Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Freek
Creer datum:
11-02-2017 14:15:48
Goed Nieuws in 2017
In dit onderwerp verzamelde goede berichten door de NOS
Auteur: Freek Creer datum: 11-02-2017 14:19:08
Social media kunnen voor mooie dingen zorgen. Zo hebben afgelopen week vijftien mensen aangeboden hun nier te doneren aan een doodzieke vrouw uit Breda. De vrouw kreeg de reacties na een emotionele oproep van haar dochter op Facebook.

Donita legde in het filmpje uit dat haar moeder een bloedgroep heeft die niet veel voorkomt en dat ze dringend een nieuwe nier nodig heeft. Haar moeder gaat momenteel vier dagen per week voor dialyse naar het ziekenhuis. Haar bericht is honderden keren gedeeld op Facebook en leidde tot veel mogelijke donoren.

Jeugdscheidsrechter Tarrino Boekhoudt drukt onbehoorlijk gedrag tijdens het voetballen wel op een hele speciale manier de kop in. Op een positieve manier. Boekhoudt, arbiter bij de Haagse club Quick Steps, spreekt na iedere wedstrijd spelers en ouders toe. Beelden van één van deze 'sessies' zijn op internet gezet en viral gegaan.

Scheidsrechter spreekt voetballers en ouders toe
"Ik wil mijn complimenten geven aan de ouders voor hun aanwezigheid", is te horen in de kleedkamer van de tegenstander. "Heel goed gedaan, dankjewel. Geen op- of aanmerkingen, geen commentaar op de wedstrijdleiding. Heel goed. Verder wil ik mijn complimenten geven aan de spelers."

De scheidsrechter is wel verrast over de publiciteit die hij nu krijgt. "Het is totaal onverwacht. Je doet iets wat voor jou normaal is, standaard, en dan ineens krijgt het zoveel aandacht. Normaal lees je het even terug in een voetbalverslagje, maar nooit zo groot."

Cashen voor kassenbouwers

En het zijn gouden tijden voor Nederlandse kassenbouwers. Ze hebben het zo druk dat ze het werk nauwelijks aankunnen. Na jaren van malaise en een reeks faillissementen in de branche is dit goed nieuws voor de overgebleven bedrijven. In Nederland worden dit jaar op zo'n 200 hectare (ongeveer 300 voetbalvelden) nieuwe kassen gebouwd.

"Wij hebben het nog nooit meegemaakt dat we in februari al tot na de zomer compleet vol zitten", zei directielid Maik Voorwinden van de Voorwinden Groep, één van de grootste kassenbouwers van Nederland. "Het aantal opdrachten is echt heel hard gestegen. Tijdens de mindere jaren bouwden we veel in het buitenland, maar nu is er ook in Nederland weer volop werk."


Mondriaan in tweedehandswinkel?

Het was ook een goede week voor Mohamed: goede kans dat hij binnenkort rijk wordt. Hij ontdekte bij toeval een werk, dat misschien wel van Piet Mondriaan is, tussen tweedehands spullen.

Het schilderij is een pastel met een hangende zonnebloem erop. Het werd toevallig gevonden tussen allerlei afgedankte spullen. "Ik ben zo blij", zei Mohamed tegen de regionale omroep NH. "Blij dat ik iets moois en bijzonders heb gevonden." Zijn collega Mariëtte Hoeve deelde dat gevoel. "Ik heb eurotekens in mijn ogen. Ik ben blij en opgewonden. Geweldig dat dit gebeurt."

Het stuk wordt op zaterdag 25 februari geveild.

En goed nieuws voor Freek Vonk: de tv-bioloog mag dit weekend naar huis. Vonk werd vorige week gebeten door een haai voor de kust van de Bahama's. Hij werd naar een ziekenhuis in Miami gebracht en ging drie uur onder het mes. Inmiddels gaat het weer goed met hem. Volgens de chirurg zien zijn hechtingen er goed uit en zijn er geen infecties.

Bij een stalbrand in Limburg zijn honderden geiten aan de dood ontsnapt, meldt 1Limburg. De beesten werden door hulpdiensten en de eigenaar naar buiten gejaagd, het land op.

En een 92-jarige Palestijn is voor de dertiende keer vader geworden. De man, Mahmoud al-Adam, heeft de baby Tamara genoemd en spreekt tegen al-Arabiya van een geschenk van God. "Ik heb nu acht dochters en vijf zoons", zegt Adam. "Het was een grote verrassing om op deze leeftijd nog een kind te krijgen, maar God heeft het zo gewild."

Obama heeft de tijd van zijn leven op de Britse Maagdeneilanden. Hij is te gast bij de Britse steenrijke topondernemer Richard Branson op diens privé-eiland. Branson daagde Obama uit voor een wedstrijdje kitesurfen. Obama bracht het er goed vanaf, erkende de Virgin-baas.

Energie

En energiebedrijf Nuon gaat op grote schaal zonneparken bouwen op plaatsen waar ook windparken komen. Het is voor het eerst dat deze twee energievormen op die manier worden gecombineerd. Dat levert volgens Nuon veel voordelen op.

Ook nog goed nieuws voor het Nederlandse bedrijfsleven. Dat krijgt een groot investeringsfonds voor leningen (risicokapitaal), garanties, exportkredietverzekeringen en internationale projectfinancieringen waarvoor bedrijven niet bij een gewone bank terechtkunnen.

Drone redt vluchtelingen

Een groep Nederlandse techneuten vindt het hoog tijd worden dat de drone positief in het nieuws komt. Daarom hebben ze een 'reddingsdrone' ontwikkeld die zelfstandig honderden kilometers aflegt om op zee bootvluchtelingen te zoeken. Als de drone eenmaal vluchtelingen heeft gevonden, dan kan het ding een zelfopblaasbare reddingsboei laten vallen.

Het is een idee van Patrique Zaman (30): "Ik zag al die problemen met mensen op zee. Ik wilde gewoon iets doen. Toen kreeg ik een huisgenoot uit Syrië die ook zo'n bootreis had meegemaakt, een traumatische ervaring. Tijdens de ontwikkeling van de reddingsdrone bleek hij een goed klankbord."

NOS 11-02-17
Auteur: Reporter Creer datum: 25-02-2017 16:09:08
Goed nieuws: feesten met de koning en gratis naar het circus

Carmen Dorlo
redacteur NOS Online
Wij hebben ons voorgenomen om in 2017 regelmatig te laten zien dat er ook goed nieuws te melden is. Hier het overzicht van deze week.


Twee weken geleden maakte correspondent David Jan Godfroid een artikel over over mensen die het financieel moeilijk hebben in Rusland. Hij sprak Svetlana, die als schoonmaakster in een ziekenhuis 125 euro in de maand verdient.

Haar grootste droom? Om naar het circus te kunnen met haar kinderen. Maar daar had ze niet genoeg geld voor. Dat vonden een aantal van onze lezers en kijkers niet kunnen, dus besloten ze geld in te zamelen. Samen gaven die mensen 310 euro.

Van dat geld werden circuskaartjes gekocht, maar er bleef ook nog ruim anderhalf maandsalaris over. Daar kan Svetlana haar keuken van laten repareren of nieuwe broeken en schoenen voor haar kinderen Sergej en Ilija van kopen. Of iets anders wat nóg meer prioriteit heeft.

En goed nieuws voor jongeren: steeds minder jongeren gaan zonder diploma van school. Het aantal is iets verder gedaald. Afgelopen jaar braken 22.948 leerlingen hun opleiding in het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs af. Dat waren er ruim 1400 minder dan een jaar eerder.

Het gaat om een kleine daling van 1,8 naar 1,7 procent. Maar "we komen van ver", zei minister Bussemaker, die de cijfers bekendmaakte.

Voor het eerst in bijna tien jaar hebben we geld over: de Nederlandse overheid krijgt meer binnen dan er wordt uitgegeven. De economie groeide sneller dan verwacht, waardoor de overheid op de begroting van vorig jaar een overschot van 200 miljoen euro kan noteren.

Er kwam ruim 3 miljard euro meer binnen dan verwacht door extra belastingen en premie-inkomsten. Dat komt vooral doordat meer mensen aan het werk zijn. Dat heeft een dubbel effect, omdat de overheid daardoor ook minder geld kwijt is aan uitkeringen.

De verwoestingen in de oude stad van Aleppo in Syrië zijn enorm, maar langzaamaan keert het gewone leven terug. Correspondent Sander van Hoorn kwam woensdag een aantal fietsers van de nationale wielerploeg van Syrië tegen. "We hebben voor het eerst sinds jaren weer in Aleppo kunnen trainen", vertelden de renners enthousiast.

De renners vertelden over hun voorbereiding op hun volgende wedstrijd. "We rijden binnenkort een race in Bahrein en daarna in Iran en Rusland." En de Tour de France? "Ja, hopelijk kunnen we daar ooit naartoe."


Ben je jarig op 27 april en bereik je een kroonjaar? Word je bijvoorbeeld 25, 35, 55 of 80 jaar oud? Dan mag je misschien wel op Koning Willem-Alexanders feestje komen. De koning nodigt voor zijn vijftigste verjaardag 150 Nederlanders uit voor een diner op 28 april in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Na het diner wordt het paleis vijftig uur achter elkaar opengesteld voor publiek.

Uit de aanmeldingen worden 150 gasten via een loting geselecteerd.

NOS 26-02-17
Auteur: Reporter Creer datum: 11-03-2017 13:11:24
Goed nieuws: meer respect op straat en geld voor arme kinderen

GESCHREVEN DOOR
Carmen Dorlo
.

ANP
Vijf organisaties krijgen geld van staatssecretaris Klijnsma om armoede onder kinderen te bestrijden. Stichting Leergeld, het Jeugdsportfonds, het Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job hebben de handen ineen geslagen en willen samen kinderen helpen.

De vijf ontvangen samen de komende vier jaar 10 miljoen euro per jaar. Het geld is bedoeld voor voorzieningen als een fiets of een laptop voor kinderen die opgroeien in een gezin met weinig geld.
Meer respect op straat

Het aantal mensen dat zich respectloos behandeld voelt, daalt gestaag. Vooral in winkels en bij bedrijven ervaren klanten minder vaak een gebrek aan respect bij het personeel. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2016 van het CBS.

In 2008 gaf nog 23 procent aan onheus te zijn bejegend, in 2016 was dat gedaald naar 14 procent. Op straat daalden de negatieve ervaringen van 25 tot 21 procent.

HOLLANDSE HOOGTE | ZUMA PRESS
Ouderen hebben het financieel veel beter dan twintig jaar geleden. De 65-plussers van nu staan er qua inkomen en vermogen veel beter voor dan de 65-plussers twintig jaar geleden. Het aantal arme ouderen is sinds 1995 fors afgenomen. Ze hebben in vergelijking met jongere generaties veel meer financiële reserves.

Ook het besteedbaar inkomen van ouderen is de afgelopen twintig jaar erop vooruit gegaan.

AFP
En langzaam maar zeker gaat de wereld gezonder leven...

Amerikanen drinken voor het eerst in tientallen jaren meer flessenwater dan koolzuurhoudende frisdranken zoals cola. Vorig jaar was water, gemeten in omzet, de meest gedronken drank in de Verenigde Staten, zegt het onderzoeksbureau Beverage Marketing Corp.

Gemiddeld dronken de Amerikanen bijna 150 liter water uit een fles per persoon. Daarnaast dronken zij een goede 145 liter frisdrank. Dat is flink minder dan de bijna 200 liter frisdrank die rond de eeuwwisseling per persoon werd gebruikt. Meerdere steden hebben een frisdrankbelasting ingevoerd, in de strijd tegen overgewicht en diabetes.

Ook in Nederland doet zich een verandering voor: Normale Sprite verdwijnt in Nederland. Vanaf volgende week is alleen nog de suikervrije variant te koop. Maandag worden alle blikjes en flessen Sprite uit de schappen gehaald. Nederland is volgens het concern het eerste land waar Coca-Cola deze stap zet. Als de nieuwe Sprite een succes is, volgen meer landen.

ANP
En goed nieuws voor vrachtwagenchauffeurs; zij krijgen een loonsverhoging door de nieuwe cao in de transportsector. Verspreid over drie jaar krijgen ze er 6 procent loon bij.

Vliegen op plekken waar je nauwelijks kan komen

Ook goed nieuws voor Nederlandse piloten die het liefst landen op onmogelijk kleine landingsvelden in the middle of nowhere. Het is het werk van piloten die vliegen voor MAF, een internationale christelijke organisatie. Hun Europese pilotenopleiding zit sinds kort in Teuge.

Henk Versteeg (27) is daar blij mee. Hij wil over twee jaar uitgezonden worden naar Suriname, samen met zijn vrouw en dochtertje. Doordat het Mission Aviation Training Centre nu in Nederland zit, kan hij daarnaast blijven werken.

Opmerkelijk nieuws...

In de VS is een hele speciale slang gekweekt: een albino koningspython met niet een maar drie smiley emoji's op zijn huid. Het is de vraag of de emoji's het werk zijn van een hele goede kweker of een toevalstreffer. Hoe dan ook, de slang is in ieder geval een unicum.


En goed nieuws voor een Egyptische vrouw, zij is namelijk 100 kilo afgevallen op een maand tijd. Kan dat? Blijkbaar wel, als je van tevoren 500 kilo weegt. Afgelopen dinsdag is de vrouw geopereerd in de Saifee kliniek in het Indiase Mumbai. Daar werd een flink deel van haar maag verwijderd. Dat moet het mogelijk maken om de komende tijd nog meer gewicht te verliezen.

Ze was tot voor kort waarschijnlijk de zwaarste vrouw ter wereld.

NOS 11-03-17
Auteur: Reporter Creer datum: 29-11-2017 12:05:39
De dood van haar zoontje bracht Natasja bij God
OOST-SOUBURG - In het boek 'God bestaat echt' vertelt Natasja Verhagen uit Oost-Souburg over de drama's in haar leven. Dankzij de Heer kan ze alles een plaats geven.

Jan van Damme 29-11-17, 08:00
0 Reacties
Het is een boek over de grote ommekeer. Natasja Verhagen in Oost-Souburg had niets met het geloof, in welke vorm dan ook. Toen haar 12-jarige zoon Jimmy in 2004 aan een hersentumor overleed kwam ze wel dicht bij de Heer. Sindsdien geeft het geloof haar kracht. Ze zegt: ,,Doordat ik de Here Jezus heb leren kennen ben ik een echt mens geworden en geniet ik een vol leven.''

Ze liet haar verhaal opschrijven in het boek 'God bestaat echt', dat vrijdag vanaf 18.30 uur in de Ontmoetingskerk in Middelburg wordt gepresenteerd. 'Verlost van het verleden door het verlies van onze zoon'- zo luidt de ondertitel. Journaliste Corina Schipaanboord uit Kapelle schreef het verhaal op. Ook zij is gelovig: ,,Ik was in gebed geweest omdat ik graag een boek wilde schrijven. Het is mooi dat God dat dan op je pad brengt.''

Die geloofservaring bood haar ook ruimte om traumatische jeugd in een ander licht te zien. Want het was nogal een zwaar verleden dat ze met zich mee droeg. Ze groeide op in Rilland: ,,Mijn ouders waren alcoholist. Toen ik 11 jaar was ging mijn vader ervan door met een veel jonger meisje. Ik was een achteraankomertje, mijn twee oudere broers gingen uit huis zodat ik alleen met mijn moeder achterbleef. Op mijn veertiende ben ik verkracht door een zoon van een vriendin van haar. Hij was 35 jaar en kwam net uit de gevangenis. Die gebeurtenis heeft mijn leven veranderd: ik was niet zo braaf en liep met een mes op zak. De boodschap was: als je aan me zit, steek ik je overhoop.''

Dat jeugdverhaal en het overlijden van Jimmy zijn opgenomen in het boek. 'God bestaat echt', zei haar zoontje vlak voor hij overleed

PZC 29-11-17
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier