Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Freek
Creer datum:
11-01-2019 14:51:22
Politiek EUROPA
Wat gebeurt er op politiek gebied in Europa ?
Auteur: Freek Creer datum: 11-01-2019 14:51:58
Juncker tegen Rutte: help Roemeni Schengen in

Jean-Claude Juncker hoopt dat premier Mark Rutte zich inzet voor de toetreding van Roemeni tot de paspoortvrije Schengenzone. „Ik ben in continue dialoog met de Nederlanders en anderen om hun uit te leggen dat Roemeni aan de technische voorwaarden voor toetreding voldoet”, zei de voorzitter de Europese Commissie tijdens een bezoek aan Boekarest. „Hij weet dat ik van hem verwacht dat hij op dit vlak vooruitgang boekt.”

Juncker zei in september dat het „hoog tijd” is dat Roemeni en Bulgarije lid worden van de Schengenzone. Dat stuit echter op verzet van Nederland en Frankrijk. Vooral de Tweede Kamer is erg kritisch. Het Europees Parlement gaf vorige maand met grote meerderheid groen licht.

Rutte was in september in Boekarest, waar hij de toetreding tot Schengen linkte aan het jaarlijkse toezichtrapport van de Europese Commissie over de Roemeense rechtsstaat. In november bleek dat Roemeni in het toezichtprogramma blijft, omdat de vooruitgang van de afgelopen tien jaar bij justitile hervormingen en in de strijd tegen corruptie deels is teruggedraaid.

Van de 28 EU-landen maken naast Roemeni en Bulgarije ook Kroati, Cyprus, het Verenigd Koninkrijk en Ierland geen deel uit van de Schengenzone.

Reformatorisch Dagblad 11-01-19
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier