Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Alex
Creer datum:
31-01-2020 12:44:12
Christenvervolging 2020
Een nieuwe stroom van vervolging
Auteur: Alex Creer datum: 31-01-2020 12:45:23 Laatst gewijzigd: 31-01-2020 18:47:12
Moord op kerkleider schokt Nigeria;
EU roept president ter verantwoording

Een vooraanstaande christelijke leider is op 20 januari op gruwelijke wijze vermoordt door islamitische militanten van ISWAP, een belangrijke groep binnen terreurbeweging Boko Haram. Pastor Lawan Andimi was de regionale voorzitter van de Christian Association of Nigeria (CAN) in de staat Adamawa. CAN is een koepelorganisatie van protestantse en katholieke kerken in Nigeria. De executie van Andimi kwam slechts enkele dagen nadat het Europees Parlement in een resolutie de Nigeriaanse overheid ter verantwoording riep voor de vele moorden op christenen.

.
Eritrea houdt patriarch Abune Antonios al veertien jaar gevangen

Deze maand is het veertien jaar geleden dat patriarch Abune Antonios uit Eritrea werd verwijderd uit zijn ambt en vervolgens werd gearresteerd. De patriarch was de leider van de Eritrees-Orthodoxe Kerk, n van de slechts vier officieel erkende religies in Eritrea.
Godsdienstvrijheid wordt in Eritrea al vele jaren bedreigd. Slechts enkele religies worden door de overheid officieel erkend: de Oosters-Orthodoxe Kerk, de Rooms-Katholieke Kerk, de Lutherse Kerk en de soennitische islam. Leden van deze gemeenschappen worden echter voortdurend gemonitord en gecontroleerd door de overheid, zodat ze geen bedreiging vormen voor de autoriteit van president Isaias Afewerki. Afewerki houdt alle zaken in Eritrea onder strikt autoritair bewind.

www.jubileecampaign.nl
Auteur: Reporter Creer datum: 17-02-2020 16:17:05

Zeven doden bij aanvallen op christenen Burkina Faso


Bij diverse aanvallen op christenen in Burkina Faso vielen vorige week ten minste zeven doden.

Islamitische extremisten schoten dinsdag Lankoand Babilibil dood, meldde Open Doors eind vorige week. Babilibil was diaken in een evangelische kerk in Sebba, een stad in het noordoosten van het West-Afrikaanse land. Ook stond hij aan de basis van de oprichting van enkele andere kerken in de regio.

De extremisten gebruikten de auto van de diaken voor de ontvoering van pastor Tindano Omar, samen met twee van zijn dochters, een zoon en twee neefjes. De ontvoerders lieten de dochters donderdag fysiek ongedeerd vrij. Snel daarna volgde echter het nieuws dat de mannen door de moslims waren gexecuteerd.

Deze moorden komen kort na een aanval op een protestantse kerk in Nagnounbougou, in het oosten van Burkina Faso. Gewapende mannen brachten daar vorige week zondag ten minste twee kerkgangers om het leven.

Reformatorisch Dagblad 17-02-20
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier