Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Laatste nieuws:
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemeni Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Auteur: AW
Creer datum:
9-12-2010 14:52:17
Humor
Poolse agent wil bonnenquotum halen en bekeurt zichzelf

Een Poolse politieagent heeft zichzelf een bekeuring gegeven, om zo het verplichte minimumaantal bonnen te halen.

20 zloty
De man in de noordwestelijke stad Bialogard gaf zichzelf een boete van 20 zloty (5 euro) voor het lopen op een spoorlijn. Agenten in de stad moeten minstens n bekeuring per dag uitschrijven op straffe van loonsverlaging, meldde de Poolse krant Gazeta Wyborcza donderdag

RTL Z 09-12-10
Auteur: kerkganger Creer datum: 19-12-2010 23:13:44 Laatst gewijzigd: 19-12-2010 23:21:04
Zondagse humor

Op zoek naar een goede Kerkdienst via de site Audioserver
kwam ik terecht bij een Kerkdienst van de Chr.Ger.Kerk uit Goes.
Een beetje nostalgie vanwege mijn jeugdherinneringen aan Goes.
En de plaatselijke Kerk.
Maar wat zag ik staan :
Uitgeschakeld en toch ingeschakeld.
Was nog niet zo lang wakker maar wat had dat nou te betekenen ?
Toch maar ingeschakeld en wat bleek: het was de clou
van de preek: Uitgeschakeld en toch ingeschakeld.
Zo vlak voor Kerst begrijpt u wellicht waar het over ging: Jozef.
En waar het verder over ging in de preek van Ds.J.G.Schenau ?
Als het wederom brandhout is vanavond op TV, schakel over op Internet:
www.audioserver.nl : AUDIOserver.nl
Auteur: Reporter Creer datum: 23-12-2010 23:16:32
Gelezen....


Beretrots deel ik jullie mede dat ik grootvader geworden ben.
Stiefdochter en m'n kleindochter maken het uitstekend.
Bezoek wordt zeer op prijs gesteld.

Opa rust van 14.00-16.00
Auteur: Reporter Creer datum: 31-12-2010 16:28:24
Inbreker valt in slaap tijdens inbraak

AHAUS - De professionaliteit van een 26-jarige Duitse dief is ver te zoeken. Hij werd tijdens zijn inbraak in Ahaus (Duitsland) gearresteerd nadat hij in slaap was gevallen.

De inbreker viel in slaap op de grond van het uitzendbureau waar hij was binnengedrongen. Hij had al een deel van de gestolen computers, voedingsmiddelen en snoepgoed naar zijn huis gebracht. Daarna sukkelde hij in slaap in een van de kantoren. De man bleek onder invloed van drugs en drank te zijn. Toen hij wakker werd, had hij boeien om.

Telegraaf 31-12-10
Auteur: Reporter Creer datum: 5-01-2011 12:33:57
Inbreker loopt tegen de lamp door krat bier

Een 44-jarige inbreker uit Zwolle is dinsdagavond in Emmen tegen de lamp gelopen door een kratje bier. De man fietste met een flatscreentelevisie onder zijn arm en een krat bier op de bagagedrager door de Burgemeester Tijmesstraat. Hij trok de aandacht van surveillerende agenten toen het krat bier van zijn fiets viel.

Inbraak
De politie sprak hem aan en zag dat de man een tv op de grond had gezet. Kort daarvoor had een omwonende een inbraak waarbij een flatscreen was ontvreemd bij de politie gemeld. De fietser bleek te voldoen aan het signalement en werd aangehouden. De dief bleek het bier ook te hebben gestolen. Een straatbewoner herkende het krat. Dat bleek kort daarvoor achter diens woning weggehaald

RTL Z 05-01-11
Auteur: Reporter Creer datum: 7-01-2011 15:05:59
Inbreker belt politie voor hulp Wilmington - Een Amerikaanse inbreker was zo dronken dat het hem niet lukte uit het door hem gekraakte huis te komen. Er zat niets anders op dan de politie te bellen voor hulp...


Het was niet de eerste keer dat de 44-jarige John Finch dit huis had uitgekozen om in te breken. In april was hij daar ook al eens naar binnen geslopen, melden Amerikaanse media.

Dit keer was hij door een raampje het huis in de staat Delaware ingekropen. De bewoners waren op vakantie en Finch nam het er even flink van. Hij bleef drie dagen in het huis, plunderde de drankvoorraad en sloeg drie flessen jenever en twee flessen whisky achterover.

Toen hij het toch weer eens tijd vond om het huis te verlaten, lukte het de stomdronken Finch niet meer om door het raampje naar buiten te klimmen. Helaas voor hem zaten alle deuren op sloten, zodat hij zonder sleutel het huis niet kon verlaten.

Ten einde raad besloot hij woensdagmiddag daarom maar om het alarmnummer te bellen. Voor de gealarmeerde agenten was het vervolgens een koud kunstje om hem in de boeien te slaan. Hij is aangeklaagd voor beide inbraken

Telegraaf 07-01-11
Auteur: Reporter Creer datum: 7-01-2011 23:10:40
Voetbalhumor

Dzsudzsk en Bouma lopen tijdelijk naast hun schoenen

De groepstrainingen van PSV gaan momenteel voorbij aan de neus van Balzs Dzsudzsk en Wilfred Bouma. De Hongaarse aanvaller heeft last van irritatie bij een achillespees, terwijl de Helmondse centrumverdediger kampt met een pijnlijke teen.

PSV-trainer Fred Rutten moet het tweetal voorlopig noodgedwongen zonder bal laten trainen omdat zowel Bouma als Dzsudzsk geen voetbalschoenen mag aantrekken. Het is niet bekend wanneer beide PSV'ers weer aansluiten bij de groepstraining

VI 07-01-11
Auteur: Reporter Creer datum: 14-01-2011 18:53:32

LOS ANGELES - Hugh Hefner was lange tijd "te jong" om te trouwen. "Pas nu is hij rijp genoeg om het huwelijk aan te kunnen", verkondigt zijn ex-vriendin en Playmate Kendra Wilkinson.

Op kerstavond stelde Hefner (84) de grote levensvraag aan zijn zestig (!) jaar jongere vriendin Crystal Harris. "We dachten allemaal dat Holly Madison de gelukkige zou worden", aldus Wilkinson. "Ach, hij is zoals elke vent: hij wilde gewoon wat plezier en was niet klaar voor een serieuze verbintenis. Hij zal nog te jong geweest zijn."

"Hij verdient beter dan Crystal"
Madison liet eerder al weten dat ze met het nodige wantrouwen naar de verloving kijkt. Ze vreest dat Crystal Hugh slechts gebruikt om haar carrire op te starten en vreest dat hij bij een peperdure scheiding de pineut zal zijn.

"Ik heb genoeg meisjes gezien die met 'Hef' wilden daten om de verkeerde redenen. Het zou geen slecht idee zijn als hij haar wat beter zou leren kennen. De kans bestaat dat ze zijn hart breekt en met de helft van zijn fortuin aan de haal gaat. Ik zeg dit niet uit jaloezie, maar volgens mij verdient hij beter dan Crystal."

AD 14-01-11
Auteur: Reporter Creer datum: 14-01-2011 23:42:04
Voetbalhumor :

Superboeren met 'geintje' niet geheel bij de tijd

Yuri Rose, Joost Terol, Leon Broekhof, Rogier Meijer en Steve de Ridder hebben tijdens het trainingskamp in Turkije een grapje uitgehaald met Henk Bloemers, De vijf spelers van De Graafschap verpestten de nachtrust van de commercieel directeur.

De vijf Superboeren verstopten op de hotelkamer van Bloemers verscheidene met tape omwikkelde wekkers en lieten deze op verschillende tijdstippen in de nacht afgaan.
Bovendien zorgde het vijftal ervoor dat de medewerkers van het hotel het slachtoffer al vroeg in de ochtend zouden wekken.

Op de clubwebsite tonen de vijf spelers hoe ze hun plan tot uitvoer hebben gebracht. Bloemers had nog wel een tip voor de daders. 'Ik ben behoorlijk bij de tijd. Maar zeg maar tegen die jongens dat als ze wekkers verstoppen op mijn kamer, dat ze geen lichtgevende wekkers moeten kopen. Die zie je namelijk in het donker.'

VI 14-01-11
Auteur: Reporter Creer datum: 19-01-2011 12:39:19
Inbrekers blijken notenkrakers

DEN HAAG - Omdat zij inbraakgeluiden bij de buren hoorden, belden bewoners van een woning aan de Ketelstraat in Den Haag dinsdagavond tegen middernacht de politie. Agenten stelden direct een onderzoek in. Zij troffen in de woning echter geen inbrekers aan, maar wel de bewoners, die gezellig noten aan het kraken waren. De politie meldde dit woensdag

Telegraaf 19-01-11
Auteur: Reporter Creer datum: 31-01-2011 23:54:33
Voetbalhumor:

#Voetbaltransfers We moeten een Nieuwe Spits! Nu!
Door: Thijs Zonneveld

En toen sloeg de paniek weer toe. Zoals in elke winterse transferperiode ging heel Europa weer op zoek naar de oplossing voor alle problemen: een nieuwe spits.

Met spitsen is het als met buikspierapparaten: op 1 januari moet iedereen er ineens eentje hebben. Waar de Total Work-Out Body Pump van Tel Sell de oplossing is voor alle problemen, zo zijn spitsen dat ook als de wintertransferperiode aanbreekt.

Het is niet moeilijk een Tel Sell-reclame voor de Nieuwe Spits voor te stellen: 'Bent u voetbalbestuurder en vindt u het ook zo erg dat de resultaten tegenvallen? Dreigt u het kampioenschap weer te missen? Wilt u degradatie ontlopen? Ligt uw trainer onder vuur? Dan hebben wij nu de oplossing voor u: koop een nieuwe spits!'

Voetbal is een bedrijfstak die drijft op hoop. En als geen ander representeert de Nieuwe Spits die emotie. Want de Nieuwe Spits staat voor doelpunten, en daar gaat het hele spel nu eenmaal om. Hij is de kortste weg naar succes. Vergeet die saaie jeugdopleiding, laat zitten die vage tactische systemen van de coach. Wat is er makkelijker dan een gozer te kopen die er effe twintig inlegt?

Het wemelde de afgelopen transferperiode (vannacht liep de deadline af) als vanouds van de clubs die hoopten de jackpot te winnen door de aankoop van een Nieuwe Spits. Real Madrid gebruikte het transferwindow, zoals de traditie voorschrijft, om te onderhandelen met zo ongeveer alle spitsen van naam. Want een Nieuwe Spits is volgens trainer Jose Mourinho de enige manier om aartsrivaal Barcelona van de titel te houden. En dus moest Ruud van Nistelrooy naar Madrid worden gehaald. Net als Didier Drogba, Zlatan Ibrahimovic, Miroslav Klose, Sergio Aguero, Carlos Tevez en nog een peloton anderen. De grote nieuwe hoop van Madrid werd uiteindelijk Emmanuel Adebayor het Togolese buikspierapparaat was bij Manchester City op een zijspoor beland.

Maar Real was uiteraard niet de enige club die een paar rondjes meedraaide in de spitsencarrousel. Een kleine greep: Liverpool schafte Luis Surez aan, AC Milan kocht Antonio Cassano, Inter Milans nieuwe hoop heet Giampaolo Pazzini en de sjeik van Manchester City trok zijn portemonnee voor de Bosnische sluipschutter Edin Dzeko. En op een iets lager niveau joeg Ajax achter Bas Dost aan, huurde Feyenoord Sren Larsen en kocht MVV een mysterieuze Nigeriaanse goalgetter.

Paniek
Januari is een gouden maand voor spitsen en hun managers. Zeker in de laatste dagen, als de paniek toeslaat en voetbalclubs worden overvallen door acute stress. Zie als penningmeester maar eens de hand op de knip te houden als de markt op z'n kop staat, de trainer smeekt om een nieuwe nummer 9 en de supporters buiten staan te schreeuwen om een scorende verlosser. En dus wordt er vlak voor het sluiten van de transferdeadline toch nog ergens een potje gevonden. Of een spaarpot gebroken. Want er met en zal een nieuwe spits komen. Het maakt niet uit hoe, wie en waarom. Scoutingsrapporten worden terzijde geschoven, het verleden doet er ineens niet meer toe. Zelfs de notoire miskoop Angelos Charisteas (10 goals in de afgelopen 4 seizoenen) vond weer een nieuwe club: Schalke '04.

Emotieaankopen als de Nieuwe Spits zijn een van de redenen dat de hele voetbaltak zoveel verlies maakt. Iedere winter wordt er voor tientallen miljoenen over de balk gegooid. Want de Nieuwe Spits is in werkelijkheid vrijwel nooit de man die alle problemen verhelpt. Tijd om aan te passen heeft hij niet: hij staat midden in het seizoen ineens in een heel ander elftal, leeft in een andere stad en moet vaak in een andere taal communiceren. En bovendien hangt er een rugzak vol met verwachtingen aan zijn schouders.

Adebayor maakte dit weekend zijn debuut voor Real. Hij raakte geen knikker en Real verloor. Voor hem dreigt hetzelfde lot als voor al die Total Work-Out Body Pumps: in de lente ligt hij waarschijnlijk spinnenwebben te kweken achter de bank

NRC 31-01-11
Auteur: Reporter Creer datum: 12-02-2011 15:42:44

Voetbal-humor:

"Geen Messi maar Vorkie"

ROTTERDAM - De Japanner Ryo Miyaichi (18) maakt vanavond tegen Heracles zijn debuut in De Kuip. Voor een uitverkocht stadion wil de jonge speler, die tegen Vitesse een prima start kende, zich graag presenteren aan de eigen aanhang. Japanse media hebben de weg naar Rotterdam al gevonden.

Trainer Mario Been antwoordde op de vraag of hij de nieuwe Messi in huis heeft. ,,Nee, hoor. Ryo is nog lang geen Messi. Ik vind hem nog een Vorkie. De Japanse verslaggever was totaal uit het veld geslagen, lachte hartelijk om de grap van de coach hoewel hij er niets van begreep

Telegraaf 13-02-11
Auteur: Reporter Creer datum: 21-02-2011 13:31:09
Amateuristische paspoortvervalser

LEEUWARDEN - Een man die een paspoort in de supermarkt probeerde te vervalsen, ging wel heel amateuristisch te werk.
De man probeerde het paspoort in de winkel te kopiren. Omdat hij niet wist hoe het apparaat werkte, riep hij de hulp in van een medewerker. Vervolgens liet hij het orginele document achter onder de kap.

Daaruit bleek dat hij zijn eigen pasfoto in andermans paspoort had geplakt. De politie Leeuwarden is dan ook op zoek naar hem.

Telegraaf 21-02-11
Auteur: Reporter Creer datum: 16-03-2011 17:59:05
Polen vergeten belettering gestolen lesauto's

Ede - De politie kon dinsdag drie gestolen lesauto's eenvoudig opsporen. De dieven hadden er niet aan gedacht de belettering van de rijschool te verwijderen...

De auto's van Verkeersschool J. Dam De auto's waren zaterdagnacht bij Verkeersschool J. Dam in Ede gestolen, inclusief de sleutels en kentekenbewijzen.

Agenten zagen de auto's rijden op de A1 bij Barneveld. Ze herkenden de lesauto's van een briefing die ze net gekregen hadden.

Polen

Twee auto's konden op een parkeerplaats bij aan de kant worden gezet. De bestuurders bleken Polen te zijn. Een derde Pool meldde zich even later bij zijn twee landgenoten, ook in een gestolen lesauto.

De Polen hebben de auto's waarschijnlijk in Amsterdam gekocht. In totaal werden vijf auto's gestolen. Er zijn nog twee Opel Corsa's zoek. De Polen, twee van 29 en een van 41 jaar, zijn vastgezet.

Telegraaf 16-03-11
Auteur: Reporter Creer datum: 22-03-2011 23:51:19 Laatst gewijzigd: 22-03-2011 23:53:21
Humor op Jeugdjournaal :

Vraag aan puber: Zou jij het fijn vinden een oude moeder te hebben ( naar aanleiding van de
bevalling van een 63 jarige vrouw uit Friesland)

Antwoord puber: Lijkt me wel handig als je een vraag hebt over geschiedenis...

NOS 22-03-11
Auteur: Reporter Creer datum: 2-12-2011 13:49:33

Stomste bankrover ooit: bank al 17 jaar gesloten

Een rechtbank in de West-Duitse stad Osnabrck heeft een 57-jarige bankovervaller tot 7 jaar cel veroordeeld. De man overviel in mei een gebouw waarin naar hij dacht een bank was gevestigd en nam een vrouw in gijzeling. Het was de man ontgaan dat de bank al 17 jaar geleden was vertrokken en dat er in het pand nu een praktijk van fysiotherapeuten was.

Speelgoedpistool vergeten
De krant Bild spreekt van de ,,stomste bankrover in Duitsland". De man eiste aanvankelijk 10.000 euro. Toen hij zag dat er geen bank meer in het pand was, ging hij naar buiten en dwong een vrouw geld voor hem te pinnen uit het pinapparaat dat bij het pand is blijven bestaan. Met 400 euro vluchtte hij in een gestolen auto. Die liet hij later achter, maar hij was vergeten het door hem gebruikte speelgoedpistool mee te nemen. Daarop stonden zijn vingerafdrukken. De man is sinds zijn 17e voor de 23e keer veroordeeld.

RTL Z 02-12-11
Auteur: Reporter Creer datum: 9-12-2011 17:11:28
Chinezen slapen tijdens congres over luiheid

PEKING - Vijf hoge ambtenaren van de Chinese belastingdienst zijn geschorst, omdat zij sliepen of de krant lazen tijdens een congres over de aanpak van luiheid op het werk. Dat hebben staatsmedia gemeld.

De vijf, allen werkzaam op een belastingkantoor in de noordelijke provincie Shanxi, werden geacht actief deel te nemen aan de bijeenkomst die ging over een betere discipline op het werk. De ambtenaren werden eraan herinnerd dat zij hun werkplek niet zomaar kunnen verlaten, geen computerspelletjes kunnen spelen en zich niet moeten overgeven aan wat genoemd wordt recreatieve activiteiten.

Chinese ambtenaren moeten vaak lange, saaie vergaderingen uitzitten, waarin ze moeten luisteren naar gezwollen uiteenzettingen over nieuwe richtlijnen uit Peking of de theorien van vooraanstaande communisten

Telegraaf 09-12-11
Auteur: Reporter Creer datum: 19-01-2012 20:23:42
Rommelig bureau werkt beter

AMSTERDAM - Nederlands onderzoek wijst uit dat je efficinter werkt aan een rommelig bureau. Rommel zorgt er namelijk voor dat je beter nadenkt, waardoor je productiever te werkt gaat.


Dat meldt The Daily Mail. Veel bazen houden vast aan het idee dat een georganiseerd bureau gelijk staat aan een georganiseerde geest. Je baas heeft het mis! Volgens de onderzoekers Jia Liu en Debra Trampa (Universiteit Groningen) en Dirk Smeesters (Erasmus Universiteit) kun je je veel beter op je taken focussen als er veel visuele en mentale rommel om je heen te vinden is. Door de chaos probeer je een snelle en creatieve oplossing te vinden voor je 'probleem', waardoor je resultaten uiteindelijk vooruit gaan.

Mocht je baas hieraan twijfelen, dan kun je altijd Albert Einstein en Roald Dahl als voorbeelden aandragen. Ook zij werkten in een chaos van prullaria.

Telegraaf 19-01-12
Auteur: Reporter Creer datum: 4-02-2012 12:16:08
102-jarige Belg mag naar kleuterschool

BRUSSEL - Een 102-jarige man uit de Belgische plaats Retie heeft afgelopen week een brief van vier kleuterscholen gehad. Jozef Hermans kreeg een uitnodiging om binnenkort in de eerste klas aan zijn schoolloopbaan te beginnen.

Dat hebben de kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zaterdag gemeld. De uitnodiging was het gevolg van een administratieve fout.

In Retie in de Antwerpse Kempen ontvangen kinderen die in 2009 zijn geboren een brief van de kleuterscholen. Bij het zoeken naar dat jaartal zijn waarschijnlijk alleen de twee laatste cijfers van het geboortejaar, 09, bekeken. Daardoor kreeg ook de in 1909 geboren 102-jarige een brief

Telegraaf 04-02-12
Auteur: Reporter Creer datum: 9-02-2012 11:07:42
politieke humor :

'Rivalen' prijzen president Turkmenistan ASJCHABAD - Het Centraal-Aziatische land Turkmenistan heeft een opmerkelijke opvatting van verkiezingen. Bij de presidentsverkiezingen zondag blijken alle kandidaten enorme fans te zijn van de zittende machtige president.

En van de zogenoemde tegenkandidaten, Redzhep Bazarov, schrijft zelfs in zijn verkiezingsprogramma: Onder de wijze en gerespecteerde leiding van de president hebben grandioze veranderingen plaatsgevonden in het belang van ieder individueel persoon. De zes andere 'rivalen' hebben in hun programma ook geen enkel woord van kritiek op president Goerbangoeli Berdymoechammedov. Diens herverkiezing is dus zo goed als zeker.


De president had in juli plots verkiezingen met een heuse oppositie beloofd. De oppositieleden, die zich in het buitenland schuilhouden, hadden echter geen interesse. Ze vreesden bij aankomst in Turkmenistan direct te worden opgepakt. De verkiezingen werden aangekondigd na een reeks ontploffingen buiten de hoofdstad Asjchabad. Volgens de overheid was een vuurwerkopslagplaats de lucht ingegaan, maar buitenlandse oppositie sprak over een aanslag op een munitiedepot.

President Berdymoechammedov haalde in 2007 al een monsterscore bij de vorige verkiezingen, toen hij 89 procent van de stemmen kreeg. Hij volgde toen de overleden excentrieke Saparmurat Niazov op, die sinds 1985 onafgebroken aan de macht was geweest. De president, een voormalige tandarts, heeft wel kleine hervormingen toegestaan. Zo zijn bioscopen, theaters en onderzoeksinstellingen opengegaan die door zijn voorganger waren gesloten.

Portretten van de president prijken in vele winkelcentra, hotels en kranten. Zijn bewind is omgedoopt tot het Tijdperk van de Wedergeboorte. De paardenliefhebber en schrijver van liefdesliedjes wordt vaak aangeduid als De Beschermer.

Ondanks het gebrek aan democratie is Turkmenistan enorm in trek bij bedrijven. Westerse ondernemers profiteren van de miljarden euro's aan bouwopdrachten in de hoofdstad. Grote energiebedrijven uit het Westen en China azen op de grote gasvoorraad van het voormalige Sovjetland, grenzend aan Iran en Afghanistan

Telegraaf 09-02-12
Auteur: Reporter Creer datum: 17-02-2012 15:25:41
Restaurant-humor

Wanbetaler wordt 'onwel'

ZWOLLE - Een 28-jarige man heeft eergisteren in Zwolle geprobeerd onder de gepeperde rekening van een restaurant uit te komen, door net te doen alsof hij onwel werd. De restauranthouder trapte echter niet in die truc en de wanbetaler werd opgepakt door de politie.


De verdachte deed net alsof hij doodziek was. Medewerkers geloofden het niet en haalden de politie er bij. Ook toen weigerde de bezoeker te betalen, waarop hij werd opgepakt. Op het bureau bleek dat de man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, vaker bij eetgelegenheden vertrokken is zonder af te rekenen. Hij deed dat op allerlei plekken in het land. Het totale aantal aangiftes van flessentrekkerij waarbij de man betrokken is, wordt nog onderzocht

Telegraaf 17-02-12
Auteur: Reporter Creer datum: 18-02-2012 22:11:05
Koninklijke humor

Exclusief: Koningin Beatrix treedt af

Jan van Klinken

Door de lange gang van haar paleis loopt de koningin met een stapel kranten onder de arm naar haar werkkamer.

Ze verkneukelt zich nu al bij de gedachte aan al die kolommen vol speculaties. Ieder jaar rond haar verjaardag is het weer hetzelfde gezelschapsspel: wanneer stopt ze ermee? Een van haar medewerkers heeft er een speciale la voor ingeruimd. Hij zat al op een halve meter, heeft hij pas gezegd. Dit jaar zal er weer een vuistdikke stapel bijkomen. De oogst is overvloediger dan ooit. Ze is benieuwd wat de dames en heren van het journaille nu weer bij elkaar hebben gesprokkeld.

Als ze zich koffie heeft laten bezorgen, neemt ze de kranten ter hand. Ah, de benoeming van Chris Breedveld tot directeur van haar kabinet. Natuurlijk, dat had ze kunnen weten. Daaruit wordt uiteraard afgeleid dat alles in gereedheid wordt gebracht voor de troonswisseling. Zo'n vlotte veertiger? Past helemaal bij haar zoon en schoondochter. Zo is er altijd wel een aanleiding voor speculaties te vinden. Zouden lezers zo'n slag in de lucht echt serieus nemen?

Eens zien wat er nog meer van stal is gehaald. De restauratie van het Paleis op de Dam. Volgens diverse kranten is het gebouw helemaal gereed voor de festiviteiten rond de naderende inhuldiging. Ja, zo kent ze er nog een paar. Het plaveisel rond de Nieuwe Kerk is het afgelopen jaar misschien ook wel opgeknapt

Kijk, zelfs Drakensteyn wordt weer opgevoerd. Dat is wel een heel oude koe die de media uit de koninklijke sloot halen. Die hebben ze al zo vaak op het droge getakeld dat het afgezaagd begint te worden. Zeker, Drakensteyn is inderdaad helemaal opnieuw ingericht. Ze zou er zo in kunnen. Maar wat hadden de royaltywatchers dan gedacht? Dat ze daarmee zou wachten tot enkele maanden voor haar afscheid?

Toch zijn er ook nieuwe konijnen uit de hoed getoverd. Zo leest ze over de afwikkeling van de affaire rond de omstreden vakantiewoning van Willem-Alexander en Mxima in Mozambique. Een pijnlijke trek komt op haar gelaat. Het was geen affaire om trots op te zijn. Vervolgens was de woning ook nog eens onverkoopbaar gebleken. Daardoor was het een echt hoofdpijndossier geworden. Het was een hele opluchting toen de woning kon worden overgedragen aan de projecteigenaar. Was die kwestie in ieder geval uit de lucht. Sommigen verbinden daar de conclusie aan dat de weg hierdoor verder vrij is gemaakt voor Willem-Alexander. Niet slecht bedacht, moet ze toegeven.

Wat zou ze zelf schrijven als ze als royaltywatcher de vraag van haar hoofdredacteur kreeg om een beschouwing te wijden aan de naderende troonswisseling? Ze moet erom glimlachen. Ze zou van alles en nog wat kunnen noemen. Niemand die haar zou tegenspreken. Maar dat zou ze weigeren. Daarvoor zou ze te trots op haar beroep zijn. Ze zou naar haar chef toegaan en zeggen dat ze een dijk van een primeur had. Gnuivend zou ze hem de kop boven haar artikel voorhouden: Koningin treedt tussen nu en tien jaar af. Dat lijkt haar wel een leuke open deur.

Misschien zou ze nog in haar stuk verwerken dat ze maar n reden kon bedenken waarom de vorstin al op korte termijn het stokje zou overdragen: Wilders. Ze zou op een rijtje zetten hoe de man iedere keer had geprobeerd haar publiekelijk voor schut te zetten en dat hij zich had weten te profileren als haar grote plaaggeest. Tegelijk bedenkt ze dat dit wel erg veel eer voor deze lichtgewicht politicus zou zijn. Bovendien had hij zich de laatste keer toen hij een rel wilde schoppen over haar bezoek aan de moskee in Oman lelijk in de vingers gesneden. Het publiek had zich vrij massaal tegen hem gekeerd.

Rustig bladert ze verder in het stapeltje. In enkele kranten komt ze advertenties tegen van prominente roddelbladen. Die zullen ook wel weer uitpakken, maar ze wil de schreeuwerige koppen niet eens lezen. Diep medelijden heeft ze met de stakkers die deze bladen vullen. Het zal je broodwinning maar zijn, iedere week weer nieuwe stukken uit je duim zuigen en de leugen laten regeren.

Plotseling schatert ze het uit. In een van de beschouwingen komt ze een prachtige anekdote tegen. Nee, die kende ze nog niet.


Meteen belt ze Alex. Dit moet ze even delen. Of hij wist dat oma bij haar afscheid aan het kabinet had voorgesteld om alle gevangenen strafvermindering te geven? Als een haas was de toenmalige vicepremier Wiegel daarop naar Soestdijk gereden. Hij had de koningin te kennen gegeven dat het niet zo'n goed plan was. Zelf had hij een beter voorstel. Alle gevangenen een taart laten bezorgen. Hij zou er in slagroom wel een tekst op laten aanbrengen: Nog vele jaren.

Alex komt niet meer bij. Geweldig. Echt Wiegel, is zijn reactie.

Hij vraagt haar of ze te zijner tijd ook een wens aan het kabinet zou voorleggen. Daar moet ze nog eens over denken. Wellicht dat ik tegen die tijd nog eens word uitgenodigd bij de club van hoofdredacteuren.

En dan? wil de kroonprins weten.

Dan laat ik in kleine kring uit mijn mond vallen: De fantasie regeert.

Haar zoon schatert. Ma ten voeten uit, denkt hij

Ref.Dagblad 07-02-12
Auteur: Reporter Creer datum: 6-03-2012 14:35:24
Huizen-humor

Itali vindt miljoen onbekende huizen

ROME - In Itali staan ruim een miljoen gebouwen meer dan gedacht. De huizen en bedrijven waren gebouwd, maar nooit doorgegeven aan het kadaster. Daardoor loopt de staat per jaar ongeveer een half miljard euro aan belastingen mis. Dat heeft het ministerie van Financin en Economische Zaken in Rome dinsdag gezegd tegen Italiaanse media.

Itali gaat gebukt onder een schuldenlast. Premier Mario Monti wil die terugbrengen door minder geld uit te geven en meer belasting te innen. Belastingontduiking is een groot probleem in het land.

Telegraaf 06-03-12
Auteur: Reporter Creer datum: 14-03-2012 14:30:10
voetbal-humor

Verbeek: Ik ga wraken

ALKMAAR - De beroepszaak van Gertjan Verbeek dient volgende week dinsdagavond om acht uur in Zeist. De AZ-trainer haakte gisteren in op de actualiteit van Robert M. en zei: Na alle artikelen in de krant ga ik ook wraken. Ik ben al veroordeeld.

Het zat Verbeek nog steeds enorm hoog dat Michael van Praag zich in Studio Voetbal uitsprak over zijn zaak. Hij is de hoogste bondsbaas en dan doet hij uitspraken voordat de zaak ook maar voor is geweest. Dat vind ik belachelijk. Hij begon ook nog eens over de bekerwedstrijd Ajax-AZ. Dat het mijn schuld is en dat ik een voorbeeldfunctie heb. Nou, ze hadden zelf het goede voorbeeld moeten geven. Ze hadden de wedstrijd voor Ajax verloren moeten verklaren, zoals internationaal gebruikelijk is. Dan ben je gelijk van het gezeik af. De thuisclub heeft ervoor te zorgen dat de gasten veilig hun sport kunnen beoefenen. Dus zj hadden een voorbeeld moeten stellen.

AZ en zijn trainer hebben deze week nauwelijks tijd voor de beroepszaak, omdat ze van vandaag tot vrijdag in Udine verkeren voor hun Europese verplichtingen. Bovendien hebben wij de toelichting nog niet ontvangen waarom de straf van twee duels plus n voorwaardelijk gehandhaafd blijft. Daarop gaan wij onze verdediging weer baseren, aldus de AZ-trainer.

Telegraaf 14-03-12
Auteur: Reporter Creer datum: 25-05-2012 14:13:07
Zo nu en dan een goede trap aan je vrouw is heel wat waard

dr. S. D. Post

Ik geef mijn vrouw regelmatig een stevige trap. Dat heeft ze nodig. Ik weet best dat sommige mensen daar anders over denken. En ik geef toe: je moet het niet iedere week doen. Dat is overdreven, maar zo n keer in de tien jaar, dat houdt haar op de been.

Diep in haar hart waardeert mijn vrouw het dat ik haar een trap geef. Ze weet dat het voor haar bestwil is. Zonder dat zou ze niet kunnen functioneren op het niveau dat bij haar past. Ik zou haar tekortdoen. Mannen die hun vrouw nooit een trap geven, houden daarmee een laag-bij-de-grondse aanpak in stand. Juist als je je vrouw af en toe hoog op een voetstuk wilt plaatsen, moet je niet te beroerd zijn om haar op zijn tijd een flinke trap te geven.

De laatste keer dat ik mijn vrouw met ijzeren geweld zo'n trap gaf, is al lang geleden, dus ik naar de winkel. Vlak voor Moederdag. Ik wilde nu een aluminium exemplaar, met een treetje of twee, drie. Een huishoudtrapje.

Ik kon kiezen uit twee exemplaren. Beide waren verpakt in folio. Toen ik zag dat er bij n trap een glanzend boekje achter het plastic zat, was ik snel verkocht. Boeken heb je nooit genoeg. Mijn vrouw een trap, ik een boek. Al snel zou blijken dat dat een goede keus was. Sinds ik dat boekje van 64 pagina's gelezen heb, kan ik nooit meer onbevangen een keukentrapje bestijgen.

Voor op het boekje stonden Relax en Altrex. In mijn onnozelheid dacht ik dat het een boekje was in de serie van Asterix en Obelix. Misschien was Altrex familie van Xinix, de waarzegger, Visstix, de garnalenvanger, Biotix, de e-nummerhater, Kostunrix, de marktkoopman, Moraalelastix, de filosoof, Exloveris, de huisslaaf, of Nognix, de vroedvrouw. Maar nix van dat alles. Atrex bouwt trappen. En Altrex schrijft boeken. Het boek dat ik gratis kreeg bij de huishoudtrap is verplichte literatuur voor iedereen die een treetje hoger wil komen.

Dat het in managementkringen voor vrouwen lastig is de top te bereiken, wist ik wel. Het glazen plafond! Het moet voor deze vrouwen, die hun huishouden ontvlucht zijn, een troost zijn dat het stijgen op de ladder in de wereld van de interieurverzorging zeker zo problematisch is.

Het begint al bij het uitpakken. Controleer na ontvangst alle onderdelen van de trap op hun werking. Ik kijken. Handen in de zakken. Maar niet n onderdeel begon te werken. Even nog dacht ik dat ik een volautomatische trap gekocht had, een soort roltrap. Maar nergens het aan-knopje te vinden.

Een volgende instructie uit het boekje: Beklim de trap geconcentreerd. Zoiets spreekt mij buitengewoon aan, hoewel ik zelf in dit verband liever het woord contemplatie zou willen gebruiken. Dit is nog eens andere kost dan Asterix en Obelix. Het zou uit Ruusbroeck kunnen komen.

De volgende aanwijzing bevestigt mijn vermoeden. Houd de trap zo veel mogelijk vrij van ongerechtigheden. Pure mystiek: onthechting, zuiverheid, puurheid. Ongetwijfeld heeft Simon Stylitus een echte Altrex gebruikt om zijn pilaar te beklimmen, hoewel er op pagina 5 van het boekje gewaarschuwd wordt voor het plaatsen van de trap tegen ronde zuilen. Simon selecteerde hopelijk een vierkante zuil voor zijn zitactie. Anders had het nog slecht kunnen aflopen met deze pilaarheilige. Goed dat de schrijver van dit boekje daar de vinger bij legt.


Als u zelf ook iets in deze richting wilt ondernemen, wees zorgvuldig in uw keuze. Ik citeer: Verzeker uzelf, iedere keer, dat de trap geschikt is voor het doel, waarvoor u hem gaat gebruiken. Ik zou deze trap graag willen gebruiken om boven mezelf uit te stijgen, trede voor trede. In de mystieke betekenis en niet op een flower-powermaniertje. Dat kan de bedoeling niet zijn. Volkomen terecht dat Altrex waarschuwt dat je de trap niet mag gebruiken onder invloed van middelen.

Een column is geen recensie, maar u begrijpt dat ik dit boekje graag bij u ter overdenking wil aanbevelen. Het is zo verrijkend! Ik kan het niet nalaten u nog een paar van de 68 adviezen mee te geven. Doe er uw winst mee. Voer voor elk gebruik een risicoanalyse uit! Een trap mag nooit verplaatst worden als men op een traptrede staat (maximaal 150 kilo). Vuistregel: Houd uw navel tussen de stijlen van de trap of ladder. Draag geen sieraden. Deze kunnen tijdens het beklimmen of afdalen van de trap blijven haken, waardoor valgevaar ontstaat. Ten slotte, wees gewaarschuwd: Gebruik een trap niet ondersteboven. Uiteraard is dit laatste niet van toepassing als je net iets uit de kelder wilt halen.

Ik heb mijn vrouw een echte Altrex gegeven. Maar daarmee ben ik er niet. Iedere avond 
nemen we vanaf nu samen de instructies 
door. Ik zal ze ook uitleggen. Grote kans dat 
ze binnen een minuut op de kast zit. Zonder 
dat ze daarbij het aluminium huishoudtrapje nodig heeft.

Reageren? welbeschouwd@refdag.nl

Ref.Dagblad 21-05-12
Auteur: Reporter Creer datum: 13-06-2012 16:15:27
Voetbal-humor:

Ook Merkel fan van Oranje!

BERLIJN - Op de dag dat het Nederlands elftal tegen de Duiters speelt, krijgt Oranje steun uit onverwachte hoek. En niet de minste. De Duitse bondskanselier Angela Merkel besloot uitgerekend vandaag een oranje jasje aan te trekken.

Duitse kranten snappen niets van de kledingkeuze van Merkel. Zo schrijft de Hamburger Morgen Post: "Onze bondskanselier schijnt ook de Hollanders te steunen..."

Telegraaf 13-06-12
Auteur: Reporter Creer datum: 4-08-2012 17:54:31
Crematorium-humor:

Weduwe kiest als herinnering aan haar overleden man een zandloper met de as van haar dierbare.
Toelichting van de weduwe: ik heb heel mijn leven tot nu toe voor hem moeten lopen
Nu mag hij voor mij lopen....
Auteur: Reporter Creer datum: 18-10-2012 18:36:00 Laatst gewijzigd: 20-10-2012 20:16:27
Humor uit de keuken :


Koelkast opent enkel bij lach

AMSTERDAM - Japanse wetenschappers hebben een bijzondere koelkast op de markt gebracht. De deur van het apparaat gaat pas open als er gelachen wordt.

De koelkast, genaamd 'The Happiness Counter', dwingt de hongerige eigenaar tot een glimlach. Het heeft geen zin om te stampen, springen en schreeuwen als de deur niet openzwaait; in het toestel is een Sony Cybershot camera met lachherkenning ingebouwd. Wanneer de lach wordt herkend verschijnt er op het apparaat een vrolijke smiley waarna de deur wordt ontgrendeld. Pesthumeur? Dan blijft de deur potdicht.

Het product is ontwikkeld aan de universiteit van Tokyo en kan ook voor andere apparaten (of deuren) gebruikt worden. "Het bevorderen van een glimlach zal een positieve invloed hebben op de gehele atmosfeer," stelt een ontwikkelaar.

Telegraaf 18-10-12
Auteur: Reporter Creer datum: 9-08-2013 13:18:29
voetbal-humor:

Operatie Koeman: 14 drugssmokkelaars vast

ANP

Met Operatie Koeman hebben de Spaanse autoriteiten een drugsnetwerk uit Zuid-Amerika opgerold. Zeker 14 mensen uit Colombia en Brazili zijn opgepakt. Daarnaast zijn 11 kilo cocane, 12 luxeauto's, twee vuurwapens, juwelen en 11.000 euro aan contant geld in beslag genomen. Dat meldde de Guardia Civil, de Spaanse marechaussee.

Het is niet bekend waarom de operatie Koeman heet. Vermoedelijk komt de naam van de Nederlandse oud-voetballer Ronald Koeman, die lang in Spanje speelde. Zijn bijnaam was Sneeuwvlokje. Sneeuw (nieve) is in het Spaans een ander woord voor cocane

Ref.Dagblad 09-08-13
Auteur: Reporter Creer datum: 23-08-2013 14:11:14
leeuwen-humor:

Verkeersopstopping in Zuid-Afrikaanse Krugerpark

In ons land zijn files meer regel dan uitzondering. Meestal onstaan deze door de verkeersdrukte tijdens het spitsuur of een ongeval. In Afrika zijn het de dieren die wel eens de weg blokkeren...

Als je kunt luieren op het warme asfalt, waarom zou je het dan elders doen? Dat dachten deze twee leeuwen misschien in het Zuid-Afrikaanse Kruger Park, lezen we op HLN.be.

Bezoeker @Clarkend postte een foto van het tweetal op Instagram. Hoe lang de dieren de weg blokkeerden, is onbekend maar de toeristen gingen alvast naar huis met een mooi verhaal en unieke foto's.

Telegraaf 23-08-13

Auteur: Reporter Creer datum: 17-09-2013 16:04:54
inbrekers-humor

Ramkrakers de mist in

Op bewakingsbeelden, die vandaag door de eigenaren zijn vrijgegeven, is te zien dat een zogenaamde mistgenerator zijn werk uitstekend doet. De rover neemt snel de benen wanneer dit relatief nieuwe beveiligingsmiddel de zaak binnen enkele seconden met dichte mist vult.

Het pandjeshuis is pas twee weken open en wordt geleid door twee twintigers. Hoewel de daders slechts een paar mobieltjes hebben buitgemaakt, vindt mede-eigenaar Dennis Dubbeldeman (23) het "best wel heftig"
dat hun zaak nu al ten prooi is gevallen aan criminelen. Hij hoopt dat de daders op de beelden worden herkend

Telegraaf 17-09-13
Auteur: Reporter Creer datum: 21-09-2013 21:42:39
Politieke humor :

Rutte belt Van Haersma Buma
Addy de Jong

Rutte: Ha Syb, met Mark. Schikt het? Ja? Ik dacht: even informeren hoe woensdagmiddag het gesprek met Halbe verliep...

Buma: Oh, dat? Best, hoor. Nu ja, 't was maar een halfuurtje, h? Dat De Telegraaf dan kopt: VVD heeft herfstflirt met CDA, is natuurlijk een giller.

Rutte: Zeker. In de politiek heb je geen vrienden. En flirten doe je maar thuis. Monsterverbonden daarentegen zijn aan de orde van de dag. Soms heb je elkaar gewoon nodig, joh!
Buma: Soms? Jouw coalitie kan geen dag zonder steun van de oppositie. Dan lopen jullie weer met Pechtold langs het strand, dan kom je weer bij mij langs...

Rutte: Mmm, van Halbe begreep ik dat jij niet erg toeschietelijk was.

Buma: Mark, je moet niet alles zomaar geloven. Met het CDA valt altijd te praten. Als jullie onze tegenbegroting overnemen, kunnen we samen een eind komen!

Rutte: Ha, ha. Goeie grap. Zo ken ik je weer: playing hard to get. Dat deed je ook meesterlijk in het NOS-debat, dinsdagavond. Maar nu serieus, Sybrand, jij gaat mij toch niet vertellen dat je de geschiedenisboekjes in wilt als de eerste CDA-leider die gn verantwoordelijkheid nam voor de toekomst van Nederland?

Buma: Nu raak je een gevoelige snaar, Marrukkie. Maar goed, laat ik een ontboezeming doen. Als ik zeg dat ik geen verkiezingen wil, dan mn ik dat. Weleens van peilingen gehoord? Hmmm? Ik wil dus echt samenwerken. Maar, en dat begrijp jij heel goed, ik moet wel ergens mee thuis kunnen komen. Zeg maar: met een trofeetje of twee, drie.

Rutte: Tuurlijk. Als iemand daar gevoel voor heeft, ben ik het. Vraag het maar aan Jolande Sap, ha, ha. Toen ik in 2010 bij haar medewerkster thuis aan de keukentafel zat om te praten over de Kunduzmissie, had ze z'n lijst met voorwaarden. Ze dacht: die willigt Mark nooit in. En dan kan ik terug naar mijn achterban met de boodschap: het is mislukt. Maar ik ha, ha, ha, wat een humor ik gaf haar alles toe. Voor ze het wist was ze ingekapseld.

Buma: Ok?! Dus jij gaat lle CDA-voorstellen overnemen, als wij de coalitie in de Senaat maar steunen? Heel erg mooi!
Rutte: Neeeh, nu loop je te hard van stapel. Dat van Sap was maar een voorbeeldje. Komt bij dat ik jou al veel gegeven hb, in de Troonrede bijvoorbeeld.

Buma: Huh?

Rutte: Jaaah. Hoorde je niet dat de koning twee keer het woord participatiesamenleving uitsprak? Dat is een term die Balkenende gemunt heeft. Dt kun jij volgende week, tijdens de algemene beschouwingen, goed gebruiken. Zo van: kiezers, let op, het kabinet ziet eindelijk in dat de CDA-filosofie de beste is.

Buma: Waar zie je me voor aan, Mark? En waar is je historische kennis? Als ik dat doe, is de PvdA er als de kippen bij om erop te wijzen dat Wim Kok die term al in 1991 lanceerde. Dank je de koekoek. Als we z tot een vergelijk moeten komen, hang ik nu op.

Rutte: Ho, ho, niet zo snel, Sybrand! We komen heus wel tot een deal! De algemene beschouwingen starten pas woensdag! Alles sal seg kom! Stuur me per omgaande jullie tegenbegroting. Dan hebben we daarna weer contact.

Buma: Wel serieus lezen, h?

Rutte: Zeker. Al lijkt het me stug dat jullie er, net als wij, in slagen n 6 miljard binnen te halen n de economie nauwelijks te remmen. Dat hebben wij, als ik zo vrij mag zijn, toch wel hl slim verzonnen. Ja, dat soort handigheidjes kan ik met een gerust hart aan Diederik overlaten. Gouden kerel, ha, ha!

Buma: Oh, is het weer tijd voor plaagstootjes? Weet je wat jij eens moet doen? Je lijfblad Elsevier bestuderen. Vooral de rubriek Stijgers en dalers. En dan goed opletten wie er bij de stijgers staat en wie bij de dalers.

Goed weekend, Mark! En veel leesplezier!

Ref.Dagblad 21-09-13
Auteur: Reporter Creer datum: 23-09-2013 21:56:56
School- humor

President Obama schrijft excuusbriefje voor Alanah (5)


De 5-jarige Alanah Pouillard uit het Amerikaanse Louisiana kon op school een wel heel bijzonder excuusbriefje laten zien na haar absentie van afgelopen donderdag. Het briefje was ondertekend door niemand minder dan president Barack Obama.

De moeder vader van Alanah diende in het leger en raakte gewond in Afghanistan. Om die reden was zij afgelopen donderdag samen met haar man en andere oorlogsveteranen te gast in het Witte Huis.
Ook Alanah was van de partij hoewel het een gewone schooldag was. Ze kon dus niet met lege handen terugkomen. Gelukkig voor Alanah gooide de president zelf zijn gewicht in de strijd.

Ref.Dagblad 23-09-13
Auteur: Reporter Creer datum: 9-10-2013 17:43:33 Laatst gewijzigd: 10-10-2013 13:45:35
Barbaarse humor :

Jaloerse man sluit broek vriendin af

Zacatlan,

Mexico - Een Mexicaan was zo bang dat zijn vriendin vreemd zou gaan dat hij haar broek op slot deed met een hangslot.

De 25-jarige vrouw stapte naar de politie omdat ze veel pijn leed omdat ze urenlang niet naar de wc had kunnen gaan, meldt CNN.

Ze vertelde dat het niet de eerste keer was dat ze in haar broek opgesloten werd en dat ze te bang voor haar vriend was om de schaar in haar broek te zetten.

De 40-jarige vriend werd opgepakt, waarna hij de sleutel van het slot overhandigde. Zijn vriendin diende geen aanklacht tegen hem in, maar hij tekende wel een verklaring waarin hij beloofde nooit meer een slot aan de broek van zijn vriendin te hangen of haar op een andere manier te mishandelen.

Telegraaf 09-10-13
Auteur: Reporter Creer datum: 11-10-2013 16:20:18
Liefdes-humor :

Duitser vergeet bruid op tankstation

| AP

Een pasgetrouwde Duitser bleek ook na zijn huwelijksreis nog niet gewend aan een leven met zijn tween. De onwennige echtgenoot vergat donderdagavond zijn bruid bij een tankstation en reed vervolgens urenlang nietsvermoedend door.

Het nieuwbakken paar was op de terugweg naar hun Berlijnse woning na een huwelijksreis naar Frankrijk. Terwijl de man hun minibusje naar huis reed, deed zijn echtgenote op de achterbank een dutje. Niet ver van Bad Hersfeld in de deelstaat Hessen hield de man halt bij een pompstation langs de snelweg. Hij vertrok met een volle tank - maar zonder zijn vrouw, die intussen was ontwaakt en een toilet had opgezocht.
Pas ter hoogte van Braunschweig, twee uur rijden verderop, merkte de man dat zijn echtgenote was verdwenen. Hij meldde zich bij de politie, die het stel na een scheiding van vijf uur wist te herenigen. De vrouw had al die tijd geduldig op de terugkeer van haar geliefde gewacht.

Ref.Dagblad 11-10-13
Auteur: Reporter Creer datum: 15-10-2013 17:49:40
Inbrekers-humor :

ANP

Nachtelijke inbreker vraagt glaasje water

Een inbreker in Amsterdam wilde maandagnacht zijn dorst lessen door een glaasje water te vragen. De man klopte op de deur van een woning in de Tweede Jan van der Heijdenstraat in de Amsterdamse wijk de Pijp. De bewoner die opendeed, vertrouwde de boel niet en ontdekte inbraaksporen bij zijn bovenburen op de derde verdieping.

Toegesnelde agenten konden in de nabije Tweede Jan Steenstraat de 43-jarige inbreker aanhouden. Ze konden hem gemakkelijk vinden in dit trappenhuis, want hij had de toegangsdeur open laten staan, maakte de politie dinsdag bekend.

Ref.Dagblad 15-10-13

Auteur: Reporter Creer datum: 29-10-2013 13:52:52
piraten-humor :

'Muziek van Britney Spears verjaagt Somalische piraten'

Door: Eric Belsack

bron: Metro.co.uk
Somalische piraten zijn als de dood voor de muziek van Britney Spears. Spears ap.
De Britse Royal Navy gooit een geheim wapen in de strijd tegen de piraten voor de kusten van oostelijk Afrika. Met loeiharde muziek van Britney Spears verjagen zij Somalische bandieten. Zij schijnen immers 'doodsbang' te zijn van het keelgeluid van de Amerikaanse popdiva.

'De piraten gruwen van westerse muziek', zegt marineofficier Owens. 'Volgens onze veiligheidsspecialisten zijn ze als de dood voor Britney's hits als 'Oops! I Did It Again' en 'Baby One More Time'. Dus laten we die door de luidsprekers schallen, die op de potentieel bedreigde commercile schepen werden gemonteerd'.

'En het werkt', vervolgt Owen. 'Als mevrouw Spears haar keel openzet, maken de piraten zich als de bliksem uit de voeten. We hoeven nog maar zelden onze vuurwapens in de strijd gooien'.

Bieber in strijd met Conventie van Genve
Waarom 'la Spears' de onverlaten schrik aanjaagt, is Owen een raadsel. 'Maar ik kan me inbeelden dat de muziek van Justin Bieber wel eens in strijd zou kunnen zijn met de beginselen van de Conventie van Genve', grapt de vrouw in de Britse Metro.

In 2011 hebben piraten niet minder dan 176 aanvallen uitgevoerd voor de hoorn van Afrika. De Royal Navy zet 14 oorlogsbodems en 1.500 matrozen in om commercile schepen te beschermen. En dus ook Britney Spears.

AD 29-10-13
Auteur: Reporter Creer datum: 31-10-2013 18:29:24 Laatst gewijzigd: 31-10-2013 18:31:26
Notaris-humor :

Notaris gaat rookworst verkopen

Een notaris in Leiderdorp heeft een ludieke protestactie verzonnen tegen het verkopen van notarile producten door de Hema.

Mark Neve van Bakker en Neve Notarissen in Leiderdorp vindt dat het leveren van testamenten en samenlevingscontracten maatwerk is en geen eenheidsworst.

"Wij dachten: dan kunnen wij ook Hema-producten verkopen, en toen dachten we meteen aan de rookworst." Morgen tussen 10.00 en 16.00 uur gaan de notarissen voor hun kantoor rookworsten uitventen, met een marktkraampje.

Gevaarlijk
Met die actie willen ze mensen duidelijk maken dat een goed notarieel product alleen met een notaris kan worden opgesteld. Notaris Neve noemt het gevaarlijk om dat via een formuliertje op internet te doen. Dan wordt er volgens hem niet aan alles aandacht besteed.

"We willen tegen de Hema zeggen: schoenmaker, hou je bij je leest!", aldus de notaris.

NOS 31-10-13
Auteur: Reporter Creer datum: 9-12-2013 17:03:15
Inbrekers-humor :

Bewoners vinden geld in brievenbus

ANP .Inwoners van het Belgische plaatsje Koksijde hebben de afgelopen dagen briefjes van 20 euro in hun brievenbus gevonden.

De bewoners van de twee flats waar het geld werd verspreid, hebben tot nu toe ruim 1500 euro gevonden. Dat melden Belgische media.

Het is een raadsel wie de gulle gever is. Vermoed wordt dat het geld uit een gestolen kluis komt. Daar zat ongeveer een miljoen euro in.

Serienummers
Omdat de serienummers van de biljetten bekend zijn bij de politie, wil de gulle gever kennelijk van het geld af.

In de flats wonen volgens Belgische media welgestelde mensen.

NOS 09-12-13
Auteur: Alex Creer datum: 15-08-2014 16:27:12
voetbal-humor

De Speld: 'Feyenoord verkoopt per abuis Daley Blind'

Feyenoord heeft per abuis Daley Blind verkocht aan CSKA Moskou, meldt satirisch weblog De Speld. De Rotterdammers ontvingen zo'n 20 miljoen euro voor de middenvelder, maar ontdekten vervolgens dat ze niet beschikten over de transferrechten van de Ajax-speler.

We waren zo lekker bezig met het verkopen van al onze WK-gangers dat we daarin misschien een beetje zijn doorgeschoten

Het misverstand kwam aan het licht toen Blind niet kwam opdagen bij de medische keuring. Algemeen directeur Eric Gudde heeft zich inmiddels verontschuldigd bij Ajax: 'We waren zo lekker bezig met het verkopen van al onze WK-gangers dat we daarin misschien een beetje zijn doorgeschoten. Het verkopen van andermans spelers was zeker niet onze bedoeling, maar CSKA deed echt een prima bod.'

CSKA Moskou laat weten Blind zondag gewoon op het veld te verwachten bij de stadsderby tegen Spartak Moskou. Voorzitter Jevgeni Giner: 'Wij hebben een dubieuze deal gesloten en vervolgens netjes betaald. Het meningsverschil tussen Feyenoord en Ajax is niet ons probleem. Wij gaan ervan uit dat zij dat onderling oplossen. Het spreekt voor zich dat wij daarvan niet de dupe mogen worden.'

Prachtige stad
Giner heeft aangekondigd dat CSKA naar een bevriende rechter stapt als Blind zich niet op korte termijn bij de selectie aansluit. Gudde heeft de Russen inmiddels gerustgesteld: 'De transfer is ook wat ons betreft definitief. Ik heb al contact gehad met Daley en hem uitgelegd dat Moskou een prachtige stad is en dat de Premjer Liga tot de beste competities in Europa wordt gerekend.'

De Feyenoord-directeur verwacht dat Ajax het voorval niet te zwaar opneemt: 'Natuurlijk had dit niet mogen gebeuren, maar de voetballerij is nu eenmaal een gekke wereld. Hopelijk kunnen Edwin van der Sar en ik hier over een paar jaar samen om lachen. En we zijn weliswaar concurrenten, maar ik geloof dat Ajax ons deze financile meevaller ergens ook wel gunt.'

Rudolf Julius en Stephan ter Borg zijn redacteuren van satirisch weblog De Speld.

Volkskrant 15-08-14
Auteur: Reporter Creer datum: 11-12-2014 16:59:28
Chinese humor :

Chinese stort 650 kilo kleingeld bij bank
CHONGQING -

Bij een vestiging van de Rural Commercial Bank in de Chinese stad Chongqing zijn ze vrijdag nog wel even muntjes aan het tellen. Donderdag kwam daar een vrouw 650 kilo kleingeld storten, zo meldde The Shanghaiist vrijdag.

De vrouw had een vrachtwagentje nodig om het kleingeld, dat zo'n 100.000 Chinese yuan waard is, af te leveren. Er hadden enkele mensen schulden afgelost bij de vrouw en dat is in kleine coupures gedaan.

Bij de bank sloegen donderdag direct zes medewerkers aan het tellen. Na twee uur hadden ze ongeveer een vijfde van de muntjes geteld. De rest lieten ze liggen tot vrijdag.

Telegraaf 11-12-14
Auteur: Reporter Creer datum: 8-04-2015 16:35:46
Verzekeraars-humor :

Duitse moet 4.632.124.357.000.001 euro premie betalen

anp

Een Duitse vrouw kreeg begin maart een brief van haar verzekeraar: binnenkort zou opnieuw geprobeerd worden om 4.632.124.357.000.001 euro aan premie af te schrijven van haar bankrekening. De eerste poging om het bedrag af te schrijven was mislukt, stond in de brief.

Een woordvoerder van de Duitse Minijob-Zentrale bevestigt tegen het Duitse persbureau DPA dat er een brief met de premie van ruim 4,6 biljard de deur uit is gegaan. De fout komt doordat een medewerkster per ongeluk het klantnummer heeft ingevuld bij het te betalen bedrag.
Dertien cijfers

In werkelijkheid was de premie een driecijferig bedrag in plaats van zestien cijfers. Volgens een woordvoerder werken er zo'n 26.000 mensen bij de verzekeraar en dan kan er wel eens wat fout gaan. "Maar bij mijn weten is nog nooit geprobeerd om zo'n hoge premie te innen", zegt hij.

Ter vergelijking: het bruto binnenlands product van Duitsland bedroeg in 2013 volgens de Wereldbank 3.730.260.571.356 euro, een bedrag van dertien cijfers.

NOS 08-04-15
Nog geen lid? wordt dat hier (gratis). Klik hier
Reargeren of een nieuwe topic aanmaken? Klik dan hier