Talenassortiment
                        Change the color of the site
 
Log in
Onthoud mij:
Het laatste kwartiertje

Navigatie a-z
 
 
 
Studiehuis Resort of Security Roemenië Informatiescherm
Uw naam:
Uw emailadres:
Uw vriends naam:
Uw vriends emailadres:
Uw bericht
Te koop: elektrische auto met nalevering accu
Verslaggevers Michael Persson, Bard van de Weijer


AMSTERDAM - Accu's zijn krachtig genoeg, de benodigde elektromotoren ook. Mobiel internet, nodig voor communicatie tussen auto's en oplaadpunten, werkt inmiddels goed. 'Op basis van bestaande technieken kunnen we massaal elektrisch gaan rijden. Waarom gebeurt het dan niet?'


Elektrische auto (Han Hoogerbrugge) Die vraag, zegt Hans de Boer, stellen steeds meer mensen zich – ook in Den Haag. Donderdag bezocht hij het ministerie van Economische Zaken, dat steeds meer interesse heeft in de industrie die rond elektrische auto's ontstaat. Gezien de toekomstmogelijkheden zou het zelfs onderdeel van een Green New Deal kunnen worden.

Wat tot dusver ontbrak, waren innovatieve businessmodellen, zegt De Boer. Die zijn er nu. Een ervan werd bedacht door Shai Agassi, die er een onderneming omheen bouwde: het Amerikaanse bedrijf Better Place. Better Place wil de slimme infrastructuur aanleggen die nodig is om elektrisch rijden tot een succes te maken. De Nederlander Hans de Boer is wereldwijd verantwoordelijk voor de invoering.

Kosten omlaag
Het plan is de kosten van een elektrische auto omlaag te brengen, zegt De Boer. 'Een elektrische auto is even duur als een auto met een verbrandingsmotor. Maar een accu van 24 kilowattuur, nodig voor een actieradius van 150 kilometer, kost nog eens acht- tot twaalfduizend euro.' Daardoor wordt een elektrische auto ineens twee keer zo duur.

Het rijden zelf is op stroom juist veel goedkoper dan op benzine of diesel, doordat elektrische motoren drie keer zo efficiënt met energie omgaan als verbrandingsmotoren. Daardoor kan de automobilist het prijsverschil na verloop van tijd terugverdienen.

Maar consumenten kijken vooral naar de aanschafprijs, zo blijkt uit een studie van Deutsche Bank over elektrisch rijden, die vorige zomer verscheen. Dat belemmert een snelle opkomst. Er is nog een probleem: autofabrikanten gaan pas massaal elektrische auto's produceren als er een vraag is. Die blijft uit als er geen infrastructuur is. Dus blijft de elektrische auto duur.

Better Place zegt de oplossing voor dat kip-eiprobleem te hebben gevonden. De consument koopt een elektrische auto zonder accu, en 'krijgt' die vervolgens van Better Place. Het concern levert er tevens een oplaadstation bij voor thuis, of een oplaadpaal voor in de straat, zodat de accu kan worden opgeladen. Het concept lijkt op de manier waarop in Nederland mobiele telefoons worden verkocht: het dure toestel wordt door telecombedrijven gesubsidieerd, waarna het wordt 'terugbetaald' met het belabonnement. Het verschil met het concept van Better Place is dat de automobilist die elektrisch rijdt, uiteindelijk per kilometer minder betaalt, claimt De Boer.

Het 'tanken' van stroom uit een normaal stopcontact duurt uren, maar kan 's nachts plaatsvinden, als de auto stilstaat. De volgende dag kan de auto dan 150 kilometer rijden: genoeg voor normaal woon-werkverkeer.

Het trage opladen wordt wel een probleem bij langere afstanden. Omdat de gemiddelde automobilist niet elke 150 kilometer kan overnachten, wil het concern voor langere trips een landelijk, en uiteindelijk Europees, netwerk van 'tankstations' aanleggen, waar automobilisten hun bijna lege accu kunnen laten verwisselen.

Wasstraat
Zo'n laadstation lijkt een beetje op een wasstraat. De automobilist rijdt zijn auto naar binnen, waarna deze op een lopende band komt. Terwijl de auto langzaam wordt voortgetrokken, wordt de accu losgekoppeld en van onderuit uit de wagen getild, waarna een volle wordt teruggeplaatst. Ongeveer zoals de kampeerder zijn campinggastankje wisselt. De Boer: 'Het hele proces verloopt volautomatisch. Binnen drie minuten kun je verder.'

In Japan – Better Place werkt samen met het Franse Renault en het Japanse Nissan – staat binnenkort een werkend wisselstation. Afrekenen hoeft niet, omdat de automobilist per kilometer betaalt, en dus niet voor een 'volle tank'.

Niet iedereen ziet de noodzaak van accuwisselen. Energiebedrijf Essent, en het netwerkbedrijf dat daarvan afgesplitst is, Enexis, zien weliswaar in Nederland een grote toekomst van elektrische mobiliteit, maar zonder wisselstations. 'Wij zien meer heil in snellaadstations bij benzinepompen, waar je via een speciale kabel heel snel je accu kunt opladen', zegt een woordvoerder van Enexis.

Die snellaadstations bestaan al in Japan. Met een vermogen van 50 kilowatt (een normaal stopcontact levert maximaal 2,5 kilowatt) laden ze een elektrische Volkswagen Golf in 40 minuten op. Bakker: 'Dat kan sneller als het vermogen van die stations wordt verhoogd naar 100 of 200 kilowatt.'

Het opladen thuis is niet voor iedereen makkelijk. Omdat automobilisten in grote steden vaak niet over een eigen garage beschikken, wil Better Place daar beginnen om een aantal straten te voorzien van laadpunten. Zitten gemeenten na de passage van kabel- en telecomjongens in de afgelopen jaren te wachten op een bedrijf dat hun straten weer openbreekt? 'Het belang van gemeenten is groot', zegt De Boer. 'Met elektrisch rijden kan de vervuiling in de vorm van fijnstof of NOx in binnensteden sterk worden teruggebracht.' Het aanleggen van de oplaadinfrastructuur is bovendien een ideale New Deal-investering, vindt De Boer, omdat het arbeidsintensief is.

Ideale startlocatie
Better Place is in onder meer Israël, Japan en Denemarken begonnen met de aanleg van infrastructuur. Denemarken is een ideale startlocatie omdat het land veel windenergie produceert, zegt De Boer. Ruim eenvijfde van de elektriciteitsbehoefte van het land komt van windmolens. Denemarken wil naar 40 procent windenergie, maar die ambitie wordt gehinderd doordat het vooral 's nachts waait. Daardoor is er vooral stroomproductie op momenten dat er nauwelijks vraag is. 'Denemarken verkoopt nu al veel van zijn windstroom tegen dumpprijzen aan Noorwegen, dat er 's nachts zijn valmeren mee volpompt.' Overdag wordt die energie door Noorwegen gebruikt om er stroom mee te produceren als er vraag is. Het land verkoopt die stroom onder meer aan Nederland, via een 600 kilometer lange hoogspanningskabel die over de bodem van de Noordzee loopt.

Denemarken profiteert dus niet optimaal van zijn eigen windstroom. Elektrische auto's zouden prima 's nachts opgeladen kunnen worden met deze windstroom, zegt De Boer. De Deense energiereus Dong heeft ruim 100 miljoen euro geïnvesteerd in het concern.

Zelfs als Denemarken volledig zou overstappen op elektrisch personenvervoer, leidt dat niet tot een grote aanslag op het stroomnet, claimt Better Place. 'Er is dan maar 8 procent meer elektriciteitsproductie nodig', zegt De Boer. Door slimme software in te bouwen, kan het elektrische wagenpark optimaal gebruikmaken van de windstroom. Elke auto krijgt daartoe een continue internetverbinding, zodat een optimaal individueel laadplan kan worden gemaakt.

Essentieel voor een succesvolle introductie is dat overheden voorlopig een gunstig belastingklimaat hanteren voor elektrische auto's, zegt De Boer. 'Denemarken houdt een laag belastingtarief zeven jaar in stand', zegt hij. Het belastingverschil met een benzineslurper kan daarmee oplopen tot 180 procent. Israël, waar Better Place ook een tanknetwerk aanlegt, zegt dat het belastingverschil tussen fossiele en elektrische voortstuwing ten minste 60 procent zal bedragen.

Geen wegenbelasting
Nederland kent nu een bpm-vrijstelling voor elektrische auto's. Ook hoeven eigenaren geen wegenbelasting te betalen. Better Place is in overleg met diverse ministeries over een elektrische infrastructuur hier. Over het overleg met het ministerie van Economische Zaken wil het concern nog niets kwijt.

In Denemarken rekent Better Place op 100 miljoen kosten voor de aanleg van de infrastructuur van tankstations, laadpunten en accu's. Om de bedrijfsvoering op te tuigen is nog eens 200 miljoen nodig, schat De Boer. Het drie maal zo grote Nederland zou voor minder dan een miljard een eerste elektrische infrastructuur kunnen hebben. Er zouden hier zo'n honderd tot tweehonderd accuwisselstations nodig zijn. 'We denken dat mensen gemiddeld eens per maand een accu wisselen. Er kan immers thuis worden getankt.'

Een groep Nederlanders moet zich zorgen maken als de elektrische auto een succes wordt: de caravanbezitters. Door het trekken van een caravan neemt de actieradius te veel af. Moet Nederland zijn vakantieliefde aan de wilgen hangen? Nee, zegt De Boer. 'Caravanbezitters kunnen tijdens de vakantieperiode een andere auto huren.' Met een dieselmotor.

de Volkskrant 13-03-09
RoS andere artikelen:
De Hemel is ons Thuis
Ik stel het me zo voor : Jezus staat met tranen in Zijn ogen en zegt tegen Zijn leerlingen : Ik wil dat waar Ik ben jullie ook zullen zijn. Jezus zit nu aan de Rechterhand van onze hemelse Vader....
Venlo wil knooppunt goederenvervoer worden
VENLO (ANP) – Venlo wil een railterminal bouwen voor goederenvervoer. Deze terminal, die 45 miljoen euro gaat kosten, past in het streven van de stad om zich de komende jaren door te ontwikkelen tot E...
Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS
- Dit informatiedossier is voor het laatst bijgewerkt op 7 oktober 2010 -. Het Programma hoogfrequent spoor is een plan van het kabinet om meer intercity's en sprinters te laten rijden in de ...
Troonrede 2010
Alle Troonredes De dertig Troonredes van koningin Beatrix, analyses en weetjes over Prinsjesdag gebundeld in Redes van de Troon (€19,95) 'Willen wij daadkrachtig het economisch herstel ...
Bevers bouwen enorme burcht
TORONTO - Een familie bevers heeft in Canada een enorme burcht gebouwd, die zelfs vanuit de ruimte te zien is. Ecoloog Jean Thie ontdekte de ruim 800 meter lange dam op satellietbeelden en kon...
Hoop voor kind met kanker
DEN HAAG - Binnen drie jaar moet in Nederland een 'topziekenhuis' voor kinderen met kanker verrijzen. Door het samenvoegen van alle expertise op één plek zal de overlevingskans van deze patiën...
Vinding zou bellen zonder geluid mogelijk maken
HANNOVER - Mobiel telefoneren zonder geluid te maken. Handig voor in de stiltecoupé, maar ook voor mensen die het spraakvermogen zijn kwijtgeraakt. Het kan met een nieuwe technologie die is ontwikkeld...
Troonrede 2009
Leden van de Staten-Generaal, De huidige tijd vraagt om vastberadenheid en bereidheid tot verandering. De wereldwijde financiële en economische crisis heeft ook Nederland hard geraakt. De ...
Hemelvaart
Rien van den Berg Daar gaat U dan. Ik zag het als een kind zonder problemen voor me: achter de laatste wolk, daar moest de hemel zijn. Uw luchtkasteel. Maar zien zoals e...
'Niet alleen meer asfalt of spoor'
DEN HAAG - Het Nederlandse wegen- en spoornet moet betrouwbaarder worden gemaakt om incidentele, door slecht weer of door ongevallen ontstane files te verminderen. Dat kan door voldoende reservec...
Kondigt koningin Beatrix deze week de troonwisseling aan ?
door W. G. Hulsman APELDOORN – Kondigt koningin Beatrix maandagavond –op de verjaardag van prins Willem-Alexander– of op Koninginnedag haar aftreden aan? De geruchtenstroom erover houdt niet o...
Luchtauto gaat eindelijk rijden
Het Franse bedrijf MDI wil dit voorjaar komen met een auto die rijdt op lucht, meldt het Technisch Weekblad. Het eerste model is een futuristisch ogende stadstaxi, de ”Airpod”, die slechts 6000...
Te koop: elektrische auto met nalevering accu
Verslaggevers Michael Persson, Bard van de Weijer AMSTERDAM - Accu's zijn krachtig genoeg, de benodigde elektromotoren ook. Mobiel internet, nodig voor communicatie tussen auto's en op...
Zee van licht in de Noordoostpolder
De glastuinbouw moet op de kaart worden gezet bij Luttelgeest in de Noordoostpolder. LUTTELGEEST - De glastuinbouw moet op de kaart worden gezet bij Luttelgeest in de Noordoostpolder. Maar tuinde...
In 2016: Russen overweldigen JSF
Van onze verslaggever Jeroen Trommelen Amsterdam - Volgens analyse van een grote simulatie is de straaljager die Defensie wil kopen veel te goed zichtbaar voor 'de vijand'. Voor Defe...
Kind (12) doet revolutionaire vinding
AMSTERDAM - Een 12-jarige jongen uit de VS heeft een ontdekking gedaan die van grote invloed kan zijn op de toekomst van de zonne-energie. Het wonderkind kreeg onlangs een prijs van 25.000 dollar voo...
Waterpeil IJsselmeer hoeft niet te worden verhoogd
Het peil van het IJsselmeer hoeft helemaal niet te worden verhoogd. Dat blijkt uit een belangrijk advies dat RTL Nieuws in handen heeft. Omstreden De plannen van de Deltacommissie va...
Euro zal dollar voorbijstreven
„De euro heeft aangetoond waardevaster te zijn dan de dollar.” De euro zal in 2015 de belangrijkste wereldmunt zijn, en niet de dollar, zo voorspelt Jeffrey Frankel. Deze verandering van wereldm...
Wateropslag en huizen in Groene Hart
door Edwin Timmer . DEN HAAG - Het Groene Hart moet op de schop voor waterberging en nieuwe mooie huizen langs meren en andere waterpartijen. Waar nu nog het cultuurhistorische weideveeng...
Deltacommissie bepleit snel ingrijpen
De zeedijk bij Petten is een van de zwakke schakels in de Noordzeekust. DEN HAAG - Nederland moet snel maatregelen nemen om de waterveiligheid te vergroten. Een kwart van de dijken voldoet nu al ni...
Aanleg Maasvlakte 2 begonnen
door Jan Trommelen De Tweede Maasvlakte komt er nu echt aan. Vandaag wordt het eerste zand opgespoten, zodat er in 2012 kan worden gebouwd. Tot die tijd is het in de Rotterdamse haven nog woekeren m...
'Nieuwe hoop op behandeling Alzheimer'
BRUSSEL - Een ontdekking door Belgische onderzoekers geeft nieuwe hoop op een behandeling van hersenziekten als Alzheimer of epilepsie. Onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel zijn er in gesla...
'Enorme olie- en gasreserves in Noordpool'
RESTON - De Noordpool kan in de toekomst een belangrijke leverancier van olie en gas worden. In het poolgebied zou zich meer dan een vijfde van de nog niet ontdekte reserves in de wereld bevinden....
Waterbus lost fileprobleem Rotterdamse forensen op
(Novum) - Forensen op het traject tussen Rotterdam en Dordrecht die de file willen ontwijken, kunnen vanaf volgend jaar gebruikmaken van een snelle bootverbinding. Een proef met de waterbus, van febru...
Plan voor duinenrij met woningen in zee
DEN HAAG - Een nieuwe kustverdediging voor Noord- en Zuid-Holland, waarbij de kustlijn drie kilometer breder wordt gemaakt. Dat plan hebben baggerbedrijf Van Oord en ingenieursbureau Royal Haskoning g...