Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security RoemeniŽ Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Jongeren uit Roemenie bezochten Wezep
WEZEP - Op uitnodiging van Stichting Oost Europa Wezep / Hattemerbroek zijn 13 jongeren en Dominee Boros met zijn vrouw uit Uileacu de Beius Roemenie op bezoek geweest. Dit is een vervolg op het bezoek dat vorig jaar door jongeren uit de Hervormde Gemeente te Wezep/Hattemerbroek is gemaakt aan Roemenie.

De Nederlands Hervormde gemeente heeft via de stichting sterke banden met deze gemeente. Men ondersteund de restauratie van een watermolen om graan te kunnen malen, ook ondersteunde men de renovatie van een school, en zijn nu bezig om een thuiszorg voorziening op te zetten in deze gemeente.

Door een stuurgroep met een aantal jongeren is de ontvangst en organisatie voorbereid. Samen met de jeugd uit Wezep is men wezen zwemmen, bowlen en een bezoek gebracht aan de Fruittuin Verbeek in Oldebroek waar een rondleiding werd gehouden.
Elburg werd bezocht en er werd een rondvaart gemaakt. Met een bus ging het naar Volendam en Callantsoog. Via de Afsluitdijk weer terug naar Wezep. Ook stond op het programma een bezoek aan familie Kragt aan de Voskuilerdijk. Hier werd gekeken hoe in Nederland een boerenbedrijf wordt gerund. Heel anders dan in Roemenie. Men heeft daar vaak maar een koe voor zelfvoorziening. En een of twee varkens die voor de winter worden geslacht.

Tijdens het verblijf was de thuisbasis de Schakel in Wezep. Hier werd elke dag ontbeten en indien nodig het door vrijwilligers klaar gemaakte avondeten. Tijdens bijbelstudies sprak de groep over het geloof en tjjdens een avonddienst in de Vredeskerk was er een jongerendienst. Deze werd samen met dominee Joh. van Holten en de jongeren die meewerkten aan het programma georganiseerd. De Roemeense jongeren zongen tijdens deze dienst een tweetal liederen.

De groep kijkt dankbaar terug op een goed verblijf en samenzijn. Het thema van deze ontmoeting was Growing Friendship. Groeiende vriendschap wat zeer zeker van toepassing was. Speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers die meestal belangeloos meegeholpen hebben om dit verblijf te maken zoals het geworden is.

Locourant Oldebroek 21-08-08
RoS andere artikelen:
BorculoŽrs weer naar RoemeniŽ
BORCULO - Twee vrijwilligers van de Stichting Agape Borculo vertrokken vorige week naar RoemeniŽ. In het Roemeense dorp Salard verzorgt de stichting dagelijks een warme maaltijd voor ruim 50 oude en z...
Jongeren uit Roemenie bezochten Wezep
WEZEP - Op uitnodiging van Stichting Oost Europa Wezep / Hattemerbroek zijn 13 jongeren en Dominee Boros met zijn vrouw uit Uileacu de Beius Roemenie op bezoek geweest. Dit is een vervolg op het bezoe...