Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Carla
Creer datum:
29-01-2016 20:38:45
Hart van Osdorp 2016
Een nieuwe serie artikelen
Auteur: Carla Creer datum: 29-01-2016 20:43:58
Informatie- en gebedsbrief januari 2016

Avonturen en belevenissen van een familie van Jezus in Amsterdam - Osdorp
10e jaargang, nummer 5


In deze brief:
# Uitgifte van het Jaaroverzicht 2015
# Dopen op 10 januari
# Achterbanmiddag op zaterdag 21 mei
# Keulen - een ander geluid
# Gebed


Het Jaaroverzicht 2015 is uit!

Waar gaat Hart van Osdorp over?
Het gaat over familie zijn in Osdorp, familie van Jezus zijn.
Behalve elkaar ontmoeten - hierboven een foto van een spontane uitnodiging aan een handvol hartvanosdorpers in de buurt - betekent dat samen geloven en genieten van God,
en samen in de buurt en met de buurt leven, wonen en werken.
Ofwel, het leven van Jezus ontvangen, daar samen van genieten en het met elkaar doorgeven in de buurt.
Dat kan door mensen te ontmoeten, van hen te leren, mensen te helpen, of mensen te vertellen van Jezus. Mensen helpen doen we belangeloos en het liefst royaal, zonder iets terug te vragen.

Hoe dat er het afgelopen jaar uitzag in Osdorp laat het Jaaroverzicht 2015 van Hart van Osdorp zien. En omdat plaatjes vaak meer zeggen dan woorden, hebben we veel foto's toegevoegd.

Het is de moeite waard, want uitgebreid belicht het Jaaroverzicht wie Hart van Osdorp is en wat Hart van Osdorp drijft en waar dat heel praktisch toe leidt: families van Jezus die belangeloos en zonder voorwaarden vooraf of achteraf zich inzetten voor de buurt en voor elkaar. Of zoals het Jaaroverzicht zegt:

"Vrijgevig staat tegenover inhalig. Gul tegenover krenterig. Royaal tegenover karig. Brengen tegenover halen. Hart van Osdorp wil royaal geven, omdat er genoeg is. Want wij kennen een koning, die genoeg heeft en uit zijn overvloed royaal (koninklijk!) vrijheid. liefde en vrede geeft aan ons, opdat wij het op onze beurt weer door zullen geven aan Osdorp, zonder iets terug te vragen.
In deze tijd waarin sommigen zich willen verschansen in ‘Fort Europa’ willen wij op onze plek juist muren slechten en uitdelen van wat wij zelf hebben gekregen. Want hoe was het ook al weer? Om niet hebben jullie ontvangen, om niet moeten jullie geven (Jezus in Matthes 10:8)."

Bekijk foto's via de site.

Dopen in Osdorp

De afgelopen maand januari was extra feestelijk, omdat Rosa en Desman Roep werden gedoopt. Dopen is belangrijk. Dat heeft Jezus zelf gezegd. Vooraf aan de doop stonden we stil bij de betekenis van de doop. Een mooie vergelijking biedt de doortocht die God gaf aan zijn volk door de Rode Zee. Ze lieten dwars door de zee hun oude leven uit Egypte achter en gingen het nieuwe leven door God beloofd binnen.

Dat is de doop!
Rosa en Desman zijn een nieuw leven binnengegaan. In dat nieuwe leven komt God hen tegemoet met liefde, vergeving en vrede en met de heilige Geest. Dat mogen Rosa en Desman leren geloven. Het was een geweldig gespatter in het doopbad en Rosa en Desman werden goed nat - echt gedoopt dus!

Ook op deze plek feliciteren we Rosa en Desman en natuurlijk pappa Jens en mamma Yvonne van harte met deze prachtige dag!De achterbanmiddag komt!!!

Af en toe wordt ernaar gevraagd. Organiseren jullie weer eens een achterbanmiddag?
Inderdaad, dat hebben we pas n keer gedaan en het was een groot succes!
Daarom doen we het opnieuw.

De HarvanOsdorpAchterbanmiddag komt eraan!!!
Wanneer? Zaterdag 21 mei.
Hoe laat? Start 12.00 uur. Afsluiten rond 16.00 uur.
Waar? De Elzen, Clauskindereweg 17, 1069 HN Osdorp.

Programma in grote lijnen: eten, het verhaal van Osdorp, het verhaal van Hart van Osdorp, ervaringen van Hart van Osdorpers, een wandeling door de buurt.

Kortom, Hart van Osdorp live, Hart van Osdorp dichtbij.
Proef de sfeer, adem Osdorpse lucht, en stel alle vragen, die je allang had willen stellen.

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar achterbanmiddag@hartvanosdorp.nl


Keulen €“ het kan anders. (1)

Een ander geluid.

Lees meer »


Keulen €“ het kan anders. (2)

Een ander geluid.

Lees meer »


Keulen €“ het kan anders. (3)

Een ander geluid.

Lees meer »

Gebed

Het Jaaroverzicht 2015 laat een beetje proeven hoe het Hart van Osdorp is vergaan in Osdorp. Zeker als we terugblikken, voelen we ons erg gezegend het afgelopen jaar.
Genoeg te danken dus!

Voor de veertigdagentijd hebben we een speciaal programma op stapel staan, waarover in de volgende nieuwsbrief meer.
OpVoorjaar staat gepland voor 21 februari.
Graag jullie gebed.

Ook graag jullie gebed voor de leiding van de heilige Geest. Wat wil God dat wij doen en laten in 2016? Iemand zei pas: "Tegen iets 'ja' zeggen is tegen iets anders 'nee' zeggen..." Ook in 2016 zullen we keuzes moeten maken, maar we willen heel graag dat het de keuzes van God zijn!


Samen oudjaar vieren...


www.hartvanosdorp.nl
Auteur: Reporter Creer datum: 8-02-2016 13:27:41
40 dagen inspiratie!
4 februari 2016
Inspiratie in de 40dagentijd uit het jaarthema van Hart van Osdorp.

De 40dagentijd is de tijd van 40 dagen voor het christelijke Paasfeest. Dit jaar begint deze periode op woensdag 10 februari. Vanouds gebruiken veel mensen deze 40 dagen voor bezinning en vasten. De zondagen tellen we niet mee, omdat de zondag een feestdag is, waarop volgelingen van Jezus denken aan de opstanding van Jezus uit de dood en dus niet kunnen vasten maar willen feesten!

Hart van Osdorp gebruikt de 40dagentijd om stil te staan bij ons jaarthema. Nadenken over het jaarthema kunnen we bijvoorbeeld doen door elke dag een gedeelte uit de heilige boeken te lezen.

Jaarthema Hart van Osdorp:
Horen
– Gehoorzamen – Zoeken – Kijken – Vertellen –
Danken

De herders van Betlehem inspireerden ons in Lucas 2:1-20 tot dit jaarthema.
Zij horen wat de engel zegt, gehoorzamen de boodschap, zoeken naar de stal, kijken naar Jezus, vertellen de mensen wat ze hebben gehoord en gezien, en danken God.

De eerste vier dagen van de 40dagentijd staan we stil bij 'Horen': De engel zei: “Jullie hoeven niet bang te zijn, want ik breng jullie goed nieuws. Het hele volk zal daar blij mee zijn. Vandaag is jullie redder geboren: Christus, de Heer.” (Lucas 2:10-11).
De eerste vier dagen van de 40 dus elke dag een tekst over het horen van het goede nieuws:

wo. 10-02: Marcus 1:14-20 (bladzijde 1579)
do. 11-02: Lucas 4:14-22 (bladzijde 1622)
vr. 12-02: Filippenzen 2:5-11 (bladzijde 1869)
za. 13-02: Efezirs 1:3-12 (bladzijde 1859)
(De bladzijdenummers verwijzen naar de Bijbel in Gewone Taal)

Twee vragen, die je elke dag kunnen helpen met nadenken.
1. Wat is het goede nieuws van God voor jou?
2. Wat ga je daarmee doen?
Auteur: Reporter Creer datum: 4-04-2016 15:02:46 Laatst gewijzigd: 4-04-2016 15:11:34
Informatie- en gebedsbrief april 2016

Avonturen en belevenissen van een familie van Jezus in Amsterdam - Osdorp
10e jaargang, nummer 7


In deze brief:
# Achterbanmiddag op zaterdag 21 mei
# In de buurt
# Taalles in de buurt
# OpPasen
# Gisteren hadden we familie van Jezus...
# Gebed
Let op:
de achterbanmiddag komt!!!

Dit bericht stond al een paar keer in onze nieuwsbrief. Misschien is het je ontgaan, of dacht je, dat komt nog wel. Vandaar deze herinnering. Als je wilt meedoen op onze achterbanmiddag, geef je dan hier op: achterbanmiddag@hartvanosdorp.nl


Af en toe wordt ernaar gevraagd. Organiseren jullie weer eens een achterbanmiddag?
Inderdaad, dat hebben we pas één keer gedaan en het was een groot succes!
Daarom doen we het opnieuw.

De HarvanOsdorpAchterbanmiddag komt eraan!!!
Wanneer? Zaterdag 21 mei.
Hoe laat? Start 12.00 uur. Afsluiten rond 16.00 uur.
Waar? De Elzen, Clauskindereweg 17, 1069 HN Osdorp.

Programma in grote lijnen: eten, het verhaal van Osdorp, het verhaal van Hart van Osdorp, ervaringen van Hart van Osdorpers, een wandeling door de buurt.

Kortom, Hart van Osdorp live, Hart van Osdorp dichtbij.
Proef de sfeer, adem Osdorpse lucht, en stel alle vragen, die je allang had willen stellen.

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar achterbanmiddag@hartvanosdorp.nlIn de buurt

Hart van Osdorp doet veel in de buurt. Dit noemen we ook wel Project Osdorp-midden. Sinds kort zijn we een nieuwe activiteit gestart. Een woord als activiteit klinkt sommige mensen activistisch in de oren. Zeker nu we hiervoor ook al het woord 'project' lieten vallen. We zien onze activiteiten echter als podia of plekken, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Een soort pleisterplaatsen dus in het leven van alle dag. Mensen vinden van alles op deze plekken: gezelligheid, een luisterend oor, praktische hulp, koffie, lekker eten (bijna altijd (!)) of gewoon even iets anders dan je dagelijkse sleur.

Hierboven zien jullie een foto van één van onze onze dialoogtafels. Elke woensdagavond komen we daarvoor samen. Eerst samen koken, dan natuurlijk samen eten en daarna samen in gesprek over een onderwerp, dat iedereen bezighoudt. De laatste keer waren we zo in gesprek dat we niet meer konden ophouden en pas om half tien sloten.
Daarover vertellen we dan weer aan andere mensen. Die reageren verbaasd over het samen koken, het samen eten, het samen praten en dan zo aan de praat raken, dat we niet meer kunnen stoppen.
Elke week nodigen we weer nieuwe mensen uit.
Mensen zijn verbaasd ook over de sfeer. Er is veel ruimte en vrede. Je kunt jezelf zijn en er wordt naar je geluisterd. En dat het eten elke keer lekker is, is ook niet te versmaden. Behalve Hollandse soep, hebben we ook al Iraanse rijst gegeten. En Chinees en Turks eten staat op de kalender!

Naar aanleiding van de aanslagen in Brussel riep het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West mensen uit de wijk samen om gedachten te delen over het hoe en waarom van radicalisering en wat Nieuw-West staat te doen. Wat ons opviel was naast de gedeelde zorg vaak woorden als dialoog en contact vielen. In isolement kan radicalisering ongestoord worden uitgebroed, maar juist contact en bespreken van eventuele frustraties geven nuancering en hulp. De stad en de wijk in contact en dialoog, dat is één van de middelen die we hebben om in vrede samen te (leren) leven. We hebben het nog niet zo gek geschoten met onze dialoogtafels. Ze zijn voor meer dan één ding goed.

De eerste vier keer hadden we de traditie om een selfie te maken:Andere podia zijn onze verjaardagen! Op een laatste verjaardag kwamen meer dan dertig mensen uit en buiten Hart van Osdorp langs!

Dit is onze visie. Hier leven we voor. Plekken creëren, waar mensen op adem kunnen komen en het leven vieren. Dat is onze droom.


Taalles in de buurt

En ook de taalles is zo'n plek waar mensen zich thuisvoelen, worden opgevangen, soms worden doorverwezen, en ook snel Nederlands leren.
De taallessen worden drie keer in de week gegeven. Twee keer met veel conversatie en één keer per week aan een kleinere groep grammatica!

De taalles breidt uit. Meer mensen haken aan. Er is nu ook een vaste groep die elkaar goed kent en onder andere met hen bouwen we de dialoogtafels van woensdag op.OpPasen

Een ander podium zijn onze buurtfeesten. Op 27 maart vierden we Pasen. We doen eigenlijk precies hetzelfde als OpZondag, alleen nodigen we driedubbel zoveel mensen uit. Soms komen ze, soms niet. Maar altijd zijn onze buurtfeesten een happening, omdat we alles uit de kast halen om iedereen die er is te vertellen over de liefde en OpPasen natuurlijk de overwinning van Jezus. We zagen dat Jezus de twee leerlingen onderweg naar Emmaüs dom noemde. Ja, hij kon nogal direct zijn! We zagen ook dat hij hen een andere manier van denken, een nieuwe bril, aanreikte. Heb je de verkeerde bril op, dan begrijp je niets van Jezus. Om hem te begrijpen is het belangrijk te luisteren naar wat God zegt over Jezus, hem te zien door de bril van wat God heeft beloofd.

Voor ons wel een eyeopener om iets dichter bij het geheim te komen, waarom zoveel mensen het goede nieuws naast zich neerleggen. Ze zien Jezus niet omdat ze een verkeerde bril op hebben!

Na de dienst werd nog lang nagepraat. Ook weer zo'n podium om elkaar te ontmoeten. De families van Jezus worden in Osdorp hechter!
Gisteren hadden we
familie van Jezus...

Gisteren hadden we familie van Jezus. Eén van de drie Jezus-families, die Hart van Osdorp rijk is kwam bij elkaar. We kookten samen, we aten, daarna de kleine kinderen van de vloer, en daarna de bijbel open over het verschil tussen luisteren en het daarbij laten en luisteren en doen, aan de hand van het slot van Mattheüs 7. Om het wat concreter te maken lazen er Romeinen 12:9-21 bij.
Confronterend. We keken naar ons leven en ons hart door de bril van deze teksten. We spraken elkaar aan en we spraken in op elkaars leven. Af en toe liefdevol, af en toe ook confronterend. Maar het kan, het mag, want we zijn broers en zussen en we vinden elkaar op Jezus. En als dat laatste zo is, kun je veel tegen elkaar zeggen. Want Jezus' liefde bindt ons samen en het is Jezus' liefde die ons niet veroordeelt. Daarom veroordelen we elkaar ook niet.
Inspreken op elkaars leven wordt dan liefhebben. Elkaar aanspreken iets anders dan elkaar veroordelen. Dat is een familie van Jezus.


GebedDe veertigdagentijd zette ons weer stil bij het belang van gebed. Hartvanosdorpers hebben meegedaan met bidden en vasten en met het lezen van de tekst voor elke dag. We hopen dat jullie ook plezier hebben gehad aan de wekelijkse mail van zes dagteksten.

We vinden het geweldig dat veel mensen voor ons bidden. Dat hebben we echt nodig!
Willen jullie bidden dat onze droom van podia en plekken in de buurt meer en meer vorm krijgt? En dat de dialoogtafels mogen groeien in aantal en diepte?
Bid voor de taalcursisten, die echt worstelen met onze moeilijke taal. Nederlands heeft een eigen uitspreek (veel lange klinkers) en een grammatica met allemaal uitzonderingen!
Bid voor de families van Jezus, dat ze groeien in diepgang en aantal.
En willen jullie bidden dat de mensen die openstaan om Jezus te ontvangen hem (en ons) ook echt weten te vinden. Er zijn mensen, merken wij, die open staan voor het goede nieuws en zo arm in arm met Jezus weglopen. Er zijn er ook bij wie lang luisteren en af en toe duwen niets lijkt te helpen. Bidden jullie ook voor die laatste groep?

En dank jullie God voor alle plezier, die we hebben in Osdorp. Het is echt fun! En geen dag spijt!

Dank voor jullie meeleven en gebed!
Met de meest hartelijke groeten.
Hart van Osdorp.Stuur door naar een vriend!
Ken je iemand die je graag op de hoogte zou willen brengen van deze nieuwsbrief van Hart van Osdorp? Stuur dan deze e-mail door!
Stuur deze e-mail door
Afmelden nieuwsbrief
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je via onze site hebt ingeschreven. Je kunt je ook weer uitschrijven.
Afmelden
Vind ons op social media
Volg onze werkzaamheden op verschillende social media platformen
Facebook RSS
Auteur: Reporter Creer datum: 12-05-2016 12:33:34 Laatst gewijzigd: 12-05-2016 12:41:49
Informatie- en gebedsbrief mei 2016
Avonturen en belevenissen van een familie van Jezus in Amsterdam - Osdorp
10e jaargang, nummer 8


In deze brief:
# Achterbanmiddag afgelast
# Pinksteren in Osdorp
# In de buurt
# Kledingverkoop
# Waartoe een dialoogtafel kan leiden...
# Gebed
De achterbanmiddag afgelast.

De achterbanmiddag die we wilden organiseren voor onze achterban op 21 mei gaat niet door. We kregen namelijk te weinig (lees: geen) aanmeldingen.

Hmm, zou het aan de datum hebben gelegen? Of was het het verkeerde idee op het verkeerde moment?
Hoe dit ook zij, in ieder geval ligt het niet aan jullie meeleven met Hart van Osdorp. Zoveel is wel zeker uit de reacties die we geregeld krijgen!

We maken ons daar dan ook geen zorgen over en blijven zoeken naar manieren om jullie, onze achterban en meebidders, te betrekken bij wat we doen. Bijvoorbeeld, door onze nieuwsbrieven.Pinksteren

Hart van Osdorp viert aanstaande zondag natuurlijk ook Pinksteren! We willen graag met het slot van het boek Lucas achterom kijken en vooruit. Nadenken over wat God eens beloofde over Jezus en wat Jezus ons toezegt over de heilige Geest.
God doet altijd wat hij zegt. Hij vergeet nooit één van zijn beloften. Zoals God had toegezegd kwam Jezus dan ook naar de aarde, stond hij in onze schoenen, leed ons leven en stierf Jezus onze dood. En zoals God had gezegd, stond Jezus ook op uit de dood. God doet altijd wat hij zegt. Daarom kunnen wij er ook veilig van uitgaan dat God ook doet wat Jezus heeft toegezegd over de heilige Geest.

Pas werden we er nog weer bij stil gezet dat Paulus, als het over de Geest gaat, veel nadruk legt op de eenheid en onderlinge liefde in de families van Jezus. Zie bijvoorbeeld Efeziers 4.
Het eerste waar Paulus het over heeft, als hij ingaat op het christelijk leven, dat toch een leven is in de Geest, is de onderlinge liefde en eenheid, die de Geest ook geeft en ook bewaart.

Wat dit voor ons mag betekenen: aandacht en elkaar helpen, bijvoorbeeld. Opkomen voor elkaar, naar elkaar luisteren, en elkaar zien zitten...

Altijd even makkelijk. nee, natuurlijk niet. Maar wel weldadig, elke keer als het goed gaat. Vaak roemen mensen de sfeer in Hart van Osdorp, OpZondag, maar ook bij wat we doen door de week. Wij oordelen niet, helpen iedereen, en geven onze tijd en aandacht, zonder daar iets voor terug te vragen.

We geloven dat dit kerk zijn is. Van Gods liefde leven en die liefde doorgeven. Het feest van Pinksteren belooft dat Gods liefde in onze hart wordt uitgegoten door de Geest (Romeinen 5:5).
Dus er is genoeg!

In de buurt

Soms geeft iemand woorden aan gedachten, die jij ook hebt. Dat is fijn. Zeker als het goed gebeurt. We bevelen hierbij dan ook van harte het boekje van Cors Visser aan. Het gaat over de spelende kerk en het zou een beschrijving kunnen zijn van Hart van Osdorp.
Zo is het niet geschreven. We bedoelen, Cors Visser kent ons waarschijnlijk niet. Toch gaat bijna elke bladzijde over onze droom en ons ideaal, dat soms ook al praktijk aan het worden is. Een zichtbare kerk zijn, liefde leven, en dat in de buurt waarin je leeft en woont.

Wat merken de mensen bij ons in de buurt nu van ons als familie van Jezus? Het blijft een confronterende vraag. Maar brengt deze vraag ons niet bij de kern, het centrum, van wat een familie van Jezus in deze wereld mag zijn?
Het is Pinksteren, bijna. Daarom mag de liefde van Jezus over de grenzen van de familie van Jezus heenklotsen en -plassen de buurt in. Op zo'n manier dat de mensen om ons heen niet alleen iets weten over de familie, van horen zeggen, maar omdat ze het zelf hebben gehoord en gezien (Johannes 4:42).

De achterbandag van Hart van Osdorp gaat niet door. Maar voor wie zich thuis een beeld wil vormen in wat ons beweegt, is er De spelende kerk!Kledingverkoop

Een ander voorbeeld van een spelende kerk in de buurt is, in project Osdorp-midden, de halfjaarlijkse kledingverkoop. Over aanwezig zijn in de buurt gesproken! Hier komen veel mensen op af. Over spelen gesproken (het woord dat Cors Visser gebruikt voor 'durven en doen' in plaats van ellenlang praten), hier doen veel mensen met plezier aan mee. Over liefde gesproken, hier is koffie, aandacht, en hier zijn goedkope kleren. Deze keer ging de opbrengst van 372,95 opnieuw naar de voedselbank.

Klopt, we hebben wel eens meer (zelfs een dubbele) opbrengst opgehaald. De ene keer zijn er gewoon meer kleren van de gading van de buurt dan de andere keer. Maar het blijft leuk, en spelen, en zichtbaar, iets moois doen met en voor elkaar, in de buurt...Waartoe een dialoogtafel kan leiden...

Op 4 mei was er natuurlijk de landelijke dodenherdenking, waar Osdorp een locale versie van in ere houdt. Aan de Sloterplas, met toespraken en muziek en kransleggingen. Elk jaar zijn hier ongeveer 150 mensen getuige van.

Het viel dit jaar op een woensdag, de dag waarop Hart van Osdorp elke week in de buurt dialoogtafels organiseert. Voor ons op 4 mei dit jaar dus een mooie gelegenheid om én samen te eten én samen naar de 4 mei herdenking te gaan. Aldus geschiedde. Eerst samen eten (wat korter dan normaal) en daarna samen de herdenking meemaken. Voor velen van 'onze mensen' voor het eerst! Na de herdenking (van een uur) gingen we op uitnodiging van het stadsdeel nog samen koffiedrinken in de Meervaart.

Dit is nog een voorbeeld van een spelende kerk in de buurt. Samen eten en dan samen één van 's lands schaarse tradities in ere houden. Samen herdenken hoe kostbaar onze vrijheid is waarin we dialoogtafels kunnen organiseren om vrij met elkaar in gesprek te gaan.
Veel mensen hebben in onze buurt een spelende kerk nodig om dit te kunnen doen.
Gebed


De laatste en belangrijke rubriek van deze informatie- en gebedsbrief. Dietrich Bonhoeffer schrijft ergens hoe belangrijk het is om dankbaar te zijn voor de kleine dingen die God geeft. Want gemopper maakt onvruchtbaar. En zegt Jezus ook ergens (Lucas 16) niet zo iets?

Hart van Osdorp is een kleine maar spelende gemeenschap in de buurt. Willen jullie met ons danken voor het geloof en de liefde en het enthousiasme dat er in en buiten Hart van Osdorp is. We zijn en kennen veel kwetsbare mensen. Iets om God voor te danken!

Willen jullie bidden voor de komende maand, dat God
- deuren opent voor Jezus;
- levens vernieuwt en persoonlijke problemen van mensen oplost;
- Hart van Osdorp vrijmoediger maakt om voor wie dat maar wil te bidden en hen te zegenen met woorden en daden;
- dat enkele nieuwe mensen in ons midden een plek vinden om te groeien in geloof, hoop en liefde;
- dat ook de komende maand weer kansen biedt om een spelende kerk te zijn in de buurt.


Dank voor jullie meeleven en gebed!
Met de meest hartelijke groeten.
Hart van Osdorp.Auteur: Reporter Creer datum: 4-07-2016 14:53:42 Laatst gewijzigd: 4-07-2016 15:05:09
In deze brief:
# Leven in Osdorp
# OpZondag
# BuurtEntree wordt gesloten
# Dicht bij elkaar
# Taal & Taart in Osdorp
# Zomer is samen picknicken met iedereen
# De Alpha-cursus komt
# Vrij Leven komt
# Gebed


Leven in Osdorp

Om deze brief te beginnen een blik op Hart van Osdorp:

"Het was gister een feestje met en voor God! En zeker elf verschillende nationaliteiten."

"Ik ben super dankbaar voor vanavond Er is ook hele last van me af. Lekker eten. Chillen. Gezelligheid. Er was ook veel openheid. En hulp. We mochten er voor elkaar zijn en helpen door jezelf te zijn. Jezus kwam om ons te helpen, gewoon als zichzelf. Niet voor degene die alles goed doen met nul problemen. Ik mag leren er voor anderen te zijn met God(s) aanwezigheid kracht en liefde. Maar ik mag er ook gewoon zijn. Voetballen vond ik leuk We hadden toetje met rabarber en koekjes. Lekkere koffie en cola met ijs en lekker eten: aardappels met groente taugé en warme tomaatjes. Super lekker. Super gezellig."

"Ik vond gisteravond ook echt een goede avond. Ik wil in het vervolg eerlijker zijn naar jullie over hoe het echt met me gaat. We zijn immers één met elkaar, één lichaam. Fijne dag. Jullie zijn een zegen voor me!"

Zomaar drie reacties op een week Hart van Osdorp. Het eerste citaat biedt een blik op OpZondag. De twee andere citaten komen uit een familie van Jezus en laten zien wat een familie van Jezus is en met elkaar heeft.
Hart van Osdorp gaat over mensen, die elkaar ontmoeten, leren kennen en helpen. Hart van Osdorp gaat over leven met Jezus. En Hart van Osdorp gaat over plezier maken met elkaar. Immers, als je Jezus kent, mag je veel plezier hebben en elkaar plezier doen.

In deze informatie- en gebedsbrief geven we dan ook met veel plezier een inkijkje in Hart van Osdorp. Wie we zijn, wat ons beweegt en wat we doen: samen leven in de buurt en voor God. Dat levert veel plezier op en kleine verhalen van mensen die in Gods ogen groot zijn.

OpZondag

Elke zondag komen we bij elkaar voor OpZondag. De naam van deze gebeurtenis is met opzet neutraal gehouden om niemand bij voorbaat tegen te houden. Maar de vorm en de inhoud zijn dat niet. Wil je meer weten over Jezus? Wil je horen hoe het zit met de kado's, die de Heilige Geest uitdeelt in de familie van Jezus? Dan had je er de laatste weken bij willen zijn.
OpZondag groeit in verwachting , in kleurigheid, en in spontaniteit . Meteen instappen en drummen als de beste, dat kan OpZondag). OpZondag wordt er ook steeds meer voor jou persoonlijk gebeden en worden woorden van God gedeeld. En zonder omwegen vertellen we dat Jezus redt. Veel mensen, veel gesprekken en een levend verhaal van Jezus over een vader en twee zonen.

We zijn blij met OpZondag: een feestje dat elke zondag terugkomt. Want Jezus leeft en bevrijdt van schaamte en schuld, van demonen en de dood, van verslavingen en van het verleden, van verdriet en van pijn. Genoeg reden voor een feest!


BuurtEntree wordt gesloten

Veel van wat wij met mensen uit de buurt doen vindt plaats in de BuurtEntree. Stadgenoot, een woningbouwcorporatie, heeft deze grote ruimte eind 2009 geopend. Midden in de buurt, waarin wij veel mensen kennen. Mensen uit de buurt, dus ook wij, mochten gratis van deze mooie ruimte gebruik maken, mits het het voor de buurt was. Wat hebben we geweldig veel en vaak van deze ruimte gebruik mogen maken. Eten met de buurt, taallessen, knutselen, dialoogtafels, kledingverkoop en nog veel meer - we hebben van alles gedaan in de BuurtEntree.

Maar nu sneuvelt de BuurtEntree tegen het eind van dit jaar. Slachtoffer van de bezuinigingen en van het beleid van de regering, die corporaties wil houden aan hun kerntaak: volkshuisvesting.

Dit betekent dat wij onze gratis ruimte zullen kwijtraken, en dat midden in 'onze' buurt. Waar moeten we nu naar toe? Met onze taalessen? Met onze dialoogtafels? Met onze knutselclub? Er zijn wel alternatieven, maar wie gaat dat betalen?

We bidden God of hij nieuwe deuren (letterlijk) wil open doen.

Dicht bij elkaar

We willen niet in onszelf gekeerd zijn, maar midden in de buurt leven en wonen en werken Dicht bij elkaar komen en tijd nemen voor een goed gesprek. Dat gesprek kan over van alles gaan en het eten is altijd lekker!


Taal & Taart in Osdorp

Bij haar afscheid trakteerde een taalcursist op zelfgemaakte taart. een ware traktatie voor iedereen!
De taallessen van Hart van Osdorp zijn nu de zomerstop ingegaan. Negenentwintig augustus hopen we verder te gaan. En dan met professionele materialen van Stichting Lezen en Schrijven.
De taalles die afwisselend door 10 - 25 mensen wordt bezocht is een voorbeeld van praktische hulp in de buurt. Niet alleen taal, maar ook formulieren van de Nuon (ook zeer vreemde taal!), schuldhulpverlening en een luisterend oor. We ontmoeten mensen uit Servië, Kroatië, China, Taiwan, Somalië, Azerbeidzjan, Marokko, Turkije, Sri Lanka, India, Ghana, Indonesië, Suriname, Brazilië en Iran. En splitsen vaak op in drie of meer groepen.

De zomer in Osdorp is:
samen picknicken met iedereen

Ook deze zomer gaan we weer picknicken in ons Stadspark. 2015. was een warme zomer, die uitnodigde om buiten te eten en te voetballen.
We hopen natuurlijk dat de zomer in 2016 alsnog gaat losbarsten. Want samen picknicken is samen eten, is samen zijn, is samen gezellig, is laten zien hoe je ook met elkaar kunt omgaan. Zonder gedoe en discriminatie. Samen picknicken met iedereen is daarom ook een etalage van Gods nieuwe wereld. Niet voor niets zei iemand vorig jaar dat de sfeer "zo bijzonder" was. Acceptatie, gratis eten, zonder iets terug te vragen, gewoon gezien en gewenst zijn - dat is onze zomer in Osdorp.


De Alpha-cursus komt

Hart van Osdorp organiseert, als God het wil, vanaf 21 september een interculturele Alpha-cursus. We gaan werkelijk iedereen die we kennen hiervoor uitnodigen en zijn uit op een geweldig event.

Natuurlijk gaan we samen eten (we gaan de dialoogtafels hiervoor uitbreiden) en daarna wandelen we naar een andere ruimte (vlakbij) en gaan we gesprekken aan over de zin van het leven en wat God, de schepper, daarover zegt en wat Jezus daarmee te maken heeft en.. te maken wil hebben.


Vrij Leven komt

Vrij Leven zit in ons DNA.
Vij Leven is alles wat je kan dwarszitten aan het kruis van Jezus hangen. Vrij Leven maakt je vrij. Of liever, Jezus over wie Vrij Leven gaat, maakt je vrij.

Vrij Leven is de discipelschapscursus van Hart van Osdorp en gaat over vrij worden van leugens, angsten, afwijzing, terugkerende zondenpatronen, enzovoorts. Zo leer je als leerling van Jezus geestelijk volwassen te worden. Je leert je leven in Jezus' naam op te ruimen en dat voelt goed. Je oude leven zonder God steeds meer achter je laten en het nieuwe en vrije leven met Jezus instappen!

Vrij Leven bereidt je voor op een gebedsafspraak, een ontmoeting met God, die je leven voorgoed zal veranderen.

Iedereen, ook uit onze achterban, mag zich opgeven.Gebed


Dit is een informatie- en gebedsbrief. Hart van Osdorp loopt op gebed, zoals een auto op benzine loopt of zoals planten niet zonder water kunnen, of zoals een Osdorper niet zonder Nederlands kan.

We hebben weer een vol seizoen achter ons vol met mooie mensen en ontmoetingen, een seizoen ook vol met Jezus. Gelukkig! In deze brief konden jullie een verse impressie zien en lezen. We danken God voor alle mensen die we tegenkwamen. Voor het leven van Jezus dat van onze bijeenkomsten afspat, voor alle ontmoetingen die we hadden, voor de hulp die we mochten geven, en - niet te vergeten - voor de hulp die we kregen. Voor de Geest van God en alles wat we aan het leren zijn over de kado's (gaven) die hij geeft. Voor de vrijmoedigheid in gebed, voor de woorden van God die we delen en voor God zelf. Hij is onze zon en ons schild. We danken hem!

Willen jullie bidden

- voor bescherming van onze mensen en contacten. We delen veel en vaak het goede nieuws van Jezus. Bescherming is dus nodig. Er zijn (te) veel mensen ziek of in andere problemen.
- voor een goede zomertijd. Hart van Osdorp staat dan ook niet stil. We gaan door met OpZondag en gaan wekelijks picknicken in het Stadspark Osdorp.
- voor de komende Alpha-cursus en voor Vrij Leven, die beide starten in september.
- voor het nieuwe seizoen na de zomer. Dat het een seizoen mag worden vol van Jezus, vol van kado's van God en van zijn Heilige Geest.
- voor nieuwe deuren die opengaan als vervanging van de BuurtEntree.


If
Iftar Osdorp 28 juni 2016

Dank voor jullie meeleven en gebed!
Met de meest hartelijke groeten.
Hart van Osdorp.
Auteur: Reporter Creer datum: 10-09-2016 19:43:31 Laatst gewijzigd: 10-09-2016 19:52:12
In deze brief:
# Zomer in Osdorp
# Interculturele Alpha-cursus
# Vrij Leven
# BuurtEntree wordt gesloten
# En verder
# Gebed
Zomer in Osdorp

Het zomert nog behoorlijk na in Osdorp! Intussen zijn de scholen wel weer begonnen en neemt het leven zijn gewone gang. Dit betekent dat Hart van Osdorp de draad ook weer oppakt na een mooie zomer.

OpZondag ging deze zomer gewoon door, soms met veel, soms met minder mensen. En we hadden een prachtige zomersamenkomst: de wekelijkse picknick in het Stadspark Osdorp. Wat eten en spelletjes toch met mensen kan doen!

Een beetje de sfeer meeproeven. Een Amsterdams decor met de tram; een Osdorpse sfeer met Marokkaanse vrouwen die soms langslopen en gevraagd aansluiten of soms ongevraagd van ons eten komen proeven.

Uw verslaggever zei tegen een Iraanse dat we dit soort gastvrijheid van Iraniërs hadden geleerd. Maar dat bleek toch niet het geval! "Dit is niet normaal in Iran", zei ze lachend. Ach lief Osdorp, we houden van je! We houden van je mensen; we houden van je spontaniteit; we houden van alle verrassingen, die jij herbergt!
Ook daarom zijn we vol goede moed voor het seizoen dat komen gaat.

In deze nieuwsbrief gaan we aantal in het oog lopende activiteiten bij langs. maar er is natuurlijk meer, vaak verborgen achter de schermen. Gesprekken over vreugde en verdriet, gesprekken over Jezus. Bijbelstudies met soms veel en soms weinig mensen.
Hart van Osdorp gaat over mensen. Die zijn niet in een nieuwsbrief te vangen. Die moet je ontmoeten. Zoals overal en zo ook in Osdorp.

Interculturele Alpha-cursus

Direct in september (de 21e om precies te zijn) starten we met een Alpha-cursus. In de eerste jaren van Hart van Osdorp gaven we twee tot drie keer per jaar de Alpha-cursus. Meest kleine groepen. Maar omdat we de cursus zo vaak deden, hebben we toch tientallen mensen op deze manier over Jezus mogen vertellen.

Op de laatste Alpha, die we jaren geleden alweer gaven, liepen de eerste avond een aantal mensen weg. Hier ging iets fout!
Maar wat?
We denken achteraf gezien dat de klassieke Alpha te 'wit' is voor ons Osdorpers. De cursus is vrij intellectueel, recht toe recht aan (direct), en gaat vanaf de eerste zin over Jezus. Niet verkeerd dus. Maar wij hebben in Osdorp meer met minder informatie per keer, een langere aanloop en omgang om de dingen heen (indirect) en gevoeligheid voor wat in onze Osdorpse harten speelt. Pats boem, Jezus aannemen als je redder, dat gaat iets te snel. Voor veel mensen, concludeerden wij.
Dus, is Hart van Osdorp, geïnspireerd door anderen, bezig met een interculturele Alpha-cursus. We schuiven wat met de volgorde van de praatjes, geven wat minder informatie, en gaan meer op zaken in, die bij ons spelen.

We werken in deze cursus samen met met twee andere lokale geestelijke zusjes van Hart van Osdorp. En we nodigen iedereen uit, van wie God zegt dat we hem of haar moeten uitnodigen.
En we bidden. Want bidden helpt. We vragen God of hij onze uitnodigingen voor Alpha in goede aarde laat vallen.Vrij Leven

Twee weekenden in september, op twee vrijdagavonden en zaterdagen, haalt Hart van Osdorp 'haar kroonjuwelen' weer te voorschijn.

De cursus Vrij Leven staat op het punt te beginnen. Meer informatie met data staat op www.hartvanosdorp.nl. Want Vrij Leven kan ook voor jou, lezer van deze gebeds- en informatiebrief, interessant en belangrijk zijn.

Hoezo kroonjuwelen?
Wel, Vrij Leven gaat over alles wat een leven met Jezus in de kiem kan smoren. Niet omdat Jezus faalt, maar omdat wij
zelf het deksel op wat Jezus ons geeft hebben gelegd.

Voor veel mensen is Vrij Leven een openbaring, en ook de gebedsafspraak - waar het eigenlijk om gaat!

Wat bedoel je precies?
Wel, er zijn een heel aantal zandbanken, waarop ons geloof kan vastlopen. Dat kun je bij jezelf merken, als je bijvoorbeeld geen enthousiasme voor Jezus hebt; als je geloof maar niet groeien wil; als je maar niet met concrete zonden kunt afrekenen.
Dat komt ergens vandaan! En beter, daar is wat aan te doen!!

In de cursus komt theorie en praktijk van Vrij Leven met Jezus aan de orde.
Een flitsend begin van het nieuwe seizoen!

Iedereen, ook uit onze achterban, mag zich opgeven.BuurtEntree wordt gesloten

Dit bericht hebben we ook in juli al geplaatst. Nu doen we het weer. Want de kwestie is nog niet veranderd. De BuurtEntree wordt gesloten. Dus moeten we een nieuwe ruimte zoeken voor veel van onze ontmoetings- en familiemomenten in de buurt.
Niet eenvoudig, want geschikte ruimte is schaars. En soms ook duur en dus niet zoals de BuurtEntree gratis te gebruiken. en zeker niet zo ruim en zo mooi.

Vervangende ruimte zoeken wij voor onze wekelijkse taallessen op maandag, woensdag en donderdag:Vervangende ruimte zoeken wij voor ons wekelijkse eet- en praattafels op woensdag:Vervangende ruimte zoeken wij voor onze wekelijkse knutselclub op vrijdag, voor onze kledingverkoop, die gepland staat voor 8 oktober, en voor andere ontmoetingen en gesprekken, die we organiseren op deze plek.

Help!

En we bidden: Heer, help; geef ons een nieuwe plek.En verder

En verder heeft Hart van Osdorp het goed samen. Er is een vast en toegewijde kern, die van Jezus houdt en dus van elkaar en alle mensen om ons heen.

En verder zijn er tal van gesprekken over Jezus en over kiezen voor hem. Er zijn mensen die gedoopt willen worden! Er zijn mensen die dan soms zomaar weer verhuizen of verdwijnen. En er zijn mensen die blijven!

Hart van Osdorp lijkt haar hele bestaan al op een trekharmonica. Soms groeien we als een gek en soms krimpen we weer tot op onze vaste kern, die elk jaar wel groter wordt! En elk jaar moet de vaste kern in september na een lange zomer vol andere dingen de anderen weer ophalen, uitnodigen, laten zien dat er in Osdorp een plek is waar mensen van je houden en dat je wordt gemist.

Leven, wonen en werken in Osdorp - dat is Hart van Osdorp!GebedIn Hart van Osdorp komt er steeds meer aandacht voor gebed. Wij komen niet verder dan de oren van mensen. Maar God kan onze harten opendoen.
En hij kan ook situaties veranderen, zorgen wegnemen, nieuwe deuren openen, troosten in verdriet, de zon laten schijnen, kleren geven die je niet hebt, in gesprekken andere wendingen geven, en zoveel meer.

Daarom bidden we tot hem. maar niet zonder hem te danken voor wie hij is en wat hij allemaal al aan het doen is.
> We danken voor de mensen die gedoopt willen worden en bidden dat dat ook echt mag doorgaan.
> We danken voor al die mensen met wie we in gesprek zijn bij een open bijbel en we bidden dat God spreekt en harten vernieuwt en mensen opnieuw geboren laat worden.
> We danken voor de Alpha die we organiseren en we bidden dat de tientallen mensen die wij graag willen uitnodigen ook de uitnodiging aannemen, omdat ons verlangen van God bleek te zijn.
> We danken voor de mooie picknicks van de afgelopen zomer.
> En we danken voor Vrij Leven en bidden dat deze cursus voor alle deelnemers opnieuw een openbaring zal zijn.

Vader, laat uw naam geëerd worden, en niet de onze.
Laat uw nieuwe wereld komen en niet onze koninkrijkjes.
En laat uw wil worden gedaan.
Zoals in de hemel, zo ook hier in Osdorp.


If
OpZondag in Afrikaanse stijl, Osdorp 4 september 2016

Dank voor jullie meeleven en gebed!
Met de meest hartelijke groeten.
Hart van Osdorp.Stuur door naar een vriend!
Auteur: Freek Creer datum: 29-10-2016 19:11:45 Laatst gewijzigd: 29-10-2016 19:24:06
Informatie- en gebedsbrief oktober 2016
Avonturen en belevenissen van een familie van Jezus in Amsterdam - Osdorp
11e jaargang, nummer 2


In deze brief:
# Vliegende start
# GebedAlert
# Winterlezingen
# Interculturele Alpha-cursus loopt als een tierelier
# Vrij Leven bij het kruis
# Meer dan ooit: kledingverkoop
# Gebed
Vliegende start

Hart van Osdorp is de maanden september en oktober begonnen in vliegende vaart. In deze informatie- en gebedsbrief daarover natuurlijk het laatste nieuws.
Er is veel gebeurd. En er is veel aan het gebeuren. Soms gebeurt er precies wat we willen. Soms gebeurt er meer. En soms gaat het een heel andere kant op dan we we hadden gedacht.
Dit is Osdorp. Dit is zoals het gaat. En dit is ons thuis.

In deze nieuwsbrief meer over de winterlezingen, de Alpha-cursus, Vrij Leven, GebedAlert, en niet te vergeten de Kledingverkoop.GebedAlert

Hart van Osdorp draait op en drijft op gebed. Dat hebben we al vaak geschreven. Een nieuw initiatief om hier woorden in daden om te zetten is GebedAlert. Nu al doen 27 mensen daaraan mee!

Het werkt eenvoudig.
Op onregelmatige tijden (maar maximaal 1x per week) krijgen de deelnemers aan GebedAlert (naar keuze) een app of een email met meestal één verzoek voor een specifiek gebed voor een specifieke situatie.
We laten een GebedAlert uitgaan als we geestelijke weerstand merken of verlangen naar een doorbraak of eenvoudig Gods hulp nodig hebben. Na een paar dagen koppelen we terug wat God heeft gedaan.

We zijn blij met alle mensen die op deze manier voor en met ons pleiten bij de Heer. En we hebben al veel gebedsverhoring gezien!

Wil je ook meedoen?
Dat kan op voorwaarde dat je ook echt bidt, als je een gebedAlert krijgt. Verder is deze app vertrouwelijk, omdat we m/v en paard noemen.
Wil je meedoen, geef dan je 06 (voor de app) of je emailadres door aan info@hartvanosdorp.nl ovv. GebedAlert.Interculturele Alpha-cursus
loopt als een tierelier

Veel gebedsverhoring hebben we al gezien in en rondom de Alpha-cursus. Jaren lang heeft Hart van Osdorp geen Alpha gedaan, omdat we ervoeren dat deze cursus te wit en te direct voor Osdorp is. Maar op een bijeenkomst in één van onze netwerken (ICP) kwam een interculturele versie van Alpha langs. Met een tiental aanpassingen maak je van de bekende Alpha-cursus een interculturele Alpha-cursus.
Bijvoorbeeld, aanpassingen in de volgorde van de onderwerpen. Klassiek Alpha is boem beginnen met Jezus. Wij nemen een wat langere aanloop. Via de bijbel en de schepping, bidden, en geloven komen we bij Jezus terecht. Klassiek Alpha is een echte cursus met een begin en een eind. Je wordt eigenlijk wel geacht alle avonden te bezoeken, omdat er een heuse opbouw in zit. Wij houden er rekening mee dat allerlei mensen hele en halve avonden bijwonen en een knipperlichtrelatie met de Alpha-cursus onderhouden. Verder is klassiek Alpha terughoudend met contact buiten de cursus om. Want Alpha wil niet opdringerig overkomen. Maar wij appen, sms-en en bellen en praten ons suf, juist buiten de cursusavonden om, opdat iedereen zo mogelijk de volgende avond weer binnen zal stappen.

En?
Wel, de Alpha loopt nog, maar we hebben nog nooit zo'n grote Alpha gehad! We organiseren Alpha weliswaar met drie kerken en groepen samen. Maar ook het smaldeel dat via Hart van Osdorp komt is groter dan ooit. Elke avond hebben we meer dan twintig cursisten over de vloer (vaste groep rond de 15) en het totaal aantal mensen dat nu na zes avonden is geweest loopt in de veertig.

Kortom, we genieten. En met GebedAlert hebben we extra gebed om de Alpha heen staan.


Nieuw!
Winterlezingen


Om de barre wintermaanden goed door te komen, is Hart van Osdorp met iets nieuws begonnen: de Winterlezing.
Dit hebben we nog nooit gedaan en we hopen hiermee een nieuwe doelgroep te bereiken. Mensen die houden van een doortimmerd verhaal en van diep onderwijs.

In een Winterlezing geven we veel informatie over het onderwerp van de lezing, zetten het geheel in het kader van onze cultuur en boren expliciet naar christelijke bronnen. Daarbij proberen we niet alleen ons verstand aan te spreken, maar ook ons hart te raken.
Er waren 12 mensen op de eerste Winterlezing en een aanwezige kon haar tranen niet bedwingen.

De eerste Winterlezing stak dan ook meteen diep af en had als onderwerp: "Wie bezielt ons eigenlijk?"
De lezing duurde anderhalf uur, was bij tijd en wijle grappig, luisterde naar Marco Borsato en André Rieu, en ging ook te rade bij adviezen van Mark Rutte, Edith Schippers en Donald Trump, om daarna echte bezieling te vinden bij een vrouw, aan wie Jezus belooft dat zij voor altijd geprezen zal worden als een voorbeeld van echte bezieling. Uitvoerig stonden we stil bij deze vrouw, hoe zij bezield raakte en - natuurlijk - bij de vraag, of en hoe wij ook deel kunnen krijgen aan deze bezieling.

Nieuwsgierig?
De volgende Winterlezing is op vrijdagavond 9 december. Het thema is: "Waar is de vrede?"Vrij Leven bij het kruis

Zoals al verteld in de laatste nieuwsbrief hebben we in september op twee weekenden de cursus Vrij Leven gegeven. De groep deelnemers was niet zo groot (7-10) en kwam voor het grootste deel van buiten Hart van Osdorp. Maar de stof was weer geweldig.

We geven door wat de bijbel zegt over het volle leven dat Jezus niet alleen belooft, maar ook daadwerkelijk geeft. Want hij heeft het immers beloofd ons te zullen geven! En we staan stil bij wat ons ervan weerhoudt om dit volle leven van Jezus te leven en te beleven. En dat laatste maken we concreet met veel voorbeelden. En wat we ook doen - en nu komt het - is laten horen en zien wat je kunt doen aan al die manieren waarop jijzelf het leven van Jezus smoort in je dagelijks leven. Dat laatste komt - kort gezegd - neer op gebed. En dan niet algemeen, maar heel specifiek speciale gebeden bidden, in het bijzonder gericht op waar de schoen in jouw leven wringt.

En dit alles wisselen we af met praktische oefeningen.
Zoals bijvoorbeeld naar Jezus toegaan en hem geven wat je graag kwijt wilt. En wat is het dan fijn om dat samen te kunnen doen!

Waarom vertellen we dit allemaal?
Omdat we opnieuw onder de indruk zijn gekomen van de kracht van deze cursus, die de goedheid en de waarheid van Jezus voor het voetlicht brengt. We zijn opnieuw onder de indruk geraakt van de kracht van concrete gebeden.

En nu, als jullie als lezers denken: dit korte verslag spreekt me aan en Vrij Leven zou wel eens hout kunnen snijden in mijn leven en in mijn vrienden- of kennissenkring, meld je dan aan bij info@hartvanosdorp.nl en we nemen contact met je op voor een eigen locale versie van Vrij Leven bij jou thuis.Meer dan ooit: Kledingverkoop

Zaterdag 8 oktober organiseerde Hart van Osdorp haar halfjaarlijkse kledingverkoop.
Dit is een gebeurtenis in de buurt, die gelukkig elk half jaar terugkomt. Veel mensen kunnen voor 50 cent of 1 euro per stuk prachtige kleren kopen. Het is voor anderen een mooie manier om de klerenkast op te ruimen en goede kleren een tweede leven te geven. De opbrengst van de verkoop gaat naar de voedselbank. En het is ook gezellig! Rond de koffietafel en ook tussen de stapels met kleren, waar mensen elkaar adviseren welke kleuren het beste passen.

Inmiddels zijn we zes liter koffie, tussen de tweehonderd en tweehonderdvijftig bezoekers, tweeduizend verkochte stukken, en een opbrengst van 740,- euro voor de voedselbank verder. Meer dan twintig vrijwilligers maakten deze dag weer mogelijk.

Hart van Osdorp gelooft dat dit soort acties de buurt goed doen.
Hart van Osdorp gelooft in de buurt.

GebedHart van Osdorp gaat samen met New Life West begin november vasten en bidden.
Immers, heeft Jezus niet zelf gezegd (in Marcus 2) dat er tijden zullen komen, waarin zijn leerlingen zullen vasten? Leren van Jezus = doen wat hij zegt. Vandaar dat wij gaan vasten en bidden.
Dan hopen we ook de volgende punten in ons gebed te brengen. Willen jullie met ons meebidden?

We danken God voor de mooie dingen die we de afgelopen tijd hebben gezien: een prachtige Alpha-cursus, Vrij Leven (!), de Kledingverkoop en al die mooie mensen van wie we mogen houden, en nog meer, veel meer van wat God doet in persoonlijke levens van de mensen in en buiten Hart van Osdorp. God ziet ons en kent ons. Dat is zeker!

We bidden God dat de Geest van God op de Alpha-cursus mensen gaat aanraken, zodat harten opengaan voor Jezus. We verlangen ernaar dat mensen geloof krijgen en dat bij anderen het geloof wordt aangewakkerd.
We bidden voor het Alpha-weekend dat 18 - 20 november wordt gehouden. We bidden dat veel mensen meegaan en dat Gods Geest wordt uitgestort.
We bidden voor de nieuwe Winterlezing op 9 december, dat er vijf nieuwe mensen mogen aanschuiven. We bidden voor nog een goed verhaal.
We bidden voor onze broers en zussen die het zwaar hebben vanwege ziekte, depressie of het wachten op een verblijfsvergunning (en dat soms al zo lang).
We bidden dat God de eer ontvangt in alles wat we doen en in de straten en huizen van Osdorp.
Dank voor jullie meeleven en gebed!
Met de meest hartelijke groeten.
Hart van Osdorp.Stuur door naar een vriend!

Auteur: Reporter Creer datum: 17-12-2016 15:41:58 Laatst gewijzigd: 17-12-2016 18:05:19
Informatie- en gebedsbrief december 2016
Avonturen en belevenissen van een familie van Jezus in Amsterdam - Osdorp
11e jaargang, nummer 3


In deze brief:
# Hart van Osdorp wenst u gelukkige kerstdagen en veel zegen in 2017
# Hart van Osdorp 10 jaar
# 5 mensen gedoopt
# Ondertussen op de Alpha-cursus
# En het vervolg: de Kerst-cursus
# En de winterlezingen...
# BuurtEntree sluit per 31 december
# Gebed
Hart van Osdorp wenst u
gelukkige kerstdagen
en Gods zegen in 2017

Het is bijna Kerstfeest en een nieuw jaar staat voor de deur. Jullie, lezers van deze brief, zijn onze trouwe supporters en partners voor een mooi Osdorp. We laten deze nieuws- en gebedsbrief dan ook niet uitgaan zonder onze 'beste wensen' voor Kerst en het nieuwe jaar.

Wij bedoelen met de beste wensen het beste van Jezus. Hij heeft gezegd: Ik ben gekomen om (...) het leven te geven in al zijn volheid.
(Johannes 10:10)

Het leven en alle overvloed van Jezus - dat is wat we jullie toebidden.
In Jezus' naam!
Amen.Hart van Osdorp bestaat 10 jaar

Op 12 december 2006, nu tien jaar geleden, kwamen de vijf mensen van de startgroep van Hart van Osdorp met een notaris en met goede raadgevers bij elkaar. Er kwam gebed; er was taart; handtekeningen werden gezet onder officiële papieren van de notaris - en toen was Hart van Osdorp officieel geboren!
In tien jaar is er veel gebeurd. En er waren ups en downs. Maandagavond 12 december waren we met onze acht leiders bij elkaar en hebben we veel (niet alles, dat is onmogelijk!) gememoreerd.

Als we voor zover mogelijk alles terugzien en overzien, zijn we onze God ontzettend dankbaar.
Hart van Osdorp was en is Gods idee, Gods schepping. Dat geloven we. We voelen ons door God erg gezegend en nog steeds geroepen. Hart van Osdorp is behalve van Gods makelij ook een familie van Jezus. Wat geloof, hoop en liefde werkelijk zijn, wordt steeds meer zichtbaar. Hart van Osdorp is behalve een Jezus-familie ook een huis van de heilige Geest. Mensen spreken met kracht. Profetie en gebed, woorden van kennis en wijsheid, luisteren naar Gods stem vinden we heel gewoon. Elkaar aanspreken op ons leven met Jezus ook. Liefde en gehoorzaamheid, Jezus volgen - daar willen we voor gaan. De Geest krijgt het steeds meer voor het zeggen in Hart van Osdorp. Daarom bidden we meer, zien meer gebedsverhoring en maken mee dat mensen worden genezen, niet alleen diep van binnen maar ook van lichamelijke
kwalen. En dat smaakt naar meer! Daarom zijn er ook steeds meer mensen die, eenmaal van Jezus geproefd, in Hart van Osdorp blijven.

Geroepen door God, geliefd door Jezus en in de kracht van de Geest staan we met verlangen naar meer aan de start van de komende tien jaar. Bij leven en welzijn!

Is Hart van Osdorp dan een paradijs. Nee, helaas. Wij kennen ook gebed dat God anders beantwoordt dan wij hadden bedacht. Lang niet iedereen wordt genezen. Sommige mensen komen langs, proeven van Jezus, en verdwijnen desondanks toch weer. We maken fouten en zijn zeker geen volmaakte kerk.
En toch, we zeggen met Paulus: Christus heeft ons uitgekozen om Hem van dichtbij te leren kennen. Wij doen ons uiterste best om dat doel te bereiken. Maar wij zijn nog niet zover. Nee, vrienden, wij denken echt niet dat wij ons doel al bereikt hebben. Maar één ding is zeker: over vroeger maken we ons niet druk, we denken alleen aan de toekomst!
(Filippenzen 3)

Over twee en een half jaar hopen we ergens in de zomer te gaan vieren dat we twaalf en een half jaar bestaan!5 mensen gedoopt

Een mooier verjaardagscadeau hadden we ons niet kunnen wensen! Op 11 december hebben we 5 mensen mogen dopen. Het was een fantastisch feest! Vijf mensen lieten hun oude leven in het doopbad achter om met Jezus in een nieuw leven op te staan. Er waren indrukwekkende doopverhalen als antwoord op de vraag: 'Waarom laat je je dopen?' en er was zoveel blijdschap!
Als mensen Jezus zoeken en ze vinden hem en ze blijven bij hem omdat Hij het is en niemand anders, dan is de dag van de doop een intens feest. Want Jezus is het. Wat? Hij is het die ons redt en een nieuw leven geeft zonder angst en in absolute vrijheid.Ondertussen op de Alpha-cursus

Over de Alpha-cursus (foto boven: een blik op de weekenddag) hebben we in de vorige nieuwsbrief verslag gedaan. Een nieuwe interculturele aanpak bleek een schot in de roos! Nu de cursus is afgelopen, kunnen we de balans opmaken. Er zijn totaal wel rond de veertig deelnemers geweest. Intercultureel betekent dit dat er ongeveer 25 mensen af en toe kwamen, een enkeling één keer. Al met al hadden we elke avond tussen de 20 en 25 deelnemers. 15 mensen kwamen altijd. Mensen zijn dichterbij God gekomen, mensen zijn op gebed genezen, mensen hebben het goede nieuws gehoord. Mensen hebben de liefde van Jezus ervaren.
De cursus startte altijd (zoals Alpha betaamt) met een maaltijd, die gemiddeld tien meer mensen trok dan er op de eigenlijke cursus belandden. We hielden de verhalen en de gesprekken in een andere ruimte, 100 meter verderop, en verloren in die 100 meter meestal tien mensen. Hier is een interculturele glimlach op z'n plaats...

Wat is het geheim?
We weten het niet. Samenwerking tussen drie kerken bracht meer body en deelnemers. Maar het smaldeel van Hart van Osdorp was groter dan wij ooit hebben gezien. De interculturele aanpak werkt. Zeker ook het appen, sms-en, en bellen: "Kom je ook? We hebben je gemist." En gebed. We denken de belangrijkste factor. We hebben gewoon veel meer gebeden...!En het vervolg: de Kerst-cursusAls de Alpha-cursus voorbij is, dient zich altijd de vraag aan: en nu?
Wij willen ook graag het momentum van de Alpha-cursus vasthouden. Veel mensen zijn nu gewend om elke woensdagavond samen te eten, een verhaal van Jezus te horen en daarover in gesprek te gaan.

Daarom hebben we de Kerst-cursus bedacht. Direct aansluitend op de Alpha-cursus drie weken lang aandacht voor het kerstverhaal. Het verhaal is immers wel ongeveer bekend bij de mensen, maar de betekenis totaal niet. Daarom leggen we drie avonden lang elke avond een belangrijke boodschap uit het kerstverhaal op de gesprekstafels van onze mensen. Op de eerste avond: keizers bevelen, mensen reizen zich rot, maar God regeert. Wat doe jij daarmee? Nu? Op de tweede avond stonden we stil bij het drievoudige refrein van het kerstverhaal: Jezus werd in een voerbak gelegd. De nederigheid ten top! En dat voor de koning, de redder van de wereld, en als je het horen wil: God zelf... Ja, en wat betekent dit voor jou? En de derde avond? Dat is iets voor volgende week.

En het vervolg?
Daarover gaan we bidden. Dan komt het vervolg er vast en zeker!

En de
winterlezingen...Inmiddels is de tweede winterlezing ook geweest. De winterlezing is bedoeld voor mensen die houden van een pittig verhaal, dat je niet in de kou laat staan.

Het is een avondvullend programma met één programmapunt: de lezing. Die duurt dan ook vijf tot zes kwartier en gaat over een venijnige vraag of kwestie. In ieder geval iets dat mensen bezig houdt. Zo ging de tweede lezing over de vraag "Waar is de vrede?" Dit thema met een knipoog naar het kerstfeest impliceerde dat we de vrede kwijt zijn, en ook dat de vrede ergens (maar waar?) te vinden is. In deze lezing stonden we uitgebreid stil bij de vraag waar het lijden in deze wereld vandaan komt en hoe je vandaag de dag Gods vrede krijgt, en wel een vrede die alle verstand te boven gaat.

De winterlezing is bedoeld om als leerlingen van Jezus op belangrijke vragen van onze tijd diep in te gaan. Gymnastiek voor ons denken, maar altijd ook weldadig voor ons hart. En voor iedereen, gelovig of niet, die wil nadenken en in zijn of haar hart geraakt worden.

De volgende winterlezing staat voor 13 januari in de boeken.
Als God het wil...BuurtEntree sluit per 31 december

Zeven jaar hebben we volop gebruik mogen maken van de BuurtEntree, een initiatief van corporatie Stadgenoot om de buurt meer samenhang te geven. Wat hebben we genoten van deze gratis te gebruiken locatie (mits voor de buurt) en wat hebben we veel gedaan. Eten, praten, taallessen, knutselen, kledingverkoop. En dat gedurende zeven jaren meerdere malen per week: ontmoeten, verbinden, delen van lief en leed, formulieren invullen, verhalen aanhoren, meehuilen, veel lachen, helpen, leren, mensen op een voetstuk zetten, en meer...

En nu dicht. Klaar. Over en uit.
Bezuinigingen. Geen geld. De crisis is over, maar het beleid is niet meer hetzelfde.

En nu?
We zijn hard aan het zoeken en dubben tussen verschillende opties.
Bidden jullie mee?

Gebed

Hart van Osdorp gaat steeds meer in gebed. En dat verandert ons. Gebed is immers eerst met God praten, contact hebben met Hem, op één lijn komen, luisteren en dan vragen. Maar dan vragen we ook met meer eensgezindheid wat past bij Jezus' naam!

We danken God voor de afgelopen tien jaren. Het waren lange jaren, maar toch ook zo voorbij! Dank God met ons dat Hart van Osdorp geen eendagsvlieg is gebleken, maar een duurzaam plantje, door God voorzien van wortels in Jezus. Wat een voorrecht! Wat een genade! Wat geweldig!

We danken God voor de doop van 5 mensen, de Alpha-cursus en de KerstKursus, de diensten OpZondag, en vooral wat dat doet in en voor mensen.

We danken God voor wat Hart van Osdorp in Osdorp allemaal mag doen voor groepen mensen en mensen persoonlijk.

We bidden God dat hij Hart van Osdorp blijft verbinden aan Jezus, dat de liefde mag groeien en de aanwezigheid en de kracht van de Geest mag blijken. Bid dat de Alpha- en de KerstKursus mogen uitlopen op een duurzaam vervolg, dat niet verdampt, maar iets, veel, en nog meer van Jezus doet in mensen en in Osdorp. Bid dat de winterlezingen mogen uitgroeien tot een gebeurtenis waar mensen naar uitzien. Bid dat we een goede vervanging vinden voor de BuurtEntree.


If
OpZondag: steeds meer zielen, steeds meer vreugd, 27 november 2016

Dank voor jullie meeleven en gebed!
Met de meest hartelijke groeten.
Hart van Osdorp.Stuur door naar een vriend!
Ken je iemand die je graag op de hoogte zou willen brengen van deze nieuwsbrief van Hart van Osdorp? Stuur dan deze e-mail door!
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier