Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: auteur
Creer datum:
29-11-2016 19:13:20
Woningmarkt 2017
In het boekje Roepende koekoek ( uitverkocht in 2003)
is al voorspeld dat de huizenmarkt in elkaar stort.
Hypotheekrente stijgt als een komeet.
Auteur: auteur Creer datum: 29-11-2016 19:14:01
Hypotheekrente met grote passen omhoog

ROTTERDAM - Na de grootbanken vorige week hebben nu ook andere aanbieders, zoals verzekeraars en pensioenfondsen, hun hypotheekrentes verhoogd.

Het gevolg is dat de gemiddelde hypotheekrente met zevenmijlslaarzen omhoog gaat, blijkt uit een overzicht dat de Hypotheekshop heeft samengesteld.

Vooral mensen die hun rente langer willen vastzetten komen er nu fors bekaaider af dan een week geleden. De 20-jaarsrente steeg naar 2,52%, een stijging van bijna 0,1%. Wie zijn rente de volle dertig jaar van de hypotheek wil vastleggen, betaalt 3,09% rente. De vorige weken dook de gemiddelde langste rente nog onder de 3%.

De variabele rente bleef gelijk op 1,83% en kon zo worden ingehaald door de 10-jaarsrente. Huiseigenaren die voor de meest populaire rentevaste periode kiezen, betalen gemiddeld 1,84% rente.

Telegraaf 29-11-16
Auteur: Reporter Creer datum: 30-11-2016 14:58:02
Alarm om huizengekte
Vandaag, 05:30 Martijn Klerks
AMSTERDAM - De oververhitte huizenmarkt in de Randstad drijft woningkopers tot het uiterste, en brengt ze soms in grote problemen.

Hypotheekaanbieders stoken het vuurtje verder op, waarschuwt Vereniging Eigen Huis. De belangenclub vreest een steeds groter risico op een kat in de zak. Kopers slaan in hun haast de bouwkundige keuring over, en komen te laat achter gebreken. „Er is ook geen geld meer om te verbouwen”, aldus zegsman André de la Porte. „Dat is opgegaan bij het bieden.”

Huizen in gewilde wijken van Amsterdam staan nog geen week te koop, Utrecht en Rotterdam volgen die trend. Hypotheekaanbieders spelen erop in: marktleider Rabobank adverteerde deze zomer al met de ’hypotheek binnen een week’, gisteren meldde nummer drie Florius dat aanvragen binnen 24 uur beoordeeld worden. „Een huis kopen mag geen flitsbeslissing zijn”, zegt André de la Porte.

Telegraaf 30-11-16
Auteur: Reporter Creer datum: 8-12-2016 20:12:19
IMF hamert op aanpak huizenmarkt

ANP
Vandaag
12:03
ANP Economie
De Nederlandse economie staat er relatief goed voor, maar wordt nog altijd geremd door de hoge schuldenlast van huishoudens. Om die situatie te verbeteren moet de hypotheekrenteaftrek sneller worden afgebouwd en moeten huizenkopers worden verplicht om ook eigen middelen te gebruiken bij hun aankoop. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een donderdag gepresenteerd rapport over Nederland.
De schulden van huishoudens zijn bijna nergens ter wereld zo hoog als in Nederland, stelde IMF-econoom Tom Dorsey in een toelichting. Dat zorgt voor voorzichtigheid onder consumenten, die bij een lagere schuld wellicht eerder bereid zouden zijn om hun bestedingen op te voeren.

Om de schuldenlast te verlagen pleit het IMF voor een verdubbeling van het tempo waarin de hypotheekrenteaftrek nu wordt afgebouwd, naar een verlaging met 1 procentpunt per jaar. Verder vindt het IMF dat hypotheekleningen vanaf 2028 moeten worden beperkt tot 90 procent van de waarde van het betreffende huis. Het maximale leenbedrag wordt momenteel afgebouwd naar 100 procent in 2018.

Het IMF verwacht dat de Nederlandse economie dit en volgend jaar met ongeveer 2 procent groeit. In oktober hield het fonds het op een plus van 1,6 procent dit jaar en 1,7 procent in 2017. Die raming voor 2017 komt overeen met de verwachting van het Centraal Planbureau (CPB).

De aantrekkende groei en meevallende belastinginkomsten geven het kabinet meer ruimte om de economie te stimuleren, aldus het IMF. De overheid kan volgens het fonds een kwart tot een half procent van de omvang van de Nederlandse economie extra investeren, bij voorkeur in onderwijs en onderzoek (R&D).

Het IMF riep Nederland begin oktober al op de huidige lage rente aan te grijpen voor extra investeringen. De Europese Commissie kwam vorige week met een vergelijkbaar advies, maar minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) vond dat de commissie daarmee zijn boekje te buiten ging.


Reformatorisch Dagblad 09-12-16
Auteur: Reporter Creer datum: 3-03-2017 16:35:03
„Hogere rente helpt hypotheekmarkt vooruit”


ANP Economie

Het aantal aanvragen voor een nieuwe hypotheek is vorige maand verder opgelopen. Volgens een rondgang door het Hypotheken Data Netwerk (HDN) is dit onder meer te danken aan de rentestijgingen van enkele hypotheekaanbieders in de afgelopen weken.
In februari zijn ongeveer 30.600 unieke hypotheekvragen verzonden via HDN, dat vier op de vijf hypotheekaanvragen in Nederland registreert. Dat is zo’n 15 procent meer dan in januari en circa een vijfde meer dan in februari vorig jaar.

De hypotheekmarkt wordt al een tijd aangejaagd door de aanhoudende groei van de woningverkopen. Uit navraag bij enkele adviseurs bleek verder dat de recente verhogingen van de hypotheekrente vorige maand een rol speelden. Die waren voor mensen een reden om snel hun hypotheekaanvraag de deur uit te doen.

Daarbij constateerden de adviseurs een verschuiving in de rentevaste periode. „Steeds meer consumenten kiezen voor langere rentevaste perioden door de huidige lage rentestand”, zo verklaart HDN-directeur Dorine van Basten in een toelichting.

Reformatorisch Dagblad 03-03-17
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier