Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Freek
Creer datum:
3-01-2015 20:46:10
SCHAKEN 2015
Haalt Poetin bakzeil ?
Auteur: Freek Creer datum: 3-01-2015 20:47:29
Koenders: Poetin zoekt uitweg uit crisis

ANP

De Russische president Vladimir Poetin is op zoek naar „een uitweg” uit de crisis die is ontstaan door de Russische interventie in Oekrane. Hij komt een „tikkeltje in het nauw” door westerse sancties.

Dat stelde minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken zondag in het tv-programma Buitenhof. „Hij (Poetin - red) probeert heel voorzichtig - tactisch - de onderhandelingen weer op gang te brengen.” Welke uitgang Poetin zoekt, is volgens hem nog onduidelijk.

Rusland annexeerde begin dit jaar de Krim en intervenieerde in het oosten van Oekrane. Daarna namen de Verenigde Staten en de Europese Unie diverse strafmaatregelen tegen het Kremlin.

Volgens Koenders beginnen die sancties te werken. „Je ziet hoe die economie in elkaar zakt, die roebelcrisis aan de orde is.” Kapitaal ontvlucht Rusland massaal en de Russische munt wordt steeds minder waard.

Koenders staat een buitenlandse politiek van „vuist en open hand” voor. Volgens hem moet de NAVO versterkt worden, maar moet er tegelijk met de machthebbers in Moskou worden gesproken. „We moeten de militaire en politieke contacten met Rusland weer gaan opbouwen.”

Aan de sancties moet voorlopig worden vastgehouden „totdat er iets veranderd is”, aldus de PvdA-minister.

Reformatorisch Dagblad 29-12-14
Auteur: Reporter Creer datum: 28-02-2015 13:36:01
Tegenstander Poetin vermoord, wereld geschokt

ANP/RTR

De Russische oppositiepoliticus en oud-vicepremier Boris Nemtsov is vrijdagavond in het centrum van Moskou doodgeschoten. Nemtsov, die meermaals in het openbaar kritiek uitte op de Russische president Poetin, werd met vier schoten vanuit een auto om het leven gebracht toen hij op een brug liep. Nemtsov was 55.

Er zou zijn geschoten vanuit een witte auto. Volgens de politie waren er op dat moment drie witte auto’s op de brug. Ze zijn getraceerd en dat leidde tot niets, meldden Russische media op basis van de politie.

Poetin veroordeelde de moord. Hij zei dat het lijkt alsof Nemtsov in opdracht is vermoord. Het zou „een provocatie” kunnen zijn. Nemtsov heeft volgens de BBC eerder deze maand in een Russisch artikel gezegd dat hij bang was dat Poetin hem zou laten vermoorden. Een woordvoerder van Poetin zei dat Nemtsov geen bedreiging was voor Poetin.

Internationaal is er geschokt gereageerd op de moord. De Amerikaanse president Obama roept Rusland op om een „snel, onpartijdig en transparant onderzoek” uit te voeren en de dader te berechten. Voor de Oekraense president Petro Porosjenko was het „moeilijk te geloven” dat Nemtsov is vermoord. Die was een aanhanger van de pro-westerse koers in Oekrane. Europees Commissaris Frans Timmermans schreef op Facebook dat hij „geschokt” is door de dood van Nemtsov.

Een mars tegen de crisis in Oost-Oekrane die voor zondag gepland was in Moskou is afgelast. Nemtsov steunde de mars. In plaats van de betoging willen de organisatoren een bijeenkomst houden om hem te herdenken.

Reformatorisch Dagblad 28-02-15
Auteur: Reporter Creer datum: 13-03-2015 13:02:45 Laatst gewijzigd: 13-03-2015 13:06:31
Poetin is niet dood, hij leeft!

De Russische president heeft een ontmoeting gehad met de leider van het hooggerechtshof. Het Kremlin levert er zelfs een foto bij. Eerder verklaarde een woordvoerder van de regering al dat Poetin kerngezond en hard aan het werk is.

Het zijn allemaal pogingen om de buitenwereld te laten zien dat er niets aan de hand is met de Russische president. En dat er niets klopt van de geruchten dat Poetin ziek zou zijn of misschien zelfs wel dood. "Mooie pogingen maar dat zegt als zodanig nog helemaal niks. We zien nergens aan dat de foto vandaag is geschoten", is de eerste reactie van correspondent David Jan Godfroid.
Oorzaak

De geruchten over de toestand van Poetin begonnen nadat hij zich al ruim een week niet meer had laten zien. De laatste keer dat Poetin voor de camera's verscheen was op 5 maart, toen hij de Italiaanse president Renzi ontving in Moskou. Daarna bleef het ongewoon stil. Bij een aantal ontmoetingen liet hij verstek gaan en hij zegde zelfs een geplande reis naar Kazachstan af.

Toen vervolgens een woordvoerder van de Kazachstaanse regering liet ontvallen dat Poetin ziek zou zijn was de geruchtenstroom niet meer te stoppen," Volgens David Jan Godfroid heeft het Kremlin het een beetje aan zichzelf te danken. "Op de speculaties wordt niet direct gereageerd. Het feit dat het Kremlin zo op slot zit maakt dat de speculaties alleen maar toenemen."

"Het feit dat het Kremlin zo op slot zit maakt dat de geruchten alleen maar toenemen"


Speculaties

Naarmate de tijd verstrekt worden de verhalen over de toestand van Poetin steeds gekker. De Russische leider had een griepje, last van zijn rug, een beroerte en zou zelfs dood zijn. Er zou een paleis revolutie plaatsvinden; een strijd om de macht in het Kremlin en Poetin zou daarvan het slachtoffer zijn. Er is ook een verhaal dat de Russische president met zijn vriendin naar een kliniek in Zwitserland was afgereisd voor de geboorte van hun zoon... "

Alles kan waar zijn, er is nergens bewijs voor, aldus David Jan Godfroid. "Als het over de president gaat houdt iedereen in het Kremlin de lippen stijf op elkaar." De foto van de ontmoeting van de president met de leider van het hooggerechtshof zegt nog niets en ondertussen is Poetin nog steeds niet in het openbaar verschenen.

NOS 13-03-15

Auteur: Johan Creer datum: 12-05-2015 21:40:38
Kerry voor het eerst in twee jaar weer in Rusland

Minister Kerry van Buitenlandse Zaken is in Sotsji voor een ontmoeting met de Russische president Poetin. Het is voor het eerst sinds mei 2013 dat Kerry weer voet op Russische bodem zet.

Afgelopen zaterdag, toen Rusland de overwinning op nazi-Duitsland vierde, waren de Amerikanen er niet bij uit protest tegen de annexatie van de Krim en de houding van Rusland in Oost-Oekrane. Kerry legde vandaag wel een krans bij het oorlogsmonument in Sotsji.

Het is Kerry in Sotsji vooral te doen om een ontmoeting met Poetin. Hij sprak ook vier uur met zijn Russische collega Lavrov, maar zij hebben regelmatig contact. Het gaat hem in Sotsji vooral om de ontmoeting met Poetin.
'Man die beslissingen neemt'

"Het is belangrijk om de man te spreken die de beslissingen neemt", zei een hoge Amerikaanse ambtenaar tegen The New York Times. "We kunnen misschien zaken doen, als ze belangstelling hebben."

Als het om Oekrane gaat, staan Rusland en Amerika nog steeds recht tegenover elkaar. Maar het lijkt er op dat de Verenigde Staten op een paar andere punten vooruitgang hopen te boeken. Zo proberen ze Rusland te overtuigen om de Syrische president Assad niet langer te steunen.
Iran

Daarnaast zou Kerry de Russen willen overtuigen om toch geen geavanceerd luchtverdedigingssysteem aan Iran te leveren. Rusland wil S-300 raketten aan Teheran leveren. Maar daarmee zou de islamitische republiek zijn kerncentrales kunnen verdedigen tegen eventuele Amerikaanse luchtaanvallen.

Om aan te geven hoe belangrijk dat is voor Amerika, is ook Wendy Sherman bij de besprekingen. Zij is de belangrijkste Amerikaanse onderhandelaar bij de gesprekken met Iran.

NOS 12-05-15

Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier