Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Gerd
Creer datum:
7-01-2013 17:22:26
Laatst gewijzigd:
27-02-2014 23:13:40
Dit kan niet waar zijn
OOk in 2013/2014 weer ongelofelijke en niet te bevatten artikelen
Auteur: Gerd Creer datum: 7-01-2013 17:23:24
Moeder sloeg zoon dood vanwege Koranstudie

CARDIFF (ANP) Een 33-jarige moeder moet levenslang de cel in, omdat ze haar zoontje (7) had doodgeslagen die het maar niet lukte Koranverzen uit het hoofd voor te dragen. Dat oordeelde de rechter in het Britse Cardiff, meldde de BBC maandag. Dat betekent dat de vrouw zeker 17 jaar achter de tralies verdwijnt.

Moeder Sara Ege sloeg haar zoontje meermalen in hun huis in Cardiff, de hoofdstad van Wales. Ze zou Yaseen op de dag van de moord thuis hebben gehouden, zodat hij zich op de Koranstudie kon storten. De vrouw had eerst bekend, maar trok die verklaring later in. Ze zei toen dat haar man de jongen had doodgeslagen. De rechter veroordeelde haar echtgenoot niet, maar die moest wel uitleggen waarom hij zijn zoon niet voldoende had beschermd.

Toen de moeder jong was, had zij deelgenomen aan wedstrijden waarin kennis van de islam centraal stond. Ze kon goed Koranverzen reciteren en zou gefrustreerd zijn omdat haar zoontje daar maar niet in slaagde.


Om het misdrijf te verdoezelen, zou de moeder het lijk van haar zoontje in brand hebben gestoken. De mishandeling waar de dood op volgde, vond plaats in 2010. In de maanden ervoor zou ze de jongen ook regelmatig hebben geslagen. Het gezin werd al eerder in verband gebracht met geweld in huiselijke kring

Ref.Dagblad 07-01-13
Auteur: Reporter Creer datum: 30-01-2013 11:46:03
Schutter Tristan had 'wapencontract' met vader

ALPHEN A/D RIJN Tristan van der Vlis, die in 2011 in Alphen aan den Rijn zes mensen en zichzelf doodschoot in winkelcentrum Ridderhof, had met zijn vader een 'wapencontract'. Daarin stond dat hij beloofde zijn wapens in te leveren als hij zich weer depressief zou gaan voelen. Dat meldt het AD.

Jurist Orlando Kadir uit Alphen beweert in het AD dat ook de politie mee tekende. Samen met letselschadeadvocaat John Beer bereidt Kadir een schadeclaim voor tegen de staat en de politie, omdat Van der Vlis een wapenvergunning kreeg ondanks zijn psychische problemen

Ref.Dagblad 30-01-13
Auteur: Reporter Creer datum: 1-02-2013 20:05:38
Pools echtpaar 82 jaar getrouwd

Een echtpaar in Polen is vandaag precies 82 jaar getrouwd. Het is voor zover bekend het langstlopende huwelijk in Europa, melden Poolse media.

Voormalig timmerman Ignacy (104) en fabrieksmedewerkster Stefania Stasiak (101) gaven elkaar op 1 februari 1931 het ja-woord in het Poolse stadje Aleksandrw Ldzki. Nu, 82 jaar later, wonen ze er nog steeds.

Hun geheim? De twee maken zelden ruzie. "Ze hebben hun hele getrouwde leven in harmonie geleefd", zegt een woordvoerder van het hoogbejaarde echtpaar.

NOS 01-02-13
Auteur: Reporter Creer datum: 19-02-2013 16:13:27
Vrouw bevalt van twee tweelingen

Een arts van het ziekenhuis ontdekte een derde en vierde hartklopping
The Woman's Hospital of Texas Toegevoegd: dinsdag 19 feb 2013, 07:46
Update: dinsdag 19 feb 2013, 09:42

In Texas is een vrouw op n dag bevallen van twee eeneiige tweelingen. De moeder dacht eerst dat ze van een tweeling in verwachting was, maar de dokter ontdekte later een derde en een vierde hartslag.

De arts verwees de vrouw door naar een specialist, die de bevalling op zich nam. Na 31 weken werden de vier jongetjes met een keizersnede ter wereld gebracht. De ouders, die al een zoontje hadden, besloten de namen van de baby's alfabetisch op elkaar te laten volgen; Ace, Blaine, Cash en Dylan.

'Iets te goed'

De kans op twee eeneiige tweelingen in n keer is ongeveer 1 op 70 miljoen. De bevalling verliep zonder problemen, het ziekenhuis zegt dat het goed op de bijzondere gebeurtenis voorbereid was.

Het echtpaar zegt geen vruchtbaarheidsmedicijnen te hebben gebruikt. "De zwangerschap was gepland, ik denk dat we er gewoon iets te goed in zijn geslaagd", zei de gelukkige vader.

Overigens denken de ouders niet dat het bij vijf kinderen blijft. "We willen nog een meisje", zegt de vader.

NOS 19-02-13
Auteur: Reporter Creer datum: 18-03-2013 19:09:22
Fiscus wil ook geld uit oude sok

AMSTERDAM - Veel Nederlanders zijn zich er misschien niet van bewust, maar u moet ook belasting betalen op contant geld, cadeaubonnen en tegoeden op betaalpassen zoals de OV-chipkaart. Boven een vrijstelling betaalt men 1,2 procent belasting.

U bent verplicht aangifte te doen van contant geld als het boven de 512 euro uitkomt (1024 euro voor fiscale partners). Veel mensen hadden dit op de peildatum van 1 januari waarschijnlijk niet in hun portemonnee, maar als u spaarpotjes (ook van de kinderen), boekenbonnen en het tegoed op uw OV-chipkaart meetelt, komt u misschien wel in de buurt.


Geeft u contant geld aan?

Geeft u ook contant geld aan bij de belastingaangifte? Of verwacht u dat de Belastingdienst er toch niet achterkomt? Laat het weten door te reageren op onze stelling 'Natuurlijk meld ik contant geld en cadeaubonnen bij mijn belastingaangifte'


Vermogensrendementsheffing

Net als uw spaargeld dat op de bankrekeningen staat of in aandelen belegt is, behoort ook contant geld tot uw vermogen in box 3. Daarover betaalt u boven een vrijstelling van 21.139 euro 1,2 procent vermogensrendementsheffing. In tegenstelling tot uw spaarrekening komt contant geld niet in uw vooraf ingevulde aangifte voor, maar toch dient u dit wel aan te geven

Telegraaf 18-03-13
Auteur: Reporter Creer datum: 17-05-2013 14:06:19
'Uitvaartverzekeraars rekenen soms dubbel'

ANP

De kosten die vastzitten aan uitvaartverzekeringen moeten duidelijker worden aangegeven. Sommige verzekeraars berekenen,sinds het provisieverbod, dubbele kosten, waarschuwt de Consumentenbond.

Het provisieverbod houdt in dat consumenten sinds januari rechtstreeks voor financieel advies betalen aan de adviseur die zij in de arm nemen. Advieskosten moeten dus apart worden gerekend door verzekeraars die deze dienst aanbieden.

Maar bij consumenten met een uitvaartverzekering van vr 1 januari 2013 geldt het provisieverbod niet. Zij hebben vaak een verzekering waarin de advieskosten al zijn verwerkt, en hoeven hiervoor dus niet los te betalen, benadrukt de Consumentenbond. Toch sturen sommige verzekeraars hun klanten nu een rekening als die advies willen over deze polissen.

De bond heeft het probleem aangekaart bij de toezichthouder Autoriteit Financile Markten (AFM). ,,De AFM moet deze verzekeraars tot de orde roepen, want zij laten hun klanten dubbel betalen'', zegt directeur Bart Combe.

Volgens hem zijn er ook verzekeraars die hun klanten op extra kosten jagen door geen uitvaartpolis af te sluiten zonder voorafgaand adviesgesprek. Hierdoor wordt consumenten in feite de mogelijkheid ontnomen om zelf te kiezen met welke adviseur zij in zee willen gaan. Verder wordt soms tegen de regels in een alles-in-n prijs gerekend voor distributie- en advieskosten.

RTL Z 17-05-13
Auteur: Reporter Creer datum: 31-05-2013 12:56:16

Mobieltje krijgt 22 minuten meer aandacht dan partner
bron: Daily Mail

Dat smarthpones een belangrijk deel van ons leven uitmaken, weten we al langer. Maar uit nieuw onderzoek blijkt dat de gemiddelde persoon zelfs meer tijd doorbrengt met zijn telefoon dan met zijn eigen partner.

Zo gebruiken we onze telefoon dagelijks zo'n 119 minuten, terwijl we gemiddeld maar 97 minuten in het gezelschap van onze partner doorbrengen. Dat is bijna een derde minder.

De studie van de Britse gsm-provider O2 ging ook na waarvoor we onze gsm dan exact gebruiken en hoelang elke activiteit in beslag neemt. Met stip op nummer een stond surfen op het internet, wat we zo'n 24 minuten per dag zouden doen. Dat werd gevolgd door het checken van verschillende sociale netwerken (16 minuten), luisteren naar muziek (15 minuten) en het spelen van spelletjes (13 minuten).

Bellen & sms'en
We gebruiken onze mobiel natuurlijk ook om te bellen (13 minuten) en te sms'en (11 minuten), maar dat zijn pas de vijfde en zesde meest gebruikte functies van de moderne telefoons. Al is het wel zo dat bellen en sms'en in vergelijking met vorige jaren gestegen zijn met zo'n 12 en 13 procent.

Verder bleek ook dat heel wat andere toestellen tegenwoordig vervangen worden door onze gsm. 57 procent bekende geen aparte wekker meer te hebben, terwijl de helft van de ondervraagden zelfs geen uurwerk meer draagt. 46 procent gebruikte ook enkel zijn gsm om foto's te nemen

AD 31-05-13
Auteur: Reporter Creer datum: 27-06-2013 14:21:49
Bejaarden behalen diploma op judomat

AMSTERDAM - Als een volleerd judoka laat de 89-jarige Hermiena Botter zich op de mat vallen. Zij krijgt samen met een groepje andere ouderen een val-cursus van twee judotrainers.

'Het was reuze gezellig! Al kon ik vanwege mijn leeftijd niet aan alles meedoen, vond ik het fijn dat mijn kinderen me hebben opgegeven, vertelt Botter.

De cursus werd georganiseerd door stichting Vitaliteit en Veiligheid voor Senioren (VVVS). Volgens die stichting raken jaarlijks 230.000 ouderen gewond als gevolg van een val in of rond het huis.

Mevrouw Botter ging aan het einde van de val-cursus met een diploma op zak naar huis

Telegraaf 27-06-13
Auteur: Reporter Creer datum: 3-07-2013 18:51:39
VW-busje met 24 mensen erin

De Duitse politie heeft op de snelweg bij Kassel een Volkswagenbusje van de weg gehaald omdat er veel te veel mensen in zaten. Tot verbijstering van de agenten stapten er in totaal 24 man uit het busje, vijftien meer dan wettelijk is toegestaan.

Het waren zestien Roemeense volwassenen en acht kinderen. De groep was naar Duitsland gekomen om werk te zoeken. Onder de volwassenen was een hoogzwangere vrouw. De agenten hadden de grootste moeite om in begrijpelijke taal op te schrijven hoe de mensen in het busje hadden 'gezeten'.

Achterin het busje zaten drie volwassenen met drie volwassenen op schoot die op hun beurt weer drie kinderen op schoot hadden. In de bagageruimte achter de achterbank hadden zich zes mensen gewurmd.

De agenten die het busje van de weg haalden, reden zelf ook in een Volkswagenbus. Ze moesten drie keer op en neer rijden om hun 'vangst' naar het bureau in Kassel te brengen.

NOS 03-07-13
Auteur: Reporter Creer datum: 8-07-2013 21:23:13
Koperdieven van dak politie gehaald

katwijk - Agenten hebben afgelopen nacht twee koperdieven van het dak van het politiebureau in Katwijk gehaald. Het brutale duo liep tegen de lamp dankzij een oplettende omwonende.

Agenten gingen met enkele honden het dak op en konden daar het duo op heterdaad aanhouden. De dieven, een 39-jarige Dordrechter en een 40-jarige Katwijker, hadden al enkele rollen koper klaargelegd.

Het politiebureau aan de Piet Heinhlaan wordt momenteel verbouwd en is daarom niet in gebruik

Telegraaf 08-07-13
Auteur: Reporter Creer datum: 13-07-2013 17:33:54
Kat ontfermt zich over eend

Een kat en een eend in het Poolse Olesnica leven niet als de spreekwoordelijke kat en hond. De kat ontfermde zich over de jonge eend. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk, meldt de NOS.

De familie Andrzejczuk vond het eendje toen die de kat achterna bleef lopen. Hij was helemaal nat. De kat warmde hem op.

Ref.Dagblad 13-07-13
Auteur: Reporter Creer datum: 19-07-2013 17:45:07
Gevangene "neemt even vakantie"

In Frankrijk is een gevangene ontsnapt die zegt dat hij van plan is om zich over een paar maanden weer bij de gevangenis te melden. Hij neemt even vakantie, zegt zijn broer in de Franse krant La Voix du Nord.

De man van 31 ontsnapte dinsdagavond in de stad Lille aan zijn bewakers. Hij was naar een hoorzitting geweest buiten de gevangenis. Op de terugweg wist hij uit de auto van zijn begeleiders te komen. De man rende daarop weg en zijn begeleiders konden hem niet meer inhalen.

De man en zijn broer hebben rondgewandeld in het centrum van Lille en genoten van het zomerweer, zegt de broer. "We hebben niets gegeten, want het is ramadan." Hij begrijpt wel waarom zijn broer is ontsnapt. "Hij slaapt op de vloer van zijn cel met twee Irakezen die weinig Frans spreken."

Cannabis

De ontsnapte man is volgens zijn broer niet gevaarlijk. "Hij weegt maar 66 kilo, hij is heel klein." De man zat vast omdat hij cannabis had gedeald.

In september is de man van plan zich weer bij de gevangenis in Lille te melden, vertelt zijn broer in de krant.

NOS 19-07-13
Auteur: Reporter Creer datum: 2-08-2013 13:06:38
Blindengeleidehond nog vaak voor dichte deur

ANP

Het gebeurt regelmatig dat een blinde met zijn geleidehond ergens niet naar binnen mag. Daarom vindt volgende week een actie plaats waarbij onder meer supermarkten, attractieparken en musea worden getest op toegankelijkheid. KNGF Geleidehonden begint hiermee op het Museumplein in Amsterdam, maakte de stichting vrijdag bekend.

De slechtziende Debby Buis test donderdag of zij met haar geleidehond welkom is in de openbare gelegenheden rondom het Museumplein. Wie haar en haar viervoeter verwelkomen, krijgen hiervoor een beloning.
In Nederland is het niet wettelijk verplicht om geleidehonden altijd toegang te verschaffen. In Belgi is dat wel het geval. Daar is het zelf strafbaar om mensen met een geleidehond de deur te wijzen.

De blinde baas kan er dankzij zijn geleidehond zelfstandig op uit en krijgt daardoor de vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer hij wil, stelt directeur van KNGF Geleidehond, Ellen Greve. Maar als hij vervolgens wordt geweigerd bij de supermarkt, een restaurant, een taxi of in een andere openbare ruimte vanwege zijn geleidehond, ben je terug bij af.

Ref.Dagblad 02-08-13
Auteur: Reporter Creer datum: 10-08-2013 12:52:55
'Nederland moet woorden Verhagen terugnemen'

PARAMARIBO - Alleen als de Nederlandse regering de uitspraak van oud-minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) terugneemt dat president Desi Bouterse niet in Nederland welkom is, kan de relatie tussen Nederland en Suriname weer normaal worden.

Dat zeggen de Surinaamse diplomaten Michel Kerpens en Arnold Halfhide in gesprek met het ANP. Zij zijn naaste medewerkers van de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin.

Dat Nederland via het stationeren van zaakgelastigde a.i. Ernst Noorman op de ambassade in Paramaribo een toenaderingspoging doet, is voor Suriname nu minder belangrijk.

Uitspraak Verhagen
De uitspraak van Verhagen in 2010 heeft de Surinaamse samenleving onaangenaam gestemd over Nederland. Ook de 'zoveelste' opschorting van de ontwikkelingssamenwerking, nadat het Surinaamse parlement in april 2012 de amnestiewet had aangenomen, heeft oude wonden opengereten. Hiermee toonde Nederland weer aan geen respect te hebben voor de soevereiniteit van Suriname en zijnvolksvertegenwoordigende organen, zegt Kerpens.

'Respectloos'
De respectloze manier waarop Nederland volgens de diplomaten met Suriname omgaat, zit dus behoorlijk diep. Het koloniale verleden dat de landen hebben, maakt de zaak extra gevoelig, vooral als Nederland 'strafmaatregelen' neemt zoals het opschorten van de samenwerking. Die gevoeligheid verklaart ook waarom de toenaderingspoging van Noorman nog niet op veel enthousiasme van Surinaamse kant kan rekenen.

Verzoek Noorman
Tot nu toe is Lackin niet ingegaan op het verzoek van Noorman voor een kennismakingsgesprek. Het gesprek is van belang omdat Noorman wil aftasten of Suriname welwillend staat tegenover zijn komst. Pas als dat gevoel er is, zal Nederland 'officieel' toestemming vragen zodat Noorman als ambassadeur benoemd kan worden.

Diplomatieke signalen
Overigens heeft Nederland al diverse diplomatieke signalen afgegeven dat Nederland Desi Bouterse wel degelijk als democratisch gekozen president erkent. Zo is Noormans voorganger Aart Jacobi in 2010 bij de inhuldiging van Bouterse geweest en heeft Nederland ook het niveau van de vertegenwoordiging in Suriname niet verlaagd.

Suriname blijft er echter bij dat de uitspraak van Verhagen wordt teruggenomen en dat de opschorting van de samenwerking wordt teruggedraaid. Door alles wat er is gebeurd, zijn wij nogal sceptisch geworden. Maar wij hebben het liefst ook met Nederland normale verhoudingen, net als met andere landen. We zijn een vredelievend volk en we hebben ook respect voor Nederland, maar dat moet wel wederzijds zijn, zeggen de diplomaten

Telegraaf 10-08-13
Auteur: Reporter Creer datum: 16-08-2013 16:46:13
Zorginstelling ontruimd na beschieting

ANP

Een zorginstelling in de Antillenstraat in Groningen is vrijdag volledig ontruimd nadat twee keer op het pand was geschoten. Onbekenden vuurden woensdag kogels af op een van de wooneenheden. Een week eerder gebeurde dat ook. Niemand raakte gewond. De 29 jongeren die er wonen zijn tijdelijk elders ondergebracht.

Dat maakte divisiemanager Rik Bakker van zorginstelling Novo vrijdag bekend. In de Antillenstraat wonen jongeren met een verstandelijke beperking.

Volgens Bakker zijn de beschietingen gericht op n persoon. De schutters hebben echter twee keer op de verkeerde woning geschoten.
Bakker zegt geen idee te hebben wie er achter zitten en waarom er is geschoten. De politie bevestigde de twee incidenten en onderzoekt de zaak.

Of en wanneer de bewoners van de instelling weer terug kunnen naar hun onderkomen in de Antillenstraat, weet Bakker nog niet. De schrik zit er goed in bij de clinten van Novo. Ons eerste doel is de mensen hun gevoel van veiligheid weer terug te geven. Dan zullen we bekijken of ze terug willen keren of niet.

Ref.Dagblad 16-08-13
Auteur: Reporter Creer datum: 23-08-2013 23:11:36
Vrouw duikt op na eigen begrafenis

.Een vermiste vrouw uit Philadelphia is weer opgedoken, dertien dagen nadat haar familie haar dacht te hebben begraven.

Sharolyn Jackson verdween op 18 juli. Enkele dagen later werd haar gezin gebeld met de mededeling dat er een lichaam was gevonden dat voldeed aan de beschrijving van Jackson.

Een zoon en een welzijnswerker die Jackson kende identificeerden het lichaam aan de hand van zwart-witfoto's. Daarna werd het lichaam vrijgegeven aan de familie voor een begrafenis.

Blij en verbijsterd
Bijna twee weken na de uitvaart meldde de echte Jackson zich echter bij een psychiatrisch ziekenhuis. De familie was blij en verbijsterd, maar spreekt ook medeleven uit voor de familie van de onbekende dode.

De identiteit van het begraven lichaam wordt nu onderzocht. Waarschijnlijk wordt het stoffelijk overschot opgegraven om de identiteit definitief vast te stellen.

NOS 23-08-13
Auteur: Reporter Creer datum: 1-10-2013 16:16:35
Hoogbejaarde vrouw haalt diploma wijsbegeerte

GRONINGEN - Een 92-jarige studente heeft maandag haar bachelor wijsbegeerte behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Eddy van Drooge uit Hoogeveen schreef zich vier jaar geleden, op 88-jarige leeftijd, in aan de Faculteit der wijsbegeerte. Ze noemde destijds het 'vergroten van haar kennis en inzicht' als meest belangrijke drijfveer. Maandag behaalde ze haar diploma.

De pientere vrouw was tot haar pensioen werkzaam als psychologe. Van Drooge was de oudste van de ruim 20.000 studenten aan de Groningse universiteit.

Telegraaf 01-10-13
Auteur: Reporter Creer datum: 18-10-2013 22:53:25
Ontvoerde baby als kleuter teruggevonden

ANP

Een meisje dat als baby zou zijn ontvoerd, is 4 jaar later teruggevonden. Ze leefde op een zigeunerkamp in het Griekse plaatsje Farsala, ongeveer 200 kilometer ten noordwesten van Athene. De kleuter viel op tussen de zigeuners door haar blanke huid, blonde haar en groene ogen. Haar 'vader' (39) en 'moeder' (40) zijn opgepakt. Dat meldde de Griekse politie vrijdag.

Het meisje werd woensdag ontdekt tijdens een routinecontrole van het kamp. Agenten spraken haar 'ouders' aan op de uiterlijke verschillen. Die probeerden het uit te leggen, maar raakten verstrikt in hun verhaal. Uit DNA-onderzoek bleek dat het meisje onmogelijk hun kind kon zijn.
Het meisje is hoogstwaarschijnlijk in 2009 is weggehaald bij haar biologische ouders. Die zijn nog niet gevonden. Daarom hebben de Griekse autoriteiten vrijdag haar foto verspreid. Voorlopig is het meisje opgevangen door hulpverleners.

Volgens de politie heeft de vrouw twee verschillende identiteitskaarten. Haar ene identiteit heeft vijf dochters en een zoon, haar andere identiteit is moeder van vier meisjes. In de vijf maanden van juni tot november 1993 zou ze drie kinderen hebben gekregen, en van oktober 1994 tot februari 1995 nog eens drie kinderen.

Ref.Dagblad 18-10-13
Auteur: Reporter Creer datum: 21-10-2013 17:43:22
Verdwaalde Nederlander kuiert goudmijn binnen

JAYAPURA - Tijdens een bergwandeling in Papoea, in het verre oosten van Indonesi, is een verdwaalde Nederlander per ongeluk beland in de grootste goudmijn ter wereld. Hij is in veiligheid gebracht. Dat heeft de eigenaar van de mijn maandag laten weten aan het Indonesische nationale persbureau Antara.


De 59-jarige Nederlander maakte zondag met een grote groep een wandeling bij de Grasberg en de Carstenszberg in de Indonesische provincie Papoea. In totaal negen mensen raakten de weg kwijt. Eentje raakte lichtgewond en daarom besloten ze terug te gaan, door ons terrein, zei een woordvoerster van de mijnexploitant.

De wandelaars werden gevonden door beveiligers van de mijn en tijdelijk vastgehouden. Ze waren op verboden terrein. Het is niet toegestaan om over het grondgebied van de mijn naar de Carstenszberg te gaan, legde een legercommandant uit

Telegraaf 21-10-13
Auteur: Reporter Creer datum: 29-10-2013 18:39:03

Verkracht Pakistaans meisje kruipt uit eigen graf

Een 13-jarig meisje dat werd verkracht door twee mannen en daarna levend is begraven, heeft het overleefd, zo schrijven Indiase media.

Het kind werd door twee mannen overmeesterd toen ze te voet naar haar Koranlessen liep, in een klein dorpje in het district Toba Tek Singh, zo'n 225 kilometer bij de stad Lahore vandaan. Ze werd door hen verkracht en raakte buiten bewustzijn. Vermoedelijk dachten de mannen dat ze was overleden. Het meisje werd langs de kant van de weg begraven.

Toen ze weer bij bewustzijn kwam, lukte het haar om zich een weg naar buiten te graven, zo meldt de Indiase zender NDTV. Ze werd hierbij geholpen door een toevallige passant, en naar een medisch centrum in de buurt gebracht.

De vader van het meisje, Siddique Mughal, zou de politie hebben ingelicht over de aanval, maar volgens de website van het tijdschrift Outlook India 'werken de autoriteiten niet met de familie mee'. Een rechter die daarvan hoorde, zou de politie hebben bevolen om de verkrachters te arresteren en haast te maken met het onderzoek

Trouw 29-10-13
Auteur: Reporter Creer datum: 4-11-2013 21:57:32
Straaljager schiet op controletoren Vlieland

ANP

Een straaljagerpiloot heeft maandagmiddag bij Vlieland per ongeluk het verkeerde doel onder vuur genomen. De vlieger moest met het boordkanon van de F-16 schieten op een gronddoel op een afgelegen strand, maar miste. In plaats daarvan raakte hij een controletoren van de luchtmacht. Binnen waren een paar mensen, maar niemand raakte gewond. Het gebouw raakte aanzienlijk beschadigd.
Dat heeft het ministerie van Defensie laten weten. De Koninklijke Luchtmacht gaat onderzoeken hoe het incident kon gebeuren.

De beschieting gebeurde op de Vliehors Range, het meest westelijke deel van Vlieland. Het is het enige gebied in Nederland waar de luchtmacht mag oefenen met munitie en explosieven. De mensen in de controletoren moeten de luchtvaart, scheepvaart en het andere verkeer bij het schietterrein in de gaten houden, zodat de straaljagers veilig kunnen oefenen.
Hoeveel mensen precies in de geelzwarte toren waren, is niet bekend. De luchtmacht weet ook niet hoe dicht bij hen de kogels insloegen. De straaljager was afkomstig van de vliegbasis in het Brabantse Volkel.
In de afgelopen decennia is de controletoren twee keer eerder beschoten. In 2001 werd de toren geraakt door zeven 27 mm-kogels uit het boordkanon van een Duits Tornado-jachtvliegtuig. De drie mensen in het gebouw bleven ongedeerd. In 1992 vuurde een Deense F-16 per ongeluk vier oefenraketten op het gebouw af. Daarbij raakte een onderofficier lichtgewond, zeven anderen bleven ongedeerd

Ref.Dagblad 04-11-13
Auteur: Reporter Creer datum: 14-11-2013 17:18:33
Boete om doorgeven parkeerkaart

De man had zijn parkeerkaart doorgegeven aan iemand anders ANP .Een boete voor een doorgegeven parkeerkaart heeft in Zwijndrecht geleid tot een motie in de gemeenteraad. De gemeenteraad vindt unaniem dat de boete niet opgelegd had moeten worden.

De man die de boete kreeg, Sander van Lith, deed in het AD zijn verhaal. Bij het winkelcentrum gaf hij zijn parkeerkaartje, dat nog een uur geldig was, aan een andere bezoeker. Controleurs zagen dat en legden hem een boete op.

Gehandhaafd

De kwestie leidde tot grote discussie in de gemeenteraad van Zwijndrecht. De raadsleden vinden dat de gemeente de parkeercontroleurs de opdracht moet geven in zo'n geval geen boete op te leggen, omdat het volgens hen van belang is dat er daadwerkelijk parkeergeld is betaald. Het maakt daarbij niet uit door wie of voor welke auto.

"Wij als college willen dit helemaal niet", zegt wethouder Elbert Vissers (VVD). "Ik zie het doorgeven van bonnetjes als een heel sociaal iets. Ik doe het zelf ook en heb nooit geweten dat het verboden is."

Het doorgeven van bonnetjes in Zwijndrecht wordt voorlopig gedoogd. "Ik heb gezegd dat er niet effectief gehandhaafd op mag worden", zegt de wethouder. Hij zoekt uit wat er in de wet staat en wil dat mensen voorlopig geen boetes meer krijgen.

NOS 14-11-13
Auteur: Reporter Creer datum: 22-11-2013 14:38:46
Vondst dode vrouw maakt veel los

De politie staat de pers te woord voor de woning van de vrouw ANP .De vondst van een vrouw die al tien jaar dood in haar woning in Rotterdam lag, heeft veel losgemaakt. De buurt is verbijsterd en de gemeente stelt een onderzoek in. Ook in de politiek wordt over het incident gesproken.

Het lichaam van de vrouw werd donderdag ontdekt nadat de politie was gealarmeerd door bouwvakkers die in het huis in de wijk in Delfshaven moesten zijn. Zij konden geen contact met de bewoner krijgen. De vrouw moet 74 jaar geweest zijn toen ze overleed.

Hoe kan het dat iemand onopgemerkt tien jaar dood in zijn woning ligt en dat hij of zij door niemand wordt gemist?, waren de vragen die meteen rezen.

Familieleden
Buurtbewoners zijn geschokt. Ze zeggen dat ze niets hebben gemerkt. "We hebben niks geroken, we hebben geen ongedierte gezien", zei een buurvrouw. De buren dachten dat de vrouw bij haar dochter was ingetrokken, maar tot dusver zijn er geen familieleden gevonden.

Volgens de voorzitter van de deelgemeente Delfshaven, Carlos Goncalves, woonde de vrouw in een straat met een actieve bewonersgroep, maar hij betwijfelt of je dit soort dingen kunt voorkomen.

Verzorgingstehuis
De directeur van het Nationaal Ouderenfonds, Jan Romme, vreest dat het vaker zal gebeuren dat ouderen dood thuis liggen zonder dat iemand dat merkt. Volgens hem komt dat doordat er geen bejaardentehuizen meer zijn en ouderen steeds langer thuis blijven wonen. "Je moet heel ziek zijn wil je in een verzorgingstehuis terechtkomen. Dan ben je al bijna dood."

Romme raadt een alarmeringssysteem aan voor ouderen. "Zeker voor diegenen die geen sociaal netwerk hebben." Met zo'n systeem wordt er elke dag naar de oudere gebeld en gecontroleerd of alles goed gaat.

Contact
De gemeente Rotterdam gaat onderzoeken hoe het komt dat de vrouw niet eerder is gevonden. De gemeente wil weten wie er contact had met haar voor zij stierf en wie haar dood had kunnen opmerken. Het onderzoek moet voorkomen dat iets dergelijks nog eens gebeurt.

Minister Schippers van Volksgezondheid vindt dat de sociale controle beter moet. Ze vindt dat mensen weer gewoon bij hun buren moeten aankloppen als ze iemand een tijdje niet hebben gezien of zich afvragen of er iets aan de hand is. "Anders krijg je dit soort toestanden, waarvan iedereen schrikt."

NOS 22-11-13
Auteur: Reporter Creer datum: 6-01-2014 19:20:26
Man zestig uur in zee op doodskist

AMSTERDAM - Een Taiwanese man heeft zestig uur lang op een doodskist in zee gedobberd. De 42-jarige man, die niet kan zwemmen, stond in ondiep zeewater toen hij werd meegesleurd door de sterke stroming.

Tseng Lien-fa was jonge alen aan het vangen nabij de kust van het Taiwanese Hualien county toen hij verrast werd door een gigantische golf. De man slaagde er niet in om het land weer te bereiken en werd steeds dieper de zee ingezogen. Ik was compleet overweldigd door de sterke stroming, vertelt hij aan United Daily News.

Om nog onverklaarbare reden dreef er een doodskist in zee waaraan de Taiwanees zich wist vast te klampen. "Zo heb ik dagenlang in zee gedreven in de hoop dat er een schip voorbij zou komen, aldus Lien-fa.

Na zestig uur lang op zee gedobberd te hebben spoelde Tseng Lien-fa aan in het arrondissement Taitung op 75 kilometer afstand van de plek waar hij vandaan kwam. De kustwacht vond hem zondagmiddag plaatselijke tijd op het strand.

Telegraaf 06-01-2014
Auteur: Reporter Creer datum: 31-01-2014 14:25:17
Man overleeft 16 maanden op zee

Op een eilandje in de Stille Oceaan heeft zich een schipbreukeling gemeld die zegt dat hij bijna anderhalf jaar stuurloos op de oceaan heeft rondgedobberd. Twee inwoners ontdekten hem toen zijn boot strandde op een rif.

Details over de lotgevallen van de man zijn niet helemaal duidelijk, aangezien hij zich vanwege zijn slechte gezondheid niet goed verstaanbaar kan maken. Hij spreekt Spaans en zegt dat hij Jos Ivan heet.

De man zou in september 2012 met een vriend vanuit Mexico zijn vertrokken naar El Salvador. Het duo leed schipbreuk, waarbij Jos Ivans vriend omkwam. Deze week spoelde de zes meter lange motorboot duizenden mijlen verderop aan op het koraaleiland Ebon, een van de Marshalleilanden.

Baard
Jos Ivan had alleen ondergoed aan en had lang haar en een fikse baard. Hij zegt dat hij al die tijd in leven is gebleven door het eten van schildpadden, vogels en vissen. Ook dronk hij het bloed van schildpadden om te overleven.

Plaatselijke autoriteiten zeggen dat zijn verhaal aannemelijk is. Zo was zijn boot flink gehavend. Verder was er een gevangen schildpad aan boord.

Een gezin op het koraaleilandje heeft zich ontfermd over Jose Ivan. In de komende weken moet hij aansterken

NOS 31-01-14
Auteur: Reporter Creer datum: 3-02-2014 14:43:14

Zwerver bijna geplet in vuilniswagen

DEN HAAG - Een Haagse vuilnisman heeft een zwerver van een wisse dood gered. De dakloze had zich in de nacht van zondag op maandag genesteld in een kliko. Net voordat de bak werd geleegd, werd de klikoslaper ontdekt. Dat meldde de wijkagent in Haagse wijk Overbosch maandag op Twitter.

Het was de vuilnisophaler opgevallen dat de kliko nogal zwaar was. Hij opende de deksel en ontdekte de slapende zwerver. Die stapte uit, klopte zijn kleding af en vervolgde na een kort gesprek met de wijkagent zijn weg, de vuilnisman verbijsterd achterlatend.

Volgens de wijkagent had de Haagse dakloze een 'lucky day'. In de vuilniswagen zou de man zijn geplet

Telegeaaf 03-02-14
Auteur: Reporter Creer datum: 27-02-2014 23:12:41
Papegaai helpt moord oplossen

Een papegaai heeft de Indiase politie geholpen bij het oplossen van de moord op zijn bazin.

De vrouw en haar hond werden vermoord aangetroffen in hun huis. Sinds de moord begon papegaai Hercule elke keer hard te krijsen als een neef van de vrouw in huis was of als zijn naam werd uitgesproken.

De echtgenoot van de vrouw vertrouwde het niet en lichtte de politie hierover in. De neef werd aangehouden en ondervraagd. Hij bekende al snel dat hij zijn tante had vermoord.

Blaffen
Hij was samen met een handlanger het huis binnengegaan om geld en andere waardevolle spullen te stelen toen zijn tante thuiskwam. Omdat hij bang was dat ze hem zou herkennen stak hij haar neer. Ook de hond, die maar bleef blaffen, moest er aan geloven.

De papegaai, die zwijgend toekeek, liet hij in leven en dat heeft hem dus uiteindelijk de das omgedaan.

NOS 27-02-14
Auteur: Reporter Creer datum: 20-03-2014 22:49:38
Selfie nekt Britse inbreker

.Een 25-jarige Britse inbreker is door de mand gevallen doordat hij een selfie stuurde van een telefoon met een gestolen simkaart. De foto kwam ook terecht bij de collega's en vrienden van zijn slachtoffer.

De inbreker had vorig jaar september met een vriend ingebroken in een huis waarvan de bewoners op vakantie waren. Ze stalen er voor ruim 30.000 euro aan spullen, waaronder een Rolex-horloge. Ook namen ze een Audi A4 mee, die kort daarna beschadigd werd teruggevonden.

Tatoeages
De man verraadde zichzelf toen hij een foto nam met een telefoon met een simkaart die hij tijdens de inbraak had buitgemaakt. Toen hij de selfie via WhatsApp wilde versturen, verzond hij de afbeelding ook naar alle contacten die op de simkaart waren bewaard.

De ontvangers van de foto waren verbaasd dat ze een foto van een getatoeerde onbekende ontvingen en lichtten de politie in. Daarop konden beide mannen worden gearresteerd.

Omdat de domme inbreker nog in zijn proeftijd zat na een eerder vergrijp, moet hij 32 maanden de cel in. Zijn kompaan kreeg 18 maanden cel.

NOS 20-03-14
Auteur: Reporter Creer datum: 5-04-2014 17:36:18 Laatst gewijzigd: 5-04-2014 17:38:02
Slang in toilet Leiden

ANP

In Leiden is een slang in een toilet opgedoken. Dat laat een wijkagent weten via Twitter. Het gaat om een rattenslang, zo schrijft hij zaterdagochtend. Het dier was niet uit de toiletpot gekomen.

Het reptiel is ongeveer een meter lang en werd gevonden naast het toilet. De slang is meegenomen door de dierenambulance. Wanneer en waar hij precies opdook is niet duidelijk; de politie doet daar geen woordvoering over.
In 2011 werd er in Leiden ook al een slang gevonden, die uit een toilet was gekropen.

Ref.Dagblad 05-04-14
Auteur: Alex Creer datum: 20-08-2014 22:07:20
Na dochter nu ook doodgewaande zoon terug
BANDA ATJEH -

Slechts weken dat een Indonesisch echtpaar werd herenigd met hun doodgewaande dochter, duikt nu ook hun doodgewaande zoon op. Broer en zus werden tien jaar geleden op Sumatra meegesleurd door de tsunami.

Ucok was zeven jaar toen hij met zijn 4-jarige zusje Raudhatul Jannah verdween in het woeste water. De ouders zochten zeker een maand maar vonden de kinderen niet en dachten dat ze de ramp niet hadden overleefd.

De twee strandden echter levend op het eiland Banyak. De jongen werd, zol blijkt nu, te zijn geadopteerd door een familie op Sumatra. Het meisje werd door een oudere dame in het district Atjeh Barat Daya opgevangen.

Een oom herkende het inmiddels 14-jarige meisje waarna het kind met haar ouders kon worden herenigd. Daarna werd een kinderfoto van haar broer Ucok op de Indonesische televisie getoond. Ook hij werd herkend.

Telegraaf 20-08-14
Auteur: Alex Creer datum: 6-09-2014 19:55:38
Vrouw mist pont en zwemt IJ over

ANP

Een vrouw is vanmiddag bij het Centraal Station in Amsterdam in het water gesprongen en het IJ overgezwommen.

Omstanders laten aan AT5 weten dat ze de pont had gemist, waarop zij besloot op een andere manier naar de overkant te gaan.

Vanwege het drukke scheepsvaartverkeer in het IJ werden de hulpdiensten ingeschakeld. Een boot van watermaatschappij Waternet begeleidde de zwemster naar de overkant. Daar werd zij door de brandweer en de politie uit het water gehaald.


De vrouw had het erg koud gekregen tijdens haar zwemtocht. Daarom is ze voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht.

De vrouw wordt niet aangehouden, zegt een woordvoerder van de politie. "Ze heeft niets gedaan dat verboden is. Dat maakt het overigens nog geen goed idee. Er varen veel grote schepen in het IJ en daarom was dit erg gevaarlijk."

NOS 06-09-14
Auteur: Alex Creer datum: 21-10-2014 14:48:12

„Straaljager onderschept Belgisch vliegtuig met slapende piloot”

Een Franse straaljager heeft een passagiersvliegtuig van Brussels Airlines onderschept, nadat alle contact met het toestel verloren was gegaan. De piloot van de straaljager stelde vast dat de gezagvoerder in slaap was gevallen en de copiloot niet reageerde. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Het incident dateert al van zaterdag 28 juni maar is nu pas bekend geworden. Volgens de Franse luchtmacht vloog de Airbus A319 van Brussels Airlines met ruim honderd Belgische vakantiegangers vanuit het Spaanse Lanzarote naar Zaventem. Boven de stad Nantes probeerde de Franse luchtleiding tevergeefs contact op te nemen met de bemanning. Daarop stuurde Defensie een Rafale achter het vliegtuig aan. Die zorgde ervoor dat er weer beweging kwam in de cockpit en het contact werd hersteld.

Ref.Dagblad 21-10-14
Auteur: Reporter Creer datum: 1-11-2014 18:23:08
Blinde vrouw kan na stoten hoofd weer zien

Na jaren blind te zijn geweest kreeg een vrouw haar gezichtsvermogen terug toen ze haar tegen een tafel stootte. Dat schrijft het AD op basis van een bericht uit de Daily Mail.

Het voorval had al in 2000 plaats maar de 38-jarige Lisa Reid treedt er nu mee naar buiten naar aanleiding van de Week van de Blinden in Nieuw-Zeeland. Als gevolg van een tumor werd Lisa op elfjarige leeftijd blind. Veertien jaar geleden stootte ze haar hoofd tegen een tafel toen ze haar blindegeleidehond een knuffel wilde geven. De volgende ochtend bleek Lisa bij het wakker worden weer te kunnen zien, hoewel ze nog altijd te boek staat als slechtziend.

Een medische verklaring voor het wonder is er nog niet.

Ref.Dagblad 01-11-14
Auteur: Reporter Creer datum: 10-11-2014 18:39:39
Vrouw 45 minuten zonder hartslag

Een Amerikaanse vrouw heeft een hartstilstand van 45 minuten overleefd. De 40-jarige Ruby Graupera-Cassimiro is weer volledig gezond verklaard. Artsen noemen het een medisch wonder.

De vrouw uit Deerfield Beach in de staat Florida onderging een maand geleden tijdens haar bevalling een keizersnede. Vlak nadat haar dochtertje gezond ter wereld was gebracht, traden er complicaties op, waarna Ruby een hartstilstand kreeg.

Na drie kwartier tevergeefs reanimeren riepen de artsen de familie bijeen om afscheid van Ruby te nemen. Op dat moment liet de monitor plots weer een hartslag zien.
Dubbel wonder

Een woordvoerder van het ziekenhuis spreekt van een dubbel wonder: dat de vrouw het heeft overleefd en dat ze er geen hersenletsel aan heeft overgehouden.

NOS 10-11-14
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier