Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Cockpit
Creer datum:
2-02-2017 21:45:35
METTERDAAD
Een serie artikelen van EO Metterdaad
Auteur: Cockpit Creer datum: 2-02-2017 21:46:08 Laatst gewijzigd: 2-02-2017 21:50:44
Albanië: slechts 2 uur vliegen, maar toch een totaal andere wereld!

Kinderen die overlijden door gebrek aan goede zorg… Dat is de huidige situatie van de gehandicaptenzorg in Albanië! Ouders schamen zich vaak voor hun kind en veel kinderen komen bijna niet buitenshuis.

Dokter Bimi, van hulporganisatie Kom Over En Help, kon het leed van de kinderen niet langer aanzien en is daarom gestart met de beperkte middelen die hij ter beschikking had. Metterdaad wil hem graag helpen om een ruimte in te richten met goede fysio apparatuur en andere voorzieningen. Zo kan hij de kinderen veel beter helpen en hun situatie verbeteren. Ook kinderen met een mentale beperking krijgen hulp en kunnen dankzij spraaklessen en ontwikkelingstherapie zelfs weer naar school!

Helpt u mee? Samen maken we het verschil!

NL88INGB0000300300
Auteur: Reporter Creer datum: 17-02-2017 21:28:23
In Bolivia is de bevolking overgeleverd aan de elementen en aan elkaar

Andries was, vlak voordat hij ziek werd, voor Metterdaad in Bolivia. Hier bezocht hij het werk van hulporganisatie Kerk in Actie. In de hooglanden van Bolivia is het klimaat de afgelopen tien jaar steeds grilliger geworden. De bewoners van de hoogvlakten hebben hulp nodig om zich aan deze nieuwe situatie aan te kunnen passen. Met uw steun kunnen we boeren leren hoe ze, ondanks het veranderde klimaat, toch een goede opbrengst kunnen krijgen.

Wat gebeurt met uw gift?

Met uw gift leren we de armste boeren in Bolivia hoe ze hun inkomen kunnen verbeteren.

Ze leren ziektes bij hun vee te herkennen en behandelen en gaan zelf hoogwaardig veevoer verbouwen. Hierdoor produceren de lama's meer en betere wol en leveren de koeien meer melk. Ook leren de mensen om niet alleen de ruwe grondstof (wol of melk) te verkopen, maar het te verwerken tot producten die meer geld opleveren zoals kaas, yoghurt, mutsen en sjaals. Op die manier zijn ze in staat om met dezelfde productie toch meer geld te verdienen.


We willen de Bolivianen nieuwe manieren leren.

In Bolivia verbou­wen ze bijvoorbeeld aardappelen zoals ze dat al decennia doen en aangezien het klimaat verandert, mislukt de oogst en is er geen eten. Daarom is het zo belangrijk om de mensen te leren hoe ze in een veranderend klimaat voldoende en divers voedsel kunnen verbouwen op een manier waarop de grond niet uitput. Door onze kennis en informatie te delen, kunnen ook deze gebieden de komende decennia in voldoende eten voor zichzelf en voor de verkoop voorzien.

Helpt u mee ? Samen maken we het verschil !

NL88INGB0000300300
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier