Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: genieter
Creer datum:
16-01-2014 12:37:44
Gezondheid DEEL 3
In dit onderwerp nieuwe artikelen vanaf 2014
Auteur: genieter Creer datum: 16-01-2014 12:38:17
Wijn maakt slimmer

Oslo - Goed nieuws voor wie wel van een borreltje houdt! Een matige consumptie van alcoholhoudende dranken, met name wijn, kan leiden tot een verbeterde hersenfunctie.

Zo meldt Boston University Medical Center.

Noorse onderzoekers volgden zeven jaar lang ruim 5000 mannen en vrouwen. Gedurende deze periode werden de cognitieve vaardigheden op allerlei manieren getest. Wat bleek? Wanneer vrouwen in twee weken tijd vier of meer keer wijn dronken, waren de testresultaten duidelijk beter dan wanneer zij minder dan n keer wijn hadden gedronken.

Factoren
Er is rekening gehouden met andere factoren die van invloed kunnen zijn op de resultaten, zoals opleiding, depressie, leeftijd, hartproblemen en roken. Kleine kanttekening. Volgens de auteurs kan dit wonderbaarlijke effect dat wijn heeft, ook te maken hebben met het beroep, de leeftijd of sociaal-economische status. Deze factoren zijn precies niet meegenomen in het onderzoek.

In de laatste drie decennia is het verband tussen gematigd alcoholgebruik en cognitieve prestaties maar liefst 68 keer onderzocht. De meeste resultaten wijzen uit dat licht of gematigd alcoholgebruik bijvoorbeeld het risico op dementie en Alzheimer doet afnemen. Dat komt mogelijk doordat wijn bepaalde antioxidanten bevat.

Telegraaf 09-01-2014
Auteur: Reporter Creer datum: 17-01-2014 23:38:22 Laatst gewijzigd: 17-01-2014 23:39:31
Welke groenten en fruit tegen welke kwaaltjes?We weten allemaal dat we per dag genoeg groenten en fruit moeten eten ('twee ons groenten en twee keer fruit'). Maar voordat we onnadenkend allerlei groenvoer naar binnen proppen: waar zijn die vitamientjes eigenlijk goed voor?

Kiwi's
Als je een verhoogde kans hebt op trombose, eet dan veel kiwi's! Het eten van twee drie kiwi's per dag heeft namelijk een bloedverdunnend effect en gaat dus het dichtslibben van je bloedvaten tegen. Daarnaast bevatten kiwi's veel vitamine C.

Appels
Je zou het niet zeggen, maar appels ontgiften! Ze zijn krachtige reinigers: n appel heeft dezelfde antioxidantwerking als 1500 mg vitamine C. Hier moet je maar liefst 25 sinaasappels voor eten. Ook bevat een appel veel goede suikers en vezels.
Wortels
Dat wortels goed zijn voor je ogen, is absoluut geen fabeltje! Dit komt door de zogeheten carotenoden die in oranje zomervruchten zitten. Daarnaast zijn wortels goede oppeppers voor je weerstand en verlichten ze stress. Tevens bevatten ze veel antioxidanten en ze zijn daarom k goed voor je huid!

Nectarines
Net als wortels bevatten nectarines (en perziken!) carotenoden, wat goed is voor je ogen, en bta-caroteen, waardoor de vruchten oranje kleuren. Daarnaast zou de pit ook kleine, eetbare pitjes bevatten, die een werking tegen kanker zouden hebben.

Bananen
In n banaan zit enorm veel kalium! Daarom is zo'n stuk fruit heel goed voor je bloeddruk. Bananen bevatten wel veel suikers en calorien, maar ook vitamine B6. Ze zijn goed om te eten voor het sporten, omdat de suikers die in bananen zitten snel verbrand worden.Watermeloenen
Watermeloen is een vochtafdrijver, wat betekent dat het eten ervan helpt met het afvoeren van (op water gebaseerde) gifstoffen. In watermeloen zit lycopeen, een stof die vooral prostaatkanker tegen schijnt te gaan. Daarnaast bevatten watermeloenen veel vocht en zijn ze dus goed tegen de dorst.

Komkommers
Komkommer bevat vooral veel vitamine A, is goed voor je cholesterol en helpt tegen een hoge bloeddruk. Daarnaast zijn een paar plakjes komkommer ook goed voor een mooie huid en glanzende haren n gaat het gewrichtspijnen tegen.

Bleekselderij
Bleekselderij bevat grote hoeveelheden vitamine C en B n veel kalium en werkt daarom vochtafdrijvend. Daarnaast heeft de groente ook een bloeddruk- en cholesterolverlagende werking.

Spinazie
Deze groene groente bevat vitamine K, een vitamine die belangrijk is voor de bloedstolling en de botstofwisseling. Daarnaast merkt de groente genezend en reinigend n zorgt het voor een goede darmwerking.
Aardbeien
Aardbeien bevatten, net als al het andere rode fruit, veel vitamine C. Ze zijn daarom goed voor je weerstand en houden je huid stevig, dankzij de vorming van collageen. Ook bevat de aardbei de stoffen anthocyaan en katechine, deze hebben een gunstige werking op de darmen.

Broccoli
Net als in spinazie zit er ook in broccoli veel vitamine K. Broccoli is erg caloriearm en heeft een hoog kaliumgehalte, wat ervoor zorgt dat vocht afgedreven wordt. Daarnaast bevat de groente veel vitamine C, ijzer, foliumzuur, calcium en magnesium.

Uien
Rode en witte uien zijn goed voor de haargroei n verbeteren je ogen. Ze weren ziektekiemen af, verzachten ontstekingen en voorkomen afsluiting van de bloedvaten. Ook zou je van uien af kunnen vallen, maar hoeveel uien je daarvoor per dag zou moeten eten, is onbekend.
Bosbessen
In bosbessen zitten vl anthocyanen, stoffen die voor de kleur van de vruchten zorgen. Net als bramen en pruimen zijn bosbessen goed voor het geheugen en de werking van de hersenen. Ook werken bosbessen antioxiderend.

Ananas
Ananas werkt als een oplosmiddel en is goed in het reinigen van de lever en de galblaas. Ananas bevat het enzym bromelane, dat bijdraagt aan het herstellen en verteren van protene. Daarnaast bevordert het de spijsvertering, is het goed voor je hart n voor je libido

Ze.nl
Auteur: Reporter Creer datum: 27-01-2014 18:04:35
Waar n sportsessie al niet goed voor is!

AMSTERDAM - Om lekker in je vel te zitten, hoef je heus niet dagelijks in de sportschool te staan zweten. Het brengt natuurlijk wel een hoop voordelen met zich mee, maar ook sporadisch sporten zou volgens de Huffington Post al veel goeds met zich meebrengen!

Wie zichzelf het liefst nog een paar kilootjes slanker ziet, doet er uiteraard goed aan om op regelmatige basis de spiermassa in beweging te zetten. Maar niet iedereen zit er in deze donkere maanden op te wachten om die comfortabele bank te verruilen voor de loopband. Er is dan ook goed nieuws! Het ideale gemiddelde zou een gematigd intensieve activiteit zijn van zo'n 2,5 uur per week. Prima te doen, als je het ons vraagt!

Hoewel regelmatig sporten natuurlijk beter is voor je lichaam, is af en toe bewegen nog altijd beter dan helemaal niet bewegen. Zo kent een snelle sportsessie de volgende voordelen:

Sporten verandert je DNA
Voor inactieve mensen zouden slechts enkele minuten sport al voldoende zijn voor een verandering in het genetisch materiaal van de spieren. Dit blijkt uit een Zweeds onderzoek uit 2012. Zo zou sport een rol kunnen spelen in het 'activeren' van bepaalde genen.

Een sportsessie maakt je vrolijk
Doordat er tijdens het sporten endorfinen worden aangemaakt, krijg je een beter humeur. Deze stofjes zorgen namelijk voor fijne gevoelens. Ook het 'gelukshormoon' serotonine dat tijdens het sporten door je brein wordt aangemaakt, zorgt ervoor dat jij na jouw sportsessie het zonnetje in huis bent. Waar n keer sporten wel al niet goed voor is...

Telegraaf Vrouw 27-01-14
Auteur: Reporter Creer datum: 8-03-2014 21:48:28
.Eind 'barbaars' prostaatonderzoek?

.Door redacteur Tineke Hoekstra

Een nieuwe onderzoeksmethode moet de diagnose voor prostaatkanker een stuk minder pijnlijk maken. De TU Eindhoven ontwikkelde samen met AMC Amsterdam een methode die minder ingrijpend is.

Jaarlijks wordt bij 10.000 mannen in Nederland onderzocht of ze prostaatkanker hebben. Dat gebeurt door twee onderzoeken: het PSA-onderzoek, waarbij gekeken wordt naar de aanwezigheid van antistoffen, en het vervolgonderzoek, waarbij rectaal weefsel uit de prostaat wordt gehaald. Dit vervolgonderzoek wordt nu nog gedaan met twaalf grote biopsienaalden, die erg pijnlijk zijn.

Een Amerikaanse uroloog typeerde dit onderzoek als barbaars. Bovendien wordt bij 70 procent geen kanker aangetroffen.

Ultrasound
De nieuwe methode werkt met ultrasoundscanners. Dat zijn apparaten die met geluid in het lichaam kijken. Met geavanceerde beeldanalysetechnieken kan de tumor heel nauwkeurig worden gelokaliseerd.

De kans dat een foute diagnose wordt gesteld is veel kleiner met deze nieuwe techniek. De huidige methode heeft een foutmarge van 30 procent: patinten die gezond naar huis worden gestuurd, maar later toch prostaatkanker blijken te hebben.

De nieuwe methode bespaart dus leed, leidt tot minder complicaties en is goedkoper. De verwachting is dat het er uiteindelijk ook leidt dat er minder sterfgevallen door prostaatkanker komen.

NOS 08-03-14
Auteur: Reporter Creer datum: 12-03-2014 13:47:31
Kruiden zijn goed voor je gezondheid

Kruiden zijn goed voor je. Ze kunnen een kalmerend effect hebben, stress verminderen en zorgen voor een heldere geest. Deze 5 specerijen zou je vaker moeten toevoegen aan je maaltijd. Ze hebben een positieve invloed op de gezondheid.

Rode pepers
De hete smaakt die je krijgt na het eten van rode pepers, komt door de stof capsacine. Deze stof vermindert de trek in vettigheid, zout en zoet eten. Daarnaast zorgt de stof ervoor dat je lichaam sneller calorien verbrandt. Het eten van rode pepers heeft dus een gunstig effect op de lijn. Gebruik een halve theelepel rode pepers per portie.

Kurkuma
Het kruid kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, wordt al eeuwenlang gebruikt om ademhalingsproblemen te behandelen. Het helpt de longen beschermen, blijkt uit studies op dieren. Het mild bittere kruid kan een gunstig effect hebben op astma, keelontsteking en bronchitis. Laat het kruid beter door je lichaam opnemen door het te combineren met vette olin en zwarte peper.

Rozemarijn, kaneel en pepermunt
Deze drie kruiden bevatten antioxidanten die stress verminderen in delen van de hersenen die gebruikt worden voor geheugen en het vermogen om te leren. Dit blijkt uit onderzoek bij muizen. Er wordt voorzichtig gezegd dat het gebruik van rozemarijn, kaneel en pepermunt symptomen van Alzheimer kan verminderen.

-- Ook deze kruiden zijn supergezond! --


Kurkuma, oregano, kaneel, rozemarijn, paprika en kruidnagel
Na het eten van een vette hap schieten bepaalde waardes, waaronder insuline, omhoog. Hierdoor wordt ongebruikt glucose opgeslagen als vet. Kurkuma, oregano, kaneel, rozemarijn, paprika en kruidnagel bevatten antioxidanten die de gevoeligheid voor insuline verbeteren. Hierdoor wordt de 'schade' na het eten van een vette snack beperkt.

Galangal, kurkuma en rozemarijn
Barbecuen is een gezellige aangelegenheid. Maar vlees met knapperige aangebrande stukjes bevatten gifstoffen die gelinkt worden aan maag-, long-, borst-, en prostaatkanker. Het inwrijven van het vlees met rozemarijn kan de hoeveelheid gifstoffen flink afnemen. Dit komt door antioxidanten die voorkomen dat er gifstoffen vormen.

Bron: HLN

Telegraaf 12-03-14
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier