Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Freek
Creer datum:
12-07-2019 23:03:30
Fam. Kommer in Roemenie
Het laatste nieuws
Auteur: Freek Creer datum: 12-07-2019 23:05:09
Hier weer even een berichtje vanuit Ghimbav! Waar (bijna alle) kinderen inmiddels alweer een paar weken zomervakantie hebben.. en dat tot begin september! Voor ons is het fijn, want al met al maken we heel wat kilometers op een schooldag (tussen de 100 en 150 km. p/d afhankelijk van extra activiteiten!). Dus ja, gezinshuis n taxibedrijf zo voelt het soms😉

Pleegzorg

In februari woonden we vijf jaar in Roemeni, dat betekende voor ons de aanvraag indienen voor een permanente verblijfsvergunning. Eind maart konden we onze verblijfsvergunningen ophalen en de week erna hebben we alle documenten ingediend bij kinderbescherming voor de aanvraag van pleegzorg voor Ana en Andreea. Eind juni werden we verwacht in de rechtszaal en kregen we te horen dat zowel Ana als Andreea officieel bij ons in pleegzorg zijn! Iets waar we lange tijd naar hebben uitgezien en waar we enorm dankbaar voor zijn.
De rechtszaak voor Andreea, (waar Andreea ook bij aanwezig was) verliep anders dan verwacht. Haar beide biologische ouders waren aanwezig en gaven aan bij de rechter dat ze Andreea weer thuis wilden hebben, dit tot verbazing van alle partijen want in een bezoek aan kinderbescherming in april was aangegeven dat ze de zorg voor Andreea niet konden dragen. De rechter besloot de pleegzorg aan ons toe te wijzen omdat ze ons als haar ouders ziet en haar biologische ouders niet kent, met daarbij de mededeling aan haar biologische ouders dat ze via kinderbescherming bezoekregelingen kunnen starten en zo het contact met Andreea kunnen opbouwen waarna later gekeken wordt of een terugplaatsing bij haar biologische ouders een mogelijkheid is.
Het was voor ons een schok dit te horen omdat Andreea’s biologische ouders sinds haar geboorte niet meer contact hebben gehad met Andreea, en onze verwachting was dat Andreea bij ons zou zijn tot ze op eigen benen kan staan. Voor nu is het afwachten of de biologische ouders daadwerkelijk stappen gaan ondernemen om het contact op te bouwen.


Alexandra

De zomervakantie is aangebroken, voor Alexandra betekent dit dat ze meer in ons gezin kan zijn. We hebben met het opvanghuis afgesproken dat ze gedurende de zomerperiode steeds periodes van twee weken bij ons is, afgewisseld met vijf dagen in het opvanghuis. Alexandra vind het fijn om bij ons thuis te zijn. Wij raken meer en meer gewend aan het leven met een tiener in huis, want dat is wel wat anders dan de kleintjes!
Vorige week mochten we een bijzonder moment met Alexandra meemaken. Sinds ze bij ons in het gezin is gekomen kwam ze meer in aanraking met het geloof in God, hoewel het bidden en geloven haar eerst vreemd overkwam zagen we dit veranderen in nieuwsgierigheid, ze begon zelf in de bijbel te lezen en mee te bidden, zo konden we vorige week samen met haar bidden en koos Alexandra ervoor haar leven met God te leven!

Verbouwing

Op het moment zitten we in de verbouwing van de badkamer beneden, Danny heeft een centraal ventilatiesysteem aangelegd in de badkamer, keuken en de hal beneden welke verbonden is met een ventilator op de zolder. En zo hopen we het vochtprobleem in dit huis te verkleinen en een gezonder leefklimaat in huis te creren.
Volgende week verwachten we een bouwbedrijf hier beneneden aan het werk te hebben om de badkamer te renoveren. Heel fijn dat dit aangepakt kan worden!
Verder staan er genoeg bouwwerkzaamheden gepland deze zomer, zo is er een begin gemaakt met het slopen van de badkamer in het bijgebouw omdat deze gerenoveerd zal gaan worden door Danny en de jongerengroep van de kerk welke deze zomer bij ons zullen komen. Daarnaast is het de bedoeling om een hekwerk te bouwen aan de achterkant van het terrein, waar het riviertje zit voor de veiligheid van de kinderen en het buitenhouden van o.a. zwerfhonden.
Op het moment zijn onze (schoon)ouders er, we hebben een goede tijd samen en ze zijn een fijne hulp met alle werkzaamheden in en rondom het gezin en huis!
Tiffany komt voor een jaar

Vorig jaar zomer is Tiffany, een Amerikaanse ‘occupational therapist’ een paar dagen bij ons in huis geweest. Zij heeft besloten voor een jaar in Roemeni te gaan wonen. Ze zal bij de organisatie Rafal gaan werken, een dagopvang voor mensen met een beperking en daarnaast wil ze graag meehelpen in ons gezinshuis. De bedoeling is dat ze in het bijgebouw zal wonen in de periode dat ze in Roemeni is. Dat het menens is voor haar blijkt wel, ze heeft zelfs haar huis verkocht.

Gebedspunten

- Willen jullie bidden voor de situatie van Andreea. We vragen ons af of de motieven zuiver zijn van Andreea haar biologische ouders, bidden jullie mee dat wanneer dit niet het geval is deze motieven aan het licht zullen komen bij kinderbescherming en Andreea beschermd zal worden hiervoor. Bidt ook voor ons, dat we in dit alles steeds onze blik op onze Heer gericht hebben, en ons niet focussen op de zorgen die deze situatie met zich meebrengt.

- Willen jullie ook meebidden voor bescherming van ons als gezin, tijdens de rechtszaak zijn we erachter gekomen dat de biologische ouders van de meisjes informatie hebben gekregen over onze persoonlijke gegevens. Zo kon de biologische vader van Andreea precies ons adres uit zijn hoofd benoemen als antwoord op de vraag van de rechter of hij wist waar Andreea nu woont.
Bidt ook dat we met de juiste mensen in contact komen die ons kunnen helpen dat onze persoonlijke gegevens beschermd kunnen worden in een volgende situatie van pleegzorgaanvraag.

- We merken dat we graag meer voor Alexandra willen doen dan haar op te nemen in de weekenden en vakanties in ons gezin. We geloven dat we meer kunnen investeren in haar leven door ook voor haar de pleegzorg aan te vragen. Bidden jullie mee voor leiding hierin.

- Bidden jullie mee voor Tiffany, het is niet makkelijk om alles achter te laten en in het (deels) onbekende te stappen, bidden jullie mee voor vrede en Gods leiding in elke stap.

- Gebed gevraagd voor Danny en de huidziekte psoriasis, sinds begin april is Danny gestart met een nieuwe behandeling, de eerste periode is verergerde het, sinds een week of twee zagen we een verbetering, bidden jullie mee dat dit zal doorzetten?
Na de zomer gaan David naar de ‘grote school’ in Ghimbav. Hier een foto van de afsluiting van de kleuterschool, wat heeft hij het hier naar zijn zin gehad! Naast de kleuterschool hebben we een Nederlands programma gevolgd afgelopen jaar van tweetalige kids, letters leren, woorden lezen, woordenschat vergroten en begrijpend lezen. Hij begint met het lezen van eenvoudige boekjes. Wel een uitdaging voor dit actieve mannetje om ‘rustig’ een boekje te lezen. Liever buiten uitrazen en daar zijn fantasie kwijt kunnen in het spelen.

Andreea moet nog twee weken naar de privekleuterschool en dan heeft ook zij de viering van het einde van de kleuterschool tijd. Zij gaat naar dezelfde school als David maar in een andere klas. Fijn om te zien hoe Andreea het zo naar haar zin heeft op deze kleuterschool en waar ze heeft kunnen groeien het afgelopen anderhalf jaar in een veilige omgeving in een klein klasje. Haar juf zegt dat ze klaar is voor de volgende stap!
Hier staat Benjamin zijn gedichtje op te zeggen voor de mama’s die kwamen kijken in zijn tuinman pakje. Vorig jaar wilde hij er niets van weten en nu zei hij van te voren al, ‘ik ga dit doen’. Benjamin is een leergierig jongetje, net als zijn grote broer wil hij uit de boekjes werken!

En ook Ana heeft het goed gedaan afgelopen jaar op het speciaal onderwijs. Ze is aan het leren lezen en de schrijfletters maakt ze erg mooi! Ana is op het moment echt een poppenmoeder, haar pop Sofia sjouwt ze overal mee naar toe, wandelen met haar pop samen met Alexandra en de hond Luna is echt een feestje voor haar. Ana en Alexandra kunnen zo gezellig aan de klets zijn samen.
Mooi plaatje h, dit vind Alexandra leuk om te doen, voorlezen aan de kinderen, naast dollen met ze waarbij ze regelmatig vergeet dat ze zelf niet meer een klein kind is 😉
Ons krullenbolletje, met haartjes als gouden ringetjes zoals ik verschillende Roemenen heb horen zeggen. Ruim twee jaar is ze nu, een gezellig kletskousje en dol op dieren, vooral op onze poes ‘Miepie’, elke dag weer is het knuffelen geblazen.
David, Ana en Andreea op zwemles! Dat gaat een beetje anders dan in Nederland, niet rustig beginnen in een ondiep bad, nee hoor gelijk de diepte in, eerst best spannend, maar daar zijn ze nu doorheen!
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier