Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Reporter
Creer datum:
3-01-2015 21:16:10
EURO 2015
Daalt euro verder ?
Auteur: Reporter Creer datum: 3-01-2015 21:17:07

Euro start 2015 met stevige daling

ANP

De euro is het nieuwe jaar begonnen met een stevige daling ten opzichte van de dollar. De koers zakte vrijdagochtend naar het laagste niveau sinds juni 2010.

De waarde van de euro daalde in de vroege ochtendhandel naar 1,2035 dollar, tegen 1,2145 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op oudjaarsdag. De euro was een jaar geleden nog ongeveer 1,38 dollar waard.

De stijging van de dollar hangt samen met het herstel van de Amerikaanse economie en het vooruitzicht dat de rente in de Verenigde Staten waarschijnlijk in de loop van 2015 wordt verhoogd. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan maakt de Europese Centrale Bank (ECB) zich juist op voor nieuwe maatregelen om de zeer lage inflatie in de eurozone te stimuleren.

ECB-president Mario Draghi gaf vrijdag in een interview met de Duitse krant Handelsblatt nogmaals aan dat het risico op deflatie in de eurozone niet kan worden genegeerd. „De kans dat we niet aan ons mandaat van prijsstabiliteit kunnen voldoen is nu groter dan zes maanden geleden”, stelde hij. „We treffen voorbereidingen om de omvang en de snelheid van onze maatregelen begin 2015 aan te passen, als de inflatie te lang te laag lijkt te blijven. Daarvoor is unanieme steun binnen het ECB-bestuur.”

De ECB komt op 22 januari mogelijk met meer details over de nieuwe maatregelen. Daarbij moet duidelijk worden of de centrale bank ook staatsobligaties van eurolanden gaat opkopen. Tegen die stap bestaat veel weerstand, onder meer binnen de centrale banken van Duitsland en Nederland.

Het vooruitzicht op verdere steunmaatregelen stimuleerde ook vrijdag de vraag naar Europese staatsobligaties, waarbij vooral Italiaanse en Spaanse leningen in trek waren. Het renteverschil tussen Spaanse en Duitse tienjaarsleningen zakte daarbij tot het laagste niveau sinds 2010.

Ref.Dagblad 02-01-15
Auteur: Reporter Creer datum: 27-01-2015 11:40:24
Euro nu in teken van politiek spel

Enrique Diaz

De aandacht in valutaland verschuift nu naar de politiek. Syriza heeft in Griekenland een grote verkiezingsoverwinning geboekt en kan daardoor een nieuwe regering gaan vormen.
En, omdat er geen nieuwe aankondigingen van de kant van de ECB te verwachten zijn, verwachten wij dat de handel in de euro vooral bepaald zal worden door de kans op een akkoord tussen de regering Syriza en de autoriteiten in de eurozone.
Tot dan toe waren alle ogen gericht op de bekendmakingen van de ECB afgelopen donderdag. En Draghi stelde de markt niet teleur. Twee en een half jaar lang verklaarde hij er "alles aan te zullen doen dat nodig is" om de euro te beschermen en eindelijk kwam de ECB over de brug.
Het langverwachte kwantitatieve verruimingsprogramma (QE) werd gelanceerd. De omvang van het programma was groter dan verwacht, maar het niveau van risicoverdeling onder de Europese landen was lager dan verwacht.
In een typisch geval van "sell the rumour, then sell the news" reageerde de markt met een scherp lagere euro, die naar een nieuw elfjaars laagtepunt dook, een verlies van 3% ten opzichte van de dollar. De gemeenschappelijke munt trok alle grote munten mee omlaag tegenover de dollar, die tussen de 1% en 3% tegenover de meeste G10-valuta steeg naar verse toppen in de huidige cyclus.
Zoals gezegd waren de reacties in detail op het QE-programma van de ECB verdeeld. Belangrijk is dat de omvang van het opkoopprogramma tamelijk groot is. Met ingang van maart zal de ECB obligaties gaan opkopen ter waarde van €60 miljard per maand, meer dan de €50 miljard waar de markten tot dan toe op rekenden.
Het programma loopt tot eind september 2016, maar kan worden verlengd wanneer de inflatie niet is teruggekeerd op het gewenste niveau. Naar onze mening is het gewicht van deze open-einde-constructie door de financile pers niet voldoende op waarde geschat. De totale omvang zal er daardoor oplopen tot ten minste €1200 miljard, waarschijnlijk zelfs meer.
Aan de andere kant, als concessie aan Duitsland en Nederland - die actief tegen het programma hebben geageerd - wordt slechts 20% van de obligaties opgekocht onder een regime van gemeenschappelijke risicoverdeling. Met andere woorden, 80% van de obligatieaankopen zal gebeuren door de nationale centrale banken.
Natuurlijk is 20% meer dan niets en hoe dan ook zal dit technische detail geen onmiddellijk effect hebben op de effectiviteit van het programma. Maar deze concessie – afgedwongen door Duitsland – onderstreept het gebrek aan commitment voor een brede Europese financile politiek en bij gebrek daaraan zullen de markten blijven twijfelen aan de levensvatbaarheid van de gemeenschappelijke munt op de lange termijn.

Enrique Diaz-Alvarez is chief risk officer en staat aan het hoofd van het analistenteam van Ebury in New York. Vanwege zijn gedrevenheid, passie en gedegen kennis, wordt Enrique door Bloomberg erkend als een van de meest accurate voorspellers van de marktbewegingen.

Fin.Dagblad 27-01-15
Auteur: Reporter Creer datum: 20-03-2015 16:32:09
Is euro weer koopwaardig?
door Laurens Maartens

De volatiliteit op de valutamarkten is vorige week naar ongekende hoogte gestegen. Hoogtepunt was afgelopen woensdagavond. Direct na de toespraak van Fed-president Yellen steeg de euro even tot boven de $ 1,10.

Een beweging van maar liefst 5%. Het lijkt er nu op dat de valutamarkt is verdeeld in twee kampen. Het eerste blijft vasthouden aan een verdere verzwakking van de euro tegenover de Amerikaanse dollar. Het andere kamp, waar onder meer de Britse bank HSBC behoort, gaat er van uit dat we de bodem in de euro hebben gezien. HSBC adviseert al voorzichtig om weer euro’s te kopen. Feit is dat telkens wanneer Amerikaanse rente werd verhoogd de greenback juist verzwakte. Technische analisten roepen de afgelopen dagen ook hard dat de euro oversold is.

Zelf behoor ik nog steeds tot het eerste kamp. Ik denk nog steeds dat we naar pariteit koersen, n euro voor n US dollar. Goldman Sachs verwacht dat er in september al pariteit wordt bereikt. De zakenbank gaat nog verder. Ze verwacht dat ultimo 2017 de euro nog maar op 80 dollarcent staat.

Shortsqueeze

Dat de dollar na de verklaringen van Yellen zo krachtig terugviel, is volgens mij te verklaren uit het feit dat nog steeds de overgrote meerderheid long zit in de dollar en short in de euro. De voorzitter van de Fed liet, zoals verwacht, het woordje ‘geduldig’ vallen in haar toelichting op het Amerikaanse rentebesluit. Dat zet de deur open na een renteverhoging die in juni al kan worden doorgevoerd.

Velen in de markt waren al van een snelle renteverhoging uitgegaan. Dat de Fed echter de verwachting over de economische groei in de VS naar beneden bijstelde was een verrassing. Bovendien begint de Fed zich zorgen te maken over de dure dollar. Juist dit laatste maakte partijen die short zaten in de euro nerveus. Zij kozen eieren voor hun geld en verkochten hun dollars en kochten euro’s waardoor de euro weer even de $ 1,1046 aantikte. Daarna krabbelde de dollar weer op en daalde de euro dus weer.

De lichten staan voor de Amerikaanse economie nog steeds op groen ondanks een iets voorzichtige Fed. Europa zit nog steeds volop in de problemen. Er lijkt maar geen licht aan het eind van de tunnel te gloren. Griekenland blijft maar aanmodderen. In plaats dat er aan een definitieve oplossing wordt gewerkt discussiren wij in Europa liever over de wel of niet opgestoken middelvinger van de Griekse minister van Financin. Wederom zijn we drukker met de bijzaken dan de hoofdzaken. Griekenland blijft intussen maar dwarsliggen. De kans dat Griekenland voor eind april aan de verplichtingen voldoet om nog krediet te krijgen uit het lopende hulpprogramma, is erg klein.

Blijkbaar voelt de Griekse premier Tsipras zich gesteund. Zou Poetin de afgelopen week, toen hij werd ‘vermist’, hebben genoten van de Griekse zon? Het is een publiek geheim dat Rusland klaar staat om Athene financieel bij te staan om zo een wig te drijven in het Westen. Dit maakt het Griekse drama voor Europa alleen maar groter. Het is wachten op de finale acte. Wat verder nog opviel was de Noorse kroon die aansterkte, doordat de Noorse centrale bank tegen alle verwachtingen in, de rente ongemoeid liet. De Noorse centrale bank onttrekt zich daarmee volledig aan de valutaoorlog die overal elders volop woedt. Maar die beslissing was eigenlijk wel logisch, want de economische situatie in Noorwegen is gezond en ook de inflatie bevindt zich op een prima niveau. En het zou me niets verbazen als we de Noorse kroon nog sterker zien worden in de komende tijd.

Foto: Eigen grafiek


Een heel ander beeld zien we als we naar de Singaporese dollar kijken. Die munt wordt vaak gebruikt als wasmachine voor de Aziatische valuta. Veel Aziatische zijn immers niet vrij verhandelbaar. Ook in Azi overheersen de zorgen over een achterblijvende economische groei. Veel Aziatische centrale banken hebben de rente verlaagd. Wie nog durft te stellen dat er geen valutaoorlog woedt, moet zich nog maar eens achter de oren krabben. Vrijwel alle centrale banken op de wereld draaien volop aan de knoppen om elkaar de tent uit te vechten onder mom om de binnenlandse inflatie en economische groei aan te wakkeren. Mede daardoor staat de Singaporese dollar onder druk.

Telegraaf 20-03-15

Laurens Maartens is valuta-expert bij de Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij (www.nbwm.nl). Hij is zijn loopbaan begonnen bij de Zwitserse bank UBS in 1998. Sindsdien is hij werkzaam geweest bij verschillen partijen in zowel binnen- als buitenland. Hij geeft commentaar op de actuele valutaontwikkelingen in kranten, op websites en op de radio. Daarnaast verzorgt hij lezingen en trainingen voor ondernemers op het gebied van valutamanagement. Daarbij drukt hij deelnemers op het hart om vooral te kiezen voor eenvoudige en goedkope valutaproducten.

Auteur: Johan Creer datum: 4-05-2015 16:49:01
Euro redt het zo niet’

door Bernand Vogelsang

De euro is in z’n huidige vorm gedoemd om te mislukken. Als de eurolanden daadwerkelijk willen dat hun gezamenlijke munt gaat overleven, dan moeten zij hard ingrijpen.
Dat heeft de Amerikaanse multimiljardair Warren Buffett afgelopen weekeinde in Omaha laten weten tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway.
Tijdens die door ruim 40.000 aandeelhouders bezochte bijeenkomst gaf Buffett aan dat de eurolanden hun economien meer met elkaar in lijn moeten brengen. Nu zijn er grote verschillen in concurrentiekracht tussen de noordelijke en zuidelijke landen binnen de eurozone. Bovendien worstelen de Zuid-Europese landen met een pijnlijk hoge jeugdwerkloosheid.
Buffetts rechterhand Charlie Munger voegde er aan toe dat sommige landen nimmer tot de euro hadden mogen toetreden. „Het is als een bedrijf starten met je dronken en luie zwager”, zei Munger. Hij wilde geen namen van landen noemen, maar het was duidelijk dat hij hierbij onder meer op Griekenland doelde.
Regels
Volgens Buffett moeten alle eurolanden zich voortaan strikt aan de regels gaan houden. Hij wees er daarbij op dat niet Griekenland, maar nota bene Duitsland en Frankrijk zich in 2005 niet hebben gehouden aan het Europese Stabiliteitspact dat de euro had moeten beschermen.
Desondanks geeft Buffett de euro het voordeel van de twijfel. „Er zijn gebreken. Het ontwerp is niet perfect. Maar dat betekent niet dat die gebreken niet gecorrigeerd kunnen worden”, benadrukte hij. „Er zijn veranderingen nodig. Want zeker is dat de euro in de huidige vorm niet gaat werken.”
In de CenturyLink Center in Omaha zaten Buffett (84) en Munger (91) zaterdag vijf uren op hun praatstoel. Met voldoende cola en snoep binnen handbereik maakten zij een energieke indruk. Ook hun opkomst in de arena was vrij uniek. Nadat het lied With a little help from my friends in de versie van Joe Cocker had geklonken en er confetti was neergedaald, stelde Buffett zichzelf voor aan de naar Omaha gekomen beleggers. „Ik ben Warren en dit is Charlie. Wij werken samen.”
Buffett en Munger lijken ondanks hun hoge leeftijd bepaald niet van plan om met pensioen te gaan. Mits Buffett gezond blijft, is het volgens zijn bridgevriendin Carol Loomis (85) zelfs niet uitgesloten dat hij er nog vijf tot tien jaar aan vastplakt als baas van Berkshire Hathaway. „Warren wordt niet gedreven door geld, maar door zijn wens om Berkshire Hathaway verder uit te bouwen. En hij heeft er nog steeds plezier in”, aldus Loomis, die sinds 1967 bevriend is met Buffett en ook een boek over hem heeft geschreven.
Het ’orakel van Omaha’ staat inmiddels een halve eeuw aan het roer van Berkshire Hathaway, dat belangen heeft in circa tachtig bedrijven, waaronder American Express, Coca-Cola en IBM. Buffett en de Braziliaanse investeerder 3G kwamen vorige maand ook in het nieuws door sauzenmaker Heinz samen te voegen met voedingsmiddelenconcern Kraft.
Intussen vragen sommige aandeelhouders van Berkshire Hathaway zich echter af wat er gaat gebeuren als Buffett en Munger plotseling zouden wegvallen. Munger probeerde die zorgen weg te nemen. „Ook als Warren en ik er niet meer zijn, zal het goed blijven gaan met Berkshire.”
Volgens Buffett heeft dat te maken met de bedrijfscultuur van Berkshire Hathaway, waar geen ruimte is voor uitspattingen. In dat opzicht hekelde hij bepaalde andere bedrijven, waar falende topmannen megabonussen ontvangen. „Ik zie nog steeds veel fout gaan.”
Rond de bijeenkomst vonden enkele protestacties plaats. In Omaha was een spandoek te zien waarop de milieuvervuiling door Berkshire’s bedrijven aan de kaak werd gesteld. Ook piloten van dochter NetJets voerden actie. Maar Buffett maakte zich er niet druk over. „In vijftig jaar ben ik bij onze bedrijven slechts drie keer met een staking geconfronteerd.”
’Beter dan communisme’
Vice-voorzitter Charlie Munger van Berkshire Hathaway staat bekend om zijn gepeperde uitspraken. Toen Munger afgelopen weekeinde op het ’Woodstock van het kapitalisme’ in Omaha werd geconfronteerd met een aandeelhouder die vraagtekens plaatste bij het schrappen van ongeveer 7000 banen bij sauzendochter Heinz, zat hij bepaald niet om woorden verlegen. Volgens Munger is communisme, zoals in de vorige eeuw in Rusland, namelijk het alternatief. „Maar dat werkte daar niet.”

Telegraaf 04-05-15
Auteur: maryann Creer datum: 12-06-2015 12:56:09
Hallo, ik ben mevrouw Maryann Alfredo een onderhandse lening geldschieter die leven geeft tijd mogelijkheid leningen. Je moet een dringende lening om uw schulden te wissen of u een vermogen lening om uw bedrijf te verbeteren nodig? Ben je al door banken en andere financile instanties ingeschakeld? U hebt een consolidatie of een hypothecaire lening? Zoek niet verder, want we zijn hier voor al uw financile problemen in het verleden. We lenen geld aan mensen die behoefte hebben aan financile steun, dat een slecht krediet hebben of behoefte aan geld om rekeningen te betalen, om te investeren in het bedrijfsleven tegen een tarief van 2%. Ik wil dit medium gebruiken om te informeren dat wij een betrouwbare hulp en de begunstigde en bereid om u te bieden een lening zal zijn. Dus contact met ons op via e-mail naar: (maryannalfredo@outlook.com)
Auteur: Geert Creer datum: 30-11-2015 14:28:18


Euro daalt verder

| ANP
De waarde van de euro ten opzichte van de dollar ging maandagochtend verder omlaag. Beleggers speculeren op nieuwe stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB), die naar verwachting donderdag worden gepresenteerd.

De euro zakte in de ochtendhandel tot een tussentijds dieptepunt van 1,0563 dollar. Dat is het laagste niveau sinds medio april. De Europese munt verloor deze maand in totaal circa 4 procent aan waarde. Dat is de sterkste achteruitgang in n maand sinds maart. Die maand begon de ECB met de omvangrijke aankoop van leningen bij financile instellingen, in een poging de inflatie in de eurozone aan te jagen.

In de markten wordt erop gerekend dat de ECB donderdag aankondigt dat dit programma wordt uitgebreid. Daarbij besluit de centrale bank mogelijk ook om de toch al bijzonder lage rente in de eurozone verder te verlagen.

ING-econoom Carsten Brzeski stelde maandag dat het onmogelijk lijkt voor ECB-president Mario Draghi om deze week niet met nieuwe maatregelen tegen de aanhoudend lage inflatie te komen. Door zijn uitspraken in de afgelopen weken, en de structurele zwakte van de Europese economie, zijn de verwachtingen rond nieuwe ingrepen volgens de Duitse econoom inmiddels zo hoog opgelopen dat alleen de vraag resteert welke vorm de nieuwe maatregelen krijgen.

Brzeski verwacht dat de ECB het belangrijkste rentetarief in de eurozone verlaagt naar nul procent, of minder. De zogeheten herfinancieringsrente bedraagt nu 0,05 procent. Daarnaast gaat de nu al negatieve depositorente volgens hem verder omlaag en wordt het opkoopprogramma licht uitgebreid.

Reformatorisch Dagblad 30-11-15
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier