Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Miranda
Creer datum:
27-12-2016 17:34:10
Laatst gewijzigd:
27-12-2016 17:44:57
Pro Life
Hoe belangrijk is een Christelijke Zorgverzekeraar ?

Tot 31 december a.s. kunt u nog overstappen !
Auteur: Miranda Creer datum: 27-12-2016 17:43:43 Laatst gewijzigd: 27-12-2016 17:47:02
Kees van der Staaij :

Beschermwaardigheid leven in goede handen bij christelijke zorgverzekeraar

Tjerk de Reus

Advertorial Pro Life‘Ik zie een nieuwe gevoeligheid ontstaan voor de waarde van het ongeboren leven,’ zegt Kees van der Staaij. Samen met zijn SGP-fractie draagt hij deze waarde uit met hun politieke speerpunt ‘Jaar van het leven’.
Het is allerminst een gelopen race, abortus in Nederland. Dat merkt Kees van der Staaij, SGP-voorman in de Tweede Kamer, bijvoorbeeld bij discussiebijeenkomsten her en der in het land. Hij ziet dat mensen geraakt worden door pijnlijke vragen rond onze abortuspraktijk. “Vooral voor jongeren is het lang niet altijd vanzelfsprekend dat abortus verregaand gelegaliseerd is,” vertelt Van der Staaij. “Zij staan er onbevangen in. Dat merkte ik bij een bijeenkomst van de jongerenorganisatie van de VVD. Zijn de regels niet al te ruim in Nederland, hoor je dan iemand vragen. Aan de hand van het beginsel van de mensenrechten kun je soms opeens een ingang hebben, om over deze dingen te spreken.”

‘Voor jongeren is het lang niet altijd vanzelfsprekend dat abortus verregaand gelegaliseerd is’
Onderzoek
De SGP wilde wel eens weten hoe de bevolking eigenlijk oordeelt over de huidige abortuspraktijk. Ze gaven het NIPO opdracht een onderzoek uit te voeren, en dat leidde tot een opmerkelijke uitslag. De meerderheid van de bevolking vindt dat nadrukkelijk naar alternatieven voor abortus gekeken moet worden, als een vrouw ongewenst zwanger is. Verder vindt een meerderheid dat het zinvol is om de beweegredenen voor het plegen van een abortus te registeren. Ook is er breed draagvlak voor meer onafhankelijke voorlichting. Van der Staaij: “Van deze punten willen we werk maken. In het najaar willen we deze punten op de politieke agenda zetten. Dat een meerderheid van de bevolking deze punten ondersteunt, zou moeten uitmonden in bijvoorbeeld betere voorlichting en begeleiding. Daar willen we graag initiatieven voor ontwikkelen, om de bewustwording rond dit thema te stimuleren.”

De beschermwaardigheid van het ongeboren leven is in goede handen bij een christelijke zorgverzekeraar, weet Van der Staaij. Maar het belang van een organisatie als Pro Life is breder: “Een christelijke zorgverzekeraar wordt in de toekomst alleen maar belangrijker. We hebben te maken met een tendens dat bepaalde vormen van gecontracteerde zorg heel selectief worden ingekocht door zorgverzekeraars. Specifieke zorg waar christenen aan hechten, zou zomaar buiten de boot kunnen vallen. Dan hebben we alle belang bij een zorgverzekeraar die wensen en overtuigingen van christenen serieus neemt.”

‘Een christelijke zorgverzekeraar wordt in de toekomst alleen maar belangrijker’
Psychologische zorg
Dit maakt bijvoorbeeld verschil in de psychosociale zorg, stelt Van der Staaij. “Hoe kijkt een zorgverlener aan tegen de religieuze overtuiging van een cliënt? Het is voor christenen belangrijk dat zij worden begrepen en erkend in hun diepste overtuigingen. Ook de gezins-gerelateerde zorg weegt voor een christelijke zorgverzekeraar zwaarder dan voor andere verzekeraars.”

Het is van belang dat een organisatie als Pro Life haar deskundige kennis van het christelijke zorglandschap inbrengt in de debatten over toekomst van de zorg, vindt Van der Staaij. “Dat is niet alleen een kwestie opkomen voor de eigen belangen van hun doelgroep, maar ook van het uitdragen van de eigen visie. Bovendien heeft Pro Life de expertise in huis om mee te denken met nieuwe initiatieven in de zorgsector, niet alleen om de idealen te waarborgen, maar ook de ‘ondernemerskant’ goed vorm te geven. Pro Life weet heel goed waar kansen en risico’s liggen, en daarvan kunnen velen in het zorgsector profiteren.”
Auteur: Reporter Creer datum: 13-12-2017 19:50:44
Afspraken ziekenhuizen

Goed nieuws! Met veel ziekenhuizen hebben wij afspraken gemaakt voor 2018. Met sommige zijn we nog in gesprek. Maar we verwachten met elk ziekenhuis een contract te sluiten. Zodra de gesprekken zijn afgerond, staan deze ziekenhuizen in onze Zorggids.

Naar de Zorggids


Wat is de Zorggids?
De Zorggids is een handig hulpmiddel. Daarmee ziet u welke zorgverleners een afspraak met ons hebben. Christelijke zorgverleners herkent u aan het symbool van een ichthusvisje. Bezoekt u een zorgverlener? Controleer dan altijd eerst of er een afspraak is.
Vind uw zorgverlener

Voorkom een lange wachttijd

De laatste dagen van december bellen veel klanten naar onze Klantenservice. We zetten natuurlijk veel extra medewerkers in. Toch kan de wachttijd oplopen. Een paar tips waarmee u een lange wachttijd kunt voorkomen:

Bel ons tijdens de extra openingstijden op zaterdag 23 en 30 december van 9.00 tot 17.00 uur.
Regel uw zorgzaken via Mijn Pro Life.

Sommige veranderingen kunt u ook nog in januari nog aan ons doorgeven.
Wilt u de verzekering voor iemand anders regelen? Vaak is dan toestemming van de verzekerde nodig. Zelfs binnen uw gezin.

Past uw zorgverzekering nog bij u?

Veranderingen in uw gezinssituatie, gezondheid of levensstijl kunnen reden zijn om uw verzekering te veranderen. Met onze handige Keuzehulp weet u snel welke verzekering bij u past. U beantwoordt een aantal vragen en geeft aan welke zorg u wilt verzekeren.
Naar de Keuzehulp

Bespaartip: bekijk uw zorgverbruik

Soms is het voordeliger om minder uitgebreid verzekerd te zijn. Verwacht u alleen zorgkosten voor een bril, lenzen of een controle bij de tandarts? Dan heeft u daarvoor geen aanvullende (tandarts)verzekering nodig. De premie weegt dan niet op tegen de vergoeding. In Mijn Pro Life ziet u precies welke zorgkosten u afgelopen jaren gemaakt heeft. En hoeveel premie u betaalt.

Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier