Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemenië Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Vrijdag 25-02-11 : Mooi herstel op het Damrak
door DICK HUSSAARTS

AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs is vrijdag flink opgeveerd na een paar dagen met dalende koersen door winstnemingen. De omzet was beperkt. Opvallende winnaar was Air France-KLM, die volop profiteerde van de teruggekeerde rust op de oliemarkt. In de slotfase passeerde Aegon de luchtvaartmaatschappij en nam de koppositie over.

The Chinese National Futures Association opent de beurs. De CNFA werd opgericht op 17 april 1995 met als doelstellingen onder meer de bescherming van beleggers en het stimuleren van de nationale economische ontwikkeling. Op 20 februari 2011 waren er 199 bedrijven lid en meer dan 27.843 personen ingeschreven in CNFA. Aan het einde van de dag stond de AEX 0,8% hoger op 366,77 punten. Ook de Midkap-index ging er op vooruit en sloot liefst 1,3% hoger op 637,21 punten.

De grote beurzen elders in Europa lieten ook een stijgende lijn zien. De index van Londen steeg 1,3%, Frankfurt deed het 0,7% beter en Parijs kreeg er zelfs 1,5% bij. In Brussel stond het gemiddelde 1% in het groen.

Volgens analist Frank Bonsee van Royal Bank of Scotland (RBS) was het wat teleurstellend dat de stijging niet gepaard ging met hoge omzetten. "Zeker voor een vrijdag was het erg rustig", stelde hij. Volgens hem had dat mede te maken met het feit dat de beurs van Londen door een technische storing in de ochtend langere tijd heeft stilgelegen. "Dat heeft zijn uitwerking op de omzet hier zeker niet gemist," meent hij.

Dat de beurs er beter bij lag kan volgens de analist worden verklaard door het feit dat Wall Street donderdagavond tegen het hoogste punt van de dag sloot, terwijl Azië er 'heel netjes bijlag'. "Maar ook rust op de oliemarkt gaf de markt weer wat lucht. En, the trend is your friend, de markt ligt er technisch nog steeds mooi bij. Dinsdag, de eerste van de nieuwe maand, zal er weer nieuw geld naar de markt vloeien, dus als er in het weekeinde niets geks gebeurt, bijvoorbeeld in Noord-Afrika, zie ik het voor maandag en dinsdag positief in. Bovendien, de afgelopen dagen gingen we door winstnemingen wel omlaag, maar er was geen sprake van paniek."

Positief voor de markt was nog het bericht dat de Amerikaanse consument meer vertrouwen heeft in de economie dan in de afgelopen drie jaar. Dat zorgde ook voor toenemende winsten in New York.

Onder de hoofdfondsen was Air France-KLM lange tijd de grootste stijger. De luchtvaartmaatschappij stond 1,8% hoger op €11,87. Volgens Thijs Berkelder, analist bij Petercam, is dit niet bedrijfsspecifiek. "De hele luchtvaartsector laat stijgende koersen zien".

Berkelder denkt dat Air France-KLM hard is afgestraft tijdens de crisis in Noord-Afrika vanwege de stijgende olieprijs. "De prijs voor Brent-olie is gisteren gepiekt, nu zie je het prijsniveau voorzichtig aan het dalen, de situatie kalmeert." International Airlines Group (IAG), het fusiebedrijf van British Airways en het Spaanse Iberia, uitte vandaag nog bezorgdheid over de stijgende kerosineprijzen.

Aegon werd 2,7% meer waard op €5,53 en was daarmee de grootste stijger in de AEX, ondanks een adviesverlaging. Analisten van S&P verlaagden hun beleggingsadvies van 'kopen' naar 'houden'. Aegon gaf donderdag nieuwe aandelen uit om een deel van de staatssteun terug te betalen, waarna het aandeel 1% lager sloot. Volgens Bonsee was er sprake van wat 'after market' vraag na de plaatsing. Voor ING hadden beleggers 0,8% meer over op €8,95.

Boskalis stoomde in de loop van de middag 1,9% op naar €37,49. Donderdag lag de baggeraar ook goed in de markt, mede door een adviesverhoging van SNS van 'houden' naar 'bijkopen'.

TNT dikte 1,4% aan tot €19,25, het Britse Barclays heeft zijn belang in TNT vergroot naar 6,81%.

Voor Heineken hadden beleggers 0,7% meer over op €37,52. Volgens Bonsee is er weer sprake van overnamegeruchten in de biermarkt, volgens hem gaan er verhalen dat SABMiller een oogje heeft op Foster.

Voor Wereldhave werd 1,8% meer betaald op €72,66. "BAM en Wereldhave waren beide kanshebbers om de AEX te moeten verlaten. Nu het BAM is geworden, zie je dat bijvoorbeeld indexvolgers de stukken terug moeten kopen. Bouwbedrijf BAM maakt op 18 maart bij de jaarlijkse herwaardering de overstap naar de Midkap. Het bouwbedrijf, dat nu nog een AEX-notering heeft, stond 0,7% lager op €4,56en was daarmee de grootste daler onder de hoofdfondsen. Unibail Rodamco deed het nóg beter dan Wereldhave en steeg 2,1% naar €144,90.

Uitzender Randstad won 1,1% op €39,13. Het CBS maakte bekend dat in het laatste kwartaal van vorig jaar voor de derde keer op rij meer uitzenduren zijn gedraaid dan in het voorgaande kwartaal, al valt het tempo van de groei terug. De verlaging van het groeitempo is echter geen reden tot zorg, zegt Peter Hein van Mulligen van het CBS. "Uit de lichte terugval van de groei kan niet geconcludeerd worden dat de groei er nu uit is." Wel moet het aantal uitzenduren nog een tijdje doorgroeien om op het niveau van voor de economische crisis te belanden.

DSM zag de koers in het begin van de middag wegzakken. Maar tegen het slot kroop het aandeel weer in het groen (plus 0,2% op €42,22). Het chemieconcern liet weten te verwachten dat de overname van het Amerikaanse Martek vrijdag wordt afgerond. Verder gaat een joint venture tussen DSM en het Chinese Sinopec €50 miljoen investeren in een fabriek in China, diie hiermee een van de grootste harsfabrieken ter wereld wordt.

Wolters Kluwer was een van de slechts twee dalers in de AEX. De uitgever zakte 0,2% weg naar €16,74.

Bij de middelgrote fondsen ging ASMI aan kop met een plus van 4,8% op €29,30. Bonsee dacht dat het aandeel, net als ASML, profiteerde van mooie eerste kwartaalcijfers die Applied Materials donderdagavond presenteerde. Die waren duidelijk beter dan verwacht. Aalberts, dat eerder deze week de jaarcijfers publiceerde, kreeg er 3,4% bij op €15,09. Petercam zette het koersadvies op 'kopen' met een koersdoel van €18,50. Reden hiervan is dat de goede resultaten over 2010 erop lijken dat het herstel ook het komende jaar doorzet. AMG completeerde de top drie dankzij een stijging van 3,2% op €12,97.

USG People werd na het nieuws over groei in de uitzendsector 0,5% meer waard bij een slot van €14,62. Detacheerder Brunel noteerde een koerswinst van 1,8% op €28,45. Unit4 stond 0,9% hoger €24,26, ondanks een koopadvies van Petercam met een koersdoel van €30.

Slechts een paar fondsen schreven rode cijfers. Grootste verliezer was Ordina, dat 1,2% zag verdampen op €3,46. CSM deed het 0,6% slechter op €26,01. Wessanen completeerde het lijstje dalers met een minnetje van 0,4% op €2,59.

Bij de kleinere fondsen liep de koers van Pharming 5,6% op naar €0,19. Het biotechnologiebedrijf promoveert bij de jaarlijkse herweging op 18 maart naar de Midkap-index. Indexvolgers moeten het aandeel dus in hun portefeuille opnemen. Besi deed het net nog iets beter en steeg 5,6% naar €5,92.

Spyker stond 2,3% hoger op €5,32. De autofabrikant behaalde over 2010 een eenmalige boekwinst van €77,9 miljoen op de aankoop van Saab van het Amerikaanse General Motors (GM). Gisteren maakte Spyker nog bekend de sportwagentak te verkopen aan de Russische investeerder Vladimir Antonov.

Dockwise kreeg er 2,3% bij op €19,90 dankzij de positieve cijfers die de maritiem dienstverlener publiceerde. Het bedrijf zag de omzet in het vierde kwartaal toenemen ten opzichte van het derde kwartaal. In het huidige kwartaal zit weinig beweging, maar de vooruitzichten voor de langere termijn zijn goed.

Fietsenmaker Accell meldde dat in 2010 zowel de omzet als de winst zijn gestegen. Voor het komende jaar voorziet het bedrijf een verdere toename, zonder deze verder te concretiseren. Analist Jeroen Willard van AEK Research noemde deze verwachting 'voorzichtig'. Het aandeel steeg 1,6% naar €38,72, na de gehele ochtend op verlies te hebben gestaan.

Textielbedrijf Gamma meldde over 2010 een nettowinst van €73,8 miljoen. Na een fikse daling kort na de opening herstelde het aandeel tot een onveranderde notering. Het bedrijf verdwijnt binnenkort van de beurs. Twee investeringsfondsen hebben het gekocht en willen de beursnotering beëindigen.

Telegraaf 25-02-11
RoS andere artikelen:
Maandag 16-07-12 : Damrak boekt terreinwinst
AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs is vandaag met een bescheiden plus geëindigd. Beleggers hielden zich vast aan signalen over extra economische stimulering in China. Ze hopen op vergelijkbare ...
Maandag 14-05-12 : AEX sluit onder 300 punten
door Ertan Basekin AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs is maandag fors lager gesloten. De AEX sloot voor de eerste keer dit jaar onder de 300 punten. Het mogelijke vertrek van Griekenland uit de euro...
Woensdag 04-04-12 : grootste verlies in bijna vijf maanden
Nog voordat de beurs was gesloten, kwam dataleverancier Markit met een glaszuivere typering van de dag. 'Voorzichtige signalen van een economische ommekeer moesten het uitvechten met de afkalvende...
Maandag 05-03-12 : Beurs schrikt van China
door Johan Wiering AMSTERDAM - Verkopers hadden vandaag duidelijk de overhand op de Amsterdamse beurs, vooral vanwege een neerwaarts bijgestelde groeiprognose voor China. Bovendien kwam er tege...
Vrijdag 10-02-12 : AEX treurt om Griekse onrust
door Sameer van Alfen AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs is de eerste volledige handelsweek van februari in mineur afgesloten. Beleggers maakten zich zorgen over de situatie in Griekenland. Dat e...
AEX op record sinds juli 2011
door Johan Wiering AMSTERDAM - De AEX-index schoot vandaag naar omhoog het hoogste niveau in zes maanden. Beleggers stortten zich op aandelen, dankzij afgenomen zorgen over de eurocrisis en opbeur...
Damrak boekt klein winstje
door Klaas Steenhuis AMSTERDAM - Het Damrak is maandag met een zeer bescheiden winst gesloten. De koersen vielen tegen het slot gedeeltelijk terug door een wat zwakker Wall Street en de aanhoud...
Maandag 28-11-11 : Vreugdedans op Damrak
door Johan Wiering AMSTERDAM - Na vier verliesweken op rij heeft het Damrak vandaag een krachtig herstel ingezet. Beleggers trokken zich op aan de gunstige start van de kerstverkopen in Amerika...
Maandag 21-11-11 : Europa en VS drukken AEX
door Sonny Duijn AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs heeft vandaag flink slagzij gemaakt. Beleggers leken er een hard hoofd in te hebben dat er een snelle oplossing voor de eurocrisis komt...
Woensdag 09-11-11 : Beurs zakt weer hard in de min
De beurs opende nog hoger, maar na het amateur-hour zakten we in de min. Het slot was zelfs meer dan 3% in het rood. Beleggers geloofden er woensdag niet meer in dat de Italiaanse politiek kan vo...
Vrijdag 28-10-11 : Euforie Damrak smelt weg
door Mark Garrelts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs moest op de laatste handelsdag van de week een stap terugdoen. Beleggers bliezen stoom af na de opluchtingsrally van een dag eerder. Vooral d...
Dinsdag 18-10-11 : AEX eindigt op beperkt verlies
AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs is rond het slot van gisteren gesloten, ondanks dat er vandaag divers tegenvallend nieuws op het pad kwam. Zo gaat Moody's de kredietwaardigheidsstatus va...
Maandag 03-10-11 : AEX fors in de min op volgende acte Grieks Drama: -1,6%
De belangrijkste Europese beurzen zijn maandag flink in het rood gesloten. Zorgen over een mogelijk Grieks bankroet zorgden voor een negatieve stemming onder beleggers. De AEX-index in Amsterdam...
Dinsdag 27-09-11 : Hosanna op Damrak: beurs sluit 4,3 procent hoger
Beleggers hebben flink vertrouwen in een oplossing voor de Europese crisis. De koers van de AEX sloot liefst 4,3 procent hoger. AkzoNobel is de absolute winnaar: het aandeel werd bijna 11 procent meer...
Vrijdag 23-09-11 : Damrak wint na eindsprint
door Johan Wiering AMSTERDAM - Het Damrak heeft zich dankzij een eindsprint iets kunnen herstellen van de stevige klap van gisteren. De angst voor een nieuwe recessie en voor een escalatie van de ...
Opmars AEX stokt
door DICK HUSSAARTS AMSTERDAM - Aan de opmars van de Amsterdamse effectenbeurs, die vier dagen op rij omhoog ging, is maandag een einde gekomen. Beleggers zijn zeer teleurgesteld in de politiek...
Maandag 12-09-2011 :Schuldenangst kwelt Damrak
door Sonny Duijn AMSTERDAM - Beleggers en handelaren zaten vandaag opnieuw met de handen in het haar. Aandelen gingen wederom in de uitverkoop, dit maal vooral onder invloed van de Europese schuld...
Zwarte maandag 05-09-2011 : Paniek op het Damrak: AEX 4,2% lager
Het was een dramatische beursdag. Beleggers zijn bang voor een mogelijk dubbele dip. Alle fondsen daalden, ING moest het met -8,5 procent het meest ontgelden. AEX In Amsterdam zakte de A...
Vrijdag 02-09-11 : Averij AEX na banencijfer VS
door Johan Wiering AMSTERDAM - Het enthousiasme van eerder deze week was vandaag op het Damrak ver te zoeken. Mede door een tegenvallend banenrapport hadden verkopers ruimschoots de overhand. Voor...
Maandag 22-08-11 : Damrak boekt licht herstel
door Klaas Steenhuis AMSTERDAM - Het Damrak is maandag hoger gesloten, hoewel de winst per saldo bescheiden was door een terugval in de namiddag. Beleggers gingen na de zware verliezen van de voor...
Vrijdag 12-08-11 : Grootste winst AEX in 2011
door Johan Wiering AMSTERDAM - Het Damrak wist vandaag krachtig te herstellen van de stevige klappen in de voorgaande weken. De beurs boekte zelfs de sterkste vooruitgang van dit jaar. Belegger...
Dinsdag 09-08-11 : Verliesreeks AEX gestuit
door Mark Garrelts AMSTERDAM - Op een nerveus Damrak beleefden beleggers dinsdag een wilde achtbaanrit. Na een verkoopgolf in de ochtenduren vonden de koersen de weg weer flink omhoog gesteund d...
Vrijdag 05-08-11 : Tiende min na mooi rapport
door Johan Wiering AMSTERDAM - Het Damrak heeft nauwelijks profijt kunnen trekken van een meevallend banenrapport uit de VS. De AEX-index daalde voor de tiende achtereenvolgende dag en belandde...
Maandag 01-08-11 : AEX sluit met flink verlies
door Klaas Steenhuis AMSTERDAM - Het Damrak is maandag met een fors verlies gesloten, na juist flink hoger aan de dag te zijn begonnen. De vreugde over het schuldenakkoord in de VS was van zeer ko...
Maandag 18-07-11 :Rake klappen op Damrak
AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs is vandaag met een behoorlijk verlies gesloten. De schuldenvloek die boven de markt hangt lijkt alleen maar groter te zijn geworden. De koersen gleden over ee...
Maandag 11-07-2011 : Italië haalt beurs onderuit
door Mark Garrelts AMSTERDAM - Na de flinke terugval eind vorige week kreeg de Amsterdamse beurs maandag opnieuw een harde klap te verwerken. De vrees voor het overslaan van de Europese schuldenbr...
Donderdag 23-06-2011: Koersenborden kleuren rood
door Sonny Duijn AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs beleefde vandaag een dag met flinke verliezen. Zorgen over de Europese schuldencrisis en de Amerikaanse economie voerden de boventoon...
Vrijdag 17-06-11 : Damrak duwt Grieks juk opzij
door Mark Garrelts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs leek vrijdag even af te stevenen op een flink verlies, maar de hoop op een spoedig akkoord over een nieuw reddingsplan voor Griekenland zorgde v...
Maandag 06-06-11 : AEX vervolgt weg omlaag
door Johan Wiering AMSTERDAM - Na het stevige verlies van vorige week hield het Damrak het ook vandaag niet droog. Beleggers bleven zich zorgen maken over de ontwikkeling van de wereldeconomie ...
Maandag 23/05/11 ± Damrak bijt diep in het stof
door Mark Garrelts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs is pessimistisch aan de nieuwe handelsweek begonnen. De aanhoudende onrust rondom de schuldencrisis in de eurozone en de vrees voor een terugval...
Dinsdag 17-05-11 :Damrak loopt schade op
AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs heeft vandaag een flinke knauw opgelopen. De winstwaarschuwing van de Amerikaanse computerfabrikant Hewlett-Packard drukte het sentiment behoorlijk, en raakte...
Dinsdag 10-05-11 : Damrak boekt krachtig herstel
door Mark Garrelts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs is dinsdag fors hoger gesloten, waarmee de stevige terugval van een dag eerder ruimschoots werd goedgemaakt. Beleggers waren optimistisch gestem...
Vrijdag 15-04-11 :Damrak sluit licht lager
AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs heeft vrijdag de matige handelsweek met een bescheiden verlies afgesloten. De sterk oplopende inflatie in China en tegenvallend bedrijfsnieuws legden de koopbereidhei...
Dinsdag 22-03-11 : Adempauze op het Damrak
door Dorinde Meuzelaar AMSTERDAM - Het Damrak is dinsdag licht lager gesloten na een kalme handelsdag met weinig richtinggevend nieuws. Vanaf het begin van de middag dook de hoofdgraadmeter steeds...
Woensdag 09-03-11 : AEX sluit vrijwel onveranderd
De AEX-index in Amsterdam is woensdag vrijwel onveranderd gesloten, terwijl de toonaangevende indices elders in Europa terrein verloren. Een flinke koerswinst voor ING compenseerde verliezen bij onder...
Vrijdag 25-02-11 : Mooi herstel op het Damrak
door DICK HUSSAARTS AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs is vrijdag flink opgeveerd na een paar dagen met dalende koersen door winstnemingen. De omzet was beperkt. Opvallende winnaar was Ai...
Vrijag 18-02-11 : AEX sluit met kleine winst
door Sonny Duijn AMSTERDAM - De AEX heeft de week licht positief kunnen afsluiten. Aanvankelijk schommelde de index rond de slotkoers van gisteren, maar een vlakke opening van Wall Street gaf bele...
Vrijdag 11-02-11 : Damrak sluit nipt in de min
door Mark Garrelts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs is vrijdag met een bescheiden verlies gesloten. De stemming op het Damrak was door de opgelaaide zorgen over Egypte lange tijd bedrukt, maar ...
Vrijdag 28-01-11 : AEX zakt in late middag weg
AEX zakt in late middag weg door Johan Wiering AMSTERDAM - Het Damrak schommelde vrijdag lange tijd rond het slot van gisteren. Door tegenvallende bedrijfs- en macro-economische cijfers g...
Vrijdag 21-01-11 : AEX hoger het weekeinde in
door Dorinde Meuzelaar AMSTERDAM - Het Damrak is vrijdag hoger gesloten, al werd een deel van de winst in de namiddag prijsgegeven. Desondanks maakte de beurs een deel van het verlies eerder deze ...
Vrijdag 14-01-11 : Damrak sluit na eindspurt hoger
door Johan Wiering AMSTERDAM - Het Damrak wist vrijdag op de valreep toch nog hoger te sluiten, gesteund door de goede stemming op de Amerikaanse beurzen. Eerder op de dag hadden beleggers nog neg...
Woensdag 05-01-11 : Damrak houdt schade beperkt
door Johan Wiering AMSTERDAM - Onder invloed van winstnemingen stond het Damrak een groot deel van de dag op een zwaar verlies. Dankzij meevallend macro-economisch nieuws uit de VS viel de schade ...
Vrijdag 17-12-10 : DSM uitblinker op kalm Damrak
door Mark Garrelts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs is vrijdag bij rustige handel fractioneel hoger gesloten. Daarmee deed de AEX het wel beter dan omringende beurzen in Europa. Met name DSM kon o...
Dinsdag 07-12-10 : Damrak hervat decemberrally
AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs vond dinsdag de weg flink omhoog na de adempauze van een dag eerder. De vreugde over het verlengen van een belastingverlaging in Amerika en de oplopende grondstofprij...
Dinsdag 23-11-10 : Zorgen beleggers om Korea en Ierland: AEX -2,22%
Zorgen beleggers om Korea en Ierland: AEX -2,22% Beleggers maken zich grote zorgen over de beschietingen van Noord- op Zuid-Korea en het besmettingsgevaar van de schuldencrisis in Ierland. Vooral...
Maandag 22-11-10 : Damrak zakt na steun Ierland
door Johan Wiering AMSTERDAM - De opluchting over de financiële steun die Ierland van de Europese Unie en het IMF krijgt, was van korte duur. Winstnemingen en de aanhoudende zorgen over de Europes...
Vrijag 12-11-10 : China speelt Damrak parten
door Mark Garrelts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs had vrijdag te kampen met flinke tegenwind. De vrees voor een groeivertraging in China dreef de koersen over een breed front omlaag. Een aantrek...
Vrijdag 05-11-10 :Uitzenders in trek op positief Damrak
door Dorinde Meuzelaar AMSTERDAM - Het Damrak is vrijdag hoger gesloten. De effectenbeurs was daarmee voor de tweede dag op rij positief gestemd. Grote stimulans voor de AEX was het sterk meeva...
Vrijdag 22-10--10 : Damrak sluit licht in mineur
door Johan Wiering AMSTERDAM - Door het gebrek aan richtinggevend nieuws bleven de koersbewegingen op vrijdag minimaal. Vanwege enige verkoopdruk tegen het einde van de handelsdag belandde de AEX...
Vrijdag 15-10-10 : Damrak maakt pas op de plaats
door Klaas Steenhuis AMSTERDAM - Het Damrak is vrijdag praktisch onveranderd gesloten, na hogere koersen gedurende een groot deel van de dag. Een teleurstellend cijfer uit Amerika over het consum...
Vrijdag 08-10-10 :TomTom vrolijkt tam Damrak op
door Mark Garrelts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs is vrijdag bij kalme handel licht lager gesloten. Beleggers keken een groot gedeelte van de dag gespannen uit naar een rapport over de Ame...
Vrijdag 01-10-10 :Grillig Damrak nipt op verlies
AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs liep vrijdag bij grillige handel opnieuw lichte averij op. Gunstig nieuws over de economie in China werd overschaduwd door tegenvallende cijfers over de Amerikaanse p...
Vrijdag 24-09-10 : Damrak spoelt herfstdip weg
door Mark Garrelts AMSTERDAM - Het inluiden van de herfstperiode scheen de Amsterdamse beurs vrijdag lange tijd opnieuw parten te spelen. Gunstige macroberichten uit Amerika legden de koersen...
Woensdag 22-09-10 : AEX zakt bijna 1,4% tot net onder slotstand van 2009
. Na een positieve opening, sloeg het sentiment compleet om. De AEX zakte uiteindelijk 1,36% weg op 334,35. AEX De hoofdgraadmeter in Amsterdam, de AEX, noteerde aan het eind van de dag 334,35...
AEX kan winst niet vasthouden
door Sameer van Alfen AMSTERDAM - De AEX is vandaag toch nog licht lager gesloten. Hernieuwde zorgen over de bankensector en een tegenvallend consumentenvertrouwen in de VS zorgden in de middag...
Vrijdag 10-09-10 : Tamme beurs sluit miniem hoger
door Frank van Rutten AMSTERDAM - Met een sisser ging het Damrak vrijdag de week uit, die toch al voor weinig beroering op de beurzen had gezorgd. Richtinggevend nieuws bleef uit, waardoor licht o...
Vrijdag 27-08-10 : Nerveus Damrak sluit tóch hoger
door DICK HUSSAARTS AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs zweefde vrijdag tussen hoop en vrees en leed aan ernstige stemmingswisselingen. Uiteindelijk sloot de AEX-index op het hoogste punt van...
Vrijdag 20-08-10 : Damrak maakt meer slagzij
Damrak maakt meer slagzij AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs kon vrijdag de bakens niet verzetten ondanks een herstelpoging aan het begin van de handel. De vrees voor nieuwe economische krimp leg...
Vrijdag 13-08-10 : Ahold omlaag op verdeeld Damrak
door Klaas Steenhuis AMSTERDAM - Het Damrak is vrijdag bijna onveranderd gesloten, na een dag van wisselvallige handel. Goede cijfers over de Europese economie werden overschaduwd door aanhoude...
Vrijdag 06-08-10 : Banenrapport VS haalt AEX onderuit
AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs is vrijdag in mineur gesloten. Een teleurstellend rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt bezorgde beleggers op het Damrak in de middaguren een flinke kater. De voed...
Vrijdag 23-07-10 : Damrak zet opmars voort
Johan Wiering AMSTERDAM - Het Damrak heeft een sterke week in stijl afgesloten. Beleggers bleven positief gestemd, dankzij per saldo meevallend bedrijfs- en macro-economisch nieuws. Een glans...
Vrijdag 16-07-10 : Damrak sluit met forse verliezen
door Klaas Steenhuis AMSTERDAM - Het Damrak heeft vrijdag voor de tweede achtereenvolgende dag forse koersverliezen geboekt. Beleggers waren bezorgd over de Amerikaanse economie en een nieuwe rece...
Vrijdag 09-07-10 : AEX zet opmars gestaag voort
AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs is vrijdag positief de week uitgegaan. Het toegenomen vertrouwen over het economisch herstel stuwde de AEX voor de vierde dag op rij omhoog, al waren de omzetten aan ...
Vrijdag 02-07-10 :Winst Damrak slinkt bij slot
door Johan Wiering AMSTERDAM - Na enkele zwakke dagen wist het Damrak vrijdag een minimale winst te pakken. Het belangrijke Amerikaanse arbeidsrapport kreeg een gemengde ontvangst. Vooral Fugro...
Vrijdag 25-06-10 : AEX sluit zwakke week bedrukt af
7 door Mark Garrelts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs vervolgde vrijdag de weg omlaag. De groeiende twijfels over de voortgang van het economisch herstel werkten flink door op het sentiment. Bij d...
Vrijdag 18-06-10 : AEX zet opmars bescheiden voort
door Mark Garrelts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs vond vrijdag de weg verder omhoog, al kwamen de koersen vrijwel de gehele dag nauwelijks van hun plaats. Er was ook weinig richtinggevend nieuw...
Vrijdag 11-06-10 : Damrak eindigt nipt op winst
door Frank van Rutten AMSTERDAM - Met de hakken over de sloot is de aandelenhandel op het Damrak vrijdag in de plus geëindigd. Teleurstelling over tegenvallende Amerikaanse detailhandelsverkope...
Matige banengroei haalt AEX onderuit
door Johan Wiering AMSTERDAM - Het Damrak is vrijdag hard gedaald door de publicatie van een teleurstellend Amerikaans arbeidsrapport. Vooral de financiële en cyclische waarden liepen stevige klap...
Vrijdag 28-05-10 : Pharming halveert op rood Damrak
door Frank van Rutten AMSTERDAM - Na de opleving van de dag ervoor moest het Damrak vrijdag opnieuw verlies incasseren nadat de beurzen op Wall Street kelderden na tegenvallend economisch nieuws. ...
Vrijdag 15-05-10 :Stevig verlies voor Damrak
door Johan Wiering AMSTERDAM - Het Damrak kreeg er vrijdag stevig van langs, door weer opgelaaide zorgen over de zwakke eurolanden. Vooral ArcelorMittal ging hard onderuit, maar de meeste andere A...
Vrijdag 07-05-10 :Rampweek AEX
door Mark Garrelts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs liep vrijdag zware averij op, waarbij de AEX zelfs naar de laagste stand voor dit jaar schoot. Beleggers dumpten massaal aandelen op de markt ...
Dinsdag 04-05-10 : Harde klappen op somber Damrak
door Mark Garrelts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs ging dinsdag in het laatste uur van de handel nog zwaarder onderuit. Beleggers gooiden over gehele linie aandelen in de uitverkoop door de op...
Dinsdag 27-04-10 : Dieprode cijfers door Portugal en Griekenland
De Europese beurzen hebben de hele dag te lijden gehad van aanhoudende onrust over de financiële problemen van Griekenland. Aan het einde van de middag zorgde de verlaging van de waardering van de sta...
Woensdag 21-04-10 : Damrak kan rug niet rechthouden
door Frank van Rutten AMSTERDAM - Zorgen over Griekenland en plannen voor een bankbelasting trokken het Damrak woensdag kopje onder. Goede cijfers uit Amerika hielpen het sentiment 's middags ...
Vrijdag 16-04-10 : Goldman Sachs raakt Damrak
door Johan Wiering AMSTERDAM - Na een rustig begin op vrijdag gleed het Damrak tegen het einde van de handelsdag fors weg. Bovenop een teleurstellend cijfer over het Amerikaanse consumentenvert...
Vrijdag 09-04-10: Damrak: week uit met record in zicht
door Frank van Rutten AMSTERDAM - Met een nieuw jaarrecord binnen handbereik is het Damrak vrijdagmiddag ronduit opgewekt de week uitgegaan. Meteen vanaf de opening stonden stevige winsten op d...
Vrijdag 19-03-10: AEX gaat met verlies weekeinde in: AEX -1%
De beurs in Amsterdam is vrijdag met flink verlies gesloten. De handel op het Damrak begon positief, maar in de loop van de middag werden de winsten ingeleverd. Dat kwam vooral door de lagere koersen ...
AEX moet flinke stap omlaag op maandag 15-03-10
door Klaas Steenhuis AMSTERDAM - Het Damrak is maandag met behoorlijke koersverliezen gesloten. Zorgen over een mogelijke Chinese renteverhoging en ook weer de problemen in Griekenland en Engeland...
Dinsdag 09-03-10: Damrak in de plus
Boskalis koploper, Randstad hekkensluiter op tamme beurs door DICK HUSSAARTS AMSTERDAM - Na een kalme dag is de Amsterdamse effectenbeurs met winst gesloten. Een groot deel van de dag stond de ...
Dinsdag 02-03-10 :Europese beleggers goedgeluimd: AEX +1,2%
De Europese beurzen hebben dinsdag opnieuw met winsten de dag afgesloten. Beleggers trokken zich op aan berichten dat Griekenland vorderingen maakte bij de aanpak van de financiële problemen. ...
Vrijdag 26-02-10:Gerucht over reddingsplan Griekenland zet beurs op winst
door DICK HUSSAARTS AMSTERDAM - Na een merkwaardig verlopen dag is de Amsterdamse effectenbeurs vrijdag dicht bij het hoogste punt van de dag gesloten. Het aantal verliezers slonk in het laatste ...
Vrijdag 19-02-10: Damrak sluit met winst
TomTom de gebeten hond, Imtech publiekslieveling door DICK HUSSAARTS AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs heeft een groot deel van de dag op verlies gestaan, soms wat meer, soms wat minder....
Donderdag 04-02-10 :Damrak kleurt dieprood
door Dick Hussaarts AMSTERDAM - Angst over de schuldpositie van Griekenland en Portugal gecombineerd met tegenvallende werkloosheidscijfers uit de VS hebben de beurzen in Europa zwaar onder druk g...
Maandag 01-02-10: AEX start nieuwe maand goed
AEX start nieuwe maand goed door Mark Garrelts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs is de eerste handelsdag van februari met een mooie winst gesloten. Na een licht negatieve ochtendsessie veerden d...
Vrijdag 22-01-10: Damrak beperkt verlies
Obama jaagt belegger stuipen op het lijf door DICK HUSSAARTS AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs heeft flinke schommelingen laten zien en wist tegen het slot iets op te krabbelen vanaf het...
Donderdag 26-11-09 :Dubai maakt beleggers onrustig: AEX -3,6%
Europese beleggers reageerden donderdag bijzonder onrustig op het nieuws dat het belangrijkste investeringsvehikel van Dubai in de financiële problemen zit. De aandelenmarkten sloten diep in de rode c...
Vrijdag 20-11-09:Beurs kleurt rood: opnieuw verlies op Damrak
De Amsterdamse beurs is flink lager gesloten. Zorgen over het economisch herstel verzuurden de stemming. Het is de vierde dag op rij dat er rood op de borden staat. De AEX-index verloor 3,28 punt...
Maandag 26-10-09: ING grote verliezer op negatieve beurs: AEX -2,3%
ING was maandag de grote verliezer op de beurs, nadat het concern had aangekondigd zichzelf te gaan opsplitsen. De stemming op het Damrak was verder ook slecht. Beleggers maken zich zorgen over de ont...
Dinsdag 13-10-09:AEX sluit lager
De beurs in Amsterdam is dinsdag lager gesloten. Een teleurstellend Duits macrocijfer en een lager dan verwachte omzet van Johnson & Johnson zetten het sentiment onder druk. Beleggers deden daarom een...
Donderdag 24-09-09:Huizencijfer VS grote spelbreker voor AEX
door Frank van Rutten AMSTERDAM - Als een donderslag bij heldere hemel maakte een tegenvallend Amerikaans huizencijfer op het Damrak een eind aan een opkrabbelend sentiment. Kende de AEX de laatst...
Dinsdag 01-09-09:Grillige beurs sluit flink lager: AEX -1,8%
De Amsterdamse beurs is dinsdag na een grillige handelsdag flink lager gesloten. Beleggers maken zich zorgen dat de beurs de laatste tijd te hard is gestegen, Ze negeren meevallende cijfers over de Am...
Woensdag 26-08-09:Damrak beëindigt winstreeks
door Mark Garrelts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs moest woensdag licht terrein prijsgeven, waardoor de AEX weer onder de horde van 300 punten sloot. Beleggers namen even een adempauze na de s...
Vrijdag 21-08-09: AEX sluit op nieuw jaarrecord
Door Peter Westhof AMSTERDAM - De AEX-index is vrijdag op een nieuw jaarrecord gesloten. Het Damrak was de gehele dag positief gestemd en die stemming werd nog beter na een hogere opening op Wall...
Maandag 17-08-09:Flink verlies voor Damrak
AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs is maandag met flink lagere koersen gesloten. De stemming was van meet af aan negatief. Zwaargewicht Arcelor Mittal en de financials waren bij de hoofdfondsen grote v...
Vrijdag 31-07-09: AEX eindigt juli met klein verlies
door Frank van Rutten AMSTERDAM - Na cijfers over de Amerikaanse economie lukte het het Damrak vrijdag niet om de week én de maand onverdeeld positief af te sluiten. De AEX sloot licht lager met A...
Vrijdag 24-07-09:Damrak breekt mooie reeks af
Door Peter Westhof AMSTERDAM - De AEX-index is vrijdag, na een reeks van negen winstdagen op rij, onveranderd gesloten. Een tegenvallend consumentenvertrouwen in de VS en lagere koersen op Wall...
Vrijdag 17-07-09:Damrak opnieuw flink in de lift
door Klaas Steenhuis AMSTERDAM - Op het Damrak begonnen de aandelenkoersen vrijdagmiddag na de opening van Wall Street opnieuw flink op te lopen, na wat tussentijdse aarzeling. Tot de sterkste s...
Woensdag 08-07-09: Damrak doet flinke stap terug richting 244 punten
door Mark Garrelts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs dook woensdag bij het slot nog dieper in het rood. De onzekerheid over de komende kwartaalcijfers en lagere standen op Wall Street wogen sterk o...
Donderdag 02-07-09 :Trieste dag op het Damrak
door Dick Hussaarts AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs heeft de winst van woensdag weer helemaal moeten inleveren. Tegenvallende werkloosheidscijfers uit Amerika verslechterden de stemming...
Woensdag 01-07-09 :Damrak sluit met flinke winsten
door Klaas Steenhuis AMSTERDAM - Het Damrak is woensdag met fraaie koerswinsten gesloten, na een zeer opgewekte stemming gedurende de hele dag. Meevallende macro-cijfers en een optimistisch W...
Dinsdag 30-06-09: Damrak verliest na cijfergeweld VS
D door Frank van Rutten AMSTERDAM - Onder de zware last van tegenvallend Amerikaans macro-economisch nieuws heeft het Damrak de laatste handelsdag van het eerste halfjaar met flink verlies afge...
Maandag 22-06-09: Opleving Damrak ruw verstoord : min 3.14
Opleving Damrak ruw verstoord door Mark Garrelts AMSTERDAM - De recente opleving van de Amsterdamse beurs was slechts van korte duur. Vrijwel alle hoofdfondsen doken maandag in het rood door de aa...
Dinsdag 16-06-09:Harde klappen ING en Aegon
door Frank van Rutten AMSTERDAM - Voor de tweede dag deze week kon het Damrak niet genoeg optimisme voortbrengen om verlies te voorkomen. Ondanks meevallend Amerikaanse macro-nieuws waren belegger...
Vrijdag 12-06-09:TomTom uitblinker op zwak Damrak
door Klaas Steenhuis AMSTERDAM - Het Damrak is vrijdag lager gesloten, na een weinig geïnspireerde handelsdag. Met name zwaargewichten als Arcelor Mittal, Unilever en Shell stonden onder druk. De ...
Vrijdag 05-06-09:Mooie winst voor AEX
AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs schoot om half drie omhoog, maar viel tegen vieren weer terug en volgde daarmee Wall Street op de voet. ING en Arcelor Mittal bleven aan kop gaan, Wolters Klu...
Vrijdag 29-05-09: Toch nog verlies voor AEX
Door Peter Westhof AMSTERDAM - De AEX-index is vrijdag toch nog in de min gesloten. De index stond een groot deel van de dag in de plus, maar die ging in het laatste handelsuur geheel verloren. De...
Dinsdag 19-05-09:Damrak sluit opnieuw hoger
door Klaas Steenhuis AMSTERDAM - Het Damrak is dinsdag opnieuw hoger gesloten, hoewel een slecht macro-cijfer uit Amerika de stemming in de namiddag iets temperde. Forse koersstijgingen waren onde...
Dinsdag 12-05-09:Damrak doet klein stapje terug
door Frank van Rutten AMSTERDAM - Het Damrak heeft dinsdagmiddag een klein stapje terug gedaan. Beleggers waren vrij lang redelijk goed gemutst, ondanks een gebrek aan positief uit te leggen ni...
Maandag 04-05-09: Beurzen fors hoger: AEX +4,45% tot boven de 250
Opgaande lijn Beter dan verwachte macrocijfers uit de Verenigde Staten en hogere standen op Wall Street gaven steun aan het sentiment. Vooral grondstoffenbedrijven zoals ArcelorMittal, die als eerst...
Vrijdag 24-04-09:Damrak sluit week af met mooie plus
Door Peter Westhof AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs heeft de laatste dag van de week met een mooie winst afgeloten. Een positief sentiment op Wall Street, meevallende Amerikaanse macrocijfers en...
Maandag 20-04-09:Damrak vuurrood na winstnemingen
door Frank van Rutten AMSTERDAM - Winstnemingen na dagen van koersstijgingen en pessimistische geluiden uit de Amerikaanse bancaire sector drukten het Damrak maandagmiddag dieper in het rood....
Vrijdag 17 april 09:Opnieuw fraaie dag op Damrak
Door Peter Westhof AMSTERDAM - Na een mooie handelsdag beleefde de Amsterdamse beurs voor de zesde week op rij een hogere afsluiting dan de week ervoor. Meevallende kwartaalcijfers van Genera...
Donderdag 09-04-09:Erepodium financials na paasrally Damrak
door Frank van Rutten AMSTERDAM - Met een heuse paasrally beleefde het Damrak donderdag voor de vijfde week op rij een hogere afsluiting dan de week ervoor. Uit Amerika overgewaaid vertrouwen z...
Vrijdag 03-04-09:AEX sluit in de min na tegenvallende werkloosheidscijfers VS
Door de sterk oplopend werkloosheid in de VS is de aanvankelijke winst van de AEX verloren gegaan. De AEX gaat daarmee met verlies het weekend in. De Midkap sluit wél licht hoger. Terughoudend...
Maandag 30-03-09:AEX verliest 4,8% op 211,11
De effectenbeurs knalde vandaag hard naar beneden. Alle hoofdfondsen eindigden in het rood. Philips, Aegon, ING en ArcelorMittal drukten de index met verliezen van ruim 10%. Keert het sentiment...
Vrijdag 27-03-09 :Damrak: slecht slot goede week
Air France-KLM laagvlieger, financials opnieuw uit gratie AMSTERDAM - Het Damrak sloot vrijdag een goede week lager af. Een negatief sentiment op Wall Street hield de koersen in Amsterdam ...
Maandag 23-03-09:AEX fors hoger door reddingsplan VS
Op de Amsterdamse beurs is het sentiment bijzonder positief. De AEX wint 3,5% op ruim 221 punten. Reddingsplan VS Onder de beleggers op het Damrak bloeide het optimisme maandagochtend weer hel...
Vrijdag 20-03-09 : Damrak positief de week uit
door Mark Garrelts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs is vrijdag voor de tweede dag op rij met winst gesloten. De AEX-index vond tijdens de middaghandel de weg omhoog gesteund door de opmar...
Vrijdag 13-03-09 :Damrak geeft winst bijna helemaal
door Dick Hussaarts AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs wist de 's morgens opgebouwde winst niet vast te houden, toen Wall Street al snel na de opening in het rood dook. In een rap ...
Vrijdag 06-03-09: AEX sluit onder 200-puntengrens
Door Peter Westhof AMSTERDAM - De AEX-index is vrijdag onder de 200-puntengrens gesloten. De psychologisch belangrijke barrière werd al kort na opening doorbroken, maar in de loop van de midda...
Winst AEX-fondsen kelderde in 2008 gemiddeld 81%
Winst AEX-fondsen kelderde in 2008 gemiddeld 81% De grootste bedrijven van Nederland hebben hun nettowinst het afgelopen jaar dramatisch zien dalen. Dat blijkt uit een inventarisatie van RTL Z ...
Maandag 02-03-09 :Megaverliezen op zwart Damrak
Paniekachtige verkoopgolf in laatste halfuur door Dick Hussaarts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs is in de slotfase nog een tandje harder omlaag gegaan. De hele dag al was de stemming...
Woensdag 25-02-09:AEX blijft verliezen
AMSTERDAM (ANP) - De effectenbeurs in Amsterdam is woensdag voor de vijfde achtereenvolgende handelsdag met verlies gesloten. Na een positieve ochtend kozen beleggers er toch weer voor om aandelen als...
Bloedrode vrijdag 20-02-09: Banken, met ING voorop, zwaar getroffen
Damrak kleurt bloedrood door Dick Hussaarts AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs heeft een sombere dag achter de rug. Angst over het voortbestaan van de banken regeerde de beurze...
Vrijdag: AEX op laagste stand deze week
Banencijfer VS trekt Europese beurzen dal in Een zeer tegenvallend macrocijfer uit de VS heeft de Europese beurzen vrijdag in een diep dal getrokken Dieprood De koersborden van de toonaang...
Dinsdag 2-12-08 : AEX toont flink herstel in laatste uur
Op de Amsterdamse beurs is de toonaangevende AEX-index 2,48% hoger gesloten. De Midkap sluit in de min. Eindsprint De beurzen in Europa hebben zich dinsdag hersteld van de grote verliezen van ...
Damrak sluit in de min
De beurs is de laatste handelsdag van de maand lager gesloten. Na een iets hoger begin hebben de AEX en de Midkap bijna de hele dag in het rood gestaan. Momentum De beurzen in Europa lieten vri...
Dinsdag 25-11-08 :Damrak maakt pas op de plaats
door Sameer van Alfen AMSTERDAM - Het Damrak is dinsdag een fractie lager gesloten. Beleggers namen aan het einde van de middag gas terug na de bekendmaking van diverse macrocijfers in de VS...
Vrijdag 21-11-08 : Beurzen weer lager door zorgen om economie: AEX -2,2%
De Europese aandelenmarkten zijn vrijdag na een positief begin van de dag toch weer onderuit gegaan. Zorgen over de economie kregen in de middaghandel weer de overhand, waardoor de koersenborden...
Donderdag 20-11-08 : AEX zakt naar het op laagste punt van het jaar
De Amsterdamse beurs is bezig met een gigantische glijvlucht: een sluipkrach. Vandaag wordt het laagste punt van het jaar bereikt. De AEX eindigt 4,3% lager op 227,80 punten. AEX De AEX sto...
Woensdag 19-11-08: Amsterdam diep in het rood: AEX -5%
De AEX-index op het Damrak is woensdag diep in de rode cijfers gesloten. De hele dag was de stemming overwegend negatief door vrees voor een diepe recessie. "We zijn weer terug bij af." Flink lag...
Vrijdag 14-11-08 : AEX sluit toch met winst na koersval in laatste uur
De AEX stond vandaag de hele dag in de plus. Een koersval na 16:00 vaagt echter het grootste deel van de koerswinst weg. Winst Uiteindelijk eindigde de AEX met een winst van precies 1% op 25...
Dinsdag 11-11-08 :AEX gaat door z'n hoeven: verlies 3,74%
AEX krijgt klapt, maar blijft boven steunniveau AEX De AEX begon vanochtend direct al met een verlies. Aan het eind van de handelsdag kwam er nog een extra tik naar beneden overheen. Eindstand...
Maandag 10-11-08 :AEX levert mooie winst toch weer in
De AEX opende vanochtend fors hoger, met een top op 278 punten om 10.00 uur (+5%). Daarna volgde een glijvlucht naar een slot op 267 punten (+0,5%). AEX De AEX-index, de graadmeter van de mees...
vrijdag 07-11-08 : Mooie winst Damrak
AMSTERDAM (DFT) - De Amsterdamse beurs is vrijdag met een fraaie winst gesloten. Halverwege de middag zakte de AEX-index in het rood, na de publicatie van een tegenvallend banenrapport in de VS. Daar...
Donderdag 06-11-08: Zorgen om economie beheersen beurzen: AEX -6,7%
De stemming op de beurzen blijft negatief. De AEX daalde vandaag 6,74% naar 260,61 punten. Talloze Amsterdamse fondsen daalden meer dan 10%, Arcelor zelfs bijna 19%. Tweede dag op rij "Het...
Dinsdag 04-11-08: ING en Aegon geven beurs vleugels: AEX +6,6%
Optimistische beleggers hebben een voorschot genomen op de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen. De winst liep in de loop van de dag steeds verder op. De AEX sluit op het hoogste niveau van de dag...
Vrijdag 31-10-08 : Heineken getapt op fors hoger Damrak
Door Dick Hussaarts MSTERDAM (DFT) - Hoewel oktober voor de Amsterdamse effectenbeurs een van de slechtste beursmaanden uit de geschiedenis is geworden, was er toch een lichtpuntje: deze...
Donderdag 30-10-08: Volatiele AEX schommelt tussen plus en min
De AEX herstelde zich vanmorgen verder, zakte toch naar een verlies, kwam op winst en eindigde uiteindelijk op -0,74%. Grote fondsen Lagere koersen van het zwaarwegende olieconcern Shell en...
Woensdag 29-10-08 :Euforie op Damrak
Door Mark Garrelts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs boekte woensdag een sterk herstel na de zware verliezen van eerder deze maand. De koersen schoten over een breed front omhoog door speculat...
Dinsdag 28-10-08:AEX sluit na achtbaanrit nipt hoger
De AEX heeft een uitermate onrustige dag met een fractionele winst afgesloten. Aegon onder de 3 euro geeft ernst van de kredietcrisis weer AEX Op het Damrak slingerde de AEX-index de gehe...
Maandag 27-10-08:De AEX weer ruim in de min
De AEX eindigt vandaag wederom lager. De index sloot met -3,59% op 237,10 punten, dit na een laagste koers van 231,50 om 16.00 uur. TomTom duikelt tot dik onder de 6 euro. 235 punten De Europe...
24-10-08 slot : AEX herstelt deels van zware beursdag
A De Amsterdamse beurs stond vandaag even op een verlies van bijna 10%. Het verlies werd deels ingelopen. De AEX eindigde met een verlies van 'slechts' 4,6%. Zware dag wereldwijd...
24-10-08:voor opening Wall Street :Bloedrode dag: AEX op dieptepunt naar -10%:
De effectenbeurzen staan fors lager door grote nervositeit onder beleggers. "We hebben een crash in een crash". ING verliest tot 22%. Zware dag wereldwijd Beurzen wereldwijd hebben een he...
23-10-08 : AEX sluit toch met winst
door Klaas Steenhuis AMSTERDAM - Het Damrak is donderdag toch bescheiden hoger gesloten, na het grootste deel van de dag flink lager te hebben gestaan. Een hoger Wall Street drong tegen het ei...
22-10-08:Weer een bloedrode dag op het Damrak: AEX -5%
W De Amsterdamse beurs is woensdag weer fors onderuit gegaan. De AEX verloor 14 punten (5,3%) op 255,08 punten. De AEX is dit jaar al meer dan gehalveerd. ING ING maakte de grootste klap...
21-10-08: ING omlaag op gezapig Damrak
AMSTERDAM - Het Damrak is dinsdag onveranderd gesloten. Beleggers wisten maar moeilijk richting te kiezen, wat resulteerde in minnen en plussen gedurende de handelsdag voor de AEX als geheel. Toch kl...
20-10-08 na opening Wall Street: AEX 6,8% in de plus
AEX 6,8% in de plus De AEX-index op de beurs in Amsterdam heeft maandag 6,8% gewonnen op 269,41 punten. ING is met een plus van 29,28% de grote winnaar. ING Rond het middaguur stond de belan...
20-10-08 voor Wall Street: AEX nog altijd in de plus
De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond aan het begin van de middag nog steeds in de plus. ING is met een plus van 20% de grote winnaar. ING Rond het middaguur stond de belangrijkst...
17-10-08:ING onderuit op hoger Damrak
Arcelor, Shell en Philips sleuren beurs omhoog AMSTERDAM (DFT) - Uiteindelijk eindigde de AEX 1,7% hoger op 252,26 punten. Vlak vóór het slot werd een hoogste stand bereikt van 260,97 punten. ...
Beurskoersen knallen in de middag weer scherp omlaag
Fortis geen euro meer waard door Dick Hussaarts AMSTERDAM (DFT) - De Amsterdamse effectenbeurs is donderdagmiddag weer in zwaar weer terechtgekomen. De index sloot bewoog behoorlijk heftig i...
Recessievrees drukt Damrak
door Mark Garrelts AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs is woensdag zwaar in mineur gesloten. Beleggers deden massaal hun aandelen van de hand door de toegenomen zorgen over een dreigende wereldwij...
AEX dindagavond 14-10-08 : AEX zakt toch nog in het rood
De AEX is na een mooie start opmerkelijk genoeg toch nog lager geëindigd. De Amsterdamse AEX-index is dinsdag aan het eind van de handelsdag in het rood terechtgekomen, nadat de Amerikaanse effe...
AEX dinsdag 14-10 voor opening Wall Street
De Amsterdamse graadmeter van 30 grootste fondsen steeg vanochtend met 6% tot boven de 300 punten. Nadat Fortis er om 11:00 uur weer bij kwam halveerde de winst tot 3%. Koopjesjacht De rally...
AEX : zwarte vrijdag 10-10-08
Vrijdag 10-10-08: ZWARTE vrijdag: 258 punten Damrak vuurrood het weekend in Door Sameer van Alfen AMSTERDAM - Ook vrijdag kleurden de borden op het Damrak weer vuur...