Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Reporter
Creer datum:
28-09-2017 22:31:44
NIET te geloven
Ook in 2017 niet te geloven maar toch waar gebeurde verhalen
Auteur: Reporter Creer datum: 28-09-2017 22:33:24
Spaanse vrouw wil graf openen om te bewijzen dat ze leeft


De Spaanse Juana Escudero lleva weet dat ze leeft, maar ze kan het alleen niet bewijzen. De 53-jarige vrouw uit Alcala de Guadaira, een dorpje in de buurt van Sevilla, kan niet naar de dokter of haar rijbewijs verlengen omdat de Spaanse overheid denkt dat ze in 2010 is gestorven. Door administratieve fouten is ze doodverklaard. Het openen van een graf moet uitkomst bieden.

Op 13 mei 2010 is een vrouw overleden in het Spaanse Malaga met exact dezelfde naam en geboortedatum als Juana. En dat voor veel problemen gezorgd.

Dood in het ziekenhuis


„Al meer dan zes jaar moet zij hieronder lijden”, legt dochter Marta uit aan het Spaanse EFE. „Ze was in het ziekenhuis voor een spoedgeval toen ze ontdekte dat ze eigenlijk dood was. De dokter wilde het haar vertellen maar hij wist niet goed hoe hij dat moest doen.”
Omdat het een noodgeval was, heeft de dokter Juana toen wel behandeld. „Omdat ze haar kenden en wisten dat de situatie ernstig was.”
Overal overleden
In eerste instantie dacht Juana Escudero lleva dat het een computerfout was die gemakkelijk kon worden gefixt. Dat was echter niet het geval. „Eerst kreeg ik te horen dat iemand waarschijnlijk een typefout had gemaakt. Het zou zo opgelost kunnen worden, maar in elk systeem dook ik op als overleden”, vertelt ze aan de Spaanse krant.
Toen haar man overleed in 2011, moest ze een identiteitsbewijs laten zien om een maandelijkse weduwebijlage te krijgen, maar toen kreeg ze te horen dat ze wellicht zou worden aangeklaagd vanwege identiteitsfraude.
Banken geen probleem
Hoewel ze verder niets gedaan kan krijgen, lukt het haar wel om haar leningen en hypotheek te betalen. „Bij de overheid denken ze dat ik dood ben, maar bij de banken ben ik springlevend.”
In april 2016 ontdekte ze dat een vrouw met dezelfde naam en geboortedatum zes jaar eerder was begraven in Malaga, zo’n 200 kilometer verderop. De dochter van Juana Escudero lleva belde vervolgens de begraafplaats waar het werd bevestigd.
Dna-test
Eerder deze maand is door Juana een petitie ingediend bij de rechter om het graf te openen en een dna-test te doen om te bewijzen dat zij niet de vrouw is die is begraven. Hoe de vrouw aan haar einde is gekomen, is niet duidelijk.
Verder denkt dat Juana dat de Spaanse overheid haar wellicht door de war heeft gehaald met haar zus met wie ze geen contact meer heeft.

Telegraaf 28-09-17
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier