Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemenië Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Verkeer & Weer
Files laatste halfjaar met 8 procent omhoog

DEN HAAG - Automobilisten op de Nederlandse wegen zijn in de eerste helft van 2008 vaker door fileleed getroffen dan in dezelfde periode vorig jaar. Overdag is de filedruk (lengte maal duur) met gemiddeld 8 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die de ANWB dinsdag heeft gepubliceerd.

Als oorzaken van de toegenomen filedruk noteert de ANWB vooral het natte weer rond het einde van de winter, met een uitschieter van 888 kilometer file op 25 maart, en drukkere ochtendspitsen. Tussen zes en tien uur in de ochtend nam de filedruk dit jaar met maar liefst 11 procent toe. De drukste spitsen zijn op dinsdag- en donderdagochtend.

Opmerkelijk is de filetoename in de regio Arnhem/Nijmegen. De drukte nam daar met bijna 20 procent toe. De bereikbaarheid in het oosten van het land is hierdoor verder afgenomen.

De A2 tussen Utrecht en Den Bosch, bij het knooppunt Kerkdriel, staat bovenaan de lijst van verkeersknelpunten.

Telegraaf 08-07-08

Het weer zit in een zomerdip

DE BILT - Het zal bijna niemand ontgaan zijn dat het de afgelopen 24 uur heeft gegoten. Volgens de eerste metingen van het KNMI viel lokaal 20 tot 48 millimeter regen, eenderde tot de helft van de regen die normaal in de maand juli valt. Nederlanders die vrij zijn, ontvluchten het land massaal via lastminuteboekingen.

“Een paar plaatsen hebben in de eerste dagen van juli de regenhoeveelheid voor de hele maand al te pakken”, plaatst klimatoloog Rob Sluijter van het KNMI de regenval in perspectief.

Reisbureaus merken direct het effect van de huidige, barre weersomstandigheden. Een woordvoerder van marktleider TUI, bekend van merken als Kras, Arke en Holland International, ziet “zoals altijd bij slecht weer tijdens het begin van een vakantieperiode” een hausse aan lastminuteboekingen naar zonbestemmingen. “Uit ervaring weten we dat bij goed weer de boekingen zo'n 30, 40 procent lager liggen.”

D-Reizen, een andere grote speler in de toerismemarkt, meldt net als TUI een forse toename van het aantal boekingen van zonvakanties. “In vergelijking met dezelfde week vorig jaar krijgt onze website nu 20 procent meer bezoekers”, zegt directeur Will van den Hoogen van D-Reizen. “Niet zo verwonderlijk, gezien het weer sinds zondag. En de voorspellingen zijn ook niet best, met een regenkans van 50 tot 70 procent in de komende week. De keus is snel gemaakt als je vrij bent en ziet dat het in de landen rond de Middellandse Zee 30 graden is.”

In Nederland laat de zomer deze dagen een heel ander gezicht zien. Vooral in Roelofarendsveen en omgeving kwam de regen met bakken naar beneden. Ook voor de komende dagen voorziet het KNMI wisselvallig weer met buien en onweer. “Van de voorspellingen voor de komende dagen wordt een mens niet vrolijk. Er is sprake van een zomerdip die helaas samenvalt met het begin van de vakantie voor delen van Nederland.”

Het dorpje Zwartebroek in de buurt van Amersfoort werd maandag zelfs getroffen door een windhoosje. “Een vrij zeldzaam fenomeen.”

Telegraaf 08-07-08
RoS andere artikelen:
Hittegolf blijft VS teisteren
De aanhoudende hittegolf die grote delen van de Verenigde Staten teistert, heeft tot nu toe aan zeker 22 mensen het leven gekost. Dat meldden Amerikaanse media donderdag op gezag van overheidsfunction...
Geen zomer meer in augustus
DE BILT - Wat de zomer betreft is en blijft het "genieten van de goede momenten". De komende dagen ziet het er niet slecht uit en dit weekeind wordt het zelfs "best aardig", maar al met al is het een...
Verkeer & Weer
Files laatste halfjaar met 8 procent omhoog DEN HAAG - Automobilisten op de Nederlandse wegen zijn in de eerste helft van 2008 vaker door fileleed getroffen dan in dezelfde periode vorig jaar....