Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Alex
Creer datum:
1-02-2019 18:00:34
Christenvervolging
Een nieuwe serie artikelen vanaf 2019
Auteur: Alex Creer datum: 1-02-2019 18:01:06 Laatst gewijzigd: 1-02-2019 18:04:08
Ex-gouverneur Indonesi:

'Ik dank God dat ik gevangen zat'

De christelijke ex-gouverneur van Jakarta in Indonesi is op 24 januari 2019 vrijgelaten uit de gevangenis. Hij zat bijna twee jaar in de cel omdat hij werd beschuldigd van godslastering. Jubilee Campaign voerde in 2017 actie voor zijn vrijlating, maar zelf is Ahok dankbaar voor zijn tijd in de gevangenis.

‘Ik breng dank aan God, de Schepper van hemel en aarde, dat ik gevangen mocht zitten’, schreef hij onlangs aan zijn supporters. ‘Ook ben ik dankbaar dat ik niet herkozen werd tot gouverneur van Jakarta in 2017. Als ik was herkozen, had ik vijf jaar lang controle over de hoofdstad gehad. Maar nu, in een tijd van reflectie, heb ik controle over mezelf gekregen. En daar heb ik de rest van mijn leven profijt van.’

Als teken van zijn verandering wil de voormalige politicus zijn Chinese naam Ahok niet meer gebruiken. Voortaan gaat hij door het leven onder zijn Indonesische naam Basuki Tjahaya Purnama, oftewel BTP. Ook vraagt hij vergeving aan zijn supporters, de ambtenaren van Jakarta en zelfs degenen die hem haten voor alle woorden en daden waarmee hij hen heeft gekwetst.

Actie voor vrijlating
De veroordeling van Purnama in mei 2017 veroorzaakte in Indonesi en daarbuiten grote verontwaardiging. Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie Jol Voordewind noemde het vonnis ‘een grote stap terug voor Indonesi, waar godsdienstvrijheid is verankerd in de grondwet’. Samen met Jubilee Campaign lanceerde hij een campagne om te pleiten voor de vrijlating van christelijke politicus.

Op 4 juli 2017 overhandigden Voordewind en het team van Jubilee Campaign 20.000 handtekeningen aan de Indonesische ambassadeur in Den Haag. Daarna waren er plannen om op Europees niveau verder actie te voeren, maar Purnama liet vanuit zijn cel weten dat hij zich neerlegde bij het vonnis en verdere campagnes niet op prijs stelde.

In de gevangenis schreef Purnama regelmatig brieven naar zijn supporters, waarin hij getuigde van zijn geloof. ‘God slaapt niet. Stel je vertrouwen op de Heer, nu en altijd. Hij is bezig met de uitvoering van Zijn plan voor mijn leven’, schreef hij onder meer.

Minder vrijheid
De godsdienstvrijheid in Indonesi is er tijdens de gevangenschap van Ahok niet op vooruit gegaan. Op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors is het land gestegen van de 46e naar de 30e plaats. Onlangs werd opnieuw een christelijke politica beschuldigd van godslastering. Het is nog niet bekend of zij hiervoor wordt vervolgd.

Jubilee Campaign
Auteur: Reporter Creer datum: 15-02-2019 19:10:16 Laatst gewijzigd: 15-02-2019 19:15:26
Werkbezoek Pakistan


Mary is al 22 jaar op de vlucht

Toen de Pakistaanse Mary ruim 22 jaar geleden haar leven aan Jezus gaf, werd ze door haar familie opgesloten in haar kamer. Het meisje wist te ontsnappen en bouwde met hulp van haar kerk een nieuw leven op. Toch voelt ze zich nog steeds gevangen. Haar moslimfamilie, de islamitische maatschappij en het overheidssysteem maken het leven voor Mary en haar gezin in Pakistan levensgevaarlijk.

Onze collega ontmoette Mary, haar man en hun vier kinderen in Pakistan. ‘De situatie is uitzichtloos voor dit gezin’, vertelt Mirjam. ‘Ze leven al tientallen jaren in angst. Zelfs decennia na haar bekering wil Mary’s familie haar nog vermoorden om de familie-eer te redden.’ Als voormalige moslim kan Mary bovendien elk moment worden beschuldigd van afvalligheid – een ‘misdaad’ die volgens radicale moslims bestraft moet worden met de dood.

Slavenwerk
Mary is niet de enige Pakistaanse christen die zich gevangen voelt. Onze collega ontmoette ook de 8-jarige Aqash en zijn ouders, die al vijf jaar in de steenfabriek werken. Toen hun zoon en broer kanker kreeg, moesten ze geld lenen bij de fabriekseigenaar om de behandeling te kunnen betalen. Maar de jongen overleed, en zijn familie had een torenhoge schuld. Totdat die is afbetaald, moeten ze slavenwerk doen.

Jubilee Campaign gelooft dat mensen gemaakt zijn om in vrijheid te leven. In onze rapportage kunt u daarom lezen wat we doen voor Mary en haar gezin, voor Aqash en zijn ouders, en voor andere Pakistaanse christenen in vergelijkbare situaties. Wilt u ons meehelpen, met gebed en indien mogelijk met een gift?
NL95 INGB 0000 0004 44 t.n.v. Stichting Jubilee Campaign Nederland

Alvast heel erg bedankt!
Het team van Jubilee Campaign
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier