Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Miranda
Creer datum:
22-01-2016 18:57:42
HUMOR
Ook in 2016 toch nog humoristische verhaaltjes
Auteur: Miranda Creer datum: 22-01-2016 18:58:52 Laatst gewijzigd: 22-01-2016 19:02:27
Schaats-humor

IJsmeester zakt door ijs

ANKEVEEN -
IJsmeester Jaco de Jeu van ijsclub De Blauwe Beugel in Rijsenhout is vrijdag zelf door het ijs gezakt. Op de Ankeveense plassen schatte de natuurijscodinator de dikte van de ijsvloer te optimistisch in. Zijn schaatsmakkers konden hem - liggend op het ijs - na enkele minuten uit het water trekken.
De Jeu wilde met een groepje een schaatstocht maken over de Ankeveense plassen nabij Hilversum, hoewel het natuurijs op veel plaatsen nog volstrekt onbetrouwbaar is. ,,Meestal weet onze natuurijscordinator uitstekend de juiste route te kiezen, maar ditmaal was het ijs cht veel te dun'', aldus zijn geschrokken schaatsmakker Paul de Jong.
Het was vrijdag voor schaatsers voorlopig de laatste kans om op natuurijs te schaatsen. Zaterdag verdwijnt de vorst uit Nederland, verwachten de weerdiensten.

De Telegraaf 22-01-16
Auteur: Reporter Creer datum: 8-04-2016 14:32:08
arbeids-humor

„Meeste werknemers doen alsof ze werken”


Vergaderingen zijn zinloos en in ondernemingen wordt te weinig gewerkt. Dat stelt de Duitse organisatiedeskundige Lars Vollmer, die over dit thema het boek ”Weer aan het werk” schreef. De Süddeutsche Zeitung interviewde Vollmer.

Met zijn stelling dat er te weinig wordt gewerkt, bedoelt Vollmer niet „dat we te kort op kantoor zijn, maar dat we grotendeels in organisaties werken, waarin mensen systematisch van het werk worden gehouden.” Onder „echt werk” verstaat de Duitser „werk voor anderen, al het andere is slechts bezigheid.” Werk heeft volgens hem altijd een externe betrekking, het gaat om een prestatie voor een klant, om het oplossen van een probleem. „Maar in veel organisaties raakt dat zo op de achtergrond dat de meeste werknemers al het mogelijk doen, behalve werken. Ik stel: ze doen alsof ze werken.”

Als klassiek voorbeeld van dit ”businesstheater” noemt Vollmer de vergadering, waarin zoveel rollen worden gespeeld dat de gehele bijeenkomst „een opvoering op zichzelf is.” Bij veel vergaderingen gaat het niet om het organiseren van werk, maar „veel meer om het duidelijk maken van de hiërarchie.” Daarom vormt die het „voornaamste werkspel”, aldus de organisatiedeskundige die ook een voorstel doet om weer tot de kern terug te keren. „En goed begin zou zijn om alle managementpraktijken die in de loop der jaren en decennia zijn ontstaan, in twijfel te trekken. De meest kan men eenvoudig vergeten.”

Reformatorisch Dagblad 08-04-16
Auteur: Reporter Creer datum: 5-08-2016 18:25:06
terreur-humor

Conducteur vangt woord 'bom' op: treinverkeer korte tijd plat


ANP
Op last van de politie reden er vanmiddag korte tijd geen treinen tussen Rotterdam Centraal en Lombardijen. Reden was een mogelijke bommelding.
,,Een conducteur hoorde drie mannen in een andere taal praten en dacht het woord 'bom' te horen'', vertelt een politiewoordvoerder. ,,We gaan nu met de mannen in gesprek.''

De drie mannen bleken geen bom in hun bagage te hebben. Ze zijn na een gesprek met de politie weer vrijgelaten. Het treinverkeer is inmiddels weer op gang gekomen.

PZC 05-08-16
Auteur: Reporter Creer datum: 18-08-2016 13:14:09
nogmaals terreur-humor

Vuurwapen in kofferbak blijkt waterpijp

De Rotterdamse politie is in de nacht van woensdag op donderdag op een wel heel bijzondere waterpijp gestuit. Een agent vermoedde dat op de Nieuwe Binnenweg een vuurwapen in de kofferbak van een auto werd gelegd.

Toen de wagen op de Tjalklaan aan de kant werd gezet, bleek het niet om schietgerei, maar om een shishapijp te gaan.

"Mensen, hier kan je ECHT niet mee over straat in deze tijd", twittert de wijkagent die de auto controleerde.


Met een shishapijp wordt gearomatiseerde pijptabak gerookt. Dat gebeurt in speciale restaurants en cafés, de zogeheten shishalounges. Het ritueel komt uit het Midden-Oosten.

Een pijp in de vorm van een M16? Dat is niet verboden, laat de politie weten. "Maar niet iets om midden in de nacht mee te pronken op de Nieuwe Binnenweg. Dat is levensgevaarlijk zelfs."

De eigenaar van de shishapijp heeft er inmiddels afstand van gedaan. Na een preek van de politie mocht de groep mannen die met het ding rondreed weer naar huis.

Rijnmond 18-08-16
Auteur: Reporter Creer datum: 16-09-2016 15:04:21
Kerkelijke-humor:

Kerk in Veenendaal sluit aan bij winkelopenstelling op zondag


Gerald Bruins

‘Alles hier is gratis ... betaald is er al!’ Het is de slogan waarmee de Oude Kerk in Veenendaal meedoet aan de openstelling van winkels in de plaats, komende zondag.

Veenendaal

De gemeente rekent zich tot de Gereformeerde Bond, een behoudende stroming binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Haar monumale kerkgebouw staat aan de Markt, precies in het centrum van de Utrechtse plaats.

Na de reguliere ochtenddienst houdt de gemeente om 12.00 uur ‘Samen zingen op de Markt’, een laagdrempelige dienst met een spreker en veel zang.

Voor aanvang schenkt de kerk koffie voor iedereen, kerkgangers en winkelend publiek, vertelt Elze van Kooten, lid van het evangelisatieteam van de Oude Kerk.

Het gemeentebestuur besloot eerder dit jaar dat de winkels in Veenendaal maximaal zes keer per jaar op zondag open mogen, bij bijzondere gelegenheden. Zo’n aanleiding is er nu met de jaarlijkse Lampegietersweek, een cultureel festival. Het is de eerste keer dat de winkels op zondag hun deuren openzetten.

‘In plaats van de winkelopening te veroordelen, willen wij er op een positieve manier op inspelen’, aldus Van Kooten.

hard tegen hard

Ze vertelt dat het tijdens de voorafgaande discussie over de zondagopenstelling van winkels hard tegen hard is gegaan in Veenendaal. ‘Mensen konden elkaar bijna niet meer verstaan. Natuurlijk hadden wij liever gezien dat de winkels op zondag dicht zouden blijven, maar nu het zover is, willen we de God van onze kerk positief neerzetten.’ De lokale media namen de kop boven een persbericht van de kerkelijke gemeente over: Oude Kerk werkt mee aan zondagsopenstelling.

‘Dat leverde positieve reacties op’, vertelt Van Kooten. ‘Christenen kwamen nu eens niet in het nieuws als mensen die overal tegen zijn en alles willen tegenhouden.’

Als de winkels dan toch opengaan, kunnen kerkgangers zich beter van hun beste zijde ­laten zien, vindt het lid van de evangelisatiecommissie. ‘In ieder geval moeten we voorkomen dat mensen met een scheef gezicht langs het winkelend publiek lopen om snel naar huis te gaan.’

Nederlands Dagblad 15-09-16
Auteur: Freek Creer datum: 1-11-2016 03:52:55
droge AOW humor:

'Verhogen van AOW-leeftijd zorgt juist voor betere gezondheid'

ANP
"Nóg langer doorwerken", "met de rollator naar het werk" en "geen auto meer leasen maar een scootmobiel leasen". Dit zijn drie voorbeelden van reacties op Twitter op de verhoging van de AOW-leeftijd. Maar de reacties hoeven niet per se negatief te zijn. Langer doorwerken heeft namelijk ook positieve gevolgen, zegt hoogleraar geriatrie Marcel Olde Rikkert.

"Allereerst: geld. Medewerkers verdienen meer geld door langer door te werken. De zorgkosten worden lager en het nationaal inkomen wordt hoger."
De AOW-leeftijd gaat over een aantal jaren verder omhoog. In 2021 is het nog 67, een jaar later wordt het 67 jaar en drie maanden. De stijging is het gevolg van de nieuwste ramingen van de levensverwachting door het CBS.
"Ten tweede: de gezondheid." Olde Rikkert haalt hierbij twee onderzoeken aan, uit Frankrijk en de VS. "Uit deze onderzoeken, die onder honderdduizenden mensen zijn uitgevoerd, blijkt dat mensen een betere overlevingskans hebben en minder snel dement worden als ze langer werken."

Gepensioneerden gaan namelijk minder gezond leven. Ze worden minder actief en dikker. Door de leeftijd te verhogen, wordt de kans op dit gedrag kleiner.

Geen keuzevrijheid meer

Toch heeft het verhogen van de AOW-leeftijd volgens Olde Rikkert niet alleen maar positieve gevolgen. "Je zorgt er ook voor dat mensen zich verplicht voelen. Dat is een heikel punt voor de overheid, want er ontstaat veel stress omdat de keuzevrijheid van de ouderen wordt weggenomen."

Daarom pleit Olde Rikkert voor een getrapt pensioen: mensen niet in een keer met pensioen laten gaan, maar in stapjes. "Laat ouderen twee of drie dagen werken en geef ze de andere dagen ruimte voor ontspanning en ontwikkeling van sociale relaties. Dat maakt uiteindelijk de overstap naar het pensioen makkelijker."
Eind jaren 50 had een 65-jarige persoon nog vijftien jaar te leven. Nu is dat 20 jaar en in 2060 zal het 25 jaar zijn.
Jan Latten, CBS
De AOW-leeftijd wordt gebaseerd op de gemiddelde levensverwachting van de Nederlander. Die wordt steeds hoger. "We leven gemiddeld gewoon langer", vertelt Jan Latten van het CBS. "Die stijging is een trend en zien we al langer."
"Eind jaren 50 had een 65-jarige persoon nog zo'n vijftien jaar te leven. Nu is dat 20 jaar en in 2060 (als de twintigers van nu 65 zijn), dan zal dat 25 jaar zijn."

Volgens Latten is er geen enkele aanleiding om te denken dat de levensverwachting in de toekomst lager wordt. "In tegendeel: die wordt alleen maar hoger."

NOS 31-10-16
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier