Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Actuaris
Creer datum:
11-08-2011 12:45:46
AAA
In dit onderwerp aandacht voor de krediet-beoordelaars en de betreffende landen
Auteur: Actuaris Creer datum: 11-08-2011 12:46:50
'Opkomende landen verdienen hogere rating'

ZURICH (AFN) - Opkomende economien verdienen een hogere kredietrating dan ze van de drie traditionele Amerikaanse kredietbeoordelaars Standard & Poor's, Moody's en Fitch krijgen. Dit concludeert de Zwitserse vermogensbeheerder Lombard Odier in een onderzoek dat het bedrijf donderdag publiceerde.

Volgens de onderzoekers staan de opkomende economien er gezonder voor dan de ontwikkelde landen. Zo hebben landen als China, Saudi-Arabi, Rusland en Zuid-Korea een lage staatsschuld, een overschot op de betalingsbalans en kennen ze gunstige economische vooruizichten. Dit zijn belangrijke indicatoren voor de kredietwaardigheid van een land.

Ontwikkelde economien als de Verenigde Staten, Spanje en het Verenigd Koninkrijk hebben echter te kampen met snel oplopende staatsschulden, fikse tekorten op de betalingsbalans en een stagnerende groei. Toch geven de Amerikaanse kredietbeoordelaars laatstgenoemde landen stuk voor stuk een hogere rating dan alle opkomende economien.

Telegraaf 11-08-11
Auteur: Reporter Creer datum: 11-08-2011 14:18:53
Nog maar 16 landen met AAA rating

Na de afwaardering van de VS zijn er nog maar 16 landen die bij alle drie de grote rating bureaus een triple A rating hebben, inclusief Nederland.

De twaalf landen die een triple A rating hebben bij alle drie de grote kredietbeoordelaars zijn:
Canada

Denemarken

Duitsland

Finland

Frankrijk

Isle of Man

Luxemburg

Nederland

Nieuw-Zeeland

Noorwegen

Oostenrijk

Singapore

Zweden

Zwitserland

VK

Australi

Australi
Australi heeft overigens bij Fitch alleen voor leningen in lokale valuta een triple A rating. Voor leningen in buitenlandse valuta geldt echter een AA+ rating.

Nederland
Nederland behoort hiermee tot de kopgroep in de wereld.

RTL Z 11-08-11
Auteur: Reporter Creer datum: 12-08-2011 12:21:09
Nederlandse AAA-status niet in gevaar

De kredietwaardigheid van de Nederlandse overheid is op geen enkele manier in het geding, ook niet als het noodfonds voor zwakke eurolanden zou worden vergroot.

Dat zeggen kredietbeoordelaars Fitch en S&P vandaag in het Financieele Dagblad. Deze week suggereerde minister Jan Kees de Jager van Financin dat de Triple-A status van Nederland in het geding kan komen, als de Staat te veel geld steekt in het Europese noodfonds.

Volgens de minister kan elke substantiele toename van het fonds gevolgen hebben voor de kredietstatus van de landen die garant staan, maar volgens kredietbeoordelaars dreigt voor Nederland geen gevaar.

De ratingbureaus noemen het euronoodfonds eerder een bescherming dan een bedreiging voor de Nederlandse AAA-status en benadrukken dat het voor de Nederlandse kredietwaardigheid belangrijk is om de eurozone overeind te houden.

RTLZ 12-08-11
Auteur: Reporter Creer datum: 16-08-2011 23:09:57
Fitch: VS behouden hoogst mogelijke status

WASHINGTON (AFN) - De Verenigde Staten behouden de hoogst mogelijke kredietwaardigheidsstatus AAA, ofwel triple-A. Dat heeft kredietbeoordelaar Fitch dinsdag bekendgemaakt, 10 dagen nadat concurrent Standard & Poor's de rating voor het land had verlaagd.

Het besluit weerspiegelt volgens Fitch de ,,exceptionele kredietwaardigheid'', gebaseerd op de cruciale rol van de VS in het wereldwijde financile systeem en de flexibele en rijke economie. Ook is de Amerikaanse economie volgens het bureau beter bestand tegen schokken door het flexibele monetaire en valutaire beleid. De vooruitzichten voor de VS blijven volgens Fitch stabiel.

De kredietbeoordelaar zegt wel dat de ramingen voor het begrotingstekort en groeiverwachtingen opnieuw onder de loep worden genomen voor het einde van het jaar. Als de raming voor het begrotingstekort opwaarts moet worden herzien door verslechterende economische omstandigheden of door het mislukken van het doorvoeren van bezuinigingen dan wordt de beoordeling voor het land ,,waarschijnlijk'' verlaagd.

Vooruitzichten op negatief

,,Het meest waarschijnlijke zou zijn dat de vooruitzichten op negatief worden geplaatst. Dat betekent dat de kans op een verlaging van de rating binnen twee jaar groter is dan 50 procent'', aldus Fitch.

Kredietbeoordelaars beogen met hun 'ratings' aan te geven hoe betrouwbaar een land of bedrijf is in het terugbetalen van rente en aflossingen op leningen. Een lagere kredietbeoordeling betekent in de regel dat er meer rente moet worden betaald bij de uitgifte van nieuwe leningen.

De invloedrijke kredietbeoordelaar S&P verlaagde eerder deze maand de Amerikaanse kredietwaardigheid van het hoogste AAA naar AA-plus. Het was voor het eerst dat de VS de hoogste kredietwaardigheid verliezen

Telegraaf 16-08-11
Auteur: Reporter Creer datum: 22-10-2011 18:12:36 Laatst gewijzigd: 22-10-2011 18:15:18

S&P: downgrade 5 landen incl. Frankrijk

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's waarschuwt dat het de ratings van Frankrijk, Spanje, Itali, Ierland en Portugal zal verlagen als Europa in een recessie duikt en overheden meer gaan lenen.

Frankrijk kan AAA-rating verliezen
Bij de ratingverlaging gaat het om nof twee stappen, aldus S&P. De rating van Frankrijk zou worden verlaagd tot AA+. Dat zou een klap zijn voor eht land. Nu nog heeft Frankrijk een AAA-rating, het hoogst mogelijke niveau.

Herkapitalisatie banken
In een worst case scenario is volgens S&P ook de herkapitalisatie van meerdere banken nodig, in Spanje, Itali en Portugal.

De mogelijke verlaging van Frankrijk wordt toegeschreven aan de verslechterende financile positie, zelfs als de omstandigheden slechts in bescheiden mate verslechteren.

RTL Z 21-10-11
Auteur: Reporter Creer datum: 5-11-2011 13:51:04
Moodys verlaagt kredietwaardigheid Cyprus

Kredietbeoordelaar Moodys heeft de rating van Cyprus vrijdag met twee stappen verlaagd van Baa3 naar Baa1. Moodys ziet een grote waarschijnlijkheid dat de Cypriotische banken volgend jaar overheidssteun nodig zullen hebben als gevolg van afschrijvingen op Grieks schulden. Meer over dit onderwerp
S&P verlaagt kredietstatus Cyprus Cyprus wil geld lenen van Rusland Cyprus hoopt op ingrijpen ECB bij banken Parlement Cyprus akkoord met bezuinigingspakketDe Cypriotische banken worden naar verwachting flink geraakt door de 50% afschrijving op Grieks overheidspapier die op 27 oktober op een EU-top is afgesproken. De steun aan de Cypriotische banken zal het eiland naar schatting minstens 1 mrd kosten, met grote implicaties voor de omvang van de staatsschuld van het eiland.

FD 05-11-11
Auteur: Reporter Creer datum: 11-11-2011 18:24:23
Brussel noemt fout kredietbeoordelaar ernstig

BRUSSEL (AFN) - Bij de vergissing van een Amerikaanse kredietbeoordelaar over de kredietwaardigheid van Frankrijk gaat het om een zeer ernstig incident. Dat stelde de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, vrijdag.

EPA
Brussel reageerde op de uitglijder van kredietbeoordelaar Standard & Poor's, die donderdag had gemeld dat de kredietwaardigheid van Frankrijk was verlaagd. S&P sprak kort daarop van een ,,technische fout''. Maar de financile markten hadden al heftig gereageerd.

,,Spelers op de markt moeten discipline uitoefenen en een bijzonder gevoel voor verantwoordelijkheid tonen'' in de huidige situatie van uiterst gespannen en wispelturige markten, aldus Europees Commissaris MichelBarnier (Interne Markt) in een verklaring. Volgens hem geldt dat in het bijzonder voor S&P als een van de grootste beoordelaars.

Striktere regels

De Europese Commissie presenteert volgende week striktere regels voor kredietbeoordelaars. Barnier wil onder meer de afhankelijkheid van de beoordelingen verminderen.

Ook pleit hij voor meer concurrentie en helderheid. Daarnaast wil hij kredietbeoordelaars overal in de EU voor de rechter kunnen slepen als zij zich ernstig misdragen of grof nalatig zijn.

Wat het incident met S&P betreft, laat Barnier de afwikkeling over aan de Europese toezichthouder op de financile markten ESMA en de Franse toezichthouder AMF.

Telegraaf 11-11-11


Auteur: Reporter Creer datum: 25-11-2011 20:20:12
S&P verlaagt kredietwaardigheid Belgi

BRUSSEL (AFN) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) verlaagt de kredietwaardigheid van Belgi met n stapje tot AA. Zorgen om de Belgische financile sector staan aan de basis van de afwaardering, aldus S&P vrijdag.

,,Het vermogen van de autoriteiten om te reageren op potentile economische druk van binnen of buiten Belgi, wordt naar onze mening geremd door de herhaaldelijke mislukte pogingen om een regering te vormen'', aldus het bureau in een verklaring.

Volgens premier Yves Leterme en minister van Financin Didier Reynders van Belgi is de afwaardering van het land een weerspiegeling van de stijging van de rente in Belgi en de hele eurozone. Het is voor de Belgen nu ,,nog noodzakelijker'' om snel de begroting voor komend jaar af te ronden, zo laten de bewindslieden in een verklaring weten, meldde persbureau Belga.

Sterk

De twee benadrukken verder dat Belgi niet het enige land is dat een afwaardering om de oren heeft gekregen en dat het land ook na deze verlaging nog tot de sterkste Europese landen behoort.

De rente op Belgische 10-jarige staatsobligaties steeg vrijdag tot 5,93 procent. Dat is het hoogste niveau sinds de invoering van de euro. In een week tijd is de Belgische rente met meer dan 1 procentpunt opgelopen.

De rente op Belgische obligaties wordt vooralsnog niet getemperd door steunaankopen door de Europese Centrale Bank (ECB), zoals dat met de rente van Spanje en Itali wel gebeurt. De ECB besloot in augustus obligaties van die landen op te kopen, toen de rente op 10-jarige Spaanse en Italiaanse leningen opliep tot meer dan 6 procent.

Telegraaf 25-11-11
Auteur: Reporter Creer datum: 29-11-2011 13:14:35

Fitch geeft VS tot 2013 om rating te redden

Kredietbeoordelaar Fitch geeft de VS tot 2013 om met een 'geloofwaardig plan' te komen om de gigantische schuldenberg van het land aan te pakken.

Lukt dat niet, dan loopt het land grote risico's om zijn AAA-rating te verliezen. Dat maakte Fitch maandagavond laat bekend. Het bureau heeft de verwachting voor de kredietwaardigheid van de grootste economie van de wereld naar beneden toe bijgesteld, van stabiel naar negatief.

De kredietwaardigheidsbeoordelaar herbevestigde echter de triple-A-status van de Verenigde Staten en benadrukte dat de treasury's en dollar wereldwijd nog steeds als benchmark worden beschouwd, waardoor de Verenigde Staten in een positie is te profiteren van minimale financieringsrisico's en lage financieringskosten.

Daarentegen meldde Fitch dat de onzekerheid omtrent de potentiele economische output van het land de fiscale outlook op de middellange en lange termijn onder druk zet.

Tevens meldde de kredietwaardigheidsbeoordelaar dat de hoge overheidsschulden mogelijk een niveau kunnen bereiken, waardoor de triple-a-status van het land onder druk komt te staan en Washington mogelijk niet adequaat zou kunnen reageren op economische en financiele crises in de toekomst.

'S&P verlaagt al snel rating Frankrijk'
Een andere kredietbeoordelaar, Standard & Poor's (S&P), zou volgens de Franse krant La Tribune op zeer korte termijn overigens de verwachting van de kredietwaardigheid van Frankrijk verlagen.

,,Het kan binnen een week, misschien 10 dagen gebeuren'', zegt de krant. Daarmee neemt de druk op de AAA-rating van het Europese land verder toe.

RTL Z 29-11-11

Auteur: Reporter Creer datum: 1-12-2011 16:29:34
Rabobank verliest AAA-rating, maar blijft 'beste ter wereld'

Door Robin van der Kloor

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietwaardigheid van de Rabobank verlaagd van AAA naar een stabiele AA-status.

Dat heeft de kredietbeoordelaar bekendgemaakt. S&P veranderde maandag de status van 37 grote internationale banken.

Reactie Rabobank
De Rabobank blijft met de nieuwe status bij S&P de hoogst gewaardeerde private bank ter wereld, net als bij de andere kredietbeoordelaars Moody's, Fitch en DBRS, aldus de Rabobank in een verklaring.

De meeste banken, zoals Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley en Wells Fargo kregen een kredietverlaging. Ook de status van Barclays, Royal Bank of Scotland en HSBC zakte.

Nieuwe criteria
De Bank of China daarentegen ging van A- naar A. De kredietbeoordeling van de Franse banken Socit Gnrale en BNP Paribas bleef gelijk.

S&P liet in een verklaring weten de banken te hebben getoetst aan de nieuwe criteria, die 9 november werden bekendgemaakt.

Moody's
Dinsdag bleek ook dat Moody's, een andere kredietbeoordelaar, de kredietwaardigheid van veel Europese banken dreigt te verlagen. Daartoe behoren ook de grote Nederlandse banken.

Ook waarschuwt Moody's dat de kredietwaardigheid van alle EU-landen in gevaar is.

Elsevier 30-11-11
Auteur: Reporter Creer datum: 14-01-2012 20:55:31
S&P downgrade Frankrijk en Oostenrijk; Nederland blijft AAA

S&P verlaagt de rating van meerdere eurolanden. Spanje en Itali dalen met twee stapjes. Nederland blijft AAA, maar de outlook is negatief.

AMSTERDAM (Dow Jones)--Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft vrijdag bekendgemaakt de kredietwaardigheid van meerdere landen uit de eurozone te verlagen, waaronder de triple A rating van Frankrijk en Oostenrijk, terwijl de waardering van Nederland bleef gehandhaafd.

S&P bevestigde de triple A rating van Duitsland, Nederland, Finland en Luxemburg. Deze landen zijn nu de enige lidstaten in de eurozone die een triple A waardering hebben bij S&P. De kredietbeoordelaar haalde Nederland ook van de lijst voor een eventuele toekomstige verlaging, maar plaatste wel de outlook op negatief.

Woordvoerders van het Nederlandse ministerie van Financien waren vrijdag na de bekendmaking niet direct beschikbaar voor commentaar.

Behalve Frankrijk verloor ook Oostenrijk zijn triple-A rating. Beide landen hebben nu de waardering AA+. Spanje werd verlaagd naar A en Italie naar BBB+. De status van Portugal ging omlaag naar BB, ofwel junk status.

De kredietbeoordelaar veranderde in totaal voor zestien landen uit de eurozone zijn waardering. Ook Malta, Cyprus, Slowakijke en Slovenie kregen te maken met afwaarderingen.

De verlagingen van S&P kwamen niet als een verrassing voor de financiele markten, aangezien het ratingbureau al in december aankondigde 15 landen uit de eurozone onder revisie te plaatsten voor een mogelijke afwaardering.

Vooral de verlaging van de Franse schulden zal van invloed zijn op de markten. Het land is een steunpilaar van het EFSF steunfonds voor de zwakkere landen uit de periferie van de eurozone. De beslissing van S&P is daarmee ook van invloed op het steunfonds zelf, wat een rating heeft die afhankelijk is van de ratings van de landen die het fonds ondersteunen.

RTL Z 14-01-12
Auteur: Reporter Creer datum: 14-01-2013 21:48:06


S&P bevestigt Nederlandse AAA-status

LONDEN (ANP) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de hoogste kredietstatus AAA voor Nederland bevestigd. De outlook blijft echter negatief. Dat maakte S&P maandag bekend.

Volgens S&P weerspiegelt de AAA-rating voor Nederland de bloeiende, gediversifieerde en competitieve Nederlandse economie en de lange traditie van verstandig en flexibel macro-economisch beleid. De concurrentiekracht van de Nederlandse economie wordt ondersteund door de zeer productieve beroepsbevolking en de zeer goed ontwikkelde infrastructuur, aldus het kredietbureau.

De negatieve outlook hangt volgens S&P samen met de kans op een meer negatieve economische ontwikkeling, door mogelijke druk op de Nederlandse financile sector, een sterker dan tot dusver voorziene krimp van de binnenlandse vraag en een zwakker economisch klimaat in het buitenland.

Elsevier 14-01-13
Auteur: Reporter Creer datum: 24-01-2014 13:51:57
Fitch houdt ook vast aan AAA-rating Duitsland

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch blijft Duitsland voorlopig de hoogst mogelijke status, AAA, toekennen voor zijn kredietwaardigheid. Dat meldde het ratingbureau vrijdag.

Fitch wees erop dat de staatsschuld van Duitsland vorig jaar is gedaald en dat het land met een groeiende economie op weg is naar een nog betere schuldpositie. Duitsland heeft zijn overheidstekort zo goed als weggewerkt en profiteert van de lage rente die het over leningen betaalt. De financile positie van Duitsland was vorig jaar bovendien nog beter dan Fitch in de zomer had voorspeld.

Branchegenoot Standard & Poor's (S&P) handhaafde eerder deze maand ook de AAA-rating van Duitsland.

S&P verlaagde vrijdag wel de rating van Kroati met n stap naar BB. Zwak beleid en de hoge schuldenlast zorgen er volgens de kredietbeoordelaar voor dat Kroati nauwelijks profiteert van de toetreding tot de Europese Unie. S&P verwacht dat de economische recessie in het land voor het zesde achtereenvolgende jaar doorzet

Telegraaf 24-01-14
Auteur: Reporter Creer datum: 4-11-2014 18:28:43
Rabo opnieuw afgewaardeerd

AMSTERDAM -

Kredietbeoordelaar S&P heeft Rabobank opnieuw afgewaardeerd. De coperatieve bank staat nu op 'A+'. Dat was 'AA-'.
Naar Rabobank Certificaat detailpagina >

S&P maakte de downgrade dinsdagavond bekend. De zogenoemde outlook voor de bank blijft negatief. Dat wil zeggen dat eind 2015 mogelijk opnieuw een afwaardering volgt. S&P pakte Rabobank eind 2011 de AAA-status af.

Naast de verlaging van de kredietbeoordeling van Rabobank maakte S&P nog meer aanpassingen in de ratings van Nederlandse banken.

Zo is het bureau iets positiever geworden over SNS Bank, NIBC Bank en Van Lanschot. De twee laatste banken hebben nu een stabiele outlook, in plaats van een negatieve.

Volgens S&P stabiliseren de marktomstandigheden voor de Nederlandse banken, terwijl de omstandigheden de afgelopen jaren juist verslechterden. Het ratingbureau rekent met 1% economische groei voor ons land dit jaar en in 2015.

Ref.Dagblad 04-11-14


Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier