Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Miranda
Creer datum:
15-06-2018 16:28:11
Nieuws uit Pakistan en Nigeria
Rampzalige berichten !
Auteur: Miranda Creer datum: 15-06-2018 16:31:24
Pakistan

Mirjam heeft onlangs een aantal weken in Pakistan doorgebracht om diverse ontwikkelingen in gang te zetten en lopende activiteiten aan te sturen.

Momenteel zorgen we ervoor dat 23 kinderen naar school kunnen. We werken rechtstreeks samen met de scholen, zonder dat daar tussenpersonen bij betrokken hoeven te zijn. We hebben onlangs een nieuwe stichting opgericht met de naam ‘Stichting Teach The Children’, waardoor het straks voor sponsors mogelijk wordt om de kinderen rechtstreeks te steunen. We zullen u verder informeren als de ANBI-status van de stichting is bevestigd, de bankrekening is geopend en de website is gelanceerd.

Enkele weken geleden hebben we besloten om een rechtszaak aan te spannen tegen een man die een dertienjarig meisje heeft ontvoerd en gedwongen zich te bekeren tot de islam, waarna hij met haar is ‘getrouwd’ voor de shariarechtbank. Het meisje is nu veertien jaar en wordt nog steeds gevangen gehouden als seksslavin. De rechtszaak richt zich niet alleen op de dader. We hebben ook 18 andere betrokken personen geïdentificeerd, waaronder de hoofdinspecteur van de politie, familieleden en politieagenten die de ontvoering, gedwongen bekering en uithuwelijking mogelijk hebben gemaakt. Met de rechtszaak willen we niet alleen het meisje vrij krijgen. Het geeft een belangrijk signaal af aan de samenleving. We zijn dankbaar voor onze moedige (moslim)advocaat, die deze zaak behartigt met gevaar voor eigen leven.


Tijdens het bezoek aan Benue State in Nigeria deelde het team van Jubilee Campaign voedsel en hulpgoederen uit aan vluchtelingen die van het platteland naar de hoofdstad Makurdi zijn getrokken.

Nigeria

Op dit moment is de crisis in Nigeria compleet. We ontvangen dagelijks berichten van aanvallen op christelijke dorpen, waarbij complete gezinnen op gruwelijke wijze worden afgeslacht door extremisten. De bewijzen stapelen zich op dat de massamoorden worden gefinancierd en gesteund door de huidige regering, met de persoonlijke betrokkenheid van de president.

Onlangs brachten we een bezoek aan de deelstaat Benue, één van de meest getroffen gebieden in Nigeria, waar we een desolate toestand aantroffen. Veel dorpen zijn verlaten en er wordt niet meer in het veld gewerkt. Daardoor is de kans groot dat we binnenkort ook te maken zullen krijgen met voedselgebrek. Eén van de dorpen waar we op onze terugreis doorheen reden werd nog geen drie uur later door de Fulani terroristen aangevallen. Daarbij werden 17 mensen vermoord en 50 dorpelingen ontvoerd. De meeste vluchtelingen slapen nu in de open lucht langs de hoofdweg die door militairen wordt beschermd, en in vluchtelingenkampen in de hoofdstad Makurdi.

Naast het uitdelen van eten en hulpgoederen, spraken we ook met de gouverneur en andere regeringsmensen. Tijdens ons recente bezoek aan Amerika kregen we de gelegenheid om de situatie op het hoogste niveau te bespreken met regeringsvertegenwoordigers in Washington. Wellicht heeft dit een bijdrage geleverd aan de positie die president Trump en de Amerikaanse Senaat krap een week daarna innamen ten opzichte van de situatie in Nigeria.

Momenteel werken we in Nigeria aan het opzetten van een breed platform van lokale traditionele leiders om de veiligheidsdiensten effectiever aan te sturen en de beveiliging van de dorpen doeltreffender te organiseren. We doen dit in nauw overleg met vijf traditionele koningen, die niet minder dan driekwart van de Nigeriaanse bevolking vertegenwoordigen.

Jubilee Campaign
Auteur: Reporter Creer datum: 3-09-2018 13:40:31
Nigeriaanse predikant levend verbrand

Moslimmilitanten hebben onlangs in het Nigeriaanse dorp Abonong een predikant en zijn familie levend verbrand. Dat meldde het Amerikaanse nieuwsplatform Breitbart vorige week.

Bij de aanval op het dorp zijn 95 huizen en 3 kerken verwoest. Pastor Adamu Gyang Wurim en zijn familie waren in hun huis toen de bende militanten brand stichtte. De predikant, zijn vrouw en drie van zijn kinderen kwamen hierbij om het leven. Ook twee andere dorpsbewoners werden vermoord, en enkele anderen raakten gewond. Drie andere kinderen van de predikant waren niet thuis en hebben de aanval overleefd.

In de streek rond Abonong zijn verschillende dorpen geplunderd en waardevolle spullen gestolen.

Reformatorisch Dagblad 03-09-18
Auteur: Reporter Creer datum: 27-09-2018 13:04:51
Als zestienjarige jongen had ik al het verlangen het evangelie aan grote groepen mensen te vertellen. Ik had nog geen publiek, en dus sprak ik tegen de bomen in het bos. Of, wanneer ik de zee voor me zag, deed ik alsof deze uit mensen bestond.

Op een dag sprak God tot mijn hart: “David, zoveel bomen als hier staan, zoveel mensen zal jij op een dag voor je hebben staan.” Ik heb die woorden altijd in mijn hart bewaard, met daarbij het verlangen om zoveel mogelijk mensen bij Jezus te brengen. Gisteravond gingen deze woorden letterlijk in vervulling, toen een grote zee van mensen het veld vulde. Met mijn hele hart mocht ik over Jezus vertellen. En vele, vele duizenden mensen kwamen tot geloof.

Mijn beeld van Pakistan is voorgoed veranderd. God is bijzonder aan het werk onder de moslims en de gebeden voor vervolgde christenen worden verhoord! Hoe gaaf is het dat we hier aan deel mochten nemen. Ik ben echt supertrots op ons hele team, maar ook op onze achterban en onze donateurs! Dit had nooit zonder hen gekund.

Gelukkig doet God ook te gekke dingen in ons land! Hij is dezelfde God. Ik kan niet wachten om 6 oktober uit mijn dak te gaan met duizenden tieners tijdens Like Jesus!

Inmiddels zijn we weer terug in onze veilige thuishaven. Dankjewel voor al jullie gebeden, reacties en steun voor deze missie!

David de Vos
Auteur: Reporter Creer datum: 1-11-2018 21:50:04
Radicale islamisten roepen op tot doden rechters na vrijspraak vermeende godslasteraar in Pakistan

Het Pakistaanse hooggerechtshof heeft woensdag een christelijke vrouw vrijgesproken die ter dood was veroordeeld wegens godslastering op grond van de draconische blasfemiewet van het land. Het vonnis leidde tot woedende protesten van radicale islamisten.

Ben van Raaij 31 oktober 2018, 6:08

Aanhangers van de islamitische partij Tehreek-e-Labbaik Pakistan protesteren tegen de vrijlating van Asia Bibi. Beeld EPA
Asia Bibi (46), een katholieke moeder met vier kinderen, kreeg in 2010 de doodstraf omdat zij de islam zou hebben beschimpt toen twee moslimvrouwen bij een dorpspomp weigerden met haar een glas water te delen. Bibi zat sindsdien in de dodencel, maar heeft de godslastering altijd ontkend.

Opperrechter Saqib Nasir en zijn twee mederechters oordeelden woensdag dat de openbaar aanklagers niet hadden kunnen aantonen dat Bibi de Pakistaanse blasfemiewet had overtreden, onder meer omdat getuigen elkaar tegenspraken. Ze verklaarden ook dat de blasfemiewet in overeenstemming is met de voorschriften van de Koran en dat tolerantie een belangrijke basiswaarde is in de islam.

De rechters hadden hun oordeel vorige week al rond, maar waren naar verluidt bang voor de publieke reacties. Radicale islamisten gingen woensdag ook meteen massaal de straat op. In Rawalpindi, Lahore en Karachi werden straten geblokkeerd en politieagenten met stenen bekogeld. De opperrechters en christelijke kerken kregen beveiliging. Veel scholen en instellingen sloten de deuren.

‘Dood hen voor het avond wordt’
De radicaal-islamitische partij Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP) eiste de directe ophanging van Bibi. TLP-voorman Muhammad Afzal Qadri riep in Lahore zijn volgelingen op de rechters te doden. Hij richtte zich specifiek tot hun lijfwachten, chauffeurs en koks. ‘Wie toegang tot hen heeft, dood hen voor het avond wordt.’ Ook eiste hij het aftreden van de regering van premier Imran Khan en riep hij militairen op legerchef Qamar Javed Bajwa af te zetten. Twee andere islamitische partijen sloten zich daarbij aan.

Premier Khan waarschuwde in een televisietoespraak streng te zullen optreden tegen Qadri en andere extremisten die ophitsen tot het vermoorden van rechters en muiterij. Tijdens de verkiezingscampagne eerder dit jaar had hij de islamisten nog gepaaid door steun uit te spreken voor de blasfemiewet.

Bibi’s advocaat Saiful Malook noemde haar vrijspraak woensdag groot nieuws. ‘Eindelijk heeft Asia Bibi gerechtigheid gekregen’, verklaarde hij. ‘Het Pakistaanse hooggerechtshof verdient alle lof omdat het vast heeft gehouden aan de wet en niet is bezweken voor de maatschappelijke druk.’

Asia Bibi, die het vonnis op een onbekende locatie moest afwachten, is nog niet van de ellende af. Zij en haar gezin (dat al in het buitenland verblijft) zullen zich om veiligheidsredenen buiten Pakistan moeten vestigen. Vermoedelijk zal ze echter ook dan altijd over haar schouder moeten blijven kijken.

Lynchpartijen
Blasfemie is namelijk een open zenuw in het conservatief-islamitische Pakistan. Zelfs de suggestie van blasfemie kan al leiden tot lynchpartijen. Daarbij zijn afgelopen jaren zeker 65 mensen gedood, vorig jaar nog een 23-jarige student die zich op sociale media sceptisch had uitgelaten over de islam.

Volgens de blasfemiewet staat op elke belediging van de profeet Mohammed of de islam de doodstraf. Kritiek op de wet is niet alleen dat hij draconisch is, maar ook dat hij makkelijk kan worden misbruikt om religieuze minderheden als christenen te vervolgen en persoonlijke rekeningen te vereffenen.

Hoewel tientallen mensen wegens blasfemie ter dood zijn veroordeeld, is er nog nooit iemand gexecuteerd. Dat komt mede doordat de wet onduidelijk is over de precieze definitie van blasfemie. De gerechtelijke behandeling is bovendien lastig, omdat iedereen bang is verkeerde dingen te zeggen.

Enige vrouw
De zaak-Asia Bibi was de meest geruchtmakende zaak, mede omdat zij de enige vrouw was die voor blasfemie ter dood was veroordeeld. Twee politici die het voor haar opnamen en vraagtekens zetten bij de toepassing van de wet werden in 2011 vermoord: Salman Taseer, de gouverneur van Punjab, en de federaal minister van minderheden Shahbaz Bhatti, een christen.

Taseers moordenaar, Mumtaz Qadri, werd in 2016 opgehangen, maar kreeg een eigen heiligdom bij Islamabad dat jaarlijks door honderdduizenden mensen wordt bezocht. Zijn ‘heldendaad’ en martelaarsdood werden de inspiratie voor de oprichting van de partij TLP.

BIBI ZAL HANGEN, ALLEEN WANNEER IS NOG DE VRAAG
Ze zou de profeet hebben beledigd. Dus moet Aasia Bibi dood. Verslag van een moderne heksenjacht in Pakistan.

Volkskrant 31-10-18
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier