Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Sven
Creer datum:
14-03-2014 13:07:29
Paralympische Spelen Sotsji 2014
Zullen hier ook gouden plakken worden gehaald ?
Auteur: Sven Creer datum: 14-03-2014 13:09:01
Goud voor Mentel op snowboardcross

SOTSJI - Bibian Mentel heeft Nederland vrijdag de eerste gouden medaille bezorgd bij de Paralympische Spelen in Sotsji. Ze won de olympische titel op de snowboardcross. De 41-jarige Utrechtse zette in alle drie runs de beste tijd neer. Ze bleef de Franaise Cecile Hernandez ruim 9 seconden voor. Het brons was voor de Amerikaanse Amy Purdy op ruim 16 seconden. Lisa Bunschoten eindigde als zevende.

Mentel heeft zelf samen met sportkoepel NOC*NSF gelobbyd om snowboarden op het olympische programma te krijgen. In 2002 was ze nog in de race om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Salt Lake City, maar toen werd een agressieve vorm van botkanker bij haar geconstateerd. Haar rechteronderbeen moest worden geamputeerd.

Mentel stond daarna al snel weer op de snowboard en wilde dolgraag bij de Paralympische Spelen meedoen. Haar wens ging in Sotsji in vervulling en vrijdag vierde ze dit succes met de titel.

Mentel is de tweede Nederlandse sporter die een medaille wint op de Paralympische Winterspelen. Marjorie van de Bunt ging haar voor op de onderdelen biatlon en langlaufen. Van de Bunt veroverde in Lillehammer (1994), Nagano (1998) en Salt Lake City (2002) in totaal tien medailles

Telegraaf 14-03-14
Auteur: Reporter Creer datum: 19-03-2014 18:28:26
Paralympirs bezoeken koning Willem-Alexander

bron: ANP

De Nederlandse deelnemers aan de Paralympics van Sotsji hebben vanmiddag een bezoek gebracht aan koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde. Dat deden de atleten nadat ze waren gehuldigd in de Grote Kerk van Den Haag in aanwezigheid van onder anderen premier Mark Rutte en minister van sport Edith Schippers. Bij die gelegenheid ontving para-snowboardster Bibian Mentel, de enige medaillewinnares uit de Oranje-equipe, een beeldje uit handen van Schippers.

Ook prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven waren aanwezig bij het fotomoment op Paleis Noordeinde.

AD 19-03-14
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier