Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Alex
Creer datum:
9-07-2014 19:04:44
Nederland Zingt vanaf de Zomer
Een nieuwe serie uitzendingen specifiek over het boerenbedrijf
Auteur: Alex Creer datum: 9-07-2014 19:04:52 Laatst gewijzigd: 9-07-2014 19:27:36
Nederland Zingt in de Zomer (1)

06 juli, 08:56

In juli en augustus gaat Nederland Zingt in de Zomer de boer op! Tijdens de zomerafleveringen gaan de presentatoren elke week met een andere boer of boerin in gesprek en dompelen ze zich volledig onder in het boerenleven.

In deze eerste zomeraflevering krijgt ds. Arie van der Veer een rondleiding op zorgboerderij Molenzicht. Boer Henri van der Meulen en zijn vrouw Nelleke zetten een aantal dagen per week hun deuren open voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Op de boerderij kan in eigen tempo allerhande werk gedaan worden: koeien voeren, fietsen repareren, kunstwerken van speksteen maken... Maar even knuffelen met de ezel of een lammetje is natuurlijk ook mogelijk, want dieren zijn er te over!

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang vanuit onder andere de Grote of St. Michalskerk in Zwolle.

Meditatie uit Psalm 25 : 4 en 5

HEERE, maak mij Uw wegen bekend,
leer mij Uw paden.
Leid mij in Uw waarheid en leer mij,
want U bent de God van mijn heil;
U verwacht ik de hele dag.

tekst: Herziene Statenvertaling


j.graveland

echt een prachtige uitzending ,zo zie je mensen gelukkig zijn in hun situatie !

8 juli 2014, 18:58

Julia

Prachtige uitzending. Wat zijn de mensen en dieren tevreden op de boerderij. En wat zien de dieren en goed verzorgd uit. Fijn dat jullie je draai gevonden hebben Henri en Nelleke met dit mooie werk. De mensen die aan het werk zijn genieten...Die haan is prachtig ha ha..

6 juli 2014, 19:28

Mia

Fantastisch dat deze mensen op een zorgboerderij kunnen leven, zodat ze nog een beetje zichzelf kunnun zijn. Goed dat boer en boerin zich hiervoor inzetten. Dank ook aan ds A vd Veer voor zijn meditatie. Goede zondag.

6 juli 2014, 15:56

Teresa De Bruyn

Mooi hoe deze mensen niet alleen zorgen voor de dieren maar ook voor kwetsbare mensen. Een familielid dat me erg dierbaar was en aan Altzheimer leed heeft ook de kans gehad om bij de boer te kunnen werken en ik denk dat hij daar gelukkig was. Mensen die tijd vrijmaken voor anderen zijn fantastisch mooie mensen. Bedankt voor uw mooi programma.

6 juli 2014, 09:59

http://www.eo.nl/geloven/programma/nederlandzingt/opzondag/aflevering-detail/nederland-zingt-op-zondag-070a121e5b/
Auteur: Alex Creer datum: 17-07-2014 19:57:23 Laatst gewijzigd: 17-07-2014 20:36:12
Nederland Zingt in de Zomer (2)

13 juli, 08:56

Arjan Lock steekt de handen uit de mouwen op de melkveeboerderij van Wout en Tineke van Dalfsen.

Midden in natuurgebied 'de Olde Maten' wonen Wout en Tineke van Dalfsen op een melkveeboerderij met de hoopvolle naam 'Eben Hazer': De Heer heeft ons geholpen en zal in de toekomst voor ons zorgen. Een prachtige belofte.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang.

Meditatie over 1 Samuel 7 : De Filistijnen verslagen in Mispa

vers 12: Toen nam Samuel een steen en plaatste die
tussen Mispa en Sen; hij gaf hem de naam: Eben Haezer
en zei: Tot hiertoe heeft de HEERE ons geholpen.

Vetaling: Herziene Statenvertaling

3 Reacties

Julia

Mooie uitzending weer...ik heb genoten van het mooie bedrijf en de goed verzorgde vrije dieren.

13 juli 2014, 21:16

Gea

Wat een mooie uitzending was het weer, en.....Arjan, wat kan jij het goed, trekt een overal aan, en helpt mee om de " vlaaien " op te ruimen, zo'n iemand mag ik graag zien, de liederen waren ook heel mooi. Een gezegende zondag verder. Op naar volgenden week.

13 juli 2014, 19:29

Sef Kicken

De uitzending is nog bezig, maar ik wil nu al reageren op de 2 prachtige Taize liederen die zojuist gezongen werden. Wat een spirituele kracht gaat van die liederen uit, zeer bijzonder! Zo ingetogen, zo verheffend...Toevallig heb ik beide liederen kortgeleden leren kennen, zij het in het Duits (Bei Gott bin ich geborgen) en in het Engels (In the Lord I will be ever thankful). Ik vond het ook een goed idee dat beide liederen in 3 talen gezongen werden (Nederlands, Duits en Engels). Zeer bedankt voor deze goede keuze! Ik luister ieder weekend naar "Nederland zingt".

13 juli 2014, 09:28

http://www.eo.nl/geloven/programma/nederlandzingt/opzondag/aflevering-detail/wout-en-tineke-van-dalfsen/
Auteur: Alex Creer datum: 25-07-2014 22:27:07

Nederland Zingt in de Zomer (3)

20 juli, 08:55

Ds. Wigle Tamboer trekt zijn overall aan om in het Noord-Brabantse Best op bezoek te gaan bij Kees Scheepens.

Kees Scheepens runt samen met zijn vrouw Frances een educatieboerderij. Kees fokt runderen en varkens, maar niet op de gebruikelijke manier: zo lopen zijn Black en Red Anguskoeien het hele jaar door in natuurgebied het Groene Woud. Kees biedt safaritochten aan door dit gebied en Wigle ervaart hoe dit eraan toegaat. In een golfkarretje gaan ze er samen op uit, op zoek naar de kudde.

Daarnaast worden er op de boerderij varkens gefokt van het bijna uitgestorven ras 'Duke of Berkshire'. Hier geen megastallen, maar voor elk varken een eigen wei, kuil voor een modderbad en vers stro. Bovendien heeft Kees een bijzondere visie op het verminderen van de ammoniakuitstoot: maak varkens zindelijk! Maar hoe doe je dat?

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang vanuit onder andere de Grote Kerk in Breda.

8 Reacties

Gea

Geachte EO. Waarom zijn de negatieve reactie's eraf? Wij hebben gisteravond ook gekeken naar Nederland zingt op zondag, waarom niet een balk onder in beeld, met de tekst, dit programma is al opgenomen geweest, maar wij zijn met onze gedachten bij de nabestaande, mogen ze alle Gods zegen ontvangen, en mogen ze zich dood de Heer gesterkt voelen.

21 juli 2014, 10:13

lieuwe zoodsma

Mooie uitzending, maar ik vond het ronduit schokkend dat het eerste lied dat werd getoond het lied 'Laat ons nu vrolijk zingen' zonder enige toelichting werd uitgezonden. Het was mijn inziens een kleine moeite geweest om een tekstbalk door het beeld te laten lopen, waarin werd gewezen op het eerder opnemen van deze uitzending. Dan had de EO tegelijkertijd uiting kunnen geven van de grote verslagenheid die heel Nederland in zijn greep heeft door de tragische vliegramp van vlucht MH17 in Oekraine!! Foei EO!!

20 juli 2014, 16:16

Julia

Ik heb GENOTEN van deze uitzending. Wat een genot om naar al die gelukkige, goed verzorgde vrije dieren te kijken. Heerlijk om een boer te zien die hart voor zijn dieren heeft...Heel leuk om te zien dat Wigle een dierenvriend is...Maar ook met een brok in mijn keel gekeken...als ik aan al de boerderij dieren in de vele mega stallen denk die geen dier meer zijn , maar alleen handelswaar...die zoveel mogelijk geld op moeten brengen en daardoor een zeer dieronvriendelijk leven hebben. Ik ga zeker een keer een kijkje nemen op de boerderij Walnoot en Wilg

20 juli 2014, 13:32

Hubert Bomann Emmerich Dtsl.

Heel intreressant,kann man den Betrieb auch besuchen ?

20 juli 2014, 12:02

Mia

Een goede uitzending met mooie muziek. Jammer dat de actualiteit niet aan bod kwam. Al was de uitzending al eerder opgenomen, dan nog had bv 1 minuut stilte met een passende tekst in beeld kunnen worden gebracht.

20 juli 2014, 11:32

m roelofsen

Ik vind het een indruk wekkend verhaal en ook deels persoonlijk erg herkenbaar toen!! in boekel en later uden en nog. ik zou graag met ons gezin man/vrouw en 1 zoon gebruik willen maken van de rondleiding op Walnoot @ Wilg|

20 juli 2014, 10:54

Lieven

Een ecologisch bemoedigende en zeer leerrijke uitzending. Maar gaarne wou ik een reactie kwijt over het citaat uit het Onze Vader dat (zoals zo dikwijls) letterlijk werd genterpreteerd. "Geef ons heden ons dagelijks brood" heeft veel mr zin in samenhang met de belendende woorden uit dat centrale gebed als "brood" in symbolische zin wordt gelezen, met name als geestelijk voedsel. Jezus vergeleek zichzelf met het eeuwige brood, het brood dat leven geeft, het brood dat alle honger verdrijft, enzovoort. In dat gebed vragen we God dus om ons dagelijks leiding te geven vanuit zijn Woord, en het is onze permanente taak om dat Woord met Gods leiding tot ons te laten doordringen en in ons dagelijks leven in woord en daad om te zetten.

20 juli 2014, 10:20

j.j.pietersen

Prachtig hoe deze mensen met de dieren omgaan en hoe ze in het leven staan!

20 juli 2014, 09:40
Auteur: Alex Creer datum: 30-07-2014 19:28:28 Laatst gewijzigd: 30-07-2014 19:38:02
Nederland Zingt in de Zomer (4)

27 juli, 08:55

Ds. Arie van der Veer gaat op bezoek bij Jan en Cobie de Kruijf, die een biologische boerderij hebben in Leusden.

Op het erf van de biologische boerderij van Jan en Cobie de Kruijf is van alles te beleven: van koeien en varkens tot een land met aardappelen en verschillende tuinen. Bijzonder is de kookstudio op het terrein, waar allerlei kookworkshops worden gegeven.

Ds. Arie van der Veer gaat samen met Cobie aan de slag, want er staat een lunch-workshop op het programma. Tevens loopt ds. Arie mee met Jan, die een rondleiding geeft en vertelt over zijn grootste passie: pootaardappelen. Ook ontmoet ds. Arie hun zoon Daan. Hij zal zijn vader opvolgen op de boerderij, die al verschillende generaties lang in het bezit is van de familie.

Reacties:

Gea

Beste Jan en Cobie. Wat een indrukwekkende uitzending hebben jullie van gemaakt, samen met Arie, en alle andere. Ik heb mijzelf herkend in jou Cobie, je gevoelens, je strijd, ik heb met tranen in mijn ogen zitten kijken en luisteren. Wij leven al een poos in een moeilijke tijd. Ik wilde even wat tegen Julia zeggen tussen de regels door. Mijn man kwam s'avonds thuis als banketbakker, maar die plofte niet op de bank s'avonds, om naar de tv te kijken, hij moest ZEKER in het hoogseizoen, als er toeristen waren, halverwege de nacht beginnen, wist NOOIT hoe laat hij thuis zou komen, maar als hij thuis kwam, deden we wat nog nodig was samen. Cobie, het komt weer goed, daar ben ik van overtuigd, op dit moment is mijn relatie met God ook slecht, maar toch weet ik, dat Hij luistert, en helpt, laat het toe, ik probeer dat ook, jammer, dat we niet dichtbij wonen, dan konden wij elkaar een beetje helpen. Maar probeer met volle trots naar je man te kijken, je zonen, wat een geschenken heeft God je gegeven, ik weet, de ene dag is de andere niet, dat moet groeien, maar je komt er. Voor heel veel mannen is het moeilijk om hun emotie's te tonen, ook voor mijn man, maar ze bedoelen alles goed, echt waar. Probeer de zegen van God te ontvangen, blijf bidden, probeer te lezen in de Bijbel. Bij deze wens ik je ontzettend veel sterkte toe, ook je man en kinderen, en.....je bent een prachtige vrouw, met een prachtig gezin.

Meditatie uit Psalm 119: 67-72

vers 67

Voordat ik verdrukt werd, dwaalde ik,
maar nu neem ik Uw woord in acht.

vers 71

Het is goed voor mij dat ik verdrukt ben geweest,
opdat ik Uw verordeningen zou leren.


vertaling: Herziene Statenvertaling


27 juli 2014, 19:44

Julia

Tja...Ik heb al twee keer mijn tekst verwijderd...Moeilijk om nu iets positiefs op te schrijven. Ik zie namelijk een prachtige boerderij..mooie dieren....vrije varkens en koeien..mooie gewassen...mooie omgeving een boer met passie voor zijn dieren en gewassen en kinderen......en dan zie ik een vrouw die dat alles zo te zien niet meer ziet. Hopelijk is dat van tijdelijke aard en krijg je hulp Cobie. Een boerderij runnen is nou eenmaal geen job van 8 tot 5 maar een 24 uur job.En de verzorging der dieren gaat door met regen en zon en kou en sneeuw.. Maar zo fijn om te doen samen met je man..met je gezin. Ik run een hondenpension/opvang en ben ook nooit klaar, maar wat voel ik mij gezegend als ik naar vriendinnen kijk waarvan de man om 18.00 uur thuis komt..er gegeten wordt en daarna op de bank wordt plaatsgenomen tot het bedtijd is. Pffffffffffffff daar zou IK een " burnout " van krijgen...Zo kan ik nog wel veel meer situaties vertellen om je te laten inzien hoe bevoorrecht je bent ..met je gezin en boeren leven...Maar nogmaals ik hoop dat je hulp krijgt en dat de zon weer gaat schijnen voor jou en je gezin. En dat je mag ervaren dat God er altijd voor je is..Mooie liederen vandaag in het programma.. Het lied van Martin Brand draag ik aan jou op Cobie..veel sterkte. Martin Brand..Mooie praatjes..kan je op you tube beluisteren.. http://youtu.be/nIMk2UquFJ8

27 juli 2014, 13:29

http://www.eo.nl/geloven/programma/nederlandzingt/opzondag/aflevering-detail/nederland-zingt-op-zondag-a71150ce72/
Auteur: Alex Creer datum: 5-08-2014 21:06:34 Laatst gewijzigd: 5-08-2014 21:19:10
Nederland Zingt in de Zomer (5)

In Rutten staat de kaasmakerij van Johan en Antina Bosma. Arjan Lock helpt een handje mee om echte ambachtelijke kaas te maken.

Dat Johan en Antina op een boerderij terecht zouden komen was, ondanks dat ze allebei in een boerengezin opgegroeid zijn, niet vanzelfsprekend. Antina zag al jong dat het boeren verre van romantisch was en dat haar ouders grote zorgen hadden om het financieel allemaal rond te krijgen. Het deed haar besluiten om nooit met een boer te trouwen, dus trouwde ze met militair Johan.

Bij Johan kwam er echter steeds meer heimwee naar zijn jeugd tussen de beesten, waardoor hij uiteindelijk het leger verliet om toch op een boerderij te gaan wonen en werken. Arjan Lock praat met Johan en Antina op hun kaasmakerij in Rutten. Hoe ga je om met een huwelijk waarbij de een niet kan leven zonder zijn boerderij en de ander absoluut niet houdt van de zwaarte en onzekerheid van een kaasmakerij?

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang vanuit onder andere de Nieuw Jeruzalemkerk in Emmeloord.

Meditatie uit Job 10:10-12

Hebt U mij niet als melk uitgegoten,
en hebt U mij niet als kaas laten stremmen ?
Met huid en vlees hebt U mij bekleed;
met beenderen en pezen hebt U mij samengeweven.

U hebt mij leven en goedertierenheid geschonken,
en Uw zorg heeft mijn geest bewaard.

vertaling: Herziene StatenvertalingHan van Wagtendonk

Een heel fijne uitzending. Waar vind ik de teksten en de uitvoerenden van het koorgedeelte?, Vooral het nummer van het mannenkoor met solisten: Ik bid om kracht! Dank bij voorbaat, Han.
4 augustus 2014, 11:51

Maria

Het is beter om geen hulpbehoevende oudere als achtergrond voor een gesprek (over haar hoofd) te "gebruiken".

4 augustus 2014, 11:25

Gerdien

Beste Janny, deze groep heet 'Kithara'. Ze hebben meerdere CD's uitgebracht. Hun website is: www.kithara.nl. Hartelijke groet, Gerdien

3 augustus 2014, 14:10

Julia

Mooie boerderij ..met zo te zien prima kazen. Ik heb de website bekeken en zie veel liefde voor het familiebedrijf. Dat logo spreekt daarvan..goed doordacht. Elke kaas heeft geloof..hoop en liefde in zich...zei Johan....daarom zullen ze goed smaken denk ik. Wel jammer dat, net als verleden week , de liefde voor het bedrijf maar van een kant komt. Wat is er niet fijner om samen een bedrijf te runnen....Maar zo te zien hebben jullie wel een goed compromis gevonden zo.

3 augustus 2014, 13:21

janny roelofsen

Hallo lieve allen .Ik geniet iedere zondag van jullie progamma. Nu heb ik een vraag zoe zo graag willen weten hhoe de naam van de dames zijn met de gitaren die zo mooi zingen, zou er graag een c.d van wiilen hebben. Vandaar mijn vraag?? Vast H, dank voor evt de medewerking. H,Groet Janny.

3 augustus 2014, 12:14

Gea

Beste Ed Je kunt Marcel Zimmer ook wegdraaien hoor!

3 augustus 2014, 12:10

Theo Schreurs

Ik was hevig teleur gesteld na de uitzending van Arjan over Antina en Johan. Er was maar n ding dat me boeide. De tegenstelling tussen Antina en Johan. Het verhaal van Johan was natuurlijk heel voorspelbaar.. Maar ook het verhaal van Antina zou het bekende clichmatige gekregen hebben. Maar daar ging het ( mij ) niet om..Zelfs niet om de worsteling tussen die twee maar om de nieuwe vorm die zij ieder in zichzelf vonden, de nieuwe vorm die die twee alsnog, en met innerlijke tevredenheid en overgave deed kiezen In de samenvatting van Arjan werd de heldendaad en overwinning van Antina nauwelijks genoemd.. Of was het antwoord de concrete situatie die het nu is op de boerderij met de koeien en ,o ja , de kinderen. Misschien denk ik te zwart/wit. Spaar mij niet .

3 augustus 2014, 10:40

Ed

Bedankt voor deze uitzending, helaas wederom weinig OUDERWETSE liederen. M. Zimmer hoeft voor mij helemaal niet. De meditatie van Arjan Lock vond ik erg mooi en toepasselijk. Antine is niet gelukkig, dat straalt ze ook uit, hopelijk vind ze kracht bij God.

3 augustus 2014, 10:12

Remy

Zie nu het programma over Johan en Anita. Wat mooi dat zij haar eigen gevoel en "roeping" heeft gevolgd. Ik heb dit (intussen 30 jaar geleden, dus een andere tijd) niet gedaan. Het heeft mij mijn huwelijk gekost. Na ruim 20 jaar hield ik het niet meer vol om alleen nog maar boerin en moeder te zijn, terwijl ik eigenlijk geen boerin in hart en nieren was. Ook ik was in hart en nieren verpleegkundige, dit had ik opgegeven,t toen mijn zoon geboren werd. Mijn toenmalige man wilde er niets weten dat ik weer mijn eigen professie en roeping zou oppakken. Toen de kinderen "groot genoeg" waren en zelf van en naar school konden gaan heb ik toch voor 17 uur weer een baan gekregen in het ziekenhuis. Daarna ging het thuis snel bergafwaarts, maar ik was wel weer helemaal gelukkig in mijn werk. Toen heb ik er voor gekozen om alleen verder te gaan. Nog steeds werk ik in het ziekenhuis, met zeer veel plezier. Financieel heb ik het erg moeilijk gehad, maar ik ben, ondanks alles blij dat ik die stap heb gezet. Voor mijn kinderen is het het ergste, zij hebben hier niet voor gekozen. Gelukkig is mijn relatie met de kinderen heel goed, hun vader zie ik nu weer op een verjaardag of zo, maar niet van harte, gewoon fatsoenlijk, maar niet meer dan dat, helaas. Hun vader is allang geen boer meer, ook de kinderen hadden ook geen 'boerenbloed"(achteraf hun vader ook niet). Mijn dochter is ook verpleegkundige geworden, dat vind ik dan wel weer mooi.

3 augustus 2014, 09:56

Gerard

En wederom ontbreken de liedteksten

3 augustus 2014, 09:45

http://www.eo.nl/geloven/programma/nederlandzingt/opzondag/aflevering-detail/johan-bosma/
Auteur: Alex Creer datum: 12-08-2014 22:24:59 Laatst gewijzigd: 13-08-2014 15:50:34
Nederland Zingt in de Zomer (6)

Gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang. Ds. Wigle Tamboer is te gast bij de familie Wolfs in het Groningse Onstwedde.

De twee broers Wolfs hebben samen met hun vrouwen een zorgboerderij opgezet. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Marieke Wolfs: „Het is een knipoog van God dat we hier nu deze zorgboerderij hebben”.

Op zorgboerderij Hooghei komen ouderen en jongeren onder een dak samen. Iedereen heeft een taak. Zo worden niet alleen de koeien van voedsel voorzien, maar worden ook tractoren gerepareerd en schuren geschilderd.

Meditatie uit 1 Petrus 4: 10

Laat ieder van u de gave die hij van God gekregen heeft, gebruiken om de anderen daarmee te helpen, zoals het goede beheerders van Gods veelsoortige gaven betaamt.

Gea

Beste EO. Wat een prachtige uitzending was het weer, en wat die ene man zei, dieren moet je met respect behandelen, jeetje, dat is een waarheid als een koe. Dit seizoen doen jullie het super, Arie, Arjan en Wilge, klasse. Er waren ook schitterende liederen, dat van, wat een wonder dat ik meewerken mag, dan zit je op je stoel mee te huppelen, en wat een geschenken zijn die mensen, God heeft ze allemaal zo gemaakt, ieder is uniek, ieder mag er zijn, als ik die glunderende koppies zie, mooi, God heeft jullie dankbaar gegeven.

10 augustus 2014, 19:40

Feemke

Prachtige uitzending, ik heb ervan genoten!!!

10 augustus 2014, 13:45

Julia

Vandaag werd ik blij door deze uitzending...Wat een mooie positief ingestelde mensen. Wat een mooie roeping en wat een geweldige omgeving voor iedereen die op de boerderij werkt en woont. Ieder mag aan het werk met zijn, door God gegeven gaven en zo komen jullie er wel. Brok in mijn keel toen Jorgen zei dat je ook dieren met respect moet behandelen..zo is het Jorgen ook dieren zijn schepsels van God en verdienen respect van ons mensen. Mooie liederen werden er ook gezongen. Kortom een uitzending om blij van te worden.

10 augustus 2014, 13:21

ED

Prachtige uitzending, mooi onderwerpen, mooie liederen. Hartelijk dank

10 augustus 2014, 10:17

http://www.eo.nl/geloven/programma/nederlandzingt/opzondag/aflevering-detail/fam-wolfs/
Auteur: Alex Creer datum: 19-08-2014 21:33:26 Laatst gewijzigd: 19-08-2014 21:53:38
Nederland Zingt in de Zomer (7)


In het Zeeuwse dorpje Drieschor bezoekt ds. Arie van der Veer de boerderij van Jan Willem en Liesbeth van de Velde.

Jan Willem en Liesbeth verbouwen op hun akkerbouwbedrijf aardappelen, tarwe, knolselderij en uien. Ze hebben zes kinderen en een aantal van hen heeft aangegeven ook boer te willen worden. Daarom besloot de familie drie jaar geleden hun bedrijf uit te breiden met een kersenboomgaard. Liesbeth onderhoudt daarnaast hun mini-camping.

Het gezin maakte ook een nare gebeurtenis mee: n van de kinderen kreeg een ernstig ongeluk met de machines op de boerderij. Ds. Arie van der Veer praat met Jan Willem en Liesbeth over de gevolgen van dit ongeluk en hun vertrouwen op God.

Meditatie uit Habakuk 3 : 17-19

Al zal de vijgenboom niet in bloei staan
en er geen vrucht aan de wijnstok zijn,
al zal de opbrengst van de olijfboom tegenvallen
en zullen de velden geen voedsel voortbrengen,
al zal het kleinvee uit de kooi verdwenen zijn
en er geen rund in de stallen over zijn-

Ik zal dan toch in de HEERE van vreugde opspringen,
mij verheugen in de God van mijn heil.
De HEERE HEERE is mijn kracht,
Hij maakt mijn voeten als die van de hinden,
en Hij doet mij treden op mijn hoogten.

vertaling: Herziene Statenvertaling

reacties:

Gert en Dicky van Roselaar.

Dag Jan Willem en Liesbeth, Het is maandag avond, we hebben even gekeken naar jullie uitzending, Dat is toch een prachtige uitzending.We zullen morgen nog wel even bellen naar opa en oma van de Velde. Het is toch ook prachtig, om op een akkerbouw bedrijf te mogen wonen. Groetjes Gert en Dicky uit Putten

18 augustus 2014, 22:26

Nelleke Buzeman

Ik wil graag reageren op 'Nederland zingt' van zondag 17-08. Ds van der Veer was met een boer in gesprek over het leven als boer en de verhalen in de Bijbel. Ds van der Veer is als pas afgestudeerde dominee begonnen in de Chr. Ger. gemeente van Nieuwe Pekela in de tijd dat mijn vader in de kerkenraad zat, eind jaren 60. Mijn vader was boer. Op een gegeven moment ging het over 'zaaien' en ds van der Veer stond op de preekstoel armbewegingen te maken om het zaaien te demonstreren. Mijn vader zat verbijsterd te kijken want hij maakte de omgekeerde beweging. Na afloop van de dienst heeft hij in de kerkenraadskamer dat tegen de ds gezegd en hem de juiste beweging geleerd. Het was een anekdote in de familie. Mijn vader kon er smakelijk over vertellen. ben benieuw of van der Veer het nog weet.

18 augustus 2014, 11:47

Cynthia

Hulde! Mooi gezegd hieronder: Een van de pareltjes van de EO! Prachtige familie, mooi bedrijf, alle succes toegewenst uit Suriname!

18 augustus 2014, 00:23

Gea

Geachte EO. Ik sluit mij helemaal aan bij de andere, klasse, het geloof straalt van de gezichten van die mensen af, daar wordt men toch blij van. En.....Arie, U hebt het weer fantastisch gedaan, Uw collega's ook.

17 augustus 2014, 19:33

YNWA

Hartelijk dank voor deze schitterende uitzending. In combinatie met de zeer goede keuze van de liederen was dit weer een van de pareltjes van de EO. Sluit me volledig aan bij de anderen hier. Hulde!

17 augustus 2014, 16:36

paula

Heel mooie uitzending. heerlijk om deze hardwerkende mensen hun geloof te zien uitdragen in/ op hun bedrijf. Wat een prachtig gezin. Zeeuwen zijn transparante mensen dat vind ik aantrekkelijk, zo praktisch en nuchter en prachtige producten. Als dat niet het geloof is zoals God het bedoeld heeft.............!!!!!! Ds. Arie van der Veer dit was een parel van een uitzending vast ook voor U.

17 augustus 2014, 14:47

Jos

Ik heb de uitzending op mijn vakantiebestemming bekeken. Mooie uitzending! En mooi familiebedrijf. Wat er ook leuk aan was dat ik Dreischor ken omdat ik daar uit de buurt kom.

17 augustus 2014, 14:24

Juia

Ik sluit me bij Ed aan..wat een geweldige mooie uitzending. Wat een geweldig gezin met allemaal positieve mensen met liefde voor hun bedrijf. Brok in mijn keel over de getuigenis van Jan Willem, met de tarwe plant met 3 aren in zijn hand, dat alleen God alles wat leeft geschapen heeft. En Geert wat een prachtige kippen die vol vertrouwen zich laten oppakken..En wat een prachtige kersen....wat wil je ook.. die kersen boompjes worden met zo veel liefde verzorgd. En de foto's van de camping stralen ook liefde en plezier uit. Mooie meditatie en liederen..mijn zondag is weer goed.

17 augustus 2014, 14:01

Mia

Wat een machtig mooi boerenbedrijf, waar iedereen druk is en zijn brood verdient. Een goed verzorgd bedrijf met een mooie uitstraling. Ieder sprak op een gezonde manier over het geloof. In tijden heb ik niet zo iets moois gezien van EO. Ds Van der Veer had een sterke meditatie. Dank aan allen die aan deze dienst hebben mee gewerkt. Ik heb genoten.

17 augustus 2014, 13:49

Jedidja

JP Gringhuis, volgens mij moet u dan kijken onder het kopje: Nederland Zingt. Dit is Nederland Zingt op zondag.... Hee (al kijkende en luisterende) 2 keer hetzelfde lied: Heer, wat een voorrecht, om in liefde te gaan..... Mooie, indrukwekkende aflevering. Gaaf om te zien hoeveel werk deze mensen verzetten! Lees trouwens ook eens Habakuk 1.... Gaat over de tijd en gebeurtenissen van nu.... God is gisteren en heden Dezelfde en tot in eeuwigheid! Zijn Woord is actueel!

17 augustus 2014, 13:43Ed

Prachtige uitzending, Prachtige meditatie, Prachtige liederen! Hartelijk dank

17 augustus 2014, 10:09

jp gringhuis

waarom kun je nederland zingt op zaterdag avond niet krijgen en wel de zondag ochtend.

16 augustus 2014, 20:44

http://www.eo.nl/geloven/programma/nederlandzingt/opzondag/aflevering-detail/fam-van-de-velde/

Auteur: Alex Creer datum: 27-08-2014 18:53:35 Laatst gewijzigd: 27-08-2014 21:10:58
Nederland Zingt in de Zomer (8)

24 augustus,

Arjan Lock gaat op bezoek bij de pluimveehouderij van Helmus en Pea Torsius uit Putten.

Voor Helmus Torsius zijn kippen de leukste dieren om mee om te gaan. En dat is maar goed ook, want als pluimveehouder draagt hij verantwoordelijkheid voor tienduizenden van deze beestjes.

Arjan Lock krijgt een rondleiding door de zeer moderne scharrelkipstallen. Een immense stroom van eieren komt volledig automatisch op de lopende band terecht die naar de inpaklocatie leidt. "Iedere morgen controleer ik de eieren die langskomen op breuken en viezigheid," vertelt Helmus' vrouw Pea over haar aandeel in het bedrijf. "Daarnaast doe ik administratief werk, en regel ik de huisverkoop van de eieren."

"Het mooiste onderdeel van de boerderij, vind ik de locatie met de uitloopkippen," vertelt Helmus. "Vorig jaar hebben we een oude varkensboerderij gekocht. Daar lopen nu twintigduizend kippen buiten. We werken al meer dan tien jaar zonder antibiotica in ons bedrijf, maar we moeten nog een jaar wachten voor deze grond biologisch is. Nu zijn het nog vrije uitloopkippen, maar straks geven ze dan cht biologische eieren. Het is bewerkelijk, maar we zijn trots op deze diervriendelijke manier van pluimveehouden."

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang.

Meditatie over Psalm 8 : 4-10

Als ik Uw hemel zie, het werk van Uw vingers,
de maan, de sterren, die U hun plaats gegeven hebt,
wat is dan de sterveling, dat U aan hem denkt,
en het mensenkind, dat U naar hem omziet ?

vers 7 : U doet hem heersen over de werken van Uw handen,
U hebt alles onder zijn voeten gelegd:
schapen en runderen( en kippen), die allemaal

vers 10: HEERE, onze Heere,
hoe machtig is Uw Naam op de hele aarde !

(vertaling Herziene Statenvertaling )
26 augustus 2014, 08:29

Julia

Mooie liederen en meditatie. Leuk om de kippen lekker buiten te zien scharrelen en zo hoort het ook...elk schepsel heeft recht op een goed leven en respect.

26 augustus 2014, 01:13

Rina

mooie uitzending, leuk om te zien hoe gretig die kippen naar buiten rennen........ maar hoe krijg je ze in 's hemelsnaam weer naar binnen???? of moet je wachten tot ze weer op stok gaan vooraleer je de netten weer kunt dichtdoen? Succes en Gods zegen met je bedrijf en je gezin!!!Mia

De gekozen muziek was erg mooi. De tekst en meditatie waren goed op elkaar afgestemd. Boer Helmus getuigde op een fijne manier van zijn geloof. Allemaal hartelijk dank en een fijne zondag.v

24 augustus 2014, 12:21

Ed

Wederom een prachtige uitzending, ook weer met een -meerderheid- aan mooie liederen vooral lied 09 (psalm 42) vond ik erg mooi. Ook een mooi bedrijf zoals deze mensen omgaan met de dieren. Hartelijk dank voor deze uitzending!

24 augustus 2014, 10:11

http://www.eo.nl/geloven/programma/nederlandzingt/opzondag/aflevering-detail/fam-torsius/


Auteur: Alex Creer datum: 3-09-2014 22:11:17 Laatst gewijzigd: 9-09-2014 14:02:37

Nederland Zingt op Zondag

31 augustus

In de laatste uitzending van 'Nederland Zingt op Zondag' in de huidige vorm, kijken de drie presentatoren met elkaar terug op de afgelopen jaren.

In september 1995 was de allereerste uitzending van 'Nederland Zingt op Zondag' op televisie te zien. Het bleek het begin van een jarenlang programma dat mensen weet te bemoedigen en hoop geeft. De presentatoren kijken in deze uitzending met elkaar terug op de afgelopen negentien jaar. Welke uitzendingen staan hen nog bij, wat ontroerde en waar werd om gelachen?

Presentator Petra de Joode gaat in deze bijzondere aflevering in gesprek met ds. Arie van der Veer, ds. Wigle Tamboer en Arjan Lock. Bovendien houden alle drie de mannen een korte meditatie over een door henzelf gekozen Bijbelgedeelte.

-----
Vanaf zondag 7 september kunt u vanaf 09.10 uur genieten van drie kwartier koor- en samenzang in 'Nederland Zingt op Zondag'. Vanaf 09.55 uur volgt dan het nieuwe programma 'De Kapel' met een overdenking van ds. Arie van der Veer of een andere voorganger/dominee bij een Bijbelgedeelte.
Lees hier meer over de nieuwe zondagmorgen bij de EO op NPO 2.Jantine B.

Arie,Arjen en Wigle, bedankt voor de prachtige zondagochtenden die we door jullie hebben mee mogen maken ,door een mooie serie , vooral de laatsten over de boeren in ons land was erg mooi! We wachten de nieuwe uitzendingen af. Hartelijke groeten van ons. Familie Brouwer

1 september 2014, 19:11

Wilma Korthuis

Dit programma was weer mooi hoewel ik het in deze form zal missen. De laatste jaren sinds ik het ontdekte op het internet zijn deze programma's van zegen gewest voor mij. De eerlijkheid van de gasten die hun verhaal vertelden heeft veel voor mij betekent. Ik voelde dat God geerd werd door de presentators en ook door de gasten en de muziek. Ik bid dat iedereen die aan dit programma meewerkte de nabijheid en zegen van God mag ervaren ook in de toekomst. Er staat een geweldige belofte van God in psalm 32 in de New Living Translation: THE Lord says," I will guide you along the best pathway for yor life. I will advise you and watch over you". Dit wil ik graag doorgeven aan Ds. Van der Veer en de anderen.

31 augustus 2014, 20:52

nick dykstra

het word steeds ingewikkelder.

31 augustus 2014, 20:24

T hardeman

...met tranen in mijn ogen gekeken naar deze laatste uitzending. Mijn moeder genoot er zo van toen ze nog leefde..en wij hebben er ook heel vaak van genoten! Wij bedanken jullie...en wensen jullie,persoonlijk Gods zegen toe. We kijken uit naar " de nieuwe formule"!!! Hartelijke groet, Wouter en tonny hardeman

31 augustus 2014, 20:06

Gea

Nog wat vergeten. Arjan had het over het kruikje waar olie in zat, hij zei, dat dat over de haren van Jezus werd gedaan, dat is niet goed Arjan, de olie werd over de voeten van Jezus gedaan, en met haar haren werden zijn voeten afgedroogd. Vergissen is menselijk, maar dit viel mij op.

31 augustus 2014, 19:42

Gea

Beste mensen. Ik heb met een brok in mijn keel gekeken, een heel ontroerende uitzending was het. Arie, U hebt het heel moedig gedaan, U was sterk, Arjan Lock, de heer Wigle Tamboer, jullie waren ook geweldig, maar diep in mijn hart, had ik toch een speciaal plekje voor Arie. U was emotioneel bij deze uitzending, heel begrijpelijk. Maar, iedereen hartelijk dank voor de fijne uitzendingen, nu maar afwachten wat er voor in de plaats komt. Ik kon wel merken dat Arjan een andere generatie is, dan Wigle en zeker Arie. Groetjes van een trouwe kijkster.

31 augustus 2014, 19:35

Peter

Ik begrijp werkelijk niet waarom dit programma stopt, terwijl zo veel mensen er blij mee waren. En ik ook! Er komen wel andere programma's voor in de plaats, o.a. het programma Bakkie Troost, dat over rouwverwerking gaat. Maar in het leven gebeurt veel meer dan het verlies van een dierbare. In het oude programma ging het over de geloofsbeleving van allerlei mensen, in allerlei omstandigheden. Tegelijkertijd leerde ik daardoor mensen kennen, die een bijzondere plaats hebben, wat betreft het werk in Gods Koninkrijk. Dit alles zal ik voor een groot deel gaan missen in de nieuwe programmering. En dat vind ik bijzonder triest. En veel anderen ook. Waarom deze verandering?

31 augustus 2014, 19:12

kees

keek er elke week naar,jammer dat het stopt,zoals het was.

31 augustus 2014, 18:09

Ineke van+den+Bergh

Ik heb genoten van zoveel uitzendingen Nederland. zingt op zondag! Ook vandaag was een mooie uitzending! Ik ben erg benieuwd naar wat gaat komen...... Uiteraard hoop ik in april 2015 de Nederland-zingt-dag weer in volle glorie mee te maken! ( voor de 11e keer) Veel succes met het nieuwe programma a.s. zondag!

31 augustus 2014, 15:08

F. Hisschemller

Al vele jaren kijk ik naar "Nederland zingt op zondag". Ik heb ook wel eens gereageerd en het jullie daarbij niet makkelijk gemaakt. Ik ben nu eenmaal niet christelijk, niet "gelovig" ook. Wel sterk genteresseerd in religie en al die geloofsgetuigenissen laten bij mij een sterke indruk achter. Als die niet terugkomen, ben ik bang dat ik mijn interesse ga verliezen. Wat ik altijd sterk heb gevonden is, dat jullie kans zagen een TV-versie te geven van een orthodox-protestantse dienst. Daar horen een aantal elementen in: zang, het Woord, preek, gebed, collecte, zegening, getuigenis. Jullie zagen kans, o.a. door verschuiving in tijdsduur, die elementen allemaal een plek te geven, maar ze ook te camoufleren. De zang werd nu prominent, de preek heette voortaan meditatie en werd teruggebracht tot enkele minuten, het getuigenis werd in het middelpunt geplaatst. De collecte heette nu "Metterdaad" en kwam programmatisch na het eigenlijke Nederland Zingt. Knap allemaal! Ik ben bang dat dat in een nieuw programma verloren zal gaan en zal het daarop wel bekijken. Ik wil hier nog bij vertellen, dat ik, als " student en ongelovige" in 1944 en 1945 een jaar ondergedoken ben geweest in twee gereformeerde boerengezinnen. Ik gold als familielid en deed aan alles mee. 's Zondags ging ik mee naar de gereformeerde kerk en zat in de kerkbank mee te zingen, met respect, maar zonder te geloven wat ik zong. Thuis zong ik mee uit de bundel van Johannes de Heer en ik heb nog altijd een zwak voor "Scheepje onder Jezus' hoede", ook al deel ik niet in de tekst. Als ikzelf een lied zou mogen uitzoeken, zou het dat worden. Dan zou ik het weer meezingen en weten dat ik wel niet geloof in de goddelijke genade van die Jezus, maar dat Hij, indirect, heel belangrijk is geweest in mijn leven. Die mensen hadden de kruisvlag in top en stonden toe dat ik, onder die vlag , bij hen aan boord kwam. Ze waren bereid het daarbij horende risico te nemen. Het heeft altijd grote indruk op me gemaakt dat deze mensen hun solidariteit niet beperkten tot de eigen kring van geloofsgenoten, maar van mening waren dat Jezus had voorgeschreven op te komen voor vervolgden, ongeacht hun geloofsovertuiging. Ik durf te zeggen dat ik, nu 92 jaar oud, er mijn leven aan te danken heb. Ik weet dat ik niet in aanmerking kom om dit verhaal voor een camera te vertellen (onverbeterlijk ongelovig), maar wil het jullie langs deze weg toch laten weten. Met beste groeten, F(red) Hisschemller

http://www.eo.nl/geloven/programma/nederlandzingt/opzondag/aflevering-detail/nederland-zingt-op-zondag-da0f706c82/re
Auteur: Alex Creer datum: 9-09-2014 13:59:34 Laatst gewijzigd: 9-09-2014 14:03:25
In de laatste uitzending lazen de presentatoren hun lievelingstekst :

Arjan Lock : Romeinen 8 : 15

Want U hebt niet de Geest van slavernij ontvangen,
die opnieuw tot angst leidt,
maar u hebt de Geest van aanneming tot kinderen ontvangen,
door Wie wij roepen: Abba, Vader !

Ds.Wigle Tamboer:Johannes 3 : 16

Want zo lief heeft God de wereld gehad,
dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft,
opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat,
maar eeuwig leven heeft.

Ds.Arie van der Veer: Efeze 5 : 18 b en 19

Maar word vervult met de Geest,
en spreek onder elkaar met psalmen, lofzangen
en geestelijke liederen, en zing voor de Heere
en loof Hem in uw hart,

vertaling: Herziene Statenvertaling
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier