Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Sven
Creer datum:
18-02-2014 22:41:36
SVEN
Nabeschouwing
Auteur: Sven Creer datum: 18-02-2014 22:43:42
Kramer dominant n kwetsbaar

Sven Kramer greep dinsdag in Sotsji opnieuw naast een olympische gouden medaille op de 10.000 meter. Hij heeft na drie Olympische Spelen nog altijd geen goud weten te veroveren op de langste schaatsafstand. Vanaf de Spelen in Turijn (2006) reed Kramer 37 wedstrijden op de tien kilometer, waarvan hij er acht niet wist te winnen. Dat gebeurde uitgerekend op een aantal cruciale momenten.
In 2006 maakte Kramer voor het eerst de Spelen mee. In Turijn was hij nog een talent en had hij nog niet de status die hij nu heeft. Op 19-jarige leeftijd werd hij zevende en zag hij Bob de Jong olympisch kampioen worden.
En tweede plaats
Daarna ging het snel met de opmars van Kramer. Tot de Spelen van Vancouver (2010) verscheen Kramer 21 keer aan de start van de 10.000 meter. Hij won in die periode vrijwel alle wedstrijden. Slechts n keer moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. Dat gebeurde op 24 december 2006 bij het NK allround.
Op de Olympische Spelen van Vancouver leek vervolgens niets een gouden medaille in de weg te kunnen staan. De welbekende verkeerde wissel gooide echter roet in het eten en weer moest hij vier jaar wachten op olympisch succes.
Blessure
Het seizoen dat volgde miste Kramer volledig door een blessure aan zijn bovenbeen. Op 6 november 2011 maakte hij na een jaar afwezigheid zijn rentree met een derde plaats op de 10.000 meter bij de NK afstanden in Heerenveen. Drie weken later eindigde de TVM-rijder op een pijnlijke negende plaats bij een wereldbekerwedstrijd. Hij werd die dag voor de eerste keer verslagen door Jorrit Bergsma.
Het was duidelijk dat hij na zijn blessure op de beslissende momenten kwetsbaar was. Hij haalde nooit meer het constante en dominante niveau dat hij in de jaren tussen Turijn en Vancouver etaleerde. Van de elf verreden wedstrijden op de tien kilometer sinds 2010, wist hij er 'slechts' zes te winnen. Bij het NK allround in 2012/2013 eindigde hij achter De Jong, bij de WK afstanden in 2013 was alleen Bergsma beter en op de huidige Spelen was Bergsma opnieuw de baas.
Met de wetenschap dat Kramer 27 is, lijkt het erop dat hij nog n kans heeft om olympisch goud te winnen op de tien kilometer. In het Zuid-Koreaanse Pyeongchang vinden in 2018 de volgende Winterspelen plaats. Of hij dan wel de beste is, moet de toekomst uitwijzen

NOS 18-02-14
Auteur: Reporter Creer datum: 18-02-2014 23:08:15
Kramer: baal van mijn lijf

Sven Kramer verscheen aangeslagen voor de camera nadat hij was verslagen op de 10.000 meter. De 27-jarige favoriet kwam niet aan de tijd van landgenoot Jorrit Bergsma (12.44,45) en moest genoegen nemen met zilver.
Kramer had een opmerkelijke verklaring. "Ik heb de hele week al last van mijn rug. Ik zag het wel een beetje aankomen. Ik ben te vaak geblesseerd en dat kan niet. Heel blijven hoort bij topsport. Ik voel het de hele tijd al, maar ik wilde er niet aan toegeven", zei hij.
"Ik weet het, het is een slecht excuus. Maar voor goud moet je gewoon topfit zijn. Ik heb ontspanning nodig en ik moest er teveel energie instoppen. Dan hoop je nog op het beste, want ik heb er alles aan gedaan. Ik heb er echt voor gevochten."
Kramer gedroeg zich als een goede verliezer door respect te tonen voor Bergsma. "Jorrit rijdt een wereldtijd, laat dat duidelijk zijn. En ook als ik fit was geweest, was het nog maar de vraag geweest of ik aan die tijd van hem was gekomen. Niets ten nadele van Jorrit, maar ik baal van mijn lijf."

NOS 18-02-14
Auteur: Reporter Creer datum: 28-02-2014 13:30:56 Laatst gewijzigd: 28-02-2014 13:31:57
Kramer gaat door tot Spelen 2018

Sven Kramer gaat nog zeker vier jaar door met schaatsen. In ieder geval tot en met de volgende Winterspelen. "Over vier jaar, in 2018 in Pyeongchang, wil ik er zeker weer bij zijn. Die beslissing heb ik voor mezelf al genomen", zegt hij in zijn column in De Telegraaf.

De Spelen van 2018 zijn altijd al het doel geweest van de 27-jarige Kramer, maar nadat in Sotsji op de tien kilometer zijn chronische rugklachten ook voor het grote publiek zichtbaar werden (hij moest het verwachte goud aan Jorrit Bergsma laten), gaf hij geen duidelijk antwoord op de vraag of hij er in Pyeongchang weer bij zou zijn.

Nu nog opvolger TVM
"De eerste dag na Sotsji is meteen al weer de eerste dag van een nieuwe olympische cyclus", aldus Kramer, die nog op een nieuwe sponsor wacht nu TVM ermee stopt. "De opvolging is nog niet geregeld, daar wordt op de achtergrond aan gewerkt, maar ik moet zeggen dat ik daar niet heel actief mee bezig ben. Ik heb geen haast."

Kramer heeft de teleurstelling over het wederom mislopen van olympisch goud op de tien kilometer (in Vancouver was zijn foute wissel de oorzaak) al redelijk verwerkt. "Ik moet daar niet in blijven hangen. Ik zie al vaak alleen de mooie kant van een medaille, nu weet ik weer dat er ook een keerzijde bestaat. Op naar Pyeongchang.

NOS 28-02-14

Auteur: Reporter Creer datum: 27-03-2014 15:33:08
Herstel Kramer niet naar wens

Sven Kramer is woensdag opnieuw voor controle in het ziekenhuis geweest. De Fries die de afgelopen maand twee keer werd geopeerd aan zijn luchtwegen heeft nog altijd last van infecties aan zijn neusholtes en had last van hoofdpijn.

"Zijn herstel gaat nog niet zo voorspoedig als we zouden wensen, zei Gerard Kemkers woensdag voorafgaand aan het afscheidsfeest van sponsor TVM in Thialf tegen de NOS.

Kramer kort bij feest
Kramer (27) sloeg de opening van dat feest over. "Sven is nog thuis. Ik kan er wel omheen draaien, maar dat valt vanavond toch op. Hij komt nog wel, maar in een korte 'setting'. Het herstel van Sven staat voorop, aldus Kemkers. "Normaal gesproken is hij er op avonden als deze en het Schaatsgala van dinsdag gewoon bij, maar nu zou hij daarvan een klapje in zijn herstel krijgen. En dat moeten we wel in acht nemen.

Kramer werd vorige week voor de tweede keer geopeerd aan zijn neusholtes. Bij de nieuwe operatie werden de luchtwegen van Kramer nogmaals schoongemaakt om klachten in de toekomst te voorkomen.

In zijn column in Telesport/De Telegraaf zei Kramer toen: "Ik voel me nu redelijk, maar het zal nog wel enige tijd in beslag nemen alvorens ik weer topfit ben en dat is in alle oprechtheid een tegenvaller. Normaal gesproken zit je namelijk niet een maand met de naween van een relatief eenvoudige ingreep te klungelen, maar het is niet anders. Het is nu zaak dat ik alle tijd voor mezelf neem", aldus Kramer

Telegraaf 27-03-14
Auteur: Reporter Creer datum: 28-03-2014 17:36:25

Kramer stopt samenwerking met Kemkers

Sven Kramer stopt met onmiddellijke ingang met de samenwerking met Gerard Kemkers. De Friese gouden medaillewinnaar van de 5000 meter bij de Winterspelen in Sotsji zei dat zojuist bij een persconferentie in Heerenveen. 'Als ik iets nieuws wil, moet ik het nu doen.'

. Kemkers en Kramer (27) waren jarenlang een onlosmakelijk verbonden koppel. De twee boekten vele successen, onder meer bij de Winterspelen in 2010 en die van vorige maand in het Russische Sotsji. Beroemd is het moment tijdens de Winterspelen van 2010 in Vancouver toen Kemkers zijn pupil de verkeerde baanhelft in stuurde. Dat kostte Kramer toen een vrijwel zekere gouden medaille op de tien kilometer.

Kramer, die vanmiddag aangaf zich meer op de 1500 meter te willen gaan richten, heeft inmiddels een gesprek gehad met Jac Orie, maar 'ik laat alle opties open. Ik laat nu mijn gevoel spreken'. Kramer weet ook niet of Ireen Wst en/of Koen Verweij meeneemt naar een nieuwe ploeg. 'Ik ben alles tegen elkaar aan het afzetten. Ik moet eerst een sponsor vinden.' Kramer nam het besluit om te vertrekken bij Kemkers al voor de Winterspelen van Sotsji.

Twitter
Direct na afloop van de persconferentie lichtte Kramer op Twitter zijn besluit toe. 'Mijn coach Kemkers ben ik zeer dankbaar voor negen succesvolle jaren samenwerken. Ik beleef super veel plezier aan het schaatsen en zit nog vol ambitie naar de Spelen in Pyeongchang in 2018. Binnen deze ambitie ben ik benieuwd welke impuls een nieuwe coach aan mijn schaatscarrire kan geven.'

AD 28-03-14
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier