Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Alex
Creer datum:
23-02-2019 12:42:54
Economie Holland
Hoe gaat het economisch met ons land ?
Auteur: Alex Creer datum: 23-02-2019 12:43:42
De Nederlandse economie versterkt zich met 2,5 proces


De Nederlandse economie is met 2,5 procent gestegen, top opzichten van vorig jaar. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag. In 2017 maakte de Nederlandse economie nog een groei mee van 2,9 procent. In 2018 droeg het handelssaldo minder bij aan de groei. Het handelssaldo is het verschil tussen export en import.

Tevens maakte de Nederlandse economie een grote groei door de hogere consumentenuitgaven en bedrijfsinvesteringen. Dit meldt het CBS op basis van de eerste cijfers.

Zodoende gaven consumenten in 2018 meer geld uit dan het jaar ervoor. Er werd geconstateerd dat, de Nederlandse consumenten meer geld uitgeven aan elektrische apparaten en autos. Tevens werd er ook meer uitgegeven aan communicatie en vervoer. Als laatst werd er een groot deel uitgegeven aan de horeca.

Door de groei van consumptie neemt de werkgelegenheid toe
Het Centraal bureau van Statistieken heeft geconstateerd dat de groei van de consumptie de werkgelegenheid toeneemt.

Door de spanning op de arbeidsmarkt, heeft het eind van vorig jaar een nieuw hoogtepunt bereikt. Per honderd werklozen zijn er 80 vacatures. Het eerde hoogtepunt was in 2018. Hier waren per honderd werklozen 79 vacatures.

Verder werd er in 2018 4,8 procent meer genvesteerd in gebouwen, machines en woningen. In 2017 lag dit cijfer nog op 6,1 procent.

De export maakt geen grote groei mee
Het export van diensten en goederen groeide het minst hard. Dit was namelijk 2,7 procent. Omdat de invoer van de diensten en goederen met 2,7 toenam. Hierdoor droeg het saldo van export en import minder positief bij aan de Nederlandse economische groei in 2017.

Het eind van 2018 steeg de Nederlandse economie met 0,5 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. In het derde kwartaal stond het maakte ze nog een groei van 0,2 procent.

Zakelijk 14-02-19
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier