Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Miranda
Creer datum:
15-06-2018 16:28:11
Nieuws uit Pakistan en Nigeria
Rampzalige berichten !
Auteur: Miranda Creer datum: 15-06-2018 16:31:24
Pakistan

Mirjam heeft onlangs een aantal weken in Pakistan doorgebracht om diverse ontwikkelingen in gang te zetten en lopende activiteiten aan te sturen.

Momenteel zorgen we ervoor dat 23 kinderen naar school kunnen. We werken rechtstreeks samen met de scholen, zonder dat daar tussenpersonen bij betrokken hoeven te zijn. We hebben onlangs een nieuwe stichting opgericht met de naam ‘Stichting Teach The Children’, waardoor het straks voor sponsors mogelijk wordt om de kinderen rechtstreeks te steunen. We zullen u verder informeren als de ANBI-status van de stichting is bevestigd, de bankrekening is geopend en de website is gelanceerd.

Enkele weken geleden hebben we besloten om een rechtszaak aan te spannen tegen een man die een dertienjarig meisje heeft ontvoerd en gedwongen zich te bekeren tot de islam, waarna hij met haar is ‘getrouwd’ voor de shariarechtbank. Het meisje is nu veertien jaar en wordt nog steeds gevangen gehouden als seksslavin. De rechtszaak richt zich niet alleen op de dader. We hebben ook 18 andere betrokken personen geïdentificeerd, waaronder de hoofdinspecteur van de politie, familieleden en politieagenten die de ontvoering, gedwongen bekering en uithuwelijking mogelijk hebben gemaakt. Met de rechtszaak willen we niet alleen het meisje vrij krijgen. Het geeft een belangrijk signaal af aan de samenleving. We zijn dankbaar voor onze moedige (moslim)advocaat, die deze zaak behartigt met gevaar voor eigen leven.


Tijdens het bezoek aan Benue State in Nigeria deelde het team van Jubilee Campaign voedsel en hulpgoederen uit aan vluchtelingen die van het platteland naar de hoofdstad Makurdi zijn getrokken.

Nigeria

Op dit moment is de crisis in Nigeria compleet. We ontvangen dagelijks berichten van aanvallen op christelijke dorpen, waarbij complete gezinnen op gruwelijke wijze worden afgeslacht door extremisten. De bewijzen stapelen zich op dat de massamoorden worden gefinancierd en gesteund door de huidige regering, met de persoonlijke betrokkenheid van de president.

Onlangs brachten we een bezoek aan de deelstaat Benue, één van de meest getroffen gebieden in Nigeria, waar we een desolate toestand aantroffen. Veel dorpen zijn verlaten en er wordt niet meer in het veld gewerkt. Daardoor is de kans groot dat we binnenkort ook te maken zullen krijgen met voedselgebrek. Eén van de dorpen waar we op onze terugreis doorheen reden werd nog geen drie uur later door de Fulani terroristen aangevallen. Daarbij werden 17 mensen vermoord en 50 dorpelingen ontvoerd. De meeste vluchtelingen slapen nu in de open lucht langs de hoofdweg die door militairen wordt beschermd, en in vluchtelingenkampen in de hoofdstad Makurdi.

Naast het uitdelen van eten en hulpgoederen, spraken we ook met de gouverneur en andere regeringsmensen. Tijdens ons recente bezoek aan Amerika kregen we de gelegenheid om de situatie op het hoogste niveau te bespreken met regeringsvertegenwoordigers in Washington. Wellicht heeft dit een bijdrage geleverd aan de positie die president Trump en de Amerikaanse Senaat krap een week daarna innamen ten opzichte van de situatie in Nigeria.

Momenteel werken we in Nigeria aan het opzetten van een breed platform van lokale traditionele leiders om de veiligheidsdiensten effectiever aan te sturen en de beveiliging van de dorpen doeltreffender te organiseren. We doen dit in nauw overleg met vijf traditionele koningen, die niet minder dan driekwart van de Nigeriaanse bevolking vertegenwoordigen.

Jubilee Campaign
Auteur: Reporter Creer datum: 3-09-2018 13:40:31
Nigeriaanse predikant levend verbrand

Moslimmilitanten hebben onlangs in het Nigeriaanse dorp Abonong een predikant en zijn familie levend verbrand. Dat meldde het Amerikaanse nieuwsplatform Breitbart vorige week.

Bij de aanval op het dorp zijn 95 huizen en 3 kerken verwoest. Pastor Adamu Gyang Wurim en zijn familie waren in hun huis toen de bende militanten brand stichtte. De predikant, zijn vrouw en drie van zijn kinderen kwamen hierbij om het leven. Ook twee andere dorpsbewoners werden vermoord, en enkele anderen raakten gewond. Drie andere kinderen van de predikant waren niet thuis en hebben de aanval overleefd.

In de streek rond Abonong zijn verschillende dorpen geplunderd en waardevolle spullen gestolen.

Reformatorisch Dagblad 03-09-18
Auteur: Reporter Creer datum: 27-09-2018 13:04:51
Als zestienjarige jongen had ik al het verlangen het evangelie aan grote groepen mensen te vertellen. Ik had nog geen publiek, en dus sprak ik tegen de bomen in het bos. Of, wanneer ik de zee voor me zag, deed ik alsof deze uit mensen bestond.

Op een dag sprak God tot mijn hart: “David, zoveel bomen als hier staan, zoveel mensen zal jij op een dag voor je hebben staan.” Ik heb die woorden altijd in mijn hart bewaard, met daarbij het verlangen om zoveel mogelijk mensen bij Jezus te brengen. Gisteravond gingen deze woorden letterlijk in vervulling, toen een grote zee van mensen het veld vulde. Met mijn hele hart mocht ik over Jezus vertellen. En vele, vele duizenden mensen kwamen tot geloof.

Mijn beeld van Pakistan is voorgoed veranderd. God is bijzonder aan het werk onder de moslims en de gebeden voor vervolgde christenen worden verhoord! Hoe gaaf is het dat we hier aan deel mochten nemen. Ik ben echt supertrots op ons hele team, maar ook op onze achterban en onze donateurs! Dit had nooit zonder hen gekund.

Gelukkig doet God ook te gekke dingen in ons land! Hij is dezelfde God. Ik kan niet wachten om 6 oktober uit mijn dak te gaan met duizenden tieners tijdens Like Jesus!

Inmiddels zijn we weer terug in onze veilige thuishaven. Dankjewel voor al jullie gebeden, reacties en steun voor deze missie!

David de Vos
Auteur: Reporter Creer datum: 1-11-2018 21:50:04
Radicale islamisten roepen op tot doden rechters na vrijspraak vermeende godslasteraar in Pakistan

Het Pakistaanse hooggerechtshof heeft woensdag een christelijke vrouw vrijgesproken die ter dood was veroordeeld wegens godslastering op grond van de draconische blasfemiewet van het land. Het vonnis leidde tot woedende protesten van radicale islamisten.

Ben van Raaij 31 oktober 2018, 6:08

Aanhangers van de islamitische partij Tehreek-e-Labbaik Pakistan protesteren tegen de vrijlating van Asia Bibi. Beeld EPA
Asia Bibi (46), een katholieke moeder met vier kinderen, kreeg in 2010 de doodstraf omdat zij de islam zou hebben beschimpt toen twee moslimvrouwen bij een dorpspomp weigerden met haar een glas water te delen. Bibi zat sindsdien in de dodencel, maar heeft de godslastering altijd ontkend.

Opperrechter Saqib Nasir en zijn twee mederechters oordeelden woensdag dat de openbaar aanklagers niet hadden kunnen aantonen dat Bibi de Pakistaanse blasfemiewet had overtreden, onder meer omdat getuigen elkaar tegenspraken. Ze verklaarden ook dat de blasfemiewet in overeenstemming is met de voorschriften van de Koran en dat tolerantie een belangrijke basiswaarde is in de islam.

De rechters hadden hun oordeel vorige week al rond, maar waren naar verluidt bang voor de publieke reacties. Radicale islamisten gingen woensdag ook meteen massaal de straat op. In Rawalpindi, Lahore en Karachi werden straten geblokkeerd en politieagenten met stenen bekogeld. De opperrechters en christelijke kerken kregen beveiliging. Veel scholen en instellingen sloten de deuren.

‘Dood hen voor het avond wordt’
De radicaal-islamitische partij Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP) eiste de directe ophanging van Bibi. TLP-voorman Muhammad Afzal Qadri riep in Lahore zijn volgelingen op de rechters te doden. Hij richtte zich specifiek tot hun lijfwachten, chauffeurs en koks. ‘Wie toegang tot hen heeft, dood hen voor het avond wordt.’ Ook eiste hij het aftreden van de regering van premier Imran Khan en riep hij militairen op legerchef Qamar Javed Bajwa af te zetten. Twee andere islamitische partijen sloten zich daarbij aan.

Premier Khan waarschuwde in een televisietoespraak streng te zullen optreden tegen Qadri en andere extremisten die ophitsen tot het vermoorden van rechters en muiterij. Tijdens de verkiezingscampagne eerder dit jaar had hij de islamisten nog gepaaid door steun uit te spreken voor de blasfemiewet.

Bibi’s advocaat Saiful Malook noemde haar vrijspraak woensdag groot nieuws. ‘Eindelijk heeft Asia Bibi gerechtigheid gekregen’, verklaarde hij. ‘Het Pakistaanse hooggerechtshof verdient alle lof omdat het vast heeft gehouden aan de wet en niet is bezweken voor de maatschappelijke druk.’

Asia Bibi, die het vonnis op een onbekende locatie moest afwachten, is nog niet van de ellende af. Zij en haar gezin (dat al in het buitenland verblijft) zullen zich om veiligheidsredenen buiten Pakistan moeten vestigen. Vermoedelijk zal ze echter ook dan altijd over haar schouder moeten blijven kijken.

Lynchpartijen
Blasfemie is namelijk een open zenuw in het conservatief-islamitische Pakistan. Zelfs de suggestie van blasfemie kan al leiden tot lynchpartijen. Daarbij zijn afgelopen jaren zeker 65 mensen gedood, vorig jaar nog een 23-jarige student die zich op sociale media sceptisch had uitgelaten over de islam.

Volgens de blasfemiewet staat op elke belediging van de profeet Mohammed of de islam de doodstraf. Kritiek op de wet is niet alleen dat hij draconisch is, maar ook dat hij makkelijk kan worden misbruikt om religieuze minderheden als christenen te vervolgen en persoonlijke rekeningen te vereffenen.

Hoewel tientallen mensen wegens blasfemie ter dood zijn veroordeeld, is er nog nooit iemand gexecuteerd. Dat komt mede doordat de wet onduidelijk is over de precieze definitie van blasfemie. De gerechtelijke behandeling is bovendien lastig, omdat iedereen bang is verkeerde dingen te zeggen.

Enige vrouw
De zaak-Asia Bibi was de meest geruchtmakende zaak, mede omdat zij de enige vrouw was die voor blasfemie ter dood was veroordeeld. Twee politici die het voor haar opnamen en vraagtekens zetten bij de toepassing van de wet werden in 2011 vermoord: Salman Taseer, de gouverneur van Punjab, en de federaal minister van minderheden Shahbaz Bhatti, een christen.

Taseers moordenaar, Mumtaz Qadri, werd in 2016 opgehangen, maar kreeg een eigen heiligdom bij Islamabad dat jaarlijks door honderdduizenden mensen wordt bezocht. Zijn ‘heldendaad’ en martelaarsdood werden de inspiratie voor de oprichting van de partij TLP.

BIBI ZAL HANGEN, ALLEEN WANNEER IS NOG DE VRAAG
Ze zou de profeet hebben beledigd. Dus moet Aasia Bibi dood. Verslag van een moderne heksenjacht in Pakistan.

Volkskrant 31-10-18
Auteur: Reporter Creer datum: 22-12-2018 22:02:41 Laatst gewijzigd: 22-12-2018 22:06:17
PAKISTAN
Investeren in een nieuwe generatie

Een schok van blijdschap ging door de christelijke wereld toen Asia Bibi eindelijk werd vrijgesproken. Deze christin staat symbool voor alle vervolgde christenen in Pakistan. Want zoals zij zijn er velen. Minstens 23 christenen zitten in de dodencel, anderen kregen een (levenslange) celstraf. Voor die onbekende christenen zetten wij ons in door hun advocaten te betalen.

Tegelijkertijd werken we eraan om de christelijke gemeenschap te versterken. Dat doen we door kinderen uit de armste gezinnen onderwijs te bieden. Want onderwijs betekent kans op een baan, en een baan betekent ontsnappen uit armoede. Zodat de volgende generatie christenen tot zegen kan zijn voor de Pakistaanse kerk, n voor hun land.NIGERIA
Helden tussen de puinhopen

1860 doden. Dat was de tussenstand in juni 2018. Inmiddels zijn nog veel meer Nigeriaanse christenen ten prooi gevallen aan de bloeddorst van Fulani militanten.
En in 2019 – het jaar van nationale verkiezingen – verandert daar waarschijnlijk weinig aan. President Buhari, die graag herkozen wil worden, zal zijn Fulani-stamgenoten geen strobreed in de weg leggen.

De mensen van Stefanos Foundation, onze lokale partner, ploeteren echter moedig door. Ze bieden medische hulp aan slachtoffers, helpen huizen te herbouwen en bieden vluchtelingen onderdak. Ook geven ze voedselhulp en verzorgen traumacounseling. Wat ons betreft zijn zij ware helden. Jubilee Campaign blijft hen ook in 2019 steunen en hoopt dat u ons daarbij wilt helpen.


IBAN: NL95 INGB 0000 0004 44 t.n.v. Stichting Jubilee Campaign Nederland
Auteur: Reporter Creer datum: 12-03-2019 17:40:04
Asia Bibi worstelt met haar gezondheid, maar krijgt geen medische hulp

Precies op het moment dat het beter leek te gaan met Asia Bibi, hebben we slecht nieuws ontvangen rondom de vervolgde Pakistaanse christen. Volgens The Daily Mail wordt ze opgevangen in Pakistan, en bronnen rondom haar melden dat ze 'erg onwel' is vanwege lage bloeddruk, maar ze kreeg op dat moment geen hulp.

Hoewel de Pakistaanse overheid haar beslissing om Pakistan te verlaten officieel respecteert, zijn ze bezig om druk op haar te leggen dat ze geen kwaad woord over Pakistan gaat zeggen. Ze is vals beschuldigd van blasfemie tegen Mohammed, en na vrijspraak verloopt de procedure nu heel traag.

Controle
"Hoewel de overheid zegt dat ze het land kan verlaten, heeft het leger alle macht in deze zaak", zegt de bron van the Daily Mail. "Ze hebben de controle over haar. Ze zijn bang voor negatieve publiciteit als ze openlijk spreekt over haar ervaringen. Maar het zal natuurlijk alleen maar erger worden als ze in hechtenis sterft."

Vooralsnog zit Bibi samen met haar man vast en is er geen uitzicht op het einde van deze onwettige detentie.

CIP 12-03-19
Auteur: Reporter Creer datum: 28-03-2019 18:57:07 Laatst gewijzigd: 28-03-2019 18:58:23
Op de bres voor Ezekiel

Voor even was christenvervolging in Pakistan wereldnieuws. De vrijspraak en vrijlating van Asia Bibi en de daaropvolgende protesten door moslimradicalen werden in nagenoeg alle media besproken. Of dit de zaak goed doet, is de vraag – en daarom wil Jubilee Campaign er geen verdere publiciteit meer aan geven. Waar we u wel over willen vertellen, is onze strijd voor minder bekende slachtoffers van de beruchte blasfemiewet.

De organisatie Human Rights Without Frontiers maakt jaarlijks een ‘Prisoners Database’ van alle mensen die vanwege hun geloof gevangen zitten. Volgens deze lijst zitten in Pakistan minstens 23 christenen in de dodencel omdat zij de doodstraf kregen voor godslastering. Nog eens acht christenen kregen levenslang, en zes christenen zitten een gevangenisstraf van meerdere jaren uit.

Ouders in de gevangenis
En van de christenen die door Jubilee Campaign wordt bijgestaan, is Ezekiel (niet zijn echte naam). Deze man en zijn vrouw kregen de doodstraf omdat ze godslastering zouden hebben gepleegd. Jubilee Campaign betaalt Ezekiels advocaat en geeft ook financile steun aan de drie kinderen van het echtpaar. Zij wonen al jaren bij een familielid omdat beide ouders in de gevangenis zitten.

Ezekiel verbleef onlangs in het ziekenhuis. Hij heeft een grote wond op zijn rug, die jarenlang is verwaarloosd. Jubilee Campaign heeft het ziekenhuispersoneel betaald om een verklaring af te geven, waarin staat dat Ezekiel ernstig ziek is en moet blijven voor verdere behandeling. Onze hoop was dat deze verklaring ervoor zou zorgen dat hij door het ziekenhuis onofficieel vrijgelaten zou kunnen worden. Deze week is Ezekiel echter weer teruggebracht naar de gevangenis.

Op maandag 29 oktober zou de rechtbank het hoger beroep van Ezekiel behandelen. De zaak is echter uitgesteld, zoals vaak gebeurt bij dit soort gevoelige rechtszaken. Een nieuwe datum is nog niet bekend gemaakt.

Elk kind een kans
Naast slachtoffers van de blasfemiewet zetten we ons ook in voor kansarme kinderen in Pakistan. En van de redenen dat Pakistaanse christenen vervolgd worden, is het feit dat zij vaak ongeschoold en analfabeet zijn. Hun lage rang en armoedige situatie maakt hen een gemakkelijk doelwit voor discriminatie en geweld. Jubilee Campaign zorgt ervoor dat christelijke kinderen naar school kunnen gaan, zodat zij een betere toekomst krijgen.

Op dit moment zijn wij bezig met het opzetten van een sponsorprogramma voor deze kinderen. Binnenkort wordt het mogelijk om het onderwijs voor n of meer kinderen financieel te ondersteunen. Wilt u er eens over nadenken of u een kind in Pakistan wilt sponsoren? HIER kunt u alvast het verhaal lezen van Sarah, Cinderella en Sungita, die ervan dromen om advocaat te worden en andere christenen te helpen.
We vragen uw gebed voor onze projecten in Pakistan:

Bid dat Ezekiel en zijn vrouw zullen worden vrijgelaten.
Bid dat Ezekiel goede medische zorg zal krijgen.
Bid om kracht voor het hele gezin, dat uiteen gescheurd is door een valse beschuldiging.
Bid dat het onderwijsproject zal worden uitgebreid.


IBAN: NL95 INGB 0000 0004 44 t.n.v. Stichting Jubilee Campaign Nederland
Auteur: Reporter Creer datum: 20-11-2020 20:55:07
Nigeria:
Jubilee Campaign dient bij het Internationaal Strafhof een rapport in over genocide
Op 18 november 2020 heeft Jubilee Campaign een rapport ingediend bij het Internationaal Strafhof met de titel ‘NIGERIA: THIS GENOCIDE IS LOADING: Finding a Reasonable Basis to Believe Crimes Against Humanity Occurred’ (‘NIGERIA: een genocide in wording - Op zoek naar een redelijke basis om aan te nemen dat misdaden tegen de menselijkheid zich hebben voorgedaan’).

Het rapport gaat in tegen de aanname dat de aanhoudende botsingen tussen boeren en nomadische herders ten grondslag liggen aan het geweld in de ‘Middle-Belt’ en in het Noorden van Nigeria. Deze stelling wordt onder andere onderbouwd door het feit dat er sprake is van een asymmetrie van slachtoffers. Het geweld richt zich bijna uitsluitend tegen christelijke gemeenschappen. Jubilee Campaign roept daarom op om het onderzoek te richten op de gewapende, gewelddadige, radicale Fulani-militante groepen.

Geavanceerde wapens
Het rapport wijst op het feit dat aanvallen door Fulani-militanten vaak 's-nachts of in de vroege ochtend plaatsvinden als de dorpelingen zich thuis bevinden, onbewust van enig gevaar en niet in staat om te reageren. Dit weerlegt de tot voorkort breed onderschreven stelling dat de aanvallen het resultaat zouden zijn van etnische botsingen. Ook is er in het document een beschrijving opgenomen van de geavanceerde wapens die door de militanten worden gebruikt en de wijze waarop de aanvallen vaak met militaire precisie worden gecordineerd.

Verder beschrijft het rapport de wijze waarop terroristische operaties worden uitgevoerd en het feit dat deze kenmerkend is voor de Islamitische Jihad. Zo zullen Fulani-militanten bij voorbeeld voorafgaand aan een hinderlaag hun slachtoffers altijd eerst bedreigen met de boodschap "uw land of uw bloed."

Jubilee Campaign sluit zich aan bij een groeiend netwerk van organisaties die oproept om in te grijpen en de daders ter verantwoording te roepen. De conclusie van het onderzoek is dat de Fulani-militanten een dodelijke bedreiging vormen voor de overwegend christelijke boerenstammen in de ‘Middle-Belt’ van Nigeria en de omliggende staten. Ook kan er worden vastgesteld dat de Nigeriaanse regering er niet in slaagt de slachtoffers te beschermen en de daders voor het gerecht te brengen.

Groot-Brittanni
Het is niet lang geleden dat Nigeria onafhankelijk werd. Het land is daarom nog sterk afhankelijk van de voormalige koloniale heerser Groot-Brittanni. De Engelse invloed en controle op de economie en de politiek is nog bijzonder sterk.

Jubilee Campaign is dankbaar voor de steun die verschillende Engelse parlementarirs en leden van de ‘House Of Lords’ hebben gegeven voor de introductie van het rapport in de Britse politiek. Vooral omdat het een document betreft dat door het Internationaal Strafhof zal worden behandeld, is het belangrijk dat er een breed politiek draagvlak voor deze campagne ontstaat. U kunt hier meer over lezen op de website van de medeoprichter van Jubilee Campaign, Lord Alton, door HIER te klikken.
Op 4 December wordt er in het Engels een onlinepresentatie georganiseerd met Lord Alton en diverse andere hoogwaardigheidsbekleders uit het Verenigd Koninkrijk en Nigeria. Het evenement wordt verzorgd door International Organisation For Peace Building And Social Justice. U kunt zich aanmelden door HIER te klikken.

Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier