Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Johan
Creer datum:
24-04-2015 15:13:59
Niet te geloven...
Ook in 2015 weer ongelofelijke verhalen
Auteur: Johan Creer datum: 24-04-2015 15:14:37
Eis: zes maanden cel voor kerkelijk vrijwilligerswerk

ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft een man die hielp bij de videoregistratie van kerkdiensten, veroordeeld voor uitkeringsfraude.

Dat meldt advocaat Sidney Smeets van Spong Advocaten. Volgens Smeets gaat het om een man van Syrische afkomst, die oorspronkelijk cameraman was, maar tevergeef probeert werk te vinden in die branche. Hij kreeg voor zijn kerkenwerk alleen een kilometervergoeding.

De man stelt dat hij nooit een geheim heeft gemaakt van zijn vrijwilligerswerk, en dat er ook nooit een punt van is gemaakt. 'Omdat hij er niks mee verdient, heeft hij het ook nooit opgegeven', aldus Smeets.

Daarnaast hielp de man zijn moeder met het verhuren van een huis, toen zijn broer vast kwam te zitten. Ook daarvoor heeft hij geen inkomen ontvangen, claimt Smeets. 'Wel kreeg hij af en toe een gift van zijn familie, bijvoorbeeld als zijn kinderen geen schoenen hadden.' De man erkent dat hij deze gift had moeten opgeven, zodat zijn uitkering gekort had kunnen worden.

Het Openbaar Ministerie vond de strafeis van een half jaar cel nog mild, volgens Smeets. 'Het OM zei: volgens de richtlijn had ik 12 maanden moeten eisen.' Smeets vindt die eis exorbitant, omdat het vrijwilligerswerk 'geen enkele invloed had op de uitkering'.

De rechter oordeelde aanmerkelijk milder, meldt Smeets: 240 uur werkstraf, waarvan 140 voorwaardelijk. Daarmee staat de man, die werkzoekend is, nu officieel te boek als 'uitkeringsfraudeur'.

De zaak stamt overigens uit 2012, maar werd pas donderdag behandeld.

Een woordvoerder van de rechtbank in Almelo vermoedt dat het om een uitspraak van de politierechter gaat, en dat de uitspraak daarom niet openbaar toegankelijk is.

geplaatst:Nederlands Dagblad
24-04-2015 - 11.00

auteur:Rien van den Berg
Auteur: Johan Creer datum: 26-05-2015 14:30:38

Keniaan biedt Obama veestapel in ruil voor hand dochter


Vijftig koeien, zeventig schapen en dertig geiten. Dat heeft de Keniaan Kiprono over heeft voor de oudste dochter van de Amerikaanse president Barack Obama. Dat schrijft The Nairobian.

De advocaat wil de deal sluiten als de Amerikaanse president in juli een staatsbezoek brengt aan zijn land. Hij hoopt dat Obama zijn dochter Malia (16) dan meeneemt.

„Ik raakte in haar genteresseerd in 2008. Sindsdien ben ik niet meer met een vrouw uit geweest en beloof ik haar trouw te blijven”, aldus Kiprono. Hij zegt niet te handelen vanuit een opwelling maar echt van haar te houden.

Reformatorisch Dagblad 26-05-15
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier