Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Carla
Creer datum:
3-02-2016 12:54:59
Niet te geloven....
Ook in 2016 weer niet te geloven artikelen
Auteur: Carla Creer datum: 3-02-2016 12:56:14 Laatst gewijzigd: 3-02-2016 12:59:00
Levende gekko op broccoli van Albert Heijn

NUENEN -
Een vrouw uit Nuenen keek maandagavond vreemd op toen ze haar broccoli wilde aansnijden. Onder het plastic bleek een levende gekko te zitten.

Haar man had de broccoli de dag ervoor gekocht bij de Albert Heijn, vertelt ze tegen het Eindhovens Dagblad. Toen ze iets zag bewegen dacht ze eerst aan een spin, maar het bleek om een muurgekko te gaan. Dat beestje komt in Spanje, waar de broccoli werd geteeld en verpakt, algemeen voor.
Het beestje werd uiteindelijk in de tuin uitgezet en voor het avond eten werd een nieuwe broccoli gehaald.
Een woordvoerder van Albert Heijn laat aan de krant weten dat de groenten streng gecontroleerd worden. "Maar dat blijft mensenwerk; dan nog kan het gebeuren dat een dier niet opvalt, of zich goed weet te verstoppen. Het beestje heeft in ieder geval een sterk gestel, want hij zat er al een paar dagen."

Telegraaf 03-02-16
Auteur: Reporter Creer datum: 15-02-2016 15:13:48

Overheid in de fout met eigen bijdrage zorgkosten


Zo’n 3000 patinten hebben het afgelopen jaar een te hoge eigen bijdrage voor hun zorgkosten moeten betalen.

Het Centraal Administratie Kantoor (CAK), de uitvoeringsorganisatie die in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid de eigen bijdragen vaststelt en int, beloofde maandagochtend via het Reformatorisch Dagblad de fout te zullen herstellen. Het CAK deed dat echter pas onder druk van de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB).

De te hoge eigen bijdrage werd in rekening gebracht bij een specifieke categorie zorgbehoevenden. Het betreft niet-pensioengerechtigde patinten die in het kader van de Wet langdurige zorg (WLZ) in een instelling verblijven en boven op hun loon of uitkering nog extra inkomsten genieten uit bijvoorbeeld een lijfrente, een particuliere arbeidsongeschiktheidsuitkering of een letselschade-uitkering.

Van deze extra inkomsten mag de overheid een deel inhouden om de zorgkosten betaalbaar te houden. Het betreft de zogeheten werknemersbijdrage voor 
de zorgverzekeringspremie van 5,5 procent.

Deze ingehouden premie voor de Zorgverzekeringswet dient echter wel in mindering te worden gebracht op het zogeheten verzamelinkomen, waarop de hoogte van de af te dragen eigen bijdrage wordt gebaseerd. Bij de naar schatting 3000 patinten gebeurde dat niet, waardoor hun een te hoge eigen bijdrage in rekening is gebracht.

Administratiekantoor WAHC van de Lagemaat uit Scherpenzeel ontdekte al een jaar geleden het verzuim bij een van zijn clinten en trok daarover destijds meteen aan de bel bij het CAK. De organisatie voerde daarop aan niet tijdig de juiste gegevens van de Belastingdienst te hebben ontvangen, aldus woordvoerder W. van de Lagemaat maandag desgevraagd. „Maar toen ik vroeg of ze de fiscus dan wel hadden gemaand om hun die gegevens te verstrekken, bleef het stil.” Van de Lagemaat schat dat alles bij elkaar zo’n 3000 patinten gemiddeld 500 euro te veel in rekening is gebracht, „met uitschieters naar ruim 2000 euro per jaar.”

De door Van de Lagemaat gealarmeerde NOAB nam de zaak wel serieus en adviseerde alle bij de NOAB aangesloten administratiekantoren per e-mail de eigen bijdrage van nog niet-pensioengerechtigde WLZ-patinten met een aanvullende uitkering te checken.

Nadat het Reformatorisch Dagblad het CAK maandagochtend om een reactie vroeg op de e-mail liet een woordvoerster weten dat de overheid alle te hoge eigen bijdragen „automatisch” gaat corrigeren. Het klopt dat andere partijen, zoals de Belastingdienst, het CAK al sinds vorig jaar gegevens moeten aanleveren voor het vaststellen van de eigen bijdrage, bevestigt de zegsvrouw. „Maar het heeft gewoon lang geduurd voordat we daarover de benodigde afspraken konden maken. Intussen is dat rond.

Ref.Dagblad 15-02-16
Auteur: Reporter Creer datum: 19-02-2016 13:40:44
Verpleegster trouwt met terminaal zieke Gerjo

Een wel heel bijzonder huwelijk, begin deze maand in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. De 21-jarige doodzieke Gerjo trad in het huwelijk met verpleegster Marianne. Een dag later overleed hij.

De twee leerden elkaar kennen in het Erasmus MC in Rotterdam. Marianne werkte als verpleegster op de afdeling waar Gerjo een jaar geleden met kanker werd opgenomen.

Gerjo's vader Arie Euser: ''Vanaf die eerste rit met de ziekenauto is er een grote ommekeer in zijn leven gekomen. Omdat het lijden van Gerjo voor mij nauwelijks aan te zien was, ben ik middenin de bewuste nacht een stukje over de afdeling Spoedeisende Hulp gaan lopen, totdat ik middenin die nacht in dat Rotterdamse ziekenhuis psalmen hoorde zingen!"

"Ik ben op het geluid af gegaan en kwam bij de kamer van mijn zoon uit, psalm.23 vers 1, om nooit te vergeten.''

Ook het personeel van het Rotterdamse ziekenhuis was onder de indruk van Gerjo. ''En in het bijzonder Marianne, zijn latere echtgenote'', zegt Arie.

Marianne raakte verliefd op Gerjo en wilde op 3 maart met hem trouwen in haar geboorteplaats Middelburg. De kerk, zaal en jurk waren al geregeld.

Maar op 6 februari ging het heel snel bergafwaarts met Gerjo. Hij werd met spoed en met veel pijn opgenomen in het Dordtse ziekenhuis. Bijna niemand dacht meer aan trouwen, maar Marianne dacht daar anders over. Ze zei tegen haar vader: ''Nu heb ik straks wel trouwringen, maar geen man.''

Op de vraag van haar vader of ze dan nog wilde trouwen, kwam een bevestigend antwoord. Daarna ging het razendsnel. Ambtenaren van de gemeenten Middelburg en Dordrecht en personeel van het ziekenhuis trokken alle registers open om het huwelijk toch nog mogelijk te maken.

''Ongelofelijk en ongevraagd, kwam burgemeester Brok zelf dit mooie werk doen. Hij had zelfs zijn ambtsketen om. Wat een mooi mens'', besluit Gerjo's vader.

Gerjo overleed een dag later later in het bijzijn van zijn echtgenote. Bij de begrafenis waren 650 mensen aanwezig. De brief die Gerjo's vader uit dankbaarheid aan het ziekenhuis stuurde, is met instemming van de familie donderdag gepubliceerd op Facebook.

Rijnmond 19-02-16

Auteur: Reporter Creer datum: 5-03-2016 14:00:36
Hondsbrutale autodiefstal in Noord-Brabant


Twee mannen hebben vanochtend op een hondsbrutale manier een auto gestolen tussen Terheijden en Zevenbergen. De mannen deden net alsof ze met hun scooter waren gevallen. Ze lagen in de berm naast de scooter.

Een auto met twee inzittenden stopte om de mannen te helpen. Daarop werden de twee uit de auto door de simulanten bedreigd met een vuurwapen. De scooterrijders stapten in de auto en reden weg.

De gestolen auto werd later uitgebrand teruggevonden in Vlaardingen. De achtergelaten scooter was gestolen in Rotterdam. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor.

NOS 04-03-16
Auteur: Reporter Creer datum: 7-03-2016 15:51:38
„Roemenen voor hongerloontje op scheepswerven”


Honderden Roemenen werken op Nederlandse scheepswerven voor 1 euro bruto per uur. Dat benadeelt de schatkist en kost Nederlandse arbeiders hun baan omdat ze drie keer zo duur zijn. Dat meldt de FNV zaterdag.

Het gaat volgens de vakbond om tientallen scheepswerven waar Roemenen werken die via een - volgens de FNV achterhaalde - Europese regeling veel goedkoper zijn dan collega’s om de hoek. Belastingen en sociale premies worden voor deze werknemers nauwelijks afgedragen, dankzij die zogenoemde A1-regeling. Die is volgens de bond ooit met de beste bedoelingen opgezet maar is inmiddels verworden tot een verdienmodel op de Europese arbeidsmarkt.

De FNV schetst hoe dat werkt: een Nederlands uitzendbureau besteedt een klus uit aan een buitenlands zusterbedrijf zodat het geen sociale premies in Nederland hoeft te betalen. De bedrijven zeggen dat er sprake is van een tijdelijke klus in Nederland en vragen via hun buitenlandse vestiging een zogenoemde A1-verklaring aan voor de ‘gedetacheerde werknemers’. Sociale premies worden betaald over het veel lagere minimumloon in bijvoorbeeld Roemeni of Polen.

De vakbond eist modernisering van de regeling, nabetaling n wil dat de Roemenen voortaan gewoon via de cao worden betaald. Medewerkers worden via allerlei trucs tegen elkaar uitgespeeld, stelt de FNV. Een speciaal team van de bond onderzoekt al lange tijd of scheepswerven zich aan de cao houden.

Reformatorisch Dagblad 05-03-16
Auteur: Reporter Creer datum: 28-03-2016 16:27:31
Kinderen houden bus uit ravijn door met z'n allen op te schuiven

In Oostenrijk zijn 42 Belgische kinderen en hun vijf begeleiders ontsnapt aan een drama. De skibus waarin zij zaten dreigde in een ravijn te schuiven, maar door met z'n allen aan een kant van de bus te gaan zitten, hielden de kinderen het voertuig overeind.

De groep was onderweg naar een jeugdherberg in het plaatsje Groarl. De buschauffeur wilde zijn bus parkeren, toen een van de achterwielen van de weg raakte. De bus dreigde 250 meter naar beneden te schuiven.

Skipiste

"Als de kinderen zouden uitstappen, zou het gewicht van de bus zich verplaatsen en zou het voertuig naar beneden glijden", zegt een brandweerwoordvoerder tegen de Oostenrijkse krant Salzburger Nachrichten. Terwijl de kinderen de bus in balans hielden, zorgde een tractor voor contragewicht.

Na twintig minuten nam de brandweer het over met kabels en konden de passagiers veilig uitstappen. De kinderen kwamen met de schrik vrij en stonden later op de dag gewoon op de skipiste.

NOS 28-03-16
Auteur: Reporter Creer datum: 11-04-2016 15:07:28
Dominee Paul Visser bidt iedere maandagochtend op de commer­ciële radiozender Q-Music. ‘Ik heb dit niet bedacht, het is God die de deur opende.’

Amsterdam

Wietze de Jager, gelovig en dj bij het populaire ochtendprogramma van Q-Music, Mattie & Wietze, nodigde in januari dominee Paul Visser uit om op de radio uitleg te geven over de Week van Gebed. En hij vroeg of de predikant dat met gebed wilde afsluiten. Tot Vissers verbazing was het Wietzes niet-gelovige collega Mattie Valk die vroeg of hij iedere week wilde bidden, aldus Visser vrijdag in zijn column in De Nieuwe Koers.

Waar bidt u zoal voor op de radio?

‘Ik probeer aan te sluiten bij de actualiteit. Tijdens de Week van het vergeten kind, bad ik voor hen die daar intens aan geleden hebben en sloot af met: “Als er Eén is die ons niet vergeet, ook al voelen we dat niet altijd, dan is het onze Schepper.” Zo probeer ik de verbinding met de luisteraars te leggen. Tegenwoordig kunnen mensen op vrijdag gebedspunten aandragen. Die zijn vaak heel persoonlijk. Zoals van radio-dj Mattie Valk, die een tweeling had gekregen die na 25 weken al werd geboren.’

Hoe zijn de reacties?

‘In het begin was een vijfde van de reacties negatief. Maar er komen al meer positieve reacties binnen, vooral als ik het gebed persoonlijk maak. Ook mensen die niet geloven, zeggen dan dat het hen ontroerde of raakte. Hoe dichter je bij het leven van mensen zit, hoe meer het losmaakt.’

Bidt u anders dan in de kerk?

‘Ik sluit aan bij het tempo op de radio. Het gebed bestaat uit 8 of 10 zinnen. Het is heel kort en krachtig, en het moet ook ergens op slaan. Ik ga geen onzin bidden. Ik wil niet de suggestie wekken van: als je maar bidt, dan komt het wel goed. Mensen weten dat het niet zo werkt. Maar God is wel Iemand die middenin de misère er is. Ik wil een goede gedachte zaaien over God.’

Had u dit aan zien komen?

‘Ik had het niet verwacht. En ik zou het zelf ook niet kunnen bedenken. Het verrast en verbaast. Zoals ik in mijn column ook aangeef: de Opgestane opende de deur. Stel dat ik zelf naar de redactie van het programma was gestapt, dan zouden ze gezegd hebben: “We zijn hier niet van de EO!”’ <

Nederlands Dagblad 11-04-16
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier