Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Samaritaan
Creer datum:
20-12-2013 12:39:30
De verre NAASTEN
In dit onderwerp activiteiten van hulpverlening in verre streken
op geestelijk en maatschappelijk terrein
Auteur: Samaritaan Creer datum: 20-12-2013 12:40:24 Laatst gewijzigd: 20-12-2013 12:44:51
De onschatbare waarde van sterke vrouwen

"In Oeganda weten veel mensen niet wat Jezus' geboorte voor hen betekent. ...Dat raakt mij ontzettend. Als kerk willen we in actie komen. Bijvoorbeeld door vrouwen in de kerk te helpen. Vrouwen zijn de drijvende kracht achter de samenleving in een dorp. Met elkaar houden ze het geloof levend, door Gods verhalen te vertellen aan wie het maar horen wil! Ze zijn van onschatbare waarde."

"De kerk helpt hen, wanneer ze samenkomen voor Bijbelstudie en persoonlijk gebed. Maar bijvoorbeeld ook met het houden van kippen en de verkoop van hun eieren. Met een geweldig resultaat: meer geld voor het gezin en een sterker geloof.

Wat een kracht gaat er van deze vrouwen uit! Zij staan aan de basis van Gods kerk in Oeganda. Alstublieft, help mee om met hen aan een toekomst te bouwen. Voor henzelf, hun kinderen en de kerk. Uw gebed en gift zijn van Levensbelang."


GKV-nieuwsbrief december 2013


Cate Nattabi (35) cordineert het vrouwenwerk in de presbyteriaanse kerk in Oeganda.

Voor 35,00 volgen twee vrouwen een vaktraining.

Geef een gift
U kunt een overschrijving doen naar bankrekeningnummer 36 36 00 van De Verre Naasten te Zwolle. Ons IBAN is: NL 31 INGB 0000 36 3600


Auteur: Reporter Creer datum: 10-01-2014 14:53:15 Laatst gewijzigd: 10-01-2014 14:54:44
Jongerenreis naar Brazili

Grijp deze kans en neem deel aan deze unieke voetbal-/evangelisatiereis naar Brazili in de zomer van 2014!

Ben jij tijdens het WK voetbal van 2014 k in Brazili?

Hierbij bieden we jou de unieke kans om tijdens het WK in Brazili te zijn in gezelschap van de jongeren van de plaatselijke kerk van Port Alegre! Ga mee met deze unieke reis van 16 juni tot 2 juli en maak kennis met de prachtige natuur en cultuur van dit land. Je verblijft bij gastgezinnen van de kerk en gaat samen met de plaatselijke jeugd op pad om hun kerkleven, cultuur en omgeving te ervaren en te leren kennen. Naast dat je het voetbalsfeertje volop live meemaakt, door o.a. het meemaken van de wedstrijd van Nederland-Australi, ga je ook je geloof delen en is er veel tijd voor uitwisseling.

De voetbalgekte is een mooie gelegenheid die de kerk wil aangrijpen om ook een ander geluid te laten horen. Daarom ga je ook samen met de jeugd de omgeving in om het evangelie te delen onder straatjongeren in gevangenissen en ervaar je zo zelf hoe de kerk in Brazili te werk gaat. Dus sta jij stevig in je geloofsschoenen, spreek je minimaal n vreemde taal, ben je tussen de 16 en 30 jaar en heb je in de zomer van 2014 ongeveer 2.000 tot 2.500 te besteden? Geef je dan vandaag nog op via het aanmeldformulier op deze pagina! Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt en in februari gaan we boeken!

GKV-Nieuwsbrief 2014-1

Auteur: Reporter Creer datum: 24-01-2014 17:55:44
Kijktip: dominee zijn/worden in Jakarta, Indonesi
21 januari 2014

Zondag 26 januari, 11.30 uur op Nederland 2: Zendtijd voor Kerken over de theologische hogeschool SETIA in Jakarta. Ds. Dick Mak, andere docenten van de SETIA-masteropleiding in Jakarta en studenten uit verschillende regio's in Indonesi komen aan het woord in deze speciale uitzending. SETIA zet zich volop in om het Evangelie in heel Indonesi te verspreiden.

Flying teacher
Dik 10 jaar werkte ds. Dick Mak op de theologische hogeschool SETIA in de Indonesische hoofdstad Jakarta. De eerste jaren (2003-2010) woonde het hele gezin Mak in Jakarta, uitgezonden door de Groningse Zendingsdeputaten (GZD). Daarna is ds. Mak - namens de Overijsselse Zendingsdeputaten (OZD) en De Verre Naasten - nog 3,5 jaar als 'flying teacher' actief geweest. Dat betekende dat hij met z'n gezin in Nederland woonde, maar regelmatig naar Jakarta vloog om er onderwijs te verzorgen en masterstudenten te begeleiden.

Mooie en enerverende jaren
De afgelopen maanden stonden in het teken van overdracht aan Indonesische collega's. Het lesgeven in 'zijn' vakken en de cordinatie van het SETIA-masterprogramma zijn nu overgedragen aan de Indonesirs Edward en Naftali, die afgelopen zomer afstudeerden in Kampen. Ds. Dick Mak: Het waren mooie en ook enerverende jaren, voor ons als gezin, als docent en zeker als opleiding. Het is nog maar vijf jaar geleden dat SETIA werd geconfronteerd met haat door radicale moslims Toen werd de hele school verdreven van de toenmalige locatie. Inmiddels lijkt alles weer redelijk rustig en heeft de school een mooie doorstart gemaakt in een groot fabriekscomplex op een industrieterrein aan de rand van Jakarta. Daar wonen en studeren ruim 1000 studenten.

Stokje overgedragen
Ds. Mak vervolgt: "SETIA heeft de GKv destijds om hulp gevraagd bij het meer gereformeerd maken van de theologische opleiding. Dat mooie werk is de eerste jaren opgepakt door de Groningse kerken en is later overgenomen door kerken in Overijssel en Noordoostpolder. Naast onze betrokkenheid bij deze masteropleiding in Jakarta hebben we ook een vervolgopleiding van verschillende Indonesische SETIA-docenten aan de Theologische Universiteit in Kampen gefinancierd. Aan hen heb ik nu het stokje in Jakarta overgedragen.

Zondag 26 januari, 11.30 uur, Nederland 2
In de speciale uitzending van Zendtijd voor Kerken is een interview met ds. Dick Mak te zien, met andere predikanten/docenten van de SETIA-masteropleiding in Jakarta en studenten uit verschillende regio's in Indonesi. Kijken dus: zondagochtend 26 januari, 11.30 uur, Nederland 2 (Zendtijd voor Kerken). Vanaf maandag 27 januari is de uitzending terug te kijken via www.deverrenaasten.nl/setia.

Een gift voor SETIA? Graag!
Uw gift voor het gereformeerde onderwijs aan SETIA blijft hard nodig: voor de studiekosten van de theologische master-studenten in Jakarta, de salariskosten voor de docenten ter plekke en de kosten voor beide junior-docenten van SETIA die momenteel in Kampen studeren. Allemaal nodig om heel Indonesi met het Evangelie te bereiken! U kunt uw gift overmaken op NL31 INGB 0000 3636 00 t.n.v. De Verre Naasten te Zwolle o.v.v. SETIA of online, via het donatieformulier op www.deverrenaasten.nl/setia. Hartelijk bedankt!

GKV- Nieuwsbrief 2014-2
Auteur: Reporter Creer datum: 14-02-2014 13:42:58
Oekrane: 'God bracht The Right Way op mijn levenspad'


In Oekrane is de verslavings- en aidsproblematiek fors. Gedreven door Jezus' liefde is de christelijke stichting The Right Way in Rivne actief onder alcohol- en drugsverslaafden. Op twee fronten. Aan de ene kant gaat dat om preventieve hulp, zoals voorlichting op scholen en aan ouders. Daarnaast proberen de hulpverleners van The Right Way via therapie verslaafden 'clean' te krijgen. En te vertellen over Gods bevrijdende liefde. Daarvoor beschikt de stichting over een eigen behandelcentrum.

Of de aanpak van The Right Way werkt? Alexander (24 jaar) vertelt:

Mijn verhaal lijkt een 'gewoon' Oekraens drugsverhaal: ik ben een gewone jongen, geboren in een doorsnee-familie. M'n ouders en ook m'n grootouders hadden zeker het beste met me voor. Maar al jong kwam ik in aanraking met drugs. En alcohol lustte ik ook wel Eerst gebruikte ik alleen in het weekend, maar het aantal feesten nam al snel toe. Zomaar 4 of 5 per week. En dus ook mijn drugsgebruik. En niet voor m'n plezier, maar om pijn en doelloosheid kwijt te raken. Maar goed, op een gegeven moment kon niet meer zonder drugs. En de bijbehorende problemen bleven niet uit: stelen, politie

Tot zover dus een gewoon drugsverhaal, niks bijzonders hier in Oekrane. Maar met n verschil: ik leef nog. En dat geldt niet voor veel van mijn oude vrienden. Ik weet niet waarom, maar God gaf me een nieuwe kans. M'n ouders hebben me daarin altijd gesteund, ondanks alles wat ik hen heb aangedaan. Ook m'n vriendin Katja bleef vierkant achter me staan. Toen ze ontdekte dat ik verslaafd was, is ze gaan zoeken naar hulp. Erg dapper! Nu ik het weer vertel, voel ik de schaamte weer opkomen over deze zwarte pagina in m'n leven.

Ik kon terecht bij The Right Way. Toen ik het centrum binnenstapte, ging ik ervan uit dat niemand me meer kon helpen. Maar ik had het beloofd aan m'n ouders en Katja, dus Eigenlijk voelde ik alleen maar verzet, vooral als het over God en de Bijbel ging. Maar langzaamaan ontdooide ik. De consequente aanpak door de staf en de positieve verhalen van ex-verslaafden veranderden m'n hart. Ik begon in te zien dat God een eigen plan voor me heeft. Voor mij! Hij heeft me nooit verlaten en leidt altijd al m'n leven. Via verschillende mensen en heel verschillende omstandigheden.

Inmiddels zijn we drie jaar verder. Drie jaar zonder drugs en alcohol. Ik heb m'n studie weer opgepakt en zit nu in m'n laatste jaar. De relatie met m'n ouders is weer goed. En ik ben gelukkig getrouwd met Katja! Wie had dat drie jaar terug kunnen denken? God is goed!

Tegenwoordig werk ik zelf ook bij The Right Way. Ik merk dat ik daar een goede klik heb met onze clinten; ik begrijp natuurlijk goed hoe ze zich voelen. En ze vertrouwen me. Da's echt een sleutelwoord in verslaafdenzorg: vertrouwen. Ikzelf werk nog steeds aan m'n herstel. Zowel qua drugsverslaving als in geestelijk opzicht. Samen met Katja ga ik naar de kerk. Ik ben echt dankbaar voor Gods ingrijpen: Hij bracht The Right Way op m'n levenspad. En dat heeft alles veranderd!

Steun uit Nederland
De Verre Naasten steunt, samen met Oekranezending, het waardevolle werk van The Right Way. Daarbij zoekt de stichting voortdurend naar mogelijkheden om het werk uit te breiden en meer verslaafden te kunnen helpen. Daarvoor is in 2014 nog 16.500,- nodig. Helpt u mee?

GKV-Nieuwsbrief 2014-3
Auteur: Reporter Creer datum: 15-04-2016 18:30:09
Verre Naasten Nieuws Nr. 2 - april 2016
Ik proefde de enorme genade van God!

Samit Mishra uit India ontwikkelde een nieuwe relatie met God

Zo’n 30 buitenlandse predikanten zijn momenteel in Nederland voor de Internationale Cursus (IC), georganiseerd door Verre Naasten, Theologische Universiteit Kampen en Viaa. Thema van de cursus: ‘Leven in het Koninkrijk: geroepen tot vreugde en lijden’. Deelnemer Samit Mishra (37) uit India leerde al vroeg over vreugde en lijden.

“Ik stopte met naar de kerk gaan. ’t Interesseerde mij totaal niet”, aldus Samit. “Ik dwaalde af. Mijn pubertijd was een zware tijd. Op een dag dwong een goede vriend mij om toch weer mee te gaan naar de kerk. De dominee preekte over Habakuk 2: Gods volk wist dat Hij de ware God was, maar ze aanbaden liever afgoden. Dat kwam wel even binnen! Maar tegelijk proefde ik de enorme genade van God.”

Samit ontwikkelde een vernieuwde relatie met God. In 2002 volgde hij een theologie-opleiding, met steun van Verre Naasten. En in 2008 ging hij aan de slag als predikant, binnen een klein kerkgenootschap op het arme platteland van Midden-India. Deze kerken zijn flink actief in kerkplanting en hebben goede aansluiting binnen de Hindoe-gemeenschap. Met hulp van Verre Naasten traint Samit nu andere evangelisten.

“Weet u… 2 op de 3 mensen kennen Jezus niet! Dat motiveert me om elke dag aan de slag te gaan. Ik ben blij dat Verre Naasten me daarin steunt. Helpt u ook mee? Zodat ik en m’n collega’s over de hele wereld het geloof kunnen delen, in woorden én daden.”

Gods zegen,

Samit Mishra

P.S. In 2016 steunt Verre Naasten zo’n 150 evangelisten-in-training in meer dan 10 landen. Daar is zeker 100.000 euro voor nodig! Bid mee en geef!

Help mee! Steun de training van enthousiaste evangelisten!

Dit is wat uw bijdrage wereldwijd kan doen:
Boekenpakket € 10,00: Een pakket praktische bijbelstudieboeken in eigen taal.
Lessenserie € 25,00: Een verdiepende lessenserie door een gedreven bijbelkenner.
Studiebeurs € 50,00: Een studiebeurs voor 1 week voor jonge, talentvolle christenen.
Missie V.O.N.K.

Geloof delen wereldwijd een makkie? Dacht het niet. Ervaar het zelf tijdens Missie V.O.N.K.: een nachtelijke sponsor-uitdaging van 15 uur voor jou en jouw kerk. Laat je lichamelijk én geestelijk uitdagen en inspireren… durf jij het aan?! Meld je nu aan met een team en lever samen een unieke prestatie voor de wereldwijde kerk!

Datum: 20 en 21 mei 2016 | 19.00-10.00 uur | Locatie: Bossen van Ommen

GKV-Nieuwsbrief 14-04-16
Auteur: Reporter Creer datum: 10-06-2016 14:46:30 Laatst gewijzigd: 10-06-2016 14:50:19
Wanneer je opgroeit in de jungle van Papoea of als theeplukker in Noordoost-India, heb je weinig kans op een stralende toekomst. Er is veel armoede, de leefomstandigheden zijn slecht en onderwijsmogelijkheden beperkt. Ik vind het geweldig dat lokale kerken hier verschil maken. Juist die jonge Papoea’s en arme Indiase dagloners - bestempeld als ‘zwakken’ in de samenleving - worden door christenen in hun omgeving gezien. En geholpen!

De middelbare school van de gereformeerde kerken op Papoea (SMTK), biedt jongeren kans op een betere toekomst. Sinds 2015 ben ik hier schoolhoofd. Ik vind het fantastisch en bijzonder dat ik als Papoea én als vrouw - twee toch wel achtergestelde groepen in Indonesië - verschil mag maken. Op de SMTK krijgen jonge Papoea's goed onderwijs en Bijbelse vorming. Veel scholieren hebben de drive om straks, afgestudeerd en wel, terug te keren naar hun dorpen en daar te bouwen aan een betere toekomst en zich in te zetten voor hun kerk.

Wij bouwen aan uitbreiding van onze school. Ook in Noordoost-India wordt gebouwd. Onze broers en zussen van de Presbyterian Free Church werken aan een multifunctioneel gebouw waar o.a. arme theeplukkers onderwijs krijgen, om zo de armoedespiraal te doorbreken. Zonder u kunnen we niet verder bouwen: draagt u een steentje bij?
In Christus verbonden,
Emi Tetsi

schoolhoofd SMTK op Papoea


Jaarverslag

Dankzij uw steun kon Verre Naasten in 2015 via 69 partners (lokale kerken en organisaties) in 39 landen werken aan geloof delen wereldwijd! Onder hen veel kleine kerkgenootschappen die in een niet-christelijke omgeving kerk-zijn, dikwijls in landen waar christenvervolging plaatsvindt.Kansen voor jonge Papoea's

De SMTK in Merauke, Papoea kun je vergelijken met de bovenbouw van een Nederlandse middelbare school. De 82 leerlingen wonen in het jongens- en meisjesinternaat bij de school. De school is van de gereformeerde kerken op Papoea en wordt uitgebreid met twee docenten-woningen en een aula.Een (school)gebouw voor arme theeplukkers in India

Elke dag voor weinig geld werken in de hete zon, met een loodzware mand op je rug. Dat is het zware leven van theeplukkers in Birpara, in Noordoost-India. De Presbyterian Free Church wil hen helpen en bouwt een multi-inzetbaar gebouw om o.a. te gebruiken voor vak- en beroepsopleidingen voor theeplukkers.Bouw mee en geef!

Voor 20 euro kan een timmerman (zowel in Indonesië als in India) twee dagen werken. Geef en help lokale kerken in India en op Papoea verschil maken!

Voor 45 euro kan er 3 m² muur worden gemetseld met goede kwaliteit bakstenen en cement.

website: www.verrenaasten.nl | e-mail: info@verrenaasten.nl

GKV-Nieuwsbrief 09-06-16
Auteur: Reporter Creer datum: 2-09-2016 14:57:00
Komende zondag is het startzondag in onze kerk in Heerde. Bij u vast ook. Iedereen in de startblokken, na een welverdiende vakantie. We zijn er weer klaar voor! Met een nieuw jaarthema, bijpassend bijbelstudie-materiaal, een goedgevuld vergaderrooster en enthousiaste jeugdleiders. En natuurlijk heeft de koster de koffie klaar! Zo starten we ons kerkelijk leven weer op, in alle vrijheid. Met prachtige materialen, goed opgeleide predikanten en mooie kerkgebouwen, met een dicht dak, verwarming, genoeg stoelen en wifi.

Gefeliciteerd: laten we God ervoor danken!

Dominee Mabud uit Bangladesh is ook klaar voor de start. Maar hij is niet bepaald uitgerust… Een vakantie (meer dan welverdiend!) kon hij zich niet permitteren. En goed opgeleide collega-predikanten ontbreken, net als geschikt bijbelstudiemateriaal. Kerkgebouwen zijn er vaak huiskamertjes. Bovendien neemt in Bangladesh de onveiligheid alsmaar toe. Er is een toename van aanslagen, gepleegd door radicale moslims. Juist pasbekeerde christenen hebben te lijden onder het religieuze geweld.

Klaar voor de start… Af! Net als wij, wil ook dominee Mabud graag van start. Met uw gebed en giften kunnen we kerken wereldwijd startklaar maken, om zo het geloof te delen. Wereldwijd!

Doet u mee? Klaar voor start… Af!
In Christus verbonden,

Klaas Harink
directeur Verre Naasten
Auteur: Freek Creer datum: 28-10-2016 20:18:19 Laatst gewijzigd: 28-10-2016 20:23:32
Maak Vincents droom mogelijk!

Je geloof delen met anderen, in woorden en daden. Wat geeft God ons daarvoor prachtige kansen. Zo steunen we bijvoorbeeld ds. A. Vincent David uit Pakistan: hij droomt van betere kansen voor vrouwen. En organiseert daarom lees- en schrijftrainingen op het platteland. Om zo - heel praktisch - iets van Jezus’ liefde te laten zien. Maak Vincents droom mogelijk!

Ds. Vincent vertelt: “In Pakistan kan op dit moment maar 40% van de vrouwen lezen en schrijven. Formulieren invullen, informatie opzoeken, je kinderen helpen met hun schoolwerk of de Bijbel lezen is dan niet mogelijk. Veel Pakistaanse vrouwen op het platteland leven in armoede.”

“Daarom organiseren we lees- en schrijftrainingen op het platteland, met name voor vrouwen. Zo konden we al duizenden families helpen. Prachtig werk. En we willen graag nog veel meer families helpen!”

Komende woensdag is het weer Dankdag. Dank mee en geef! En maak wereldwijd dromen mogelijk, zoals die van ds. Vincent in Pakistan!
In Christus verbonden,

Klaas Harink
directeur Verre Naasten

P.S. Kijk op www.verrenaasten.nl/dankdag2016 voor meer dromen, wereldwijd. Over kerkgebouwen, websites, vrouwenwerk en bijbelvertalingen. Droom, deel, dank, heb lief... én geef!
Auteur: Reporter Creer datum: 16-12-2016 16:19:29
Beste Lichtbrenger,

Jezus zeg: ‘Ik ben het licht voor de wereld. Wie Mij volgt, loopt nooit meer in de duisternis.’ Dat het licht van onze Heer Jezus hard nodig is in deze wereld, mag duidelijk zijn. Oorlog, verwoesting en vervolging zijn aan de orde van de dag. Veel christenen wereldwijd leven in grote verdrukking. Zoals in China, een donker en gesloten land. Officieel is er vrijheid van godsdienst, maar christenen hebben er zwaar te lijden.

Tegelijkertijd groeit juist in China de kerk als nooit tevoren! Overal ontstaan kleine huisgemeentes, die uit liefde en in vrede elkaar ondersteunen. Vanuit buurland Taiwan steunt Verre Naasten Chinese christenen. Zij delen hun geloof en mogen zo tot een lichtend voorbeeld zijn in hun omgeving.

Net zoals in China, komen in veel ‘gesloten gebieden’ christenen heimelijk samen. Ze leven onder moeilijke omstandigheden en hun boodschap is niet altijd gewenst. Toch zetten ze door. En delen ze licht.

Geef uw tijd, gebed en geld om deze ‘lichtbrengers’ wereldwijd te steunen. Help mee vrede te brengen in een tijd van onderdrukking. Juist nu! Doet u mee? Alvast heel hartelijk dank!

Een gezegend Kerstfeest gewenst!
Klaas Harink
directeur Verre Naasten
Auteur: Reporter Creer datum: 30-12-2016 16:22:04
Het goede nieuws van Jezus’ geboorte de wereld in. Dat is ons verlangen: samen het licht delen in deze donkere wereld. Juist nu! In deze laatste dagen van 2016 brengen we dat nogmaals onder uw aandacht. Mogen we daarin ook op uw steun rekenen? En hebt u al een gift overgemaakt: heel hartelijk dank daarvoor!

Beste lichtbrenger,

Jezus zegt: ‘Ik ben het licht voor de wereld. Wie Mij volgt, loopt nooit meer in de duisternis.’ Dat het licht van onze Heer Jezus hard nodig is in deze wereld, mag duidelijk zijn. Oorlog, verwoesting en vervolging zijn aan de orde van de dag. Veel christenen wereldwijd leven in grote verdrukking. Zoals in China, een donker en gesloten land. Officieel is er vrijheid van godsdienst, maar christenen hebben er zwaar te lijden.

Tegelijkertijd groeit juist in China de kerk als nooit tevoren! Overal ontstaan kleine huisgemeentes, die uit liefde en in vrede elkaar ondersteunen. Vanuit buurland Taiwan steunt Verre Naasten Chinese christenen. Zij delen hun geloof en mogen zo tot een lichtend voorbeeld zijn in hun omgeving.

Net zoals in China, komen in veel ‘gesloten gebieden’ christenen heimelijk samen. Ze leven onder moeilijke omstandigheden en hun boodschap is niet altijd gewenst. Toch zetten ze door. En delen ze licht.

Geef uw tijd, gebed en geld om deze ‘lichtbrengers’ wereldwijd te steunen. Help mee vrede te brengen in een tijd van onderdrukking. Juist nu! Doet u mee? Alvast heel hartelijk dank!

Een gezegend 2017 gewenst!
Klaas Harink
directeur Verre Naasten
Auteur: Reporter Creer datum: 3-03-2017 15:39:27 Laatst gewijzigd: 3-03-2017 15:40:54
Biddag 2017: noodhulp vluchtelingen Zuid-Soedan

Beste broer of zus in het geloof,

Dienende kerken die de handen uit de mouwen steken, ondersteunen we graag. Zoals in het door burgeroorlog en hongersnood geteisterde Zuid-Soedan, waar de kerk dekens, kleding en voedsel uitdeelt aan vluchtelingen. Dat is waar ‘mission’ om draait: geloof delen, in woorden én daden.

In deze nieuwsbrief staan inspirerende voorbeelden van dienende kerken, wereldwijd. Dat kerkenwerk moet doorgaan! Om zo onze naaste te dienen, tot eer van Hem. Help ook mee!
In Christus verbonden,

Klaas Harink
directeur Verre Naasten

Geef een gift
U kunt een overschrijving doen naar bankrekeningnummer 36 36 00 van De Verre Naasten te Zwolle. Ons IBAN is: NL 31 INGB 0000 36 3600
Auteur: Reporter Creer datum: 8-03-2017 14:08:21
Biddag 2017: doe, deel, bid en heb lief!

'Vandaag, op Biddag voor gewas en arbeid, hoop ik dat in veel kerken het gebed klinkt voor rustige verkiezingen en een uitslag die zegenend mag zijn voor land en volk. Door mijn werk bij Verre Naasten kom ik vaak genoeg in landen waar de regering niet tot een zegen is', schrijft onze directeur Klaas Harink vandaag op onze website. Ter inspiratie sturen we Klaas' gedachten over Biddag, verkiezingen en dienende kerken graag door.
.
Geef een Biddag-gift voor noodhulp in Zuid-Soedan
Een gift voor de dienende kerk in Zuid-Soedan is meer dan nodig: de situatie verslechtert met de dag. Kerken bieden hulp en delen voedsel, kleding en voedsel uit. Inmiddels hebben de Verenigde Naties een officiële hongersnood uitgeroepen. Geef online via: www.verrenaasten.nl/geef-gift-noodhulp-vluchtelingen-zuid-soedan.
website: www.verrenaasten.nl/biddag2017 | e-mail: info@verrenaasten.nl
Auteur: Reporter Creer datum: 14-04-2017 14:44:31 Laatst gewijzigd: 14-04-2017 14:50:58
"Deze training zet mensen in beweging!"

Beste broer of zus in het geloof,

In mijn hele leven heb ik niet zo´n leiderschapstraining meegemaakt. Wat een voorrecht om trainer te zijn van het Timothy Leadership Training (TLT) programma!
Nibaron Chorka (61), voorganger van een kleine kerk in Bangladesh, zegt het stellig als ik hem ontmoet: Deze training geeft mensen eigenwaarde. Ik mag iets van mijn kennis delen met anderen, hen bemoedigen! Dat is goud waard, zeker in een land als Bangladesh.

Als TLT-trainer weet hij waar hij het over heeft. Ik kan ook niet anders dan zijn woorden beamen. Wát een kracht gaat er van deze training uit. Het zet mensen in beweging, in hun eigen context, binnen hun eigen kerk. Doordat de deelnemers elkaar trainen, voelen ze zich gezien en gewaardeerd.

In Bangladesh is de druk van de moslimmeerderheid op onze kleine kerken enorm, aldus dominee Chorka. Willen we blijven getuigen van Jezus Christus, dan hebben we goede en dappere voorgangers nodig. Die zelf ook bemoedigd en aangevuurd worden om Jezusu liefde te verkondigen, met woorden en daden. Die bemoediging en stimulans is precies wat zo'n TLT-training ons biedt.

Ik geef zijn boodschap graag door. TLT-trainingen helpen christenleiders, zoals in Bangladesh, om hun geloof te delen, met hoofd, hart en handen. Om zo met elkaar, ieder op zijn of haar eigen plek, praktisch mee te werken aan de uitbreiding van Gods koninkrijk op heel de aarde. Helpt u ook mee? Bid mee en geef!
Verbonden in Christus, wereldwijd,

Jan-Matthijs van Leeuwen
Programmamedewerker Verre Naasten

P.S. Met overtuiging ondersteunt Verre Naasten wereldwijd TLT-leiderschapstrainingen, zoals op Papoea, in Sri Lanka en Congo. Investeert u mee, in de toekomst van Gods kerk wereldwijd?

Uw gebed en gift zijn hard nodig!

Help mee! Steun de training van enthousiaste kerkleiders!
Boekenpakket € 10,00:
Pakket praktische bijbelstudieboeken in eigen taal
Lessenserie € 25,00:
Verdiepende lessenserie door een gedreven Bijbelkenner
Studiebeurs € 50,00:
Studiebeurs voor 1 week voor jonge, talentvolle christenen


Auteur: Reporter Creer datum: 17-05-2018 19:25:30
“Mensen moeten weten dat Jezus de énige weg is”

“Al toen ik jong was, wilde ik evangelist worden; net als mijn vader. Hij was een ‘tweede generatie christen’; mijn grootouders behoorden tot de eerste christenen in India! Die drive om anderen te vertellen over Jezus heb ik altijd gehad; ik wil een instrument zijn van God.

Veel tegenslagen

Voor dit werk heb ik alles achtergelaten; mijn huis en mijn bezittingen. Ik laat me leiden door God, door de Heilige Geest. Dat is niet altijd makkelijk, mijn leven kent veel tegenslagen. Zo overleed mijn vrouw bij de geboorte van ons jongste kind. ‘Waarom?!’ vroeg ik God. Toen las ik in de Bijbel het verhaal van Job. Hij verloor alles, ik alleen mijn vrouw. Dat helpt mij bij mijn verdriet; de Bijbel is concreet en heeft advies voor elk moment in ons leven! Als het goed gaat, dank ik God, als het slecht gaat, kniel ik voor Hem.

Buitenlands geloof

Hier evangeliseren is moeilijk. Deze regio is heel erg Hindoeïstisch. De mensen houden graag vast aan het Hindoe-geloof. Dat is wat ze kennen. Het christendom zien ze als een ‘buitenlands’ geloof: wat kan hen dat bieden? Veel mensen geloven hier dat er meerdere wegen zijn tot God en persoonlijke redding. Ik geloof dat niet. Ik wil hen vertellen dat Jezus de enige weg is!

Verstoten en geweld

Gelukkig staat de jongere generatie wel open voor het evangelie. Via onderwijsprojecten bereiken we hen. Inmiddels zijn er in deze
regio vijf kerken; bestaande uit mensen die al christen waren en nieuwe gelovigen! Een keuze voor het christelijk geloof is geen makkelijke. Een van mijn collega-evangelisten was Hindoe. Zijn familie verstootte hem nadat hij christen werd. Ook hebben we soms te maken met geweld; één van onze scholen is eens opzettelijk in brand gestoken. Gebed voor dit werk is heel hard nodig. Willen jullie voor mij en de andere drie evangelisten bidden? En voor de vijf kerken en alle gemeenteleden?!”

Erickson* (47) is predikant en evangelist in Noordoost-India.

Auteur: Reporter Creer datum: 9-11-2018 17:47:14 Laatst gewijzigd: 9-11-2018 18:12:56
BOUW MEE AAN HET SOLA GRATIA
KINDERHOME IN INDONESI


Ter ere van ons jubileum zetten we een bijzonder project in de schijnwerpers, in het land waar ons werk destijds begon: het Sola Gratia KinderHome in Indonesi. Ons doel: tenminste 60.000 euro inzamelen! Doet u mee? Geef een jubileumgift cadeau!

Evangeliseren is niet makkelijk in Indonesi, nog steeds niet. Een groot deel van de bevolking is moslim of boeddhist. Christenen zijn er een grote minderheid en worden niet door de overheid beschermd. Echter, christelijke scholen zijn door de wet wl beschermd en mogen vrijuit over Jezus vertellen. Door het goede onderwijs dat ze aanbieden, kiezen zelfs moslims ervoor hun kinderen naar christelijke scholen te sturen! Een prachtige gelegenheid om deze kinderen (en hun ouders) te vertellen over God! Zoals dat gebeurde in het gezin van Yumeiko.

Drie jaar geleden startte de kerk in Probolinggo zo’n christelijke school: het Sola Gratia KinderHome voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Sola Gratia KinderHome biedt volop bijbels onderwijs. Moslims in de regio zijn nog amper in aanraking gekomen met het christelijk geloof. Deze school brengt daar verandering in!

Inmiddels zijn er 20 leerlingen en start er ook een groep 3. Daarnaast is er veel vraag naar speciaal onderwijs.Vanwege de groei wil de school graag uitbreiden. Het goede nieuws: er is al een stuk land. Hier kan de school twee nieuwe gebouwen realiseren; n voor het reguliere onderwijs en n voor het speciaal onderwijs, inclusief therapiecentrum voor de (gehandicapte) kinderen. Voor dit bouwproject willen we tenminste 60.000 euro inzamelen. Zullen we dit samen mogelijk maken?

NL 31 INGB 0000 36 3600

Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier