Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: Goudzoeker
Creer datum:
10-08-2011 18:00:14
GOUD...
In dit onderwerp speculaties over beleggen in GOUD
Auteur: Goudzoeker Creer datum: 10-08-2011 18:01:35
Van den Akker: verkoop goud!

Als iedereen wil kopen wil ik graag verkopen en omgekeerd. Onderstaand leg ik uit waarom de goudprijs aan de vooravond staat van een enorme knal naar beneden. Goud is de 'most crowded trade', dus opletten. Lees verder voor de technische analyse van Roelof Jan van de Akker (ING): een mage bubble.

Mega bubble in Goud

Hierbij een korte update over Goud, omdat ik denk dat de huidige signalen de perfecte opmaat zijn voor een aanstaande top en een mogelijke crash in de goudprijs. De onderstaande anekdote maakte mij alert.

Ik kreeg vandaag een vraag van een collega die vroeg, 'Een vriend van mij vertrouwt de Euro zone niet meer en nu wil hij zijn hele vermogen omzetten in Goud'. Mijn vraag was, 'is dit een doorgewinterde en ervaren belegger ?'. 'Nee', was het antwoord.

Voor mij toch maar even een reden om de lange termijn grafiek erbij te pakken.

Euforie
De afgelopen dagen en weken werden al gedomineerd door headlines in de media dat Goud het metaal was waar je in moet en moest beleggen. Helemaal mee eens, omdat de goudprijs een fantastisch stijgende trend kent. Maar ook aan deze stijging komt, tijdelijk, een eind. Sterker, ik denk dat het zeer gezond is dat de goudprijs een crash gaat doormaken. Dit schoont de markt lekker op en alle meelopers worden even buiten gezet. Zo werken markten gelukkig nou een keer. Vraag en aanbod in de zuiverste vorm en de huidige euforie kenmerkt de bubble in Goud.

Lange termijn maandgrafiek Goud
De logaritmische maandgrafiek over de afgelopen 40 jaar laat de fantastische stijging sinds het begin van deze eeuw zien. Goed te zien is dat de koers de bovenkant van het lange termijn trendkanaal nadert op circa USD1.950. Een halvering van de koers vanaf dit niveau naar de eerst belangrijke horizontale steun op USD1.000 zou een volstrekt normale en logische koersreactie zijn. Zelfs een terugkeer naar de lange termijn horizontale steun op circa USD700 is binnen de lange termijn zelfs een normale terugtest. Dit signaleert dat de neerwaartse koersrisico's levensgroot zijn in relatie tot het opwaarts potentieel richting de bovenkant van het lange termijn trendkanaal.

Conclusie
Op moment van schrijven noteert de goudprijs USD1.763. Dat betekent dat er nog ruimte genoeg is richting de bovenkant van het trendkanaal op circa USD1.935 en beleggers nog geen haast hoeven te hebben met verkopen. Maar de huidige euforie onder beleggers en acceleratie binnen de stijgende trend moet beleggers alert maken op een naderende trendommekeer en enorme koersdaling in de goudprijs. Zij gaan op zoek naar signalen in korte termijn grafieken die een verkoopsignaal bevestigen. Mocht de koers inderdaad dalen naar de steun op USD1.000 in de komende maanden dan denk ik dat beleggers een van de beste kansen ooit krijgen om Goud te kopen. De bubble kan na deze schoonmaak actie vrolijk worden voortgezet.

RTL Z 10-08-11
Auteur: Reporter Creer datum: 10-08-2011 23:08:03
Goudprijs nadert 1800 dollar

LONDEN (AFN) - De goudprijs is woensdag door de grote onrust op de financile markten opnieuw opgelopen tot recordhoogte. De prijs van het edelmetaal brak daarbij bijna door de grens van 1800 dollar per troy ounce (31,1 gram).

Nadat maandag voor het eerst de grens van 1700 dollar werd geslecht, liep de prijs woensdag verder op tot bijna 1797 dollar per troy ounce. Investeerders vluchten in steeds grotere getalen in het edelmetaal, dat wordt gezien als een veilige belegging in onrustige tijden.

Telegraaf 10-08-11
Auteur: Reporter Creer datum: 18-08-2011 17:10:56
Prijs van kilo goud loopt op richting 60.000 dollar

En de prijs van een ounce goud is weer gestegen naar een nieuw record: 1826 dollar voor 31 gram.
In euro's is een kilo goud nu 41.000 euro waard. Goud is de vluchthaven in deze tijden van paniek

RTL Z 18-08-11
Auteur: Reporter Creer datum: 27-08-2011 17:02:05
Duitse politici willen goud als onderpand voor Griekse leningen

) De Duitse CDU politica Ursula von der Leyen (vice voorzitter van de CDU en mogelijk opvolgster van Angela Merkel) pleit voor het gebruiken van de goudreserves van de zuidelijke eurolanden als onderpand voor de Europese steunmaatregelingen. Goud is namelijk het best mogelijke onderpand en veel zekerder dan cash of een Grieks eiland. Het goud kan eenvoudig naar Berlijn worden getransporteerd en bevindt zich dan onder de maximale controle van Duitsland. Officieel heeft de Duitse regering dit plan direct tegengesproken maar gelet op de positie die Von der Leyen inneemt, is dit ongetwijfeld een zorgvuldig gecordineerde actie. Ondertussen zijn de goud zeepbel propagandisten en masse op de daling van de goudprijs gesprongen en wordt het definitieve einde van de stijging van de goudprijs aangekondigd.

De meeste Zuid Europese landen beschikken over grote goudvoorraden die prima als onderpand voor leningen gebruikt kunnen worden. Griekenland: 111,7 ton, Portugal: 421,6 ton, Spanje: 281,6 ton, Itali 2.452,0 ton en Ierland met slechts 6 ton goud. Aangezien goud de ultieme vorm van geld is, dat wereldwijd als onafhankelijk waardevol product wordt beschouwd en wordt aangekocht door veel centrale banken, verbaasd het ons dat deze optie als onderpand voor o.a. Griekenland niet eerder is voorgesteld.

De daling van de goudprijs vandaag met $75 en 50 wordt massaal door financile experts aangegrepen om het einde van het goudtijdperk aan te kondigen. Hierbij wordt vergeten dat de goudprijs nu is gedaald tot het niveau van vorige week en dat alle fundamentele oorzaken voor de stijging van goud onverminderd aanwezig zijn. Dezelfde deskundigen lieten ditzelfde geluid horen toen goud steeg naar $ 800 / 600, toen goud steeg naar $900 / 700, toen goud steeg naar $ 1000 / 800 en toen goud steeg naar $ 1200 / 1000. Iedere keer blijkt dat deze zichzelf benoemde goud experts de fundamentele oorzaken en het functioneren van de goudmarkt verkeerd inschatten en een maximaal vertrouwen hebben in ons huidige papieren financile systeem dat is gebaseerd op het creren van geld uit het niets, schulden en inflatie.

De belangrijkste fout die de anti-goud analisten maken is dat zij goud slechts zien als een economische grondstof en niet als de ultieme vorm van geld. Geld dat niet kan worden gemanipuleerd door politici en niet eenvoudig met een druk op een toetsenbord kan worden gemaakt. Geld dat juist hieraan zijn waarde ontleent en wereldwijd gedurende een proces van 5000 jaar via een bottom up proces door de mensheid als geld is gedefinieerd. Goud is geld zonder verplichting van een tegenpartij dat men in eigen bezit kan hebben.

Dat is waarom fysiek goud wordt aangekocht door genformeerde spaarders die hun vermogen willen beschermen.

Dat is waarom overheden en centrale banken die niet langer vertrouwen op de toekomstige waarde van de dollar en de euro op dit moment grote hoeveelheden goud aankopen.

Dat is waarom de centrale bank van China in het geheim grote hoeveelheden goud koopt zonder de rest van de wereld daarover te informeren.

Dat is waarom de Chinese overheid actief het bezit van goud en het sparen van goud promoot onder haar burgers door middel van televisie campagnes.

Dat is waarom Kazachstan deze week heeft besloten dat haar centrale bank het eerste recht heeft om al het goud te kopen dat de goudmijnen in Kazachstan produceren.

Dat is waarom Hugo Chavez / Venezuela haar volledige goudindustrie wil nationaliseren en al haar buitenlandse goudreserves wil repatriren.

Dat is waarom het gerenommeerde Duitse blad Bild haar lezers adviseert om goud te kopen.

Dat is waarom de Duitse regering pleit voor het gebruik van de goudreserves van de probleemlanden als onderpand.

Lees hier meer over op zerohedge


www.goudmarkt.nl 24-08-11
Auteur: Reporter Creer datum: 19-09-2011 21:49:39 Laatst gewijzigd: 19-09-2011 21:51:52
Europese centrale banken kopen weer goud

Voor het eerst in een kwart eeuw zijn Europese centrale banken weer netto-kopers van goud. Wereldwijd staan de aankopen van goud door centrale banken op het hoogste niveau sinds de ineenstorting van Bretton Woods, 40 jaar geleden.

In vergelijking met de verkopen door centrale banken, in de voorgaande decennia, staan de aankopen nog zeer bescheiden. Er is echter wl sprake van een omslag. Dit jaar steeg de prijs van goud al met 25%, tot zelfs even $1920 per ounce.

Eerder kochten centrale banken van 'opkomende' landen als Mexico, Rusland en Zuid Korea al goud op. Dat gebeurde om hun reserves minder afhankelijk te maken van de Amerikaanse dollar.

Dat de aankopen van centrale banken sinds het ineenstorten van Bretton Woods niet zo hoog lagen is interessant, omdat in dat systeem de waarde van de dollar (en daarmee andere wisselkoesen) was vastgeklinken aan die van goud.

RTL Z 19-09-11
Auteur: Reporter Creer datum: 26-09-2011 23:58:58

Negen factoren die de goudprijs sturen

De goudprijs steeg vorige week opnieuw tot boven de 1.900 dollar per ounce. Ligt de weg open richting 2.000 dollar of is er sprake van een bubbel die op knappen staat? Het antwoord ligt besloten in een aantal factoren.

De goudprijs piekte vorige week voor de tweede maal boven de 1.900 dollar per troy ounce van 31,1 gram. Over de vraag welke kant het opgaat met de goudprijs, zijn de meningen verdeeld. Sommige analisten zien de 2.000-dollargrens in beeld komen, terwijl andere marktvorsers waarschuwen voor een knappende zeepbel. Welke factoren sturen de goudprijs?

Factor 1: Aanbod van goud

Prijzen worden gevormd door vraag en aanbod. In tegenstelling tot geld is het niet mogelijk om goud bij te drukken. Het aanbod is dan ook afhankelijk van de productie van mijnbouwbedrijven. Deze kan de stijgende vraag op dit moment echter nauwelijks bijbenen. Bovendien wordt het steeds duurder om goud te delven, omdat de meest eenvoudig te bereiken plaatsen al benut zijn.

Factor 2: Stand economie

Goud is traditiegetrouw in trek bij beleggers die in turbulente tijden op zoek zijn naar een safe haven. Afgelopen jaar maakte het edelmetaal deze reputatie ruimschoots waar, dankzij de Europese en Amerikaanse schuldenproblematiek, de angst voor een nieuwe recessie en de verlaging van de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten van AAA naar AA+ door kredietbeoordelaar Standard & Poor's. Als Europa er echter alsnog in slaagt de schuldencrisis slagvaardig te bezweren en de groeivooruitzichten in het Westen verbeteren, kan het balletje zomaar de andere kant op rollen.

Factor 3: Dollarkoers

De goudprijs noteert in dollars. De ontwikkeling van de dollarkoers is dan ook van invloed op de goudprijs. Mocht de Federal Reserve na de recente verhoging van het schuldenplafond besluiten tot een nieuwe ronde van monetaire verruiming, dan kan dat een katalysator vormen voor de goudprijs. Quantitative Easing zet de dollar onder druk en dat is gunstig voor de goudprijs. Maar of zo'n maatregel er komt, is nog allerminst zeker.

Factor 4: Geopolitieke spanningen

De behoefte aan een veilige haven wordt ook aangewakkerd door geopolitieke spanningen. Daaraan is op dit moment geen gebrek, gelet op de onrust in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Factor 5: Inflatie
Een fors oplopende inflatie zorgt vaak voor een toenemende vraag naar goud, dat als waardevast geldt. De afgelopen jaren is de goudprijs echter forser gestegen dan het algemene prijspeil. Hierdoor waarschuwen sommige analisten voor een overwaardering van goud.

Factor 6: Azi

China en India vormen steeds belangrijkere afzetmarkten voor goud. Een toenemende welvaart, de behoefte van deze landen om zich in te dekken tegen een dalende dollar en de hoge inflatie wakkeren de vraag naar het edelmetaal momenteel aan. In het tweede kwartaal steeg de vraag uit deze landen met respectievelijk 25 en 38 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Of die stijgende lijn intact blijft, hangt mede af van de economische groei, de dollarkoers en het inflatiepeil in deze landen.

Factor 7: Centrale banken

Vr het uitbreken van de financile crisis hebben centrale banken grote hoeveelheden goud verkocht. Inmiddels is de balans omgeslagen en schaffen ze weer goud aan om hun reserves te versterken en minder afhankelijk te zijn van de dollar en de euro. In het tweede kwartaal waren de goudaankopen van centrale banken vier keer zo hoog als in dezelfde periode vorig jaar. Voor de landen die het betreft, is het een beetje zuur, aangezien zij tegen een relatief lage prijs hebben verkocht en nu tegen een hoge prijs inkopen. Maar voor de goudprijs is dit vooralsnog een gunstige ontwikkeling.

Factor 8: Speculanten

Onder invloed van de oplopende goudprijs zijn de afgelopen jaren steeds meer beleggingsproducten op de markt gebracht die gerelateerd zijn aan de goudprijs, zoals exchange traded funds (etf's), certificaten en producten met een hefboomwerking, zoals Turbo's. Omdat steeds meer beleggers hechten aan goud als zekerstelling, is er een toenemende belangstelling voor producten die zijn gerelateerd aan fysiek goud, zoals fysiek-goudtrackers, of een goudrekening waarbij een goudbank in een kluis een tegenwaarde van het tegoed in goud bewaart. Die ontwikkeling stimuleert de vraag naar goud. Niet voor niets puilen de kluizen van veel goudbanken inmiddels uit.

Factor 9: Alternatieve vermogenscategorien

Door de lage spaarrente, het zwakke beursklimaat en de onrust op de markt voor staatsobligaties gaan beleggers op zoek naar alternatieven. Een van die alternatieven is goud. Het edelmetaal biedt weliswaar geen rente en dividend, maar is wel redelijk waardevast. En als de goudprijs stijgt, kan de belegger een mooi ritje omhoog maken.

Beleggen in goud

Beleggen in goud kan bij Robeco indirect, via de fondsen Robeco Natural Resources Equities en Robeco Commodities. Het eerstgenoemde fonds belegt in een groot aantal mijnbouwbedrijven, waaronder gouddelvers. Robeco Commodities belegt voornamelijk in commodity futures van verschillende grondstoffen, waaronder ook energie, landbouwproducten en andere metalen.

RTL Z 19-09-11
Auteur: Reporter Creer datum: 11-10-2011 23:29:52 Laatst gewijzigd: 11-10-2011 23:31:45
'Goud blinkt nog altijd'

door Johan Wiering
AMSTERDAM - De recente stevige terugval na het bereiken van een recordprijs van ruim $1900 in augustus is slechts een tijdelijke correctie. Dit meent fondsmanager Paula Buija van het Schroders Gold & Precious Metals Fund, die haar optimisme onder meer baseert op de huidige negatieve rele rente en de onzekere economische omgeving.

Fondsmanager Paula Buija van het Schroders Gold & Precious Metals Fund. De prijsdaling van 11% die goud in september onderging, was opmerkelijk. Bij eerdere stevige correcties op de aandelenmarkten had het edelmetaal zich namelijk waardevast getoond. De sterk toegenomen risicoaversie kwam ditmaal slechts de Amerikaanse dollar en obligaties van de VS en van sterke eurolanden ten goede. Volgens Buija heeft goud zijn functie als vluchthaven echter zeker niet verloren. Ze wijst erop dat andere als veilig beschouwde valuta's, en dan met name de Zwitserse franc en de Japanse yen, onderhevig zijn aan interventies. Dat centrale banken sinds een paar jaar netto kopers van goud zijn en in het eerste halfjaar meer kochten dan in geheel 2010, ziet ze eveneens als een teken van vertrouwen.

'Geen zeepbel'

De goudprijs is al elf jaar echter elkaar gestegen. De opmars heeft zich echter geleidelijk voltrokken, met plussen van 5 tot maximaal 30% per jaar. Dit wijst volgens Buija niet op een zeepbel, daar hier vrijwel altijd een exponentile prijsstijging aan voorafgaat zoals in het begin van de jaren 80 bij goud en tegen het einde van de jaren 90 bij technologieaandelen. De fondsmanager stelt bovendien dat er nog steeds relatief weinig in goud belegd wordt, zowel door particuliere als door institutionele beleggers. Als iedereen over goud praat en erin belegt of wil beleggen, moet je voorzichtig worden." Dat de rente in veel landen lager is dan de inflatie, ziet ze ook als een belangrijke drijvende kracht. Het nadeel van goud dat een directe uitkering ontbreekt, speelt zodoende nu nauwelijks een rol."

Het optimisme van Buija stoelt momenteel misschien nog wel het sterkst op het ontbreken van aantrekkelijke alternatieven. Met staatsobligaties teer je in op je vermogen en de vooruitzichten voor aandelen zijn vooralsnog weinig rooskleurig."

De fondsmanager ziet wel veel in aandelen van goudproducenten. De koersen van goudaandelen hebben het dit jaar veel slechter gedaan dan de goudprijs zelf, deels vanwege de veel sterkere correlatie met de aandelenmarkten. De gemiddelde koers-cashflow van goudproducenten is nu historisch gezien laag. Ik voorzie ook meer overnames, omdat het goedkoper is om een concurrent te kopen dan om een nieuwe mijn te starten."

Het door Buija beheerde beleggingsfonds zit momenteel niet in zilver. De industrie neemt ongeveer de helft van de vraag naar fysiek zilver voor zijn rekening. In tegenstelling tot goud is zilver dus gevoelig voor de economische ontwikkeling, waarvan de vooruitzichten momenteel erg ongewis zijn."

Telegraaf 11-10-11
Auteur: Reporter Creer datum: 31-12-2011 17:14:34
Goud duurder, maar zilver goedkoper in 2011

De prijzen van goud en zilver hebben in 2011 tegengestelde lijnen laten zien. De goudprijs steeg over het gehele jaar met 10 procent, maar zilver werd juist 9,5 procent goedkoper.
Het is het elfde jaar op rij dat de goudprijs is gestegen. Een troy ounce (31,1 gram) sloot vrijdag op 1566,80 dollar. Dat is echter een stuk lager dan het recordniveau van 1920 dollar in september. Het edelmetaal was toen zeer gevraagd vanwege de onrust door de schuldencrisis.

Zilver ging in 2011 voor het eerst in 3 jaar in prijs omlaag. De zilverprijs sloot op 27,91 dollar per ounce, na het jaar daarvoor bijna te zijn verdubbeld. Begin mei 2011 klom de zilverprijs zelfs tot bijna 50 dollar, maar zakte daarna hard terug.

RTL Z 31-12-11
Auteur: Reporter Creer datum: 15-04-2013 17:30:48
Goudprijs op laagste punt in 2 jaar

ANP

De goudprijs staat op het laagste punt in twee jaar tijd na tegenvallende Chinese groeicijfers. Goud kost nu zo'n 1400 dollar per ounce. Een week geleden lag de prijs nog boven de 1500 dollar.

Beleggers vrezen dat de groei van de wereldeconomie vertraagt nu China met tegenvallende groeicijfers over het eerste kwartaal is gekomen. De groei was 7,7 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Goudvoorraden

Vorige week ontstond al onrust op de goudmarkt nadat de Financial Times had geschreven dat de Centrale Bank van Cyprus de verkoop van zijn goudvoorraad overweegt. Het plan wakkert de angst aan dat centrale banken van andere noodlijdende eurolanden, met veel grotere goudvoorraden, dit voorbeeld zullen volgen.

Behalve de goudprijs staat de prijs van andere grondstoffen onder druk. Zo staat de zilverprijs op het laagste niveau in 2,5 jaar tijd.

NOS 15-04-13
Auteur: Reporter Creer datum: 13-05-2013 13:53:58 Laatst gewijzigd: 13-05-2013 13:55:50
ABN Amro: Goudprijs zet neergang voort

AMSTERDAM - Na een voorzichtige opleving kwam de goudprijs recent toch weer onder druk. Analisten van ABN Amro verwachten dat de prijs van het edelmetaal dit jaar de neergaande lijn zal vervolgen richting $1300 per troy ounce.

Goud is na de enorme rally in de afgelopen jaren de status van veilige haven langzaam aan het kwijtraken en moest sinds begin van dit jaar al flink terrein prijsgeven.

De ABN Amro-analisten wijzen er op dat de verbeterde vooruitzichten van de Amerikaanse economie en speculatie dat de Amerikaanse centrale Bank de omvangrijke stimuleringsmaatregelen langzamerhand gaat afbouwen, bijdragen aan de verzwakking van de goudprijs.

Zij houden rekening met een verdere terugval van de goudprijs en hanteren een koersdoel van $1.350 en voor het eind van het jaar van $1.300. Rond n uur stond er een stand van $1429 op de borden.

Telegraaf 13-05-13
Auteur: Reporter Creer datum: 30-12-2013 15:04:07
.Scherpste daling goudprijs in 30 jaar

LONDEN (AFN) - Goud was dit jaar een van de slechtste beleggingscategorien. Een daling van de goudprijs van 28 procent tot circa 1200 dollar (873 euro) per troy ounce (31,1 gram) is de sterkste waardevermindering in bijna 30 jaar en maakt einde aan een 10-jarige opmars van het edelmetaal. Dat schreef de Britse krant Telegraph zondag.


De krant wees ter vergelijking op een stijging van de S&P 500-index met 28 procent, een winst van 13 procent voor de FTSE 100-index en een plus van 2,5 procent in termijncontracten voor Brentolie.

,,Aandelen hebben de strijd dit jaar gewonnen als het gaat om beleggingsrendement'', aldus beleggingsstrateeg Ole Hansen van Saxo Bank. Hij voorspelde vorig jaar al dat de goudprijs eind 2013 rond 1200 dollar zou staan. Volgend jaar zullen beleggers goud blijven verkopen denkt Hansen, maar hij verwacht dat de prijs niet onder 1090 dollar zal zakken.

Telegraaf 29-12-13
Auteur: Reporter Creer datum: 21-11-2014 14:02:48
Vier miljard aan goud in het geheim terugverhuisd

Nederland heeft voor 19 miljard aan goud ANP

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft in het geheim een deel van het overheidsgoud teruggehaald uit de Verenigde Staten. Dat goud lag in een kluis in New York en is per schip vervoerd naar Nederland. In totaal is een voorraad ter waarde van vier miljard euro verscheept.

De verhuizing van het goud werd maandenlang voorbereid. Met het oog op de veiligheid gebeurde dat in het geheim.

DNB haalt het goud naar Nederland om zo een betere verdeling van de goudvoorraad over verschillende locaties te hebben. Daarin volgt DNB het beleid van andere centrale banken, die ook steeds vaker hun goudvoorraad opslaan in eigen land.

Ook hoopt DNB dat de Nederlandse burger weer meer vertrouwen krijgt, doordat er genoeg goud in huis is om ons door een volgende crisis te loodsen.

Verspreid

Voor de grootscheepse verhuizing lag meer dan de helft van al het overheidsgoud in New York. Die stad is uitgekozen, omdat het een financieel centrum is. Als Nederland snel goud wilde kopen of verkopen, dan kon dat daar snel worden geregeld zonder goud over lange afstanden te vervoeren.

Slechts 11 procent van de goudvoorraad lag voorheen in de kluis van DNB. Nu een deel naar eigen land is gehaald, ligt er evenveel goud in Amsterdam (31 procent) als in New York (31 procent). De resterende 38 procent ligt in Ottawa en Londen.

In totaal bezit Nederland 612 ton aan overheidsgoud. Tegen de huidige prijs voor het edelmetaal is dat bijna 19 miljard euro waard.
Waar ligt het Nederlandse goud?
Voor de verhuizing Na de verhuizing
Amsterdam 11% 31%
New York 51% 31%
Ottawa 20% 20%
Londen 18% 18%

NOS 21-11-2014
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier