Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Gerd
Creer datum:
3-04-2014 21:26:52
Nederland Zingt op Zondag vanaf 2e kwartaal 2014
Vanaf uitzending 1000
Geweldig EO
Auteur: Gerd Creer datum: 3-04-2014 21:28:24 Laatst gewijzigd: 3-04-2014 21:50:37
Nederland Zingt op Zondag
30 maart 2014

Naast een meditatie en koor- en samenzang hoort u het verhaal van Bernard en Aukje Renooij en hun zoontje Bernd.

Dolblij en dankbaar zijn Bernard en Aukje als hun gebeden eindelijk verhoord worden. Ze zijn al twaalf jaar getrouwd en Aukje is eindelijk zwanger. De eerste maanden van de zwangerschap zijn zwaar en zorgwekkend, maar er valt een last van hen af als ze bij de echo het hartje zien kloppen. Dan vertelt de arts dat er iets niet goed is: hun kindje heeft waarschijnlijk het syndroom van Down.

Tijdens de zwangerschap krijgen Bernard en Aukje het advies om abortus te plegen. Maar daar denken ze niet aan: het is hun kind van wie ze houden. Een paar maanden na zijn geboorte wordt de kleine Bernd aan zijn hartje geopereerd. Het is een van de keren dat ze vrezen voor zijn leven. Inmiddels is hij bijna vier jaar en gaat het goed met hem.

Bernard en Aukje schrijven een boek over Bernd met de titel 'Ups & Downs'. Ze praten openhartig over hoe zwaar het is, hoe Aukje heeft gevochten met haar schuldgevoel richting God, maar ook hoe zij genieten van hun heerlijke mannetje!

Meditatie uit Johannes 9 : 1-3

De genezing van de blindgeborene

En in het voorbijgaan zag Hij iemand
die blind was van de geboorte af.

En Zijn discipelen vroegen Hem : Rabbi, wie
heeft er gezondigd, hij of zijn ouders,dat hij
blind geboren zou worden ?

Jezus antwoordde : Hij heeft niet gezondigd en
zijn ouders ook niet, maar dit is gebeurd, opdat
de werken van God in hem geopenbaard zouden worden.

(vertaling Herziene Statenvertaling)


Boekgegevens:

Ups & Downs. Mag het een chromosoom meer zijn?
Bernard & Aukje Renooij
111 pagina's
ISBN 9789029722384
Uitgeverij KOK, onderdeel VBK Media
november 2013

15 Reacties
Angelien Meijdam
Ben blij dat er mensen zijn die echt onvoorwaardelijk van hun kind houden. Dat heeft deze, steeds harder wordende wereld waar perfectie de standaard aan het worden is, nodig. Juist deze kinderen laten zien waar het werkelijk om draait in het leven en dat dat al zo enorm mooi en waardevol is. Het is een prachtig kind. Zelf ben ik moeder van een heel zwaar meervoudig gehandicapt kind en merk ook dat de maatschappij een gehandicapt kind minder accepteren juist door al die testen die er zijn. Ik heb al wel eens te horen gekregen van zwangeren: IK heb laten testen hoor en het is gezond. Nou, ik heb ook laten testen want ik had zoiets van dan kan ik me er op voirbereiden als er wat is. Uit de test bleek dat hij gezond was. Ik heb ook een moeder horen zuchten dat haar kind geen 9 of een 10 had voor de apgarscore en maar een 6! Dat zegt helemaal niks. Mijn zoontje had een 9 en 10 en is ook zozwaar gehandicapt dat hij een minimum aan levenskwaliteit heeft. Schijnbaar denken steeds meer vrouwen dat een gehandicapt kind altijd een keuze is. Eigen schuld dikke bult? En nu heb je ook artsen die eigenlijk druk gaan leggen om een kind te aborteren. Dat HET wat ze weg willen laten halen is wel een kind. Ik sprak eens ouders van een gehandicapt kind die een paar dagen na de geboorte te horen kregen: het makkelijkste is om de stekker er uit te trekken (hij heeft later gelukkig wel zijn excuses aangeboden). Dat vind ik een verontrustende ontwikkeling. Het moet niet zo zijn dat je je schuldig moet gaan voelen als je een gehandicapt kind hebt. Mijn zoontje is zo'n ontzettend mooi kind en net als Bernd een zonnetje waar je zoveel liefde van krijgt. Er zit geen gram kwaad of achterbaksheid in en daar kunnen heel veel mensen een voorbeeld aan nemen.
1 april 2014, 07:56
Riek
Beslist niet Down! Wat een prachtige uitzending met enthousiaste ouders en een mooie meditatie!! De wereld wordt er alleen beter van, als er mensen zijn die zich omkeren naar mensen met een handicap. Aukje sterkte met je gezondheid!! Bernard lekker spelen op je gitaar.
31 maart 2014, 23:54
Petra Spilt-Westland
Wat een prachtige uitzending over jullie zoon Bernd! Ik denk dat het velen tot steun zal zijn die ook een kind met down hebben. De moeite, het verdriet maar bovenal het geluk die jullie mogen beleven met jullie zoon is bijzonder. Een vrolijk en blij Koningskind, dat is het! Wonderlijk ook hoe de Heere werkt door het gemeentelid (die niet wetende) een profetie aan jullie adres bracht. Hier ligt de kracht van God in waaraan je je vast mag houden. Hij laat immers nooit varen het werk dat Hij begonnen is. Veel kracht, geluk en Gods zegen gewenst voor jullie en Bernd. H.groet, Petra Westland (Huizen)
30 maart 2014, 22:30
Heleen Wassenaar
Prachtige uitzending! Gods zegen toegewenst alsook veel liefde en wijsheid bij de verdere verzorging en opvoeding van Bernd. Hartelijke groet :-)
30 maart 2014, 22:14
mark en alice slagboom
wat is dit een heerlijk leuk en lief jongetje ,hier kan je echt van houden zo puur en zo lief schaam je voor zo,n kind nooit hij is waardevol en een kind waar god veel van houd en god zal voor hem zorgen dag lieve bernd..
30 maart 2014, 19:46
Henrieke
Wat een mooi mannetje is Bernd. En schokkend om te horen dat er mensen zijn die vinden dat deze kinderen niet geboren mogen worden. Geniet van hem en ik denk dat we allemaal van hem, maar ook van deze liefdevolle ouders kunnen leren.
30 maart 2014, 19:38
Gea
Geachte mensen. Wat een uitzending, door transen werdt ik geroerd, en wat een geweldige ouders, die zo met hun kind omgaan. Gods rijke zegen toegewenst voor nu en in de toekomst. En Arie, toen U het programma ging afkondigen, hoorde ik toch een emotie in Uw stem, toen Bernd U een handkus toeworp.
30 maart 2014, 19:26
Rina
Wat een emotionele uitzending! Dank u wel Bernard & Aukje om uw worstelingen met ons te delen. Ik wens u Gods rijkelijke zegen, liefde en kracht toe. De mensen met die wrede en harteloze uitspraken kennen de VADER, ABBA niet. HIJ heeft speciaal u uitgekozen om voor zijn koningskind te zorgen. Zie het als een voorrecht dat u daarvoor bent geroepen. HIJ zal met de worstelingen u ook de kracht geven om door alles heen te komen, want u wordt niet boven vermogen verzocht!!!! ---- Bedankt ----
30 maart 2014, 18:20
Wilma Korthuis
Ik ben zo dankbaar voor het Nederland Zingt op Zondag programma. Ik mis het niet vaak en dit duizendste programma is een teken van God's zegen op jullie werk en van jullie gehoorzaamheid aan Zijn roeping.
30 maart 2014, 17:23
frdrique
Wat een ontroerende uitzending. Zo zal Hij alles maken, dat g' u verwond'ren moet.. https://www.youtube.com/watch?v=HgE96US2xRU
30 maart 2014, 14:09

Barbera
Bernard & Aukje, dank jullie wel dat jullie dit persoonlijke verhaal met ons wilden delen; ik ga jullie boek meenemen op vakantie om nog eens in alle rust het hele verhaal te lezen. Geniet van jullie prachtige Koningskind; veel zegen gewenst voor de toekomst!
30 maart 2014, 14:07
Joke de Koning
Een prachtige uitzending met een bijzonder kind. Zelf had ik zo,n broertje en onze Hans was de parel van ons gezin. Wij zogenaamde gezonde mensen kunnen heel veel leren van deze mensen! Ze staan zonder vooroordelen in het leven, ze vertrouwen ieder mens, zijn spontaan, eerlijk, puur, vergevingsgezind en zo ontzettend lief. Ook mijn ouders hadden hun moeite bij het accepteren van dit kind en hij is met veel tranen ontvangen, maar toen hij op 57 jarige leeftijd overleed zei mijn hoogbejaarde vader: "hij is met nog veel meer tranen vertrokken" en dat zegt eigenlijk alles. Ik wens dit gezin heel veel mooie jaren met hun koninklijke kind dat een godsgeschenk is! Wat zou ik graag bij hen in de buurt wonen om eens met dit jochie te kunnen spelen of op te passen, want met het overlijden van onze Hans is ook het leven met deze mensen verdwenen en dat geeft een gevoel van heimwee. Daarom lieve mensen geniet met hem, hij is het leven dik waard!
30 maart 2014, 13:10
Julia
Mooie uitzending en wat een lol heeft Bernd in zijn leven. Maar wat wil je anders met zulke liefdevolle ouders...
30 maart 2014, 13:08
Wim
Aukje en Bernard, groots! Veel sterkte... Arie (en de hele crew), doorgaan! Jullie zijn een zegen voor mijn leven. Bedankt
30 maart 2014, 11:22
Liesbeth Verdouw
Lieve mensen, ik heb met ontroering jullie boekje gelezen. Ik heb namelijk 1.5 jaar geleden ook een kindje met Down gekregen. Boaz.In Hem is kracht. Wij wisten tot op het moment van bevallen van niets. Maar we zouden hem nooooit meer kwijt willen. Ik hoop naar jullie verhaal te gaan luisteren. groetjes liefs Liesbeth
28 maart 2014, 09:20


w.eo.nl/geloven/programma/nederlandzingt/opzondag/aflevering-detail/nederland-zingt-op-zondag-0a9796122c/
Auteur: Reporter Creer datum: 9-04-2014 21:09:13 Laatst gewijzigd: 9-04-2014 21:21:04
Nederland Zingt op Zondag
06 april, 08:55

Ds. Wigle Tamboer ontmoet Natasja van der Laan, directeur van een financieel adviesbureau. Ze praten onder andere over haar ideen over geld.

Op 18-jarige leeftijd organiseert Natasja van der Laan vanuit haar studie een voetbalevenement. Maar door de aanhoudende regen op de dag van het toernooi flopt het evenement. Natasja blijft met een grote schuld achter. Het fiasco heeft de richting van haar leven bepaald, want inmiddels is ze directeur van een financieel adviesbureau.

Nog steeds is Natasja even ondernemend en eigenzinnig als destijds: ze wil het met haar bedrijf heel anders doen dan anderen. Ds. Wigle Tamboer trapt een balletje met haar op het voetbalveld en ze praten onder andere over haar ideen over geld.

Bovendien is er binnenkort opnieuw een groot evenement gepland: ze gaat trouwen! Natasja neemt ds. Wigle Tamboer mee naar twee plekken die te maken hebben met deze grote dag, maar ook vertelt ze dat niet alles over rozen is gegaan. Hoe lukt het Natasja om de tegenslagen in haar leven om te zetten naar positieve mogelijkheden?

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de Grote of Barbarakerk in Culemborg.

Meditatie over Psalm 139 1-6 : De HEERE weet alles
Een psalm van David, voor de koorleider

HEERE, U doorgrondt en kent mij.
U kent mijn zitten en mijn opstaan.
U begrijpt van verre mijn gedachten.
U onderzoekt mijn gaan en mijn liggen,
U bent met al mijn wegen vertrouwd.

Al is er nog geen woord op mi9jn tong,
zie HEERE, U weet het alles.
U sluit mij in van achter en van voren,
U legt Uw hand op mij.
Dit kennen-het is mij te wonderlijk,
te hoog, ik kan er niet bij.

vertaling: Herziene Statenvertaling

2 Reacties
Barbera
Inspirerende uitzending! Natasja, een stralende huwelijksdag toegewenst, en veel geluk & zegen voor de toekomst!
7 april 2014, 15:06
Gea
Beste heer Wigle Tamboer. Het was een mooie uitzending, met prachtige liederen, fijn om Remco weer eens te zien en te horen, Bij deze wil ik Natasja en haar aanstaande man, heel veel geluk toewensen, en de zegen van God.
6 april 2014, 19:28

http://www.eo.nl/geloven/programma/nederlandzingt/opzondag/aflevering-detail/natasja-van-der-laan/
Auteur: Reporter Creer datum: 17-04-2014 23:07:55 Laatst gewijzigd: 17-04-2014 23:48:34
Nederland Zingt op Zondag
13 april, 08:55

Arjan Lock ontmoet Henk Bouma, die in zijn woonwijk Kanaleneiland moslims wil bereiken met de boodschap van Jezus.

Henk Bouma ging als student economie voor een stageperiode naar Londen. Hij bleef er hangen en vond er werk als consultant voor bedrijven. Maar door zijn verlangen om over Jezus te praten, ging hij op zoek naar zijn roeping. Henk kreeg een baan bij een organisatie die diverse buurtcentra en kerkjes heeft in verschillende wijken. Hij begon met het runnen van zo'n centrum, ontmoette vooral moslims, en leerde hun cultuur kennen en waarderen.

Zo'n zeventien jaar later woont Henk met zijn vrouw en twee kinderen in Kanaleneiland. Hij vertelt aan Arjan Lock hoe hij hier moslims wil bereiken met de boodschap van Jezus.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Meditatie over Jeremia 29: 4-7 Brief aan de ballingen in Babel

vers 7 :Zoek de vrede voor de stad waarheen Ik u in ballingschap
heb gevoerd. Bid ervoor tot de HEERE, want
in haar vrede zult u vrede hebben.

vertaling: Herziene Statenvertaling

3 Reacties
Trijnie Groeneveld
vond het een fijne uitzending. heel integer weergegeven. en de boodschap van de Here Jezus in zichzelf laten zien
14 april 2014, 15:12
Petra Groeneveld
Ik heb net naar de uitzending van deze morgen gekeken.Ik heb op het kanalen eiland gewoond.Wat fijn dat Henk Bouma dit mooie werk voor de Here God doet. Dat hij zo een levende getuigen is van de Here Jezus.Ook mijn hart ligt bij de Marokkanen en Turken.
13 april 2014, 13:18
Julia
Mooi werk doe je Henk..alles kwam heel ontspannen over..Ja, iedereen hoort erbij wie je ook bent..we zijn allemaal kinderen van God...
13 april 2014, 13:07

http://www.eo.nl/geloven/programma/nederlandzingt/opzondag/aflevering-detail/henk-bouma/
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier