Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Johan
Creer datum:
16-02-2016 15:56:05
Oranjes 2016
Koningspaar in Bergen op Zoom

Koning Willem-Alexander en koningin Mxima zijn bij hun streekbezoek aan West-Brabant inmiddels aangekomen in Bergen op Zoom. Na een wandeling over de Grote Markt en een kort kijkje in het na een brand gerestaureerde hotel De Draak, ging het koningspaar vervolgens naar het Markiezenhof voor een reeks besprekingen.

Zo ontmoetten koning en koningin daar enkele (ex-)medewerkers en klanten van het mobiliteitscentrum van Philip Morris en de gemeente Bergen op Zoom en zagen een presentatie van bio-based producten. Ten slot had het koningspaar een rondetafelgesprek over duurzame en veerkrachtige economie.

Vanuit Bergen op Zoom gaat het koninklijk gezelschap, dat de dag begon in Ossendrecht, naar Sprundel in de gemeente Rucphen.

Reformatorisch Dagblad 16-02-16
Auteur: Reporter Creer datum: 15-04-2016 18:55:11
Vorstelijk onthaal voor koningspaar in München

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn woensdag met koninklijke pracht en praal ontvangen in de Residenz, het voormalig koninklijk paleis van Beieren. Gastheer was echter geen collega-vorst maar minister-president Horst Seehofer van de Duitse deelstaat. Maar de tot 1918 regerende koninklijke familie van Beieren was wel vertegenwoordigd. Hertog Max had aan tafel een ereplaats naast koningin Máxima.

Voor de residentie in het hartje van München hadden zich honderden belangstellenden in de brandende zon verzameld, onder wie ook veel Nederlanders die met oranje shirts en een luid gezongen ‘Oranje boven’ voor een Koningsdagsfeertje zorgden. Het door Beieren ingehuurde Tölzer-knapenkoor had soms moeite er met hun meer klassiek geschoolde gezang er bovenuit te komen.


Na het stormachtige welkom nam minister-president Seehofer zijn Nederlandse gasten mee naar het Porzellankabinett voor een kort privégesprek. Daarna was het tijd voor het tekenen van het Gouden Boek van de deelstaat en een lunch in het pronkvolle Antiquarium, volgens Seehofer een voorbeeld van wat samenwerking tussen Nederland en Beieren vermag.

Seehofer keek uit naar nog nauwere relaties met Nederland. "We passen bij elkaar, dat weten we al generaties", aldus de premier. Koning Willem-Alexander had in zijn toespraak veel lof voor de ‘Freistaat’.

Reformatorisch Dagblad 14-04-16
Auteur: Reporter Creer datum: 9-07-2016 12:52:19 Laatst gewijzigd: 9-07-2016 12:54:55
Koning leeft mee met familie van militairen

anp
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdagmiddag hun medeleven betuigd met de nabestaanden van de eerder deze week in Mali omgekomen militairen Henry Hoving en Kevin Roggeveld.

De twee Nederlandse leden van VN-missie Minusma overleden woensdag bij een mortierschietoefening in Mali. ‘We leven mee met familie en collega’s’, zei Willem-Alexander in de tuin van De Eikenhorst in Wassenaar, na afloop van de jaarlijkse zomerfotosessie. De koning sprak van een ‘tragisch ongeval’. Ook zei het koningspaar mee te leven met de gewond geraakte militair, van wie ze hopen dat hij snel weer naar huis kan.

Nederlands Dagblad 09-07-16
Auteur: Reporter Creer datum: 23-12-2016 18:55:23
Willem-Alexander ontmoet nieuwe NederlandersANP

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend in Den Haag een groep nieuwe Nederlanders leren kennen. Hij was aanwezig bij de landelijke Naturalisatiedag.
Tijdens een feestelijke ceremonie in de Nieuwe Kerk legden de naturalisanten een Verklaring van Verbondenheid af. Vervolgens ontvingen de nieuwe burgers hun naturalisatiebesluit en werd het Wilhelmus gezongen. Den Haag ontving dit jaar de 25.000e naturalisant.


Donderdagmiddag is Willem-Alexander in Amsterdam. Daar woont hij met koningin Máxima, prinses Beatrix, prins Constantijn, prinses Laurentien en prinses Mabel de uitreiking van de Prins Claus Prijs bij.

Reformatorisch Dagblad 15-12-16
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier