Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Alex
Creer datum:
31-01-2020 12:44:12
Christenvervolging 2020
Een nieuwe stroom van vervolging
Auteur: Alex Creer datum: 31-01-2020 12:45:23 Laatst gewijzigd: 31-01-2020 18:47:12
Moord op kerkleider schokt Nigeria;
EU roept president ter verantwoording

Een vooraanstaande christelijke leider is op 20 januari op gruwelijke wijze vermoordt door islamitische militanten van ISWAP, een belangrijke groep binnen terreurbeweging Boko Haram. Pastor Lawan Andimi was de regionale voorzitter van de Christian Association of Nigeria (CAN) in de staat Adamawa. CAN is een koepelorganisatie van protestantse en katholieke kerken in Nigeria. De executie van Andimi kwam slechts enkele dagen nadat het Europees Parlement in een resolutie de Nigeriaanse overheid ter verantwoording riep voor de vele moorden op christenen.

.
Eritrea houdt patriarch Abune Antonios al veertien jaar gevangen

Deze maand is het veertien jaar geleden dat patriarch Abune Antonios uit Eritrea werd verwijderd uit zijn ambt en vervolgens werd gearresteerd. De patriarch was de leider van de Eritrees-Orthodoxe Kerk, n van de slechts vier officieel erkende religies in Eritrea.
Godsdienstvrijheid wordt in Eritrea al vele jaren bedreigd. Slechts enkele religies worden door de overheid officieel erkend: de Oosters-Orthodoxe Kerk, de Rooms-Katholieke Kerk, de Lutherse Kerk en de soennitische islam. Leden van deze gemeenschappen worden echter voortdurend gemonitord en gecontroleerd door de overheid, zodat ze geen bedreiging vormen voor de autoriteit van president Isaias Afewerki. Afewerki houdt alle zaken in Eritrea onder strikt autoritair bewind.

www.jubileecampaign.nl
Auteur: Reporter Creer datum: 17-02-2020 16:17:05

Zeven doden bij aanvallen op christenen Burkina Faso


Bij diverse aanvallen op christenen in Burkina Faso vielen vorige week ten minste zeven doden.

Islamitische extremisten schoten dinsdag Lankoand Babilibil dood, meldde Open Doors eind vorige week. Babilibil was diaken in een evangelische kerk in Sebba, een stad in het noordoosten van het West-Afrikaanse land. Ook stond hij aan de basis van de oprichting van enkele andere kerken in de regio.

De extremisten gebruikten de auto van de diaken voor de ontvoering van pastor Tindano Omar, samen met twee van zijn dochters, een zoon en twee neefjes. De ontvoerders lieten de dochters donderdag fysiek ongedeerd vrij. Snel daarna volgde echter het nieuws dat de mannen door de moslims waren gexecuteerd.

Deze moorden komen kort na een aanval op een protestantse kerk in Nagnounbougou, in het oosten van Burkina Faso. Gewapende mannen brachten daar vorige week zondag ten minste twee kerkgangers om het leven.

Reformatorisch Dagblad 17-02-20
Auteur: Reporter Creer datum: 28-02-2020 17:47:55
Succesvol lobbywerk:
Vietnam laat gevangenen vrij
Beste vrienden,

Tientallen ngo’s hebben zich in de afgelopen maanden het vuur uit de sloffen gelobbyd. Ze hoopten dat het Europees Parlement zou inzien dat het nog te vroeg is voor een Europees vrijhandelsverdrag met Vietnam. Ook Jubilee Campaign heeft via een open brief de dringende oproep gedaan om het EVFTA, zoals het verdrag heet, uit te stellen. Erst moet Vietnam vorderingen maken op het gebied van mensenrechten, dan is er pas ruimte voor handel.

Toch stemde het Europarlement op 11 februari vr het verdrag. Dat was ook wel te verwachten. Betekent dit dat onze inspanningen tevergeefs zijn geweest? Nee, zeker niet. Ten eerste stemde minder dan zestig procent van de Europarlementarirs voor ratificatie. 27 procent stemde tegen; we kunnen in de toekomst op hen rekenen als sterke bondgenoten. Misschien kunnen we zelfs de 17 procent die niet heeft gestemd voor ons winnen.

Nog een reden waarom ons lobbywerk zinvol is geweest: Vietnam voelt wel degelijk de druk om zijn imago op te vijzelen. Dat blijkt uit de vrijlating van twee gewetensgevangenen in januari, en de toestemming voor een bezoek van een EU-delegatie aan vier andere gevangenen. En van hen was voorganger Nguyen Trung Ton, die in 2018 werd veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf vanwege ‘staatsondermijnende activiteiten’.

Hoopvolle signalen uit een land waar christenen en andere minderheden het erg zwaar hebben. Wij blijven voor hen strijden. Doet u met ons mee?

In Zijn genade en vrede,
Het team van Jubilee Campaign
Auteur: Reporter Creer datum: 27-03-2020 14:13:50

Nieuwsbrief maart 2020
www.jubileecampaign.nl
Beste vrienden,

Het is alweer een paar weken geleden dat ik samen met een deel van ons team terugkwam uit Nigeria. Toch gaat er geen dag voorbij dat ik niet aan de christenen moet denken die we in de vluchtelingenkampen hebben bezocht. Vooral de verhalen over gruwelijkheden die ze hebben moeten meemaken, alleen maar omdat ze christen zijn in een moslimgebied, blijven me bij.

Voor het eerst reisde een jonge vrijwilliger mee om foto’s te maken en met beperkte middelen te filmen. Twee hoogtepunten willen we graag binnenkort met u delen: de ontmoeting met de weduwe en de zoon van de recent vermoorde pastor Andimi, en ons bezoek aan n van de vluchtelingenkampen in Benue State. We sturen u een notificatie als de video’s online staan.

Teleurstellingen
Op dit moment houdt de coronacrisis de wereld in haar greep. Ook voor ons betekent het een streep door onze plannen. Op 17 maart, tijdens de 43e sessie van de VN-Mensenrechtenraad, zouden we een side event organiseren met de titel ‘No Penalty For Apostasy’ (geen straf voor afvalligheid). In de afgelopen maanden is hiervoor veel werk verzet. Groot was dan ook de teleurstelling dat het evenement vanwege coronamaatregelen werd afgelast.

Ik vond het ook erg jammer dat ik nu niet de kans kreeg om Meriam Ibrahim te ontmoeten. Als u Jubilee Campaign al wat langer volgt, weet u vast nog dat we in 2014 actie hebben gevoerd voor haar vrijlating. Deze Soedanese christin kreeg de doodstraf voor afvalligheid van de islam. Door grote internationale druk, waaronder uit Nederland, besloot de regering van Soedan uiteindelijk om haar vrij te laten. Meriam zou als ervaringsdeskundige spreken op ons side event. Hopelijk krijgt ze volgend jaar maart een nieuwe kans, als we onze campagne bij de VN voortzetten.

Unieke kans
Een tweede ontwikkeling die we ‘on hold’ moesten zetten, is een verzoek uit het kantoor van de Hongaarse premier. De regering van Hongarije wil een netwerk van specialisten opzetten, die politici op het hoogste niveau moeten gaan adviseren over het beleid rondom christenvervolging. Door de jaren heen heeft Jubilee Campaign zo’n netwerk opgebouwd; dit biedt ons een unieke kans om ons in te zetten voor de ontwikkeling van een effectief internationaal beleid, waarmee de vervolgde kerk wordt gesteund. De besprekingen met de Hongaarse regering zijn nu echter ook uitgesteld.

Maar we mogen niet blijven stilstaan bij de teleurstellingen. Integendeel, we tellen onze zegeningen in de vorm van gebed en financile steun, die we voortdurend ontvangen van onze vrienden in Nederland. We vragen in het bijzonder gebed voor een deel van ons team dat nog in Nigeria zit. Het is niet zeker dat zij binnenkort nog naar huis kunnen komen.

In Zijn genade en vrede,
Peter Bronsveld
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier