Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Miranda
Creer datum:
12-12-2017 13:48:32
AOW van 65 jaar naar.....
Een serie artikelen over de verhogingen van de AOW leeftijd van 65 naar....
Auteur: Miranda Creer datum: 12-12-2017 13:49:16
‘De AOW-leeftijd moet omhoog naar 69’

De AOW-leeftijd moet verder omhoog volgens econoom Willem Heeringa van de Tilburg University. Momenteel is al gesteld dat de AOW-leeftijd zal stijgen naar 67 jaar in 2022. Maar dit is volgens Heeringa nog niet genoeg. In 2040 zal de leeftijd minstens op 69 moeten liggen.

GELEIDELIJK NAAR DE AOW-LEEFTIJD VAN 69

Volgens de econoom is dit nodig om te voorkomen dat straks de pensioenpremies omhoog moeten of dat de pensioenen er zelf op achteruit gaan. Er zijn meerdere invloeden geweest sinds de jaren 60 die ertoe hebben geleid dat dit nodig zal zijn. In eerste instantie is er een goede ontwikkeling geweest. Nederlanders leven namelijk steeds langer dan voorheen. Dit maakt dat ze langer recht hebben op pensioen en dit weegt mee in de kosten. Daarnaast is het zo dat mannen over het algemeen minder zijn gaan werken. Aan de andere kant zijn vrouwen meer gaan werken. Helaas weegt het wegvallen van werkende mannen zwaarder mee. Naast het verhogen van de leeftijden, stelt de econoom dat pensioenfondsen meer moeten beleggen in aandelen. Dit is risicovoller, maar levert meer op.

TEGENSTANDERS VAN DIT BESLUIT
Het verhogen van de AOW-leeftijd kan niet door de beugel volgens de vakbond FNV. Kort geleden hebben zij nog gepleit voor een bevriezing van de leeftijd op 65 jaar. Dit deden zij door middel van een brief gestuurd aan minister Wouter Koolmees.

Volgens de FNV kan de leeftijd niet worden verhoogd. “Mensen die zware beroepen hebben, zoals banen in de bouw, hebben het nu al moeilijk om de 65 jaar te halen”, aldus bestuurder Tuur Elzinga. De politiek en de werkgevers erkennen dit probleem bij deze beroepen. Maar om nu de leeftijd te bevriezen op 65 is voor hun geen optie. Door dit te doen, raken jongeren later in de problemen. Zij krijgen namelijk de kostenverhoging voor hun rekening. De leeftijd zal in de toekomst worden gekoppeld aan de gemiddelde levensverwachting.

Zakelijk Dagblad

Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier