Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Freek
Creer datum:
5-02-2018 23:14:01
Laatst gewijzigd:
5-02-2018 23:15:30
Economie Wereldwijd
Hoe gaat het met de economie wereldwijd in 2018 ?
Auteur: Freek Creer datum: 5-02-2018 23:14:42
Dow Jones maakt grootste smak sinds 2008

Wall Street heeft zware averij opgelopen. De Dow Jones en de technologiebeurs Nasdaq sloten met dieprode cijfers. Aan het eind van de dag stond er voor de Dow een verlies van 1175 punten op de borden, oftewel 4,6 procent. Dat is procentueel het grootste dagverlies sinds 2008.

Binnen de handelsdag was er korte tijd zelfs sprake van een recordverlies van bijna 6 procent. Nog nooit verloor de Amerikaanse beursindex binnen een handelsdag zoveel punten, zo'n 1500. De daling werd versterkt door computergestuurde verkoopprogramma's, die verkopen zodra aandelen tot een bepaalde koers gedaald zijn.

Beleggers maken zich onder meer zorgen over de inflatie en meer renteverhogingen door de centrale banken, de Amerikaanse Fed voorop.

Ook in andere landen houdt de sombere stemming op beurzen aan. De Europese STOXX 600 zakte 1,6 procent. In Duitsland noteerde de DAX een min van 0,8 procent. De Nederlandse AEX verloor vandaag 1,5 procent en is al alle koerswinst van dit jaar kwijt.

Angstmeter
Een grafiek die wel omhoogschoot vandaag is de VIX, de belangrijkste 'angstmeter' van beursgedrag. Deze index volgt de actuele prijzen van een belangrijke groep opties op de beurs. De prijzen van die opties geven aan wat voor verwachtingen beleggers van de toekomst hebben.

Hoe hoger die index, hoe angstiger beleggers zijn. Vandaag schoot hij met bijna 50 procent de lucht in, tot het hoogste punt in anderhalf jaar.

Bitcoinverliezen
Voor wie in bitcoin belegt, verliep de dag al niet veel beter. Inmiddels is de prijs al onder de 7000 dollar gezakt, een verlies van nog eens bijna 16 procent binnen 24 uur. Een maand geleden lag de prijs nog zo'n 10.000 dollar hoger

NOS 05-02-18
Auteur: Reporter Creer datum: 14-02-2018 15:55:39
Wall Street schrikt van inflatiecijfers VS

De beurzen in New York zijn woensdag met verliezen geopend. Amerikaanse beleggers zijn geschrokken van nieuwe cijfers over de inflatie in de Verenigde Staten. Die kwam in januari hoger uit dan kenners hadden voorzien. De inflatie is van groot belang voor het rentebeleid van de Federal Reserve.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,6 procent lager op 24.497 punten. De brede S&P 500 zakte 0,5 procent, tot 2650 punten en technologiegraadmeter Nasdaq speelde 0,3 procent kwijt op 6991 punten.

De inflatie bleef in januari op jaarbasis onveranderd op 2,1 procent, net als in december. Economen hadden juist een daling tot 1,9 procent verwacht. Dat had voor wat rust kunnen zorgen op de beurzen, die vorige week hard omlaag gingen door vrees voor sterkere prijsstijgingen. Een oplopende inflatie kan de Fed, de koepel van centrale banken, aansporen de rente sneller te verhogen dan gedacht. Dat is slecht voor de aandelenhandel.

Horlogemaker Fossil Group maakte wel een enorme koerssprong. Het aandeel veerde ruim 80 procent op na beter dan verwachte cijfers. Ook Chipotle Mexican Grill deed het goed in de vroege handel, met een plus van bijna 13 procent. De restaurantketen heeft een nieuwe topman benoemd, Brian Niccol. Hij is afkomstig van de keten Taco Bell van rivaal Yum Brands, ook moederbedrijf van Kentucky Fried Chicken en Pizza Hut.

Reformatorisch Dagblad 14-02-18
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier