper van de Premier League, die de titel in Engeland bijna niet meer kan ontgaan. “De vraag is alleen wanneer we kampioen worden”, zegt Wijnaldum in een speciale uitzending van FC Rijnmond.
De middenvelder geniet niet alleen van de successen, maar ook van de kleine dingen, zoals samen bidden met zijn teamgenoten. “We hebben best veel gelovige jongens in het team. Voor de wedstrijd zitten we altijd in een kamer en bidden we samen. Dat vind ik prachtig. Ik vind allerlei dingen mooi.”

FC Rijnmond 24-02-20
Auteur: Reporter Creer datum: 6-03-2020 15:55:51
Vitamine C in China ingezet tegen coronavirus

Wim van Hengel


In China zijn met succes twaalf patinten met een ernstige longontsteking door het nieuwe coronavirus (Covid-19) op de intensive care behandeld met hoge doses vitamine C per infuus. Dat melden Chinese artsen in het Tongji ziekenhuis in de stad Xi’an.

De website orthomolecular.org plaatste een verklaring van de Chinese medici. Ze stellen dat de therapie zo snel mogelijk na opname moet beginnen. „De behandeling versterkt de antivirale activiteit van het immuunsysteem en voorkomt of geneest acuut longfalen.” Inmiddels hebben de Chinese autoriteiten per truck 50 ton vitamine C naar de provincie Hubei en Wuhan gebracht, de brandhaard van de epidemie met Covid-19.

Ook Koreaanse artsen verbonden aan het ziekenhuis van Daegu in Zuid-Korea melden vergelijkbare successen. „Alle patinten en het personeel slikt hier vitamine C. Coronapatinten met symptomen kregen 30.000 mg per infuus. Sommigen waren na twee dagen genezen”, aldus de artsen.

Patinten die besmet zijn met het nieuwe coronavirus worden in het universitair medisch centrum Zhongnan in Wuhan in China eveneens behandeld met hoge doses vitamine C. De patinten krijgen de vitamine C (24.000 milligram per dag) gedurende zeven dagen toegediend per infuus. De behandeling is onderdeel van een studie die wordt geleid door prof. dr. Zhiyong Peng, leidinggevend arts in het ziekenhuis, zo meldt orthomolecular.org Een ernstige complicatie van een besmetting met het nieuwe coronavirus (Covid-19) is een longontsteking. Bij sommige patinten slaat het afweersysteem op hol en worden zeer veel signaalstoffen (cytokinen) geproduceerd, een zogeheten cytokinenstorm. Dit resulteert in een enorme ontstekingsreactie waarbij zich grote hoeveelheden vrije zuurstofradicalen (oxidanten) vormen. Deze agressieve stoffen beschadigen cellen en weefsels.


Als dit proces doorslaat, kan dit leiden tot orgaanfalen. Dit is precies wat gebeurt bij patinten die overlijden aan een infectie met Covid-19. Door het heftige ontstekingsproces vermindert de zuurstofuitwisseling in de longen en daalt de zuurstofverzadiging in het bloed. Aansluiting op een kunstlong (extra corporele membraan oxygenatie, ECMO) is dan noodzakelijk, maar zelfs dat biedt niet altijd uitkomst, bijvoorbeeld omdat ook andere organen uitvallen. Dit was onder meer het geval bij de Chinese arts Li Wenliang, die begin februari stierf ten gevolge van een infectie met Covid-19.

Vitamine C is een antioxidant en kan bij orgaanfalen de grote hoeveelheden vrije zuurstofradicalen afvangen. Patinten hebben in zo’n situatie echter vaak een nauwelijks meer meetbaar gehalte aan vitamine C. Op de intensive care van het Sentara Norfolk General Hospital in Norfolk (VS) behandelde internist prof. Paul Marik patinten met orgaanfalen en sepsis daarom met hoge doses vitamine C per infuus, in combinatie met het hormoon hydrocortison en vitamine B1 (thiamine). Hij boekte daarmee opzienbare resultaten, zo meldde het RD september 2017.

Bij kleine kinderen beneden de vijf jaar met een ernstige longontsteking leidde toediening van vitamine C (200 milligram per dag) tot een snelle verbetering van het ziektebeeld. De zuurstofverzadiging verbeterde binnen n dag, zo bleek uit onderzoek in 2014.

Reformatorisch Dagblad 2-3-20
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier