Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: auteur
Creer datum:
21-02-2017 12:27:28
Gezondheid 2017
Wat voor rommel wordt toegevoegd aan voeding bij de super ?
Auteur: auteur Creer datum: 21-02-2017 12:33:27
Veel toegevoegde suikers in eten'DEN HAAG (ANP) - Aan meer dan de helft (56 procent) van alle etenswaren in de supermarkt wordt suiker toegevoegd. Bij de bewerkte voedingsmiddelen uit de fabriek, zoals pindakaas, geconserveerde vis, beleg en brood, is dit zelfs meer dan twee derde (69 procent). Dat blijkt uit een dinsdag verschenen onderzoek van voedselwaakhond foodwatch.

De organisatie onderzocht meer dan 650 voedingsproducten van de grootste drie supermarkten Albert Heijn, Jumbo en Lidl. ,,Het gaat niet alleen om de bekende suikerbommen als frisdrank en snoep maar ook aan producten als groenteconserven, maaltijdsalades, pindakaas, beschuit, gepaneerde vis, tomatenketchup en aardappelsalade wordt suiker toegevoegd'', constateert foodwatch.

De organisatie stelde eerder al vast dat aan bijna de helft van de groenten in pot of blik suiker wordt toegevoegd. De overdaad aan suikers leidt tot allerlei gezondheidsproblemen als obesitas, hart- en vaatzieken en diabetes type 2. Zo komen er in Nederland wekelijks 1200 mensen met suikerziekte bij.

Volgens foodwatch komt er nagenoeg niets terecht van de toezeggingen van de voedingsindustrie om suiker, vet en zout in etenswaren te verminderen.

Nederlands Dagblad 21-02-17
Auteur: Reporter Creer datum: 12-06-2017 14:38:19
Consumentenbond waarschuwt voor fris en sap

ANP

De Consumentenbond waarschuwt dat de zuren in frisfrank en vruchtensap het gebit doen slijten. Vooral energiedrank, appelsap en sinaasappelsap veroorzaken tanderosie, waardoor het glazuur oplost. De bond heeft er zelf onderzoek naar laten doen.
De Consumentenbond liet in een laboratorium 25 dranken beoordelen. Al zijn dranken zoet, ze bevatten vrijwel altijd voedingszuren, aldus de bond. Van de onderzochte dranken blijken onder andere alcoholvrij bier en bruisend water met of zonder smaakje minder schadelijk. Koffie, gewone thee, melk en water met schijfjes citroen bijvoorbeeld kunnen geen kwaad voor tanden en kiezen.

De slijtage door tanderosie is nauwelijks te behandelen.

Reformatorisch Dagblad 12-06-17
Auteur: Reporter Creer datum: 19-06-2017 13:59:00
13 ontgiftende voedingsmiddelen
Ilse Boer Reactie

. Een lijstje van ontgiftende voedingsmiddelen!

Artisjok
Veel bittere groenten, waaronder artisjok, bevorderen de werking van de lever, gal en de spijsvertering.  In de artisjokbladeren en wortelen zitten bittere stoffen, die een substantie bevatten waardoor de galafscheiding stijgt en die een beschermende werking heeft op de levercellen. De artistjok heeft bovendien een positief effect op de vetstofwisseling.

Brandnetel

Brandnetel is een uitstekend kruid voor een zuiveringskuur. Een kop brandnetel thee per dag, of meerdere verspreid over de dag, heeft verschillende positieve effecten. Het is ongiftend, alkaliserend en bloedzuiverend. Het helpt bij lever-, gal- en milt problemen door de detoxerende werking en het zuivert de maag. Brandnetel is tevens vochtafdrijvend en geeft je energie.

Citroen

Citroen bevat een hoge dosis vitamine C en het werkt bovenal zeer effectief bij het reinigen van de lever. De citroen versterkt leverenzymen en kan het zuurstof- en calciumgehalte van de lever herstellen, Hierdoor verbetert de stofwisseling, wat zorgt voor schonere darmen. Het verhogen van de stofwisseling heeft ook een positief effect op het afvallen. Begin de dag dus met een glas warm water met uitgeperste citroen!

Groene bladgroenten

Groene bladgroenten bieden bescherming voor de lever. Zij zitten vol met chlorofyl, wat helpt bij het verwijderen van gifstoffen, met name zware metalen. Chlorofyl kan zorgen voor het gezond houden van je bloed, je spijsverteringsorganen waaronder je darmen en het ondersteunen van je lever en nieren. Denk bijvoorbeeld aan spinazie, paksoi, waterkers, en rucola. Eet deze, om optimaal van de werking te profiteren, groenten zoveel mogelijk rauw. Een groene smoothie per dag is perfect!

Groenten en fruit met een hoog watergehalte

Groenten en fruit als watermeloen, komkommer en bleekselderij stimuleren de stoelgang en bevorderen het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Komkommer helpt de nieren urinezuur op te lossen.
Asperges, waterkers en artisjokken zijn ook natuurlijke diuretische (waterafdrijvende) voedingsproducten. Asperges bevatten asparigine, wat de werking van de nieren stimuleert en daarmee met name ook het verwijderen van toxines uit het lichaam.

Kiemgroenten

Kiemgroenten bevatten een hoge concentratie voedingsstoffen, zelfs hoger dan de groente zelf. De bekendste soorten zijn tuinkers, taugé en alfalfa, maar ook heerlijk zijn bijvoorbeeld broccolikers, preischeuten, rucolakers, en mosterdkers.  Kiemen helpen bij de opbouw van nieuwe cellen, voorzien ze van zuurstof, verjongen het lichaam en werken ook nog eens ontgiftend. Doe dus regelmatig een handje kiemen door je salade of bijvoorbeeld over je soep!

Graangrassen


Gerstegras, tarwegras en kamut-gras bieden allemaal uitzonderlijk veel gezondheidsvoordelen waar ik heel ver over kan uitwijden maar hier niet doe. Allen bevatten grote hoeveelheden chlorofyl en helpen daarom bij het afvoeren van afvalstoffen.
Je kunt het kopen als capsules, maar ook in poedervorm. Tarwegras of gerstegrassap is te krijgen in sommige juice-bars. Het is niet moeilijk om het zelf thuis of in de tuin, te kweken.

Goji bessen


Goji is een van de krachtigste superfoods. De bessen spelen een belangrijke rol in de traditionele Chinese geneeskunst en wordt ingezet als zeer krachtige beschermer van de  lever. Het helpt schadelijke stoffen uit onder andere voeding en drank te elimineren en de lever te regenereren.

Paardebloem

Paardebloem wordt, vanwege zijn heilzame werking op de lever en nieren, toegepast om het lichaam te ontgiften. Het heeft invloed op zowel de lever als de galblaas. Het vermeerdert de toevoer van gal, verbetert de doorstroming van stoffen door de lever, gaat galstenen en ontsteking van de gal tegen. Paardebloem is in de vorm van thee en tabletten verkrijgbaar. De plant kan ook vers, bijvoorbeeld in de sla worden gebruikt.

Peterselie

Peterselie bevat niet alleen heel veel voedingsstoffen maar heeft ook een sterk ontgiftende werking. In de natuurgeneeskunde wordt peterselie vaak toegepast als natuurlijk vochtafdrijvend middel. Daarnaast helpt het hoge chlorofylgehalte in peterselie helpt het bloed te reinigen en daarmee ook de nieren, lever, blaas en het lymfesysteem.

Koriander

Koriander helpt zware metalen uit je lichaam te verwijderen. Deze metalen zoals lood en kwik binden zich aan de koriander en kunnen het lichaam via het spijsverteringskanaal verlaten.

Knoflook

Knoflook activeert leverenzymen die gifstoffen filteren en de (bloed)circulatie verhogen. De zwavel- en waterstofbestanddelen in knoflook helpen om giftige zware metalen te verdrijven. Eet de knoflook bij voorkeur rauw voor een optimaal reinigend effect. Vind je de geur na het eten van knoflook niet zo prettig dan kun je natuurlijk ook
kiezen voor capsules.

Vetten


Vergeet de vetten niet tijdens een detoxweek. Essentiële vetten van goede kwaliteit zijn ook ontgiftende voedingsmiddelen en heel belangrijk om de galblaas optimaal te laten werken. Zonder voldoende eiwitten produceert de lever niet voldoende gal voor het lichaam om vetten te kunnen verteren en voedingsstoffen op te nemen.
Plantaardige, onverhitte (koudgeperste) oliën, zoals zijn een goede bron van essentiële vetzuren, die de celwanden van de lever herstellen en ontstekingen helpen tegengaan, zoals:
lijnzaadolie
hennepolie
olijfolie
kokosolie (extra virgin)
vetten uit vette vis (haring, tonijn, zalm, sardine of makreel'
Vitamines A en D en de Omega-3 vetzuren (ook chia zaadjes zijn hier rijk aan) zijn van groot belang bij het detoxen. Zonder deze componenten zullen alle processen minder snel en goed verlopen. Zorg dus dat je hier genoeg van binnenkrijgt
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier