Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Miranda
Creer datum:
15-06-2018 16:28:11
Nieuws uit Pakistan en Nigeria
Rampzalige berichten !
Auteur: Miranda Creer datum: 15-06-2018 16:31:24
Pakistan

Mirjam heeft onlangs een aantal weken in Pakistan doorgebracht om diverse ontwikkelingen in gang te zetten en lopende activiteiten aan te sturen.

Momenteel zorgen we ervoor dat 23 kinderen naar school kunnen. We werken rechtstreeks samen met de scholen, zonder dat daar tussenpersonen bij betrokken hoeven te zijn. We hebben onlangs een nieuwe stichting opgericht met de naam ‘Stichting Teach The Children’, waardoor het straks voor sponsors mogelijk wordt om de kinderen rechtstreeks te steunen. We zullen u verder informeren als de ANBI-status van de stichting is bevestigd, de bankrekening is geopend en de website is gelanceerd.

Enkele weken geleden hebben we besloten om een rechtszaak aan te spannen tegen een man die een dertienjarig meisje heeft ontvoerd en gedwongen zich te bekeren tot de islam, waarna hij met haar is ‘getrouwd’ voor de shariarechtbank. Het meisje is nu veertien jaar en wordt nog steeds gevangen gehouden als seksslavin. De rechtszaak richt zich niet alleen op de dader. We hebben ook 18 andere betrokken personen geïdentificeerd, waaronder de hoofdinspecteur van de politie, familieleden en politieagenten die de ontvoering, gedwongen bekering en uithuwelijking mogelijk hebben gemaakt. Met de rechtszaak willen we niet alleen het meisje vrij krijgen. Het geeft een belangrijk signaal af aan de samenleving. We zijn dankbaar voor onze moedige (moslim)advocaat, die deze zaak behartigt met gevaar voor eigen leven.


Tijdens het bezoek aan Benue State in Nigeria deelde het team van Jubilee Campaign voedsel en hulpgoederen uit aan vluchtelingen die van het platteland naar de hoofdstad Makurdi zijn getrokken.

Nigeria

Op dit moment is de crisis in Nigeria compleet. We ontvangen dagelijks berichten van aanvallen op christelijke dorpen, waarbij complete gezinnen op gruwelijke wijze worden afgeslacht door extremisten. De bewijzen stapelen zich op dat de massamoorden worden gefinancierd en gesteund door de huidige regering, met de persoonlijke betrokkenheid van de president.

Onlangs brachten we een bezoek aan de deelstaat Benue, één van de meest getroffen gebieden in Nigeria, waar we een desolate toestand aantroffen. Veel dorpen zijn verlaten en er wordt niet meer in het veld gewerkt. Daardoor is de kans groot dat we binnenkort ook te maken zullen krijgen met voedselgebrek. Eén van de dorpen waar we op onze terugreis doorheen reden werd nog geen drie uur later door de Fulani terroristen aangevallen. Daarbij werden 17 mensen vermoord en 50 dorpelingen ontvoerd. De meeste vluchtelingen slapen nu in de open lucht langs de hoofdweg die door militairen wordt beschermd, en in vluchtelingenkampen in de hoofdstad Makurdi.

Naast het uitdelen van eten en hulpgoederen, spraken we ook met de gouverneur en andere regeringsmensen. Tijdens ons recente bezoek aan Amerika kregen we de gelegenheid om de situatie op het hoogste niveau te bespreken met regeringsvertegenwoordigers in Washington. Wellicht heeft dit een bijdrage geleverd aan de positie die president Trump en de Amerikaanse Senaat krap een week daarna innamen ten opzichte van de situatie in Nigeria.

Momenteel werken we in Nigeria aan het opzetten van een breed platform van lokale traditionele leiders om de veiligheidsdiensten effectiever aan te sturen en de beveiliging van de dorpen doeltreffender te organiseren. We doen dit in nauw overleg met vijf traditionele koningen, die niet minder dan driekwart van de Nigeriaanse bevolking vertegenwoordigen.

Jubilee Campaign
Auteur: Reporter Creer datum: 3-09-2018 13:40:31
Nigeriaanse predikant levend verbrand

Moslimmilitanten hebben onlangs in het Nigeriaanse dorp Abonong een predikant en zijn familie levend verbrand. Dat meldde het Amerikaanse nieuwsplatform Breitbart vorige week.

Bij de aanval op het dorp zijn 95 huizen en 3 kerken verwoest. Pastor Adamu Gyang Wurim en zijn familie waren in hun huis toen de bende militanten brand stichtte. De predikant, zijn vrouw en drie van zijn kinderen kwamen hierbij om het leven. Ook twee andere dorpsbewoners werden vermoord, en enkele anderen raakten gewond. Drie andere kinderen van de predikant waren niet thuis en hebben de aanval overleefd.

In de streek rond Abonong zijn verschillende dorpen geplunderd en waardevolle spullen gestolen.

Reformatorisch Dagblad 03-09-18
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier